567 000 лева изтеглени от сметки по ”Всичко коз”

Четири дни преди да бъдат освободени задържаните при операция „Всичко коз”, от техните сметки са теглени 567 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - 567 000 лева изтеглени от сметки по ”Всичко коз” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сметките на данъчно задължените лица могат да се запорират и от НАП, това ако не е гаф.

Твоите хора са подвели съда Цветанов. Защо са запорирали само 130000 лева , а не са запорирали и останалите 567000 лв?? Като знам, че е невъзможно подобна сума да бъде изтеглена кеш от банков офис, си задавам въпроса: НЕ Е ЛИ УМИШЛЕНО СКРИТА ОТ СЪДА ТАЗИ СМЕТКА ОТ 567000 ЛВ. И КОЙ БЕ ТОЗИ КОЙТО СЪДЕЙСТВА НА БАНДИТИТЕ ДА ПОЛУЧАТ КЕШ ПАРИТЕ. Този който е помогнал да изтеглят тази огромна сума е същия, който е прекрил пред съда съществуването на тази сметка. ЦВЕТАНОВ, ПОМИСЛИ КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА ПРЕКРИВАНЕ НА СМЕТКАТА, В ИМЕТО НА КАКВО Е СЪДЕЙСТВАНО ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО ЕДНО НЕЗАКОННО ПЛАЩАНЕ ЗАД ГЪРБА НА "Дирекция финансово разузнаване" ПРИ ДАНС. СКАНДАЛА С ТЕЗИ ПАРИ СЕГА ЗАПОЧВА. Ти Цветанов предизвика новина. Скоро всичко ще се изясни.

Пак се разтревожвам за психичното ти здраве,докъде стигаш в разсъжденията си. .Винаги,когато прочета нещо от тебе,си мисля за това.Написаното е толкова бездарно и отвлечено - просто си загубих времето да го прочета.

И какво толкова.Нали казаха,че откраднали 250 милиона.Да отидат да им вземат милионите.Или май няма милиони,ами само правителството ни баламосва и се бие в гърдите.

Едната съдийка каза, че у нас нямало ресурс за мафия! И правилно! Че то половин милион джобни ресурс ли са?!

Егати народа-мазохист, егати журналята!! Къде другаде по света има идиоти на които правителството им вдига данъците, замразява пенсии и заплати, отвличат децата му, умират от епидемии, а те ругаят предишното правителство, унижават Президента и Съда? Егати министрите, егати премиера, които при криза не работят и вдигат само пушилки и прикриват НЕКАДЪРНОСТ и подкукуросват ЧАЛГАТА, пишат и вувузелят химнчета. Народа казва, че само некадърникът си създава ореол с оплаквания, интриги, скандали и се лутат без цел, без посока! Какъв Съд ви е виновен....Не виждате ли кой ще ви завлече и ви завлича в пропастта, не виждате ли некадърното правителство......Гади ми се от простотия и злоба....

...и на мен ми се гади от теб.

Да, твоя сияен образ трябва да е пример за нас и народа не бива да ругае предишното крадливо правителство,честния и неподкупен съд и агент Гоце. Толкова червена заблуда рядко се среща.

