Снегът се върна и токът спря на много места в Западна България и в Родопите

Отново скъсани електропроводи от паднали дървета са причина за авариите, на Витоша снежната покривка достига 70 см

Обратно в новината

Коментари - Снегът се върна и токът спря на много места в Западна България и в Родопите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100 години след електрификацията, зимата пак ни изненадА.

Закривайййййй територивта :)

Зкривай на майка ти п…..а дет ги изаква такива дебили ала копейки кат тебе.

А Кики и Кокорчо се почесват там където не ги сърби

Теслите спряха :)

Мит е гостоприемството ,работливоста и почтенността на Родопите повече от 80г до днес се управява от възможно най корумпирания пропадал и долнопробен крадлив добитък с проруски комунистически мекерета и престъпници.Нормално е всичко да спре.Община Смолян изпратете им ревизия в местна в областна администрация и на всичките месни и държавни структури за да видите какво и как управяват какъв произвол цари на всички нива .Какви разхищения и громен щат от лумпени разроени,пърдящи по цял ден и незнаещи изобщо какво и къде работят. За какво източване на Държавен,Общински бюджет Еврофондове и бюджети чрез схеми ,фиктивни проекти без конкурси става дума.За какви кражби, измами,изнудване на инвеститори рекет на фирми и гражданни цари из месната и общинска Гербаво-Комунистическа власт от назначени по шуробадашка линия андрешковци в цялата верига. Трябват Хан Крумови закони..ВСС трябва да изгонив Смолян цялата прокуратура.Вижте данните за икономиката демографията безработицата,зпатите и тн.Те са показателя за ккъв бок-лук управлява.

Преди 40 години сняг имаше по 4 месеца в годината. И то много сняг. И аварии като сегашните, при редките снеговалежи, никога не е имало. Доказателство: Това лято бяхме в едно село в къща за гост. Токът спираше по 3-4 пъти на ден. Минимум. Един ден спрях да броя след 20тия токов удар.. Питах хората от селото WTF???. Е, на български. И те ми казаха, че всяка следваща година нещата стават все по- зле. Т.е. колкото повече навлизаме в 21ви век, толкова повече нещата заприличват на 19ти век. Хората разправяха, че по комунизма в селото е имало 6-7 пъти повече домакинства и токът много рядко е спирал. Сега как да им обясниш, че в демокрацията е по- хубаво? Еми не е!

А за режима на тока без да има сняг какво ще кажеш.

...

Спрял тока? В парламента си имат ток, Какво ги интересува?!? И да имат ток, пак не работят!

По селата има само къщи. Как пък не се сетиха да си вземат по един генератор иняколко туби бензин за черни дни ? В планината живеят все пак. Те чакат да им сервират 24/7. Да се оправят.

Ти си вземи малко акъл и пример от други народи, които са сплотени, а не се правят по единично велики... Сигурен съм, че ти ще си от най- големите ревльовци за помощ от държавата, когато ти се случи нещо лошо... Ще ти дойде и на теб на главата нещо и тогава ще се сетиш, как си се правил на велик.

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

На кой му пука за тока, в държават сега най-тежния проблем е, че трябва да се махне един паметник. Цялата държава е ангажирана с рязане на ръце крака и глави. Кой го интересува въобще пътища или ток. Това не е важно за сглобката. Важно е, да мразим Русия и то яко, най-големите русомрази в света са в България.

падна сняг и държавицата зпбоксува и спре... ББААХАХА

Държава с некадърни управляващи. Нито един глас повече за тях.

То това е ясно, но трябва първо ганьо да си вдигне задника и да отиде да гласува. Така и не го разбраха, че ако всички гласуваме, платения вот се занулява.

Като ядосахте Путин и богохулствате. Развалихте паметника сега ще си сърбате попарата дето надробихте

Сега, Костя, ще ти ебем майката циганска :)

Харесва ми иронията

Зимата пак ни изненада в средата на декември, никой не е очаквал по това време такива преспи и навявания по 3 метра! Сякаш насъскани от кръволока Костов, вихрушките само чакаха знак и се юрнаха с удвоена ярост да парализират нашата Татковина, която иначе отрано взима мерки за такива катаклизми, ама тая година к'во ни стана...?

