Шефове на агенции, депутати, кметове не обявили имоти, коли и пари

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, директорът на Агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов, шефът на НЗОК Пламен Цеков, депутати, кметове, магистрати са сред висшите държавни служители с несъответствия в ежегодните декларации или уведомления, подадени през 2012 г.

Обратно в новината

Коментари - Шефове на агенции, депутати, кметове не обявили имоти, коли и пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

патримониума, дрън-дрън, Бургаски свободен университет, кога се научихте, бе, не стига, че разказахте играта на правото, ами се и оправдавате по егати тъпия начин

ОК видяхме какво са окрили дайте да видим сега как сте ги наказали,защото като гледам няма нито един осъден висшестоящ

В случая има чл. 313 от НК - за подаване на декларация с невярно съдържание, има Прокуратура в държавата, която трябва да се самосезира и да извърши необходимите разследвания. Има и Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси?!

Уволнете ги-няма защо да се хабите да разследвате защо са "забравили" да декларират откраднатото.То се знае-ако мине мине,ако не мине то гарга гарвану око не вади,нали? ГЕРБ,МЕРП,ФЕРБ все тая-крадци.

И нека да се обърне специално внимание на милите ни"правораздаватели",които отново доказаха,че по-бедни от тях просто няма!!! "В списъка има и магистрати. Съдията от СГС Анна Баева-Курдаланова не е декларирала данни за доходи от друга стопанска дейност на съпруга си в размер на 293 370 лв. И Велина Пейчинова-Ташева, също съдя в СГС, не е декларирала данни за съпруга се - 31 653 лв. Димитър Кирилов, съдия в районен съд Плевен, не е декларирал данни за съпругата - вземания от физическо лице в размер на 100 000 лв. Мария Маркова, прокурор в Бургас, пък не е дала информация за вземания от юридическо лице в размер на 365 000 лв." А за размера на недекларираните суми просто няма смисъл да се говори,защото те са толкова...нищожни,че просто са останали незабелязани!?!

Ако някой вижда прилики и...разлики между тези"днешни,нашенски убавци"и онези,от предишните клики,то нека да ги изброи!!!

Старата песен на нов глас ... защо като са почнали с уволненията да не продължат та колкото и да им платят /100 000 лв. за "неправомерно уволнение" на хората на Семерджиев ... той лобира за тези които му разрешават да трупа пари от нашите стотинки за тока - това не може... онова не може... Престанете господа от които зависим - НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО - ДА ВИДИТЕ КОЙ Н Я М А ДА СИ ПЛАЩА - УБЕДЕН СЪМ ЧЕ НЯМА ДА ИМА ТАКИВА - ПЪРВИ ЩЕ СА ПЕНСИОНЕРИТЕ, КОИТО НЯМА ДА СЕ ХРАНЯТ НО СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ НАЛОЗИ - ЗАБРАВИЛИТЕ ВЪН НЕ САМО ОТ СИСТЕМАТА В КОЯТО РАБОТЯТ , А ВЪН НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В НИГЕРИЯ /например/, а да видим как ще се краде от българския народ ... СТИГА ГАВРИ !!!!!!!!!!!!!!

ЗАБРАВИЛИ били????? да обесят 5-6 от тези изроди,другите ще си декларират даже и зъбите!!!!!!!!!!

Нищо не става от една държава в която всички искат да крадат.

Толкова е ясно ,това са "БЛАГОДАРНИТЕ ПАРИЧКИ ", за услуги и решени дела !!!

Интересно понятие "друга стопанска дейност"?! Нали за това са на държавни служби, кога намериха време за друга стопанска дейност? - да, всички знаем рушветите към днешна дата се дават, чрез така нар. консултантски договори, отчитат се и се изплащат под формата на граждански договори т.е. ако въпросното лице не заема тази длъжност никога и по никакъв повод тази "услуга" не ще дойде до него!

Чрез закон да им си отнеме 90 процента от онова, което не са декларилари и 50 процента от декларираното и няма да забравят друг път. Депутатите да станат сменяеми, да могат да се отзовават, съкращават уволняват от избирателите.....механизъм- подписка от 10 процента от избирателите в изборния район, който се изпраща до председателя на НС, който от своя страна го уволнява и идва следващия в листата и. т.н. а като свършат ....отпада депутатското място... ше им

Щом крият парите,значи са от тъмни сделки, корупция,рушвети да видим сега дали ще ги глобят.Аз си плащам данъците редовно но досега- спирам край, да не съм балама,а и виждам примера които ми дават богоизбраните.