В БГ не били само гьобелсови-чалгаджии Препес от Аднокат Абсурдно е съдиите да се обясняват и да се оправдават за решенията си. Какво става в тази държава. До кога разни високопоставени персони ще хулят съда и ще обясняват по телевизия и радио ,че съдиите са престъпници. До кога от екрана ще се обяснява кой е убиец,кой сводник ,кой измамник и пр. Нима може от екрана или по радиото да се раздават присъди от ББ и ЦЦ.Време е Висшия адвокатски съвет да излезе със становище. Не може да се настройва населението срещу съдии.Това е последната институция в държавата ,която що годе работи. Имаме прекрасни съдии. Няма съдия,който да не се старае и да не се стреми да е перфектен. В съдилищата на България не работят престъпници. Не може премиер и вицепремиер, поради невежеството си умишлено да оказват политически натиск ,да всяват страх и притеснение в съдиите. Не може съдиите да се ръководят по акъла на който и да било . Съдът е стожер на държавността. Време е всички разумни и мислещи хора да се противопоставят на клеветите и злепоставянето на съдиите. Ако съдебната система се срине и се подчини на ББ и ЦЦ, тогава всички ще заприличаме на животни. Не може ФБР, Европол и ОЛАФ да проверяват дейносттана съдията. Не може съдията да е подчинен на прокуратура и полиция. Това което правят тия двамата от изпълнителната власт е безумие и престъпление.Време е да бъдат спрени и да им се потърси наказателна отговорност. Манипулирането с лъжи на обществото е пагубно за устоите на държавността въобще. Това е подривна дейност насочена пряко и непосредствено срещу установения Конституционен ред в Р.България. Възможно е да настане хаос и полицейски произвол. В държавата текът процеси инспирирани от министър председателя и вицепремиера,които са страховити и опасни. България е правова държава. Лудост и безумие е да се обявяват съдии и адвокати за престъпници и мошенници. Републиката е в опасност.Кому е изгодно всичко това ?

Защо все на тези садийки неим стигат доказателствата

Отговор до съдия: Но защо Ви писва, защо нервничите, защо обиждате. От какво Ви писна-от власта, която Ви е дадена, независимостта, заплатата, възможностите. Защо Ви писва, когато обществото възтава (да това е въстание) срещу корумпираните съдии.. Кого браните-себе си и тези като Вас, или силно зависимите и свързани с мафиотни структури съдии. Защо унижавате на професия-драги съдия. Всяка професия има много плюсове, но когато човек е работил в МВР десетилетие и се е изградил като специалист-защо обиждате. Ще Ви кажа-при Вас в съда има много посредствени, слабо подготвени съдии добили постове политически. Не ВИ ЛИ Е ПИСНАЛО ОТ ТЯХ??? На нас ущите ни пищят от трудност-на Вас Ви писнало, че ГЕРБ подгони крадците и престъпниците. На нас ушите ни пищят от бъркотията в която е превърнат съда, на Вас Ви писва, че хората искат правосъдие. На нас ушите ни пищят от окрадената хазна и държавеа, на Вас ушите Ви пищят, че МВР издирва и дава на съд престъпници. Един съдия не трябва така-писна ми-просташка му работа. Един съдия трябва да е достоен човек и да не обижда професионалистите от МВР. Един съдия трябва да има първо съвест-голяма и чиста и после да сочи с пръст хората които гонят престъпниците. Знаем, че на всяко място заедно с качествените хора има и лоши-но това което е превърнат българския съд- виждаме го е страшно. И вместо да Ви писва-я хванете се и помогнете на колегите си- обяснете им, че са съдии-не ортаци с криминалният контингент. И така няма да Ви писка, а ще започнат като на нас да Ви пищят ушите като научите колко надолу са паднали нямой. Написаното е от гражданин, нямащ общо с МВР, но удобряващ подходите на Цветанов, Бойко и ГЕРБ.

Кланяй им се сутрин обед и вечер на твоите кумири и може да "постигнеш нещо "като тях

Ако мислиш,че щи чета всичкото...вие хора без работа ли сте

Един въпрос към съдиите: господа съдии, вие, аджеба, искате ли да вкарвате престъпници в затвора, да им изземвате имуществото и да ги наказвате за извършените престъпления? и ако отговорът е да: къде са предложенията от ваша страна как да се промени системата, закона, производството, така че да няма мутри, крадци, убийци и изнасилвачи на улицата? въобще заинтересовани ли сте това да се случва, имате ли освен професионална и гражданска позиция по въпроса, не ви ли писна да тъпчем 20 години на едно място, заради такива мизерници? И ако отговите "да", какво правите, освен следите строго процедурата (процеса), виждайки че явно цялата система не е ефективна?!? Кога и вие като целият ни народ ще престанете да гледате безучастно и да се оправдавате с независещи от вас причини? Нима вие не сте част от това гражданско общество?!? Или вие и като граждани сте "независими"

Респект! Страхотна сте!