Пак ли, не се научиха от предния път, а скоро беше

Пак "изненадващо намокри жиците на Еврохолд " в София.... До обяд , днес, тока спира 5 - 6 пъти.... в солицата... А , какво става в извън София... Страната е затрупана от 20 см сняг , затворени пътища, проходи , улиците - непочистени от предишната "изненада " ... Да отидат да почистват ул.Московска ЖЪЛТИТЕ ДЯДО КОЛЕДИ И КОСТЕНУРКИТЕ ЗАЕДНО С РОЗОВИТЕ ЕДНОРОЗИ... НА кмета на смучи София..

Докато не се наионализира електрото,ще става още по лошо.Тези чужди компании залагат само на печалбата а за поддръжка и развитие нищо.

От како се помня в България винаги спират тока. Аз днес живея в Испания. Има толкова много природни бедствия всяка седмица , но хората се оправят за няколко дни , започвайки наново. Недай си , БОЖЕ да ни достигне земетресение....Ще се влачим и оправдаваме поне две години, а околните от природното бедствие ще са се оправили.

Не си прав, наводнените 2 села в Балкана 5-та година не могат да ги възстановят! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Като нашите велики политици не ги бива да направят коледна украса, ето поне малко картинки, за да изплакнем очите! https://youtu.be/iHtDwueacrU https://youtu.be/KyDKNBlnhx0 Хубави празници на всички!!!

"103 машини чистят снега в столицата" - какво чистят тези машини - то няма сняг по пътищата?!?

Как е възможно това?! Нали махнаха паметника и това трябваше да реши най належащите проблеми в държавата?!

Няма какво да се учудваме, след като имаме премиер с два основни приоритета - миграцията и Украйна.

Баси, тва са 2 пръста сняг, който още утре ще е изчезнал. И цяла Западна България и Родопите - обратно в 15 век. Е, промяната е тук, приятели. Как ви харесва новата реалност?

Простите Путки в действие! Чакаме сега лайненцето ‘спаси се от софия’ да земе по 1 лопата във всяка ръка и една в устата, че езика само си е упражнявал до сега и да почне да чисти …

Те в Самоковско и лятото спират тока почти всеки ден, да не говорим като е лошо времето. Предполагам, че и в другите селища е така.

Електрохолд са най-некадърните и безотговорни престъпници, на които трябва да бъде потърсена отгворност за тероризма, който извършват спрямо населението!!!!! Съд!!!

Нищо подобно! Много со си добри... счетоводители! Ще си приберат платеното за придобиването плюс рушветите, после отгоре още колкото искарат кабелите дето дедо ти е слагал и ще ти кажат после: "Всичко най-хубаво ти желаем! Чао от нас, много ни беше ползотворно сътрудничеството!" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Да не мислиш, че им пука за теб!? :)))) Още ли не сте влезли в час, че това е капитализъм и пазарна икономика! Важно е да се максимизира печалбата! :))))

Тази държава е пълен абсурд. Даже и времето е абсурдно. Как е възможно декември месец да има сняг. И даже да се завърне. Всичко е против нас.

нека вали да ми расте уя

БДЖ е монопол и е държавно- и се справя страхотно нали:)))) Тия същите проблеми ги има още откакто енергото беше държавно ама ти като хлапенце не го знаеш. А пропух пътищата и магистралите също са държавни нали? И реално погледнато държавата ги строи и държавата инспектира строителството. И те са направо прекрасни нали????

Дори си нямаш Нина е малка идея колко би струвало изграждането на подземни кабели. Колкото до просеките- отиди да се пробваш да се разбереш с Тома Белев и неговите еколози. Когато успееш да се разбереш с радост ще направим всякакви просеки включително и няколко лифта из планините.

Глупости!Просеките са в сервитута на електропровода и Белев не не пее там.

Сюреализъм.

да излизат да ринат сняг. Да не пишат глупости по форумите, докато обикновения българин чисти снега.

Като си руска подлога защо не ринеш сняг?

Там изобщо няма ток

Няма да коментирам! ;) https://youtu.be/sfsk9zi3H58

И къде няма ток там?