само бедните плащат данък.сития на гладния не вярва затова оня вдига тока.

но ще има ли наказани? Всяка година има такивва случаи. Този не знаел, че трябва да обяви лизинг, оня не знам си какъв кредит не трябвало. А бе що за ЕООД-та са тея висши чиновници бе? То как им остава време за държавната работа? Защо на обикновените държ. служители винаги са им изрядни декларациите? Докога няма да има наказания. Ами не го много наказвайте - само го понижете за 2 години да не е шеф и да не прави далаветри - то му стига. Лужа е цялото управление на страната - една голяма лъжа, че сме бедни щото нямаме производителност. Не - бедни сме от корупция и крадене.

Това са неща, толкова сериозни, че за тях може да се приказва само на майтап, че да си кажем истината: "Виц: Проверяват политик откъде има пари за апартамент, кола, вила, луксозни обеди и така нататък. Той обяснява: имам тука едни други доходи, продадох имоти, взех заем от приятели. А на нас ни се струва, че тези пари са откраднати от народа. Че откъде у народа толкова пари?"

Видно и от тази информация е че от съдебната система смърди на корупция! Съдиите и прокурорите се надпреварват кой повече кинти да изсмуче - машинки за кинти! Същите се имат над закона - КАТ, НАП, ДАНС и прочие държавни институции тях не ги лови - имунитет. Карат си колите пияни, паркират където си искат, минават на червено, ако катастрофират - винаги другия е виновен. Явно, че в съдебната власт са най-големите паразити на държавата и вземат по 2-3 000 лева заплати.

Защо това не стане критерий за присъствие във власта. Който крие и лъже-мястото му не е във властта.

Престъпна държава. Брюксел защо ни търпи ? Вън от ЕС.

Някакви си суперкорумпирани български чиновници ще ми спират Македония за членство в ЕС. Що - там да не би корупцията да е по-голяма. Същите ще учат ЕС на финансова дисциплина - голем майтап пада. Оплели са се в корупция като пиле в калчища. Явно и ЕС са луди та дават все пак някакви пари колкото да покрием вноската си в бюджета.

направете промяна в закона за избираемите и държавния служител. Какво току се подхвърля за тях - те толкова и зачитат законите.

всичко друго е връзкарство, далавера, щуробаджанащина, келепир и максимално лично облагодетелстване. Всичко пак повтарям добре подшито законово. Български модел - сериозен принос в теорията и практиката на корупцията. Стив Ханке тези дни им намекна нещо подобно от щатите - ако и да не звучи така ласкаво като думите на Обама мисля , че е по-полезно за нас, защото може да сме велик съюзник на САЩ ама сме омазани с корупция и хич не ме кефи , че Обама си трае.

Ако обикновен човечец не декларира 2-3000 от наем или рента данъчните ще му съдерат джоба от глоби и такси!! За "милите"власт имащи ЗАКОНА не важи-ЗАЩО???Да не би да са с 2 -ва?Крайно наложително е всички да са равни пред закона!!

Декларацията за съответсвие е върховна глупост. Задължението е лицата, заемащи висши държавни длъжности да я попълват и подават, като вписват обстоятелства, които вече са декларирали пред данъчните. След което двете декларации се проверяват, от специално назначени за това длъжностни лица, дали съответстват и който забрави нещо което вече е декларирал в данъчната си декларациясе оплюва публичноза отдушник на раята......

Вашата наглост е неприемлива и за странични наблюдатели. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И ЧИТАТЕЛИТЕ В DIR НЕ СА Р А Я.

Ти очевидно си богопомазан или поне такъв се чувстваш. За такива като тебе: не е зле да си напомняш от време на време, че колелото се върти - днес си над "раята", но утре може да си на дъното. Малко скромност и смиреност не е излишна никому!

Това не е новина!Новина щеше да е, ако бяха обявили честно не само имотите си, а и кой е източникът на средства. Как може да живееш и да работиш в най-бедната страна на ЕС и да разполагаш със средства, които биха били съмнителни и за немските министри?Защо не направите един експеримет всеки, заемащ висок пост да работи една година за минималната работна заплата, като разликата се приспада примерно за стимулуране на раждаемостта?Даже и за повече години.Никой няма да иска и да се натиска.

