ГЕРБ с почти 24 млн. лв. държавна субсидия за 2012-а

ГЕРБ е получила 23 925 159 лв. държавна субсидия миналата година, става ясно от декларацията й пред Сметната палата. 23 партии не са подали годишните си финансови отчети.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ с почти 24 млн. лв. държавна субсидия за 2012-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези многомилионни държавни субсидии за партиите са пълен абсурд! Аз разбирам да има някаква субсидия, която да покрие някакви разумни разходи по предизборни кампании - по този начин обществото да се информира за програмите на тези партии. Но да получаваш милиони субсидия просто ей така - защо, бе!!! Финансирай се от членски внос, от дарения (с някаква разумна горна граница на всяко дарение) - защо трябва аз като данъкоплатец да финансирам партия, която не понасям! А пък, дори да съм гласувал за някоя партия - защо трябва да издържам функционерите им???

Та те и с половината пари ще си купят изборите. Това е по лошо от чл.1, тагава управляваше една партия и си понесе последствията (разруха на държавата). Сега две партии се менкат, а народа вика ура.Да ви п....к...я на платената от държавата "демокрация". По добре монархия, поне се знае кой носи отговорност. Само на едно племе не му хареса монархията и докараха на власт Мамона.

ГЕРБ с почти 24 млн. лв. държавна субсидия......те тава е дивокрация ....те се гаврят с нас ,а пък ние им плащаме за това

Вие луди ли сте,хората нямат какво да ядем,болниците нямат пари да лекуват хората а тези престъпници си раздават милиони държавни пари.Само гражданска война ще ви оправи измамници такива.

ВРЕМЕ Е ЗА РАЗПРАВА С ГЪРБАВИТЕ И ПО-СПЕЦИАЛНО С БОКО И ЦВЪКО! ....И СТРЕЛЯЙТЕ САМО В ГЛАВИТЕ!

КАКВИ СУБСИДИИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?!?!?! ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР! НЯМА ПАРИ ЗА ЛЕКАРИ, НЯМА ПАРИ ЗА НАПРАВЛЕНИЯ, НЯМА ПАРИ ЗА ДЕТСКИ , НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, А ИМА ПАРИ ЗА ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИ?!?! СРАМ И ПОЗОР!!!!!!!!!! И АКО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ!?!?!?! А ПЕНСИОНЕРИТЕ БИЛИ ИЗЯЛИ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ! ХЕМ НЕКАДЪРНИ , ХЕМ НАХАЛНИ!

и Станишко се изцепи,че видите ли ГЕРБ били изхарчили поне 150 хил,лева за дунанмата в "Арена-Армеец"! Какво е за тях, те 550 хил, получили само от лихви!

Стига вече с тези държавни субсидии! 24 милиона лева. А когато стане въпрос на някоя социална група да бъдат увеличени парите - тогава държавата не била длъжна. За едни - майка, за други - мащеха.

Korneliya

Вие господа коментиращи не ходите ли на работа ?Като гледам коментарите все през работно време писани и после ревете малко плащат .Ами плащат ви толкова колкото работите защо се палите тогава.

Korneliya

Минусите означават ,че съм прав.

след като си поработил, сега е време да си пиеш ракията,какво правиш пред компа?

Korneliya

Трезвеник съм.

Ето ги парите за нашите пенсии. Като към тях прибавим и парите за мутренските подслушвания всичко се нарежда в наша полза.

Ето кой изяде фискалния резерв.

Пенсионерите изядоха държавния резерв. Питай мутрата от СИК, ако не ми вЕрваш... Да са ни живи и здрави Герберчетата!

ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ПАРТИЙТЕ ЩЕ СЕ СУБСИДИРАТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ,СПОРЕД МЕН Е РЕДНО ДА ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИЙ НА БАЗАТА НА ЧЛЕНСКАТА СИ МАСА . ТЕ ТИЯ ОТ ГЕРБ ЗА ТОВА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКИВА БЕЗМИСЛЕНИ КАМПАНИИ , АНГАЖИРАНЕ НА ЗАЛА АРЕНА АРМЕЕЦ ЗА ПОСЛЕДНИЯ КОНГРЕС НА ПАРТИЯТА , ЧИИТО НАЕМ Е НАИСТИНА ОГРОМЕН АМИ СВИНЕТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.АБЕ ИЗОБЩО ЦИРКА Е ПЪЛЕН

А БСП що не декларира колко е откраднала!