Абе тия нали требеше вече да са измрели от нашите санкции и украинците требеше вече да маршируват в москва!? "https://youtu.be/WapMB3SKgoI" Не ми изглеждат ни умрели, ни притеснени, нито ни търсят насила да връщат крим.... Нещо не е наред в тая работа! Какво ли е? ;)

Аз умрях още миналата зима тъй като нямахме руски газ и руски нефт.

Ама и вие и Сорос в един глас защитавате арабските терористи от хамас.

Вземам скаричката и удължителя и пристигам да оправя проблема

Инвестираме 1 млрд.в батериен завод,милиарди във ВЕИ, чики-рики и т.н. И инвестираме НУЛА лева в електропреносната мрежа от ниво преди 30 г.Това подземни кабели,ремонт на изолатори,просеки,стълбове,нови трасета,резервиране,липса на хора в аварийните групи!Горна Волта с ВЕИ- та.

Средата на декември, в България натрупа 5 см сняг, което предизвика поредното бедствие и ще е новина номер 1 по медиите следвашите дни. Толкова сме изпаднали, че валежа на сняг през зимата е тема на всички медии. Но въпреки абдикиралата от всичко влас, има 2-3 неща, които винаги са с приоритет: 1. Махането на ПСА, подаряване на държавни актвии на укрите, и подмазването към треторазрядния дипломат кенеф, пардон, кенет от козяк

Не е така! Властта не е абдикирала от усвояването на пари! Никога!

За да има читава инфраструктура монополите трябва да са държавни. Раздържавяването им бе най- голямата простотия и кражба!

Проблема с отпадане на захранването в страната при всеки снеговалеж става системен. В тези условия отново да се лъже че е проведена есенно зимна подготовка от енергийните дружества и че видители през зимата има сняг е вече безсмислено. Най добрия вариянт е подаване на оставки и уволнения в МЕ, КЕВР, ЕСО няма нужда повече от обяснения.

Там се смениха сумата и хора за всичките тия години ама тия проблеми ги има още от татово време.

пеевски да лови лопатата и да почва да отрива електората си по родопите

Така е,защото тези дървета и пътища се обхождат и се режат преди да падне снега.Ама нямало хора,нямало пари и т.н. Е ,сега ще намерите пари да опраавяте проблемите,но хората страдат по селата без ток.А иначе във фактурите има такса-пренос на ел.енергия и други "добавки",които правят фактурите двойни!Мирезници!

Рече цар плъх моя приоритет е Осрайна. Какво тук значи, че българи стоят на студено без ток, ще стойте така ще преборим Путин и руската дезинформация. БТР ги подарихме, та да може Кокайнчик да ги продаде , че яхти и къщи има и подръжка искат. А раята ще мълчи и ще си носи робския хомот. Хаха

Тоя път природата пожали Васко Ухото. Видя го че е пълен нефелник завалията, и жалостиво ръсна в София само 3 сантиметра сняг.

Така си е още откакто прекараха ток нататъка. Пак към днешна дата проблемът е първо- ама как така ще режете дървета за да не падат върху жиците- еколози. Ама как така ще влагате толкова пари и няма да има с какво да плащате данъци на държавата - КЕВР , или по-точно още откакто беше ДКЕВР. Щото за да смениш нещо се искат пари. И тия пари се наричат инвестиция. Пак инвестицията се води разход. И когато разхода надвишава приходите не плащаш нищо на държавата.

Снегът е изпратен от ГЕРБ, за да правят мръсно на най успешното ни Правителство от кирчовци!

Нормално зимно време, в българската територия - катастрофа и ужас. А Пеевски ни управлява, всичко е наред. Мишлетата църкат.

Живеем в 21-ви век и виждаме как подобни неща стават и в други далеч по-развити държави.

Няма друга държава, където да управлява корумпе, обвинено по закона Магнитски. Така че - скрий се.

Обаче имаме държава управлявана от обвиняем от международния съд.

Явно снегът е проблем за страната, защото преди никога в историята не е падало сняг тука. Така че най-добре през зимата по принцип да спират тока навсякъде и някъде края на март да го пускат отново. Так ще избегнем всички тия проблеми. Ако перефразираме Сталин : Няма ток, няма проблеми!

Бойко пак е намачкал комунягите. Затова квичат без ток.

Това същия Бойко дето е напуска МВР, за да остане член на БКП ли е?