:), но все пак - по делата им ще ги познаете! Какво значи за вас, децата ви? Думи? Съдържание? Друго? Какво? Кога? Как? Защо ???? ....

Колко милиадрди са раздадени "под масата", без да са обявени (декларирани) от 10.11.1989 г.? (за Ахмет Доган се "доказа безспорно", че е хидроинженер 1 и няма да му дирим сметка за "зеленото"). А бе... как се регистрира фирма с 5 хилки капитал, без да си продал и една крава на дядо ти от дамазлъка? (оформя се нов скандал, до "другарчетата" си имат имунитет и давност, другите да му мислят - като мен)

Абе младо, (ха, ти на колко си, язе на колко съм...) :). Няма отговор, директно. А и да има, какво? :) Ходил ли си при Ванга ? Е, и ? :) чел ли си Библията ? Е, и ? :) Е, там е отговора :))))

И да си чел библията все е тая. Крадецьт си е крадец и когато деца и старци мизерстват. Някъде пишеше ако имаш две.......

Народен съд - до стената и разстрел!

И аз забравих да си декларирам няколкото хотела на морето, вилите и колите, а и куфарчета с пари :) заради това никога няма да се оправи тази тъпа държава, независимо кой ще е на власт. Докато не се изтръгне това ''далавераджийско подсъзнание'' просмукано от едно време. Дано да си ги носите на онзи свят, когато ви дойде време за него :) ПОжелавам ви го от сърцее, драги партийни членове и другари !!!

питам се , след като не могат да оправят 2-3 свои документа, как ще оправят държавата, ако е за 800 дни вече препатихме, но определено считам,че премиерът не спазва обещанията си за честни избори с честни хора....

Могат, могат - ама далаверата ... Борисов е голо вода, направо за кауша.

Преди три години и половина гласувахме за нов морал.Защо?

АМА КАТОВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА ЧЕ КАТО ПОУМНЕЯТ ЖЕНИТЕ ИМ БАБИТЕ ТЕТКИТЕ И ЦЕЛИЯ ИМ РОД КАТО СТАНАТ ЕДНИ УСПЕЛИ ЧЕ КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ИМ ДАРЯВАТ ДА ИМ ДАВАТ ЗАЕМИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙ ТАКИВА ТИКВИ САДЯХА А СТАНАХА ДОРИ АРИСТОКРАТИ.

ох малееее що не съм съдия взимай парички и хич няма да ми пука такава пералня са тез уж кредити от приятел,,,,,,,,,,,,,

И ти си от ония (още неосъщесвен). Свърши тя. Всичко излиза на светло (лека полека). Хващай се нещо да работиш, за да си полезен (не само на себе си).

Аз не мога са разбера каква е тази олегрофения. Някой нещо да декларира и после да му вадят доказателства, че и друго трябвал да декларира. Ми направо му предоставете справка за всичко което трябва да му бъде обложено. Вземете му данъците и готово.

Да, трудно ще разбереш такава "олегрофения"! Ще се опитам да ти обясня простичко - защото са публични и обществени личности и са се заклели да спазват закона и морала!

Моя въпрос беше защо има има такива олигофренски закони на земното кълбо? След като има компютри и интернет и всички институции би трябвало да са свързани. Не е нужно да чакаш някой да декларира нещо (Защото винаги ще се появи причина и да не се декларира) А след като държавата знае явно избирателно размахва това което не е декларирано, така или иначе остава вратичка за това което не е декларирано.

ЕТО ЗАЩО ТЕЗИ РОДОЛЮБЦИ НЕ НАПУСКАТ РОДИНАТА СИ! ТУК Е БЕЗЗАКОНИЕ И МОЖЕШ ДА СИ СКРИЕШ ДОХОДИТЕ- НИ В ЧУЖБИНА ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.

Изгониха ни, но май е за хубаво!После да не реват, че нямало българчета.Има, ама говорят на немски!

Суми в особено големи размери, крупни средства са постъпили в патримониума на висшите държавни служители през 2012 г. Народът трябва да ви сурвака с дрянови пръчки, за здраве, щастие и още по-голям берекет ...