Българските съдии и прокурори са смешно и долното племе! Ето заради такива отрепки се срамувам, че съм българин и искрено съжалявам, че съм роден в тази "държава" ...колко минимални присъди се дадоха след като съдът признава вина, колко сделки с прокуратурата сключиха рецидивисти...?!? А колко уволнени съдии има? или прокурори? Всички ли са перфектни и безгрешни? мъмрене и преместване в друг район за 1,2 години...ХА ХА ХА! Имаше една долна чалга в която се пееше "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка"-поздрав за господа мутрягите и техните кви с коли за по 200-300 хилки!

И аз питам, какво са ти виновни съдите, след като парите са изтеглени четири дни преди да бъдат освободени задържаните? Впрочем, Цецо ти как се сдоби с ШЕСТ апартамента в София? Голам физкултурник си бил братле!

ми ти си физкултурник и закърнелият ти ганглий няма как да осъзнае, че яако имаха мярка за неотклонение задържане щяха да им блокират сметките

Блокирането на сметките няма общо със задържането!На много фирми са им блокирани сметките без никой да е арестуван!Хайде да се ограмотиш малко и тогава да пишеш!

Към съдия: Ако Вие сте компетентна и некорумпирана, в което аз лично изобщо не се съмнявам, наистина ли вярвате, че останалите Ви колеги са и те така чисти и неопетнени? Особено по-новите назначения в съда, които по мои лични наблюдения са изключително некомпетентни и с нежелание да се усъвършенстват. Действително това, което се случва и върши от страна на Цветанов и Борисов по отношение на съда е недопустимо и неприемливо, да не говорим колко е елементарно и обидно. Не мислите ли обаче, че много по-голям удар по реномето Ви на безпристрастни и компетентни съдии беше информацията за злоупотребите с имоти в Приморско. Не мислите ли, че е крайно време да се реформира съда, като се изчисти от всички некадърни кадри. Не успявате ли да разберете, че ако съдебната власт не се реформира сама, няма как и кой да го направи, поради независимостта й от другите власти на държавата, имунитета и несменяемостта? Може ли да повярвате, че ежедневно се сблъсквам с казуси, при които обикновени хора страдат, губят пари и надежда поради изключителна некадърност на Ваши колеги съдии, поради тяхната корумпираност или поради явната им незаинтересованост от казусите, които решават. Искрено се надявам повечето Ви колеги съдии да са като Вас и да си дават сметка колко отговорна и важна е тяхната работа, за да може и утре България да се наричан държава и да не се стигне до най-страшните два варианта - да се превърнем в полицейска държава или хората да вземат правосъдието в собствените си ръце. Желая Ви успех!

Адвокатско-съдийска-ченгесарска Правешко-Луканова-Красьовска държавица ... на изчезване ... Червените Вируси, които създаде "Социализъма" я изядоха ... И Господ до слезе не може да ни оправи, камо ли Европа и САЩ, които се опитват да помагат ... Нема свобода и закон за народ от робски душици ...

....много си прав.Но какво да правим с червените вируси,които са заразили държавата на всички нива?Виждаш ли колко ги има и тук във форума.Плюят и храчат най-безогледно.Не им пука,че храчките падат отгоре им.Пак си плюят.

Я хванете и прокуратурата,докато е време

Хвани министъра, че го мери с прокурорите. "Един дол дренки"!

Писна ми да слушам и да чета колко съм корумпирана без някой до момента да е дошъл да ми предложи и един бонбон с цел да ме убеди да му реша делото в негова полза. Писна ми да чета и слушам как за нищо не ставаме, но никой не се замисля, че си вършим работа, всеки колкото