Хем субсидии получават, хем заплати като депутати, министри, кметове, общински съветници и др. И според мен субсидиите дори и да има такива трябва да са по-малки, и ако в края на годината има остатъци от тях да се връщат в бюджета, а не по депозити и разни такива. То тия субсидии не се дават партиите да правят бизнес, а евентуално да покриват някакви нужди за нормална дейност без да търсят спонсори олигарси и тем подобни.

Тия субсидии трябва да се спрът, за да не купуват гласове с дърЖавни( народни )пари. Партиите да се издържат с членският вност!

СУБСИДИЯТА Е ПО 12 ЛЕВА НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛ АКО ПАРТИЯТА МИНЕ 1%НА ИЗБОРИТЕ

Да се премахнат дьржавните субсидий на партийте!64000хиляди от членски внос.това са им привьрженици те.Пенсионерите им изяли резерва.?

СУБСИДИЯ ТРЯБВА ДА ИМА, но по-малка! Иначе Черепа, Вътев, Ковачки и сие ще си пазаруват Партии! Без БСП, разбира се! Там КРАДЦИТЕ са си в техните редици...

P.S.: И ДПС

Те и без това си ги пазаруват

Значи съм давал пари на Цецо, да ме дебне!? Аре, къш, долнопробни пожарникари и физнултурни мутри.

Бааа..мааму... 24 млн. за година не е малко народна пара за партиен рушвет !!

като 550 000 лв. са приходите от лихви по депозити ... Парите на плащащите данъци ... на лихва . мааалее

а бе кое куче се е отказало от кокъла /

деер

Умрялото!

Такъв странен мутант между комунизъм и първобитен капитализъм няма никъде по света.Навън партиите се самофинансират с дарения на свои членове, тук от джоба ни се измъкват десетки милиони за някакви дебили, дето работят най вече за себе си. Но понеже са всички от едно и също котило, прилагат закона на омертата, засегнат ли се паричните им интереси, веднага си дават гръб. Иначе плюнките помежду им по телевизията и пред камерите си е театро,. Но като се има предвид, че умственото ниво на българина не е сред силните му страни, тези номера минават. Глупците се джавкат помежду си, докато някъде милиончетата капят като пролетен дъжд.

Абе защо лъжете хората - не били получавали дарения - глупости, всички партии от това си плащат изборите - дарения от бизнесмени, за да спечелят изборите и после дават на същите бизнесмени държавните и общински поръчки ! По това кой печели поръчките после ще разберете кои са били спонсорите на управляващите - в случаят с герб това са цветелинка, ТИМ, маджо, пашата, вальо златев, цеко минев, марешки, емо фаса и други знайни и незнайни герои на милиционерският труд !

деер

От всички.....

за всичко ви е виновен герб затова се бутат разни движения за да бъдат на държавна хранилка ,като юлиана дончева и мъжът и стъки ,капка сидерова и синът и ивитко от хиподил и неговия талибан

Според сравнителни данни от извадка от над 180 нации, 25% от народите не предоставят пряко или непряко публично финансиране, 58% осигуряват директно публично финансиране и 60% осигуряват косвено публично финансиране

ГЕРБ каква вина има в случая или просто разлайваме кучетата. Такива са законите. Защо не пишете колко БСП взема сега и преди. Който не му харесва да промени законит. Ей го Яне е готов.

УЛИЦАТА СЕ ОПИТА НО ГЕРБ ГИ ПОТУШИ , ПОТУШИ ПЪРВО С ПЕЛОВСКА КОЯТО УЖ БЕШЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ А ПОСЛЕ И ЛИЦЕТО НА СТУДЕНТИТЕ , ТОЗИ КОЙТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВАШЕ ДА МУ НАПРАВИ ЗЛАТНИ ТЕ/С/ТИСИ ТОВА НАПРАВИ ТАЗИ ПАРТИЯ КОЯТО ИМА БОНУС ЗА ЦАКАНЕ 24 000 000 ПО МАЛКИТЕ ПАРТИИТЕ И .....НАРОДА , А ПАРИТЕ СА ОТ ...НАРОДА

СЛУЧКАР А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ВСЯКА ПАРТИЯ КОЯТО МИНЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ /1%/ НА ИЗБОРИТЕ ПОЛУЧАВА ПО ДВАНАДЕСЕТ /12/ЛЕВА ЗА ВСЕКИ ДВОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛ...........................

1 678 000 ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ПО 12 ЛВ НА ГЛАС ПАК НЕ ПРАВЯТ 23 925 159 НО КАКТО И ДА Е ПОЛУЧИЛИ ГИ НЯКАК СИ ОТ НАРОДА НО СЕГА НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ......1 678 000 МИНУС КОЛКО /???????/ГОСПОДА БИВШИ УПРАВЛЯВАЩИ ОСОБЕНО В ГРАДОВЕ КАТО ПЛОВДИВ ВАРНА БУРГАС ....КОЛКО МИНУС А??????

Не обиждай Пловдив, Варна и Бургас, червени изроде!

НЕ ОБИЖДАМ А ВИЖДАМ С ОЧИТЕ СИ............А НЕ КАКТО ТИ С ОЧИТЕ КОИТО СИ ВЗЕЛ НАЗАЕМ ОТ ББ

Аз не съм съгласен партиите да се субсидират от бюджета. Работя свободна професия и аз не получавам пари от бюджета. Който иска да прави политика, да бръкне в джоба си моля.

деер

..................24млн лева за една година, + между 20 и 40% от 19 млн на ден обществени поръчки, няколко милиарда изразходвани без обществена поръчка по различни оправдания, 2 млрд евро на година европейски пари, пълен контрол върху наркотици, акцизни стоки и естествено проституция! ................Това е властта в България от 23 години марионетките на олигарсите ви крадат!...........

Хей Балък пак ли си тука? В отпуска от затвора ли те пуснаха?

През 2011 г. партията е отчела 155 000 лева членски внос. През 2012- 64 000 лева - от членски внос. Много бързо НАПУСКАТ ПАРТИЯТА !!!

Като сте толкова ербап- що ги взимате? Карайте си на членски внос. Имайте воля!

Не е така те са им върнати от гражданите

Kalin

нещо не ги схващам тия далавери с субсидиите.Що е такава голяма разликата а и защо изобщо партиите трябва да получават пари от държавата?!После се чудиме откъде имат пари да купуват гласове.Не се чудете ето откъде.Едните имат 23 милиона за това другите 9 милиона третите .......;-))))Групо казано първите могат да си купет около 500-700 хиляди гласа при избирателна активност около 60 % това са 20-25 % плюс заблудените овце дето без да ги подкупват гласуват за......ето ти пълна победа;-)гадно но факт за който ние сме виновни първо защото не гласуваме всички и второ щото си траем и ги търпим тия номера.

КОЙ ГЛАСУВА ТОЗИ ЗАКОН? Когато ГЕРБ предложиха ДА СЕ НАМАЛЯТ СУБСИДИИТЕ НАПОЛОВИНА, но за ВСИЧКИ, защо НИКОЙ не ги подкрепи? Нагло им казаха - намалете си вашите субсидии, като са ви много, нашите не ни стигат! ГЕРБ ДАРИХА над 3 млн. лв. Колко ДАРИХА БСП???

Дарява този, който краде.

Най-после разбрах кои са дарителите! Хората, особено в България ,понякога даряват и от последния си лев, а ти всичките ги нарече крадци! Крадци сте вие комунистите. Само вашата болна глава може да роди подобна безмерна глупост!

Както оня викал - Пия с отвращение, така и ГЕРБ прибирали парите с отвращение. Ами цялата власт в тях и ще питат, като че ли са питали някого за четири години. Каквото си искаха, това си приемаха.

Kalin

Половината от 23 ?Или половината от 9?Или половината от....?Нагло изказване нали?Ама за твойте работодатели;-)))

Ти наистина си от типа "гербоврати" привърженици!Ами щом ГЕРБ искаха да намалят субсидиите наполовина, защо не го направиха? Имаха мнозинство в парламента цели 4 години! Размера на субсидиите не е фиксиран в конституцията.Променя се с обикновено мнозинство!

Браво, браво. Къде били парите. Че и дарения. Смееш ли да не дариш. Пак ли искате и следващите 4 години така? Искате, ама няма!!!

Защо промениха ли закона?

Не, ще променят началниците.

Браво, Бойко! Ето ти някой и друг милион за раздаване - сам си ги даваш, докато си на власт, после ги ползваш за каквото ти хрумне - браво, раздавай нашите пари, все едно са твои, че това сме и заслужили, няма само да ти "ядем резерва" ..... ха, ха, ха :-((((((((

По 17000лв на месец за всеки депутат от групата лапат партиите. На тази беднотия в държавата, това си е повече от цинизъм. Това трябва спешно да се промени, и да се издържат само от членски внос. Тогава ще видим коя партия колко симпатизанти има.

Не се накрадоха тези крадливи ГЕРб-бери, та и държавата да им плаща, т.е. ние сиромасите!

А на БСП , ДПС и т.н да са им на Хаир , че те завалийте ще умрат от глад. Преди 10.11.1989г. дори и оплютата от всички Ви БКП събираше членски внос , който не беше никак малък като сума.

Ти ли си сиромах бе Позитански драскачо!

Бойко, да се коригираш веднага. Пенсионерите са "изяли" с почти 100 милиона по-малко от резерва (4 години по 24 млн. субсидия?! за ГЕРБ). Не смяташ вярно тарикатче. Всичко върху пенсионерите, нали? Не ти броя новите коли, заплатите без "таван", охраните, самолетите, представителните и всичкото това умножено по 240, комисии, комитети, структури и т.н. Да не се окаже обратно, че си изял и част от пенсиите?

На нас обикновените хора ни казват да затягаме коланите, а партийните централи си живеят като петролни магнати. И само преди избори се появяват, за да ни кажат, че ни обещават по 5 лв. върху заплати, пенсии ....Виждате ли, народе за какво става дума? В богатите държави може и да не прави впечатление, но при нашата мизерия....Това на нищо не прилича.

Ще гласувам за тази партия , която заяви , че ще премахне държавните субсидии и ще се издържа само от членски внос. Дали пък все още вярвам в Дядо Мраз ???

Искаш да кажеш да съществуват само партии на престъпния свят. Да не мислиш че този 1 млн. на БСП е от членски внос! Не ме разсмивай!

Искам да кажа , че така или иначе се облажват от тези , за които лобират

Нали сме в криза, защо са на ГЕРБ и другите партии тези пари? После ГЕРБ дарили 100 000 на еди кое си дете. Как не ги е срам партиите. Да се издържат сами. Фидосова вероятно ще отслабне ако ги няма тези пари.

Безобразие. После си правят Пиар с чужда пита, като дадат някаква сума от куртоазия на някой закъсал. Няма да гласувам. Отвратена съм.

От ГЕРБ отчитат, че през 2012 г. са обучили 140 младежи от страната в политическата си академия.. хитра работа е това ей.. Герб си имат политическа академия. На какво ли си учат децата там, освен как се мами народ..

Ето това е то - ето къде са парите! Кой търси пари, да знае къде да ги търси! Браво, смучи ГЕРБ, смучи... А той народа, какъв народ бе, кой го е грижа....

Дира, дайте малко почивка на платените писачи. Скъсахте ги от бачкане. Всеки час нова статия за БСП или ГЕРБ. Ами нямат време за едно кафе хората. Ще ви осъдят.