Демокрация, рано или късно се превръща в Клептокрация. Клептокрацията е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи. За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.

От второто изречение нататък дефинираш НС и МС ли?

E, AMИ НЕДЕКЛАРИРАНИТЕ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЗЕМАТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА .НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА САНКЦИИ НИТО ЗА НАКАЗАНИЯ. ГАРВАМ НА ГАРВАН ОКО НЕ ВАДИ

pobelial

трябва народен съд и като в китай - които съгрешил да си плати куршума и на стадиона-бум

Какъв куршум, какви пет лева - има сатъри и дръвници.

Дами и господа форумци,сложете си ръката на сърцето и кажете ,ще бъдете ли честни и точни в декларациите си,ако ви сложат на някакъв висок и доходоносен пост?Не бързайте да лъжете,помислете си.Защо много,ама много фирми си наемат счетоводители,които им изкарват доходите на нула или минус?

МЗного, ама много честно. Пенсията ми е 250 лв.

Колега асо - няма как да знам дали сте в тре-фа или Пика, но по мойте-скромни Книги : - Данъчната декларация на Всеки е просто Именно-За-Това - да опише Надлежно Всичко. И да плати Дължимото ! Ни наностинка +/-. При това - от премиерина до циганина !

Е, при тезата, която защитаваш, отговори ми, моля , каква е тогава разликата между мутро-бизнесмена и висшия държавен служител? И защо висшия държавен служител трябва да си получава заплатата от данъците на данъкоплатците?

А в НЗОК кой е работил на шевското място докато шефът й е трупал доходи от допълинтелна дейност, а може би е работил нощем....

И на децата е ясно, че като няма санкции /глоби и ефективни присъди/ ще има престъпност, корупция, подписани документи с невярно съдържание /декларации/ и всякаква друга престъпна дейност. Що да не откраднат или излъжат като знаят, че няма да бъдат санкционирани. Нали те, депутатите са приели законите, а пък съдиите съдят.

И на децата трябва да е ясно, че е лесно да се справиш с 10 процента селски хитреци, когато 90 процента са съвестни граждани. Но виж, когато е обратното...нещата загрубяват.А когато в тези 90 процента влиза и управляващият елит, проблемът става почти неразрешим. Защо е така? Ами защото сме бедни не от вчера и от днес, яденето и пиенето на корем не влизат в сметката...Основният двигател на прогреса на нациите е народопсихологията им. Това прави едни нации, известни с банкерство, други с корабоплаване, трети...с чушки и домати. Въпрос на интелектуален капацитет. Труден и трънлив е пътят от цървула към трандафора, трябват много пот и сълзи, както се е изразил навремето по друг повод виден европейски политик. В случая поводът не е толкова важен.

Тези лица са си типичните българи, и постъпват така не защото са на ръководни постове. Не са се родили такива, повечето са от редови селски семейства, баш от така наречения народ...Но щом е за далаверата, Андрешко от веки веков душа дава. А тези, които плюят, го правят от яд, че не могат и те да крадат повече, а не от висок морал. Изключения има, но те са нищожно малък процент.

Бойко, трима от ГЕРБ и нито един от любимото ти БСП? Какво се оказа, бе Боко, че твоите крадат, като за последно? Чудя се аз от, кой ли взимат светлия пример? Декларациите са достъпни на сайта на Сметната палата и сами можете да си направите справка "Крадат ли ГЕРБ". Сами вижте, как живеят и си направете извода възможно ли е да се поддържа подобен стандарт с депутатска заплата! Хайде четете здрави съфорумци, че аз ако обявя някои неща, платените лизачи ще почнат да вият на умряло "комунде" и тям подобни!

По-интересно ми е тъщата на Цветанов и кумеца му, какви ли декларации биха пуснали, но вероятно тогава ще сменят шефовете на НАП и Сметната палата. Изобщо интересно ми е роднините на управляващите, колко са забогатели през изминалата година!

Браво, това е също и мое мнение, а и на много други!

Тая риба отдавна няма глава, ама нашите къде са!?

Когато се намери дори и един от заемащите високи постове, за който властта не е само средство за правене на пари, а служба наистина в името на народа, тогава ще повярвам, че тази страна има бъдеще. Едно име е достатъчно.Едно.

Блаженни са верующите.

"А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му."

За небръснатият слагач, изявявящ се като шеф на ДЕКЕВР, знаем, нали пълни гушка от 10-на места, а и другите са същите!!!

По кой случай присвоявате името на Писателя, убит за българския народ? С какво сте му равен?

Явно си мноооооооооого тъп!Не си ли чел Бай Ганьо? Сложил съм "..."и не съм си присвоил името! ЦИТИРАЛ СЪМ ГО!!!

d4

И ся к,во излезе? Големите кинти пак у съдебната система... И каква е тази "друга" дейност?? Санкции от НАП ще има ли???

И какви са големите кинти - 6000 и 8000 недекларирани лв. !!! Искат да замажат очите на плебса.

Е ?! Мигар има Необходимост да Подема онзи-там напев : - Звън-звън-звън ! :-))))

мдам.....дори бегъл прочит затвърдява мнението ми, че... "Всички са маскари" Особено впечатляващ е шефа на НЗОК Пламен Цеков, който е придобил 21 905 лв от..."друга стопанска дейност"...Верно, сумата не е фрапираща, но ми е интересно как човек ангажиран с толкова важно за обществото (и толкова критикувано) звено от здр. система, намира време и за "друга стопанска дейност" и али случайно тя някак не е свързана с НЗОК..

Сигурно вече на ДМС-та им викат ДСД-та;о)

До "Януари"...Можете да бъдете сигурни, че е свързана...и ако някой сериозно се заеме да провери тази сума - ще е смешна...Впрочем,тази информация, с посочените суми е да ни "замажат очите"... милиони, десетки милиони евра трябва да се търсят, но...няма да стане...И пак за НЗОК - знае ли "по-голямото началство", че директорът и зам.директорът никога не приемат граждани, ей-така, от кумова срама, да имаха 4 приемни часа на месец...Ами...тя и секретарката им не приема и свързването с нея е невъзможно..."има си деловодство" казва охраната...Ама демокрация...ами до 1990 г. до Първи заместник председател на Министерския съвет имаше приемен ден...

януари

за далаверата- НЗОК и цялата здравна система, аз мога цял роман да напиша-).. А инаме, оставете това което беше до 1990г и то беше същата бутафория , но с други средства.. да не говорим, че настоящите "демократи" са бившите уплавляващи до 1990г..те са и крупните и средните настоящи капиталисти... Лошото е, че даже слугинажа на другарите-тетия ешелон на БКП вече е крупен капиталист.. Сега важното е да гледаме напред и да търсим начина, как да променим нещата Иначе държавата ни е обречена да си остане бананова република...

АМИ ТЕЗИ НОВИ БОЛНИЦИ КОИТО СЕ ОТКРИХА НАСКОРО СЕ ОТПЛАЩАТ ЩЕДРО ЗА ПОДАДЕНА РЪКА ---- СЕГА ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ЗДРАВНА КАРТА И ДА МУ МИСЛЯТ МАЛКИТЕ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ...ЦЕЛТА Е КАКТО ПРИ ПОГУБВАНЕТО НА МАЛКИЯ И СРЕДНИЯ БИЗНЕС ТАКА И ДА СЕ ПОГУБЯТ МАЛКИТЕ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ !!

Защо само власт имащите са богати,мнооого богати.Аз мисля ,че трябва всичко да се конфискува,така както тези богати национализираха след 9.9.44 ,да се започне от начало. А най-богатите -разстрел за назидание.

А дребната риба като забрави да впише 100 лв допълнителен доход го изкарват престъпник. А кво правим за хора които са забравили да впишат, че мъжа им е взел от физическо лице ей така едни 200 хиляди лева ? Без документ, без нищо ? Да не говорим за стотиците имоти?

и следващ вапрос : а това лице кое е и от каде има свободни 200000 да ги даде на заем? ако е без лихва е мраднал (от тази орбита такива няма), ако взема лихва- наказание...

Какви са тия номера с роднини и съпрузи, ние за стон.тинки ни гонят от НАП,а тия се правят на маймуни, омръзна ми вече. Бойко чисти ги тия от държавната ясла иначе на изборите тежкот. ти!

Я по-леко, по нежно - тея са от отбора. Пропуснали хората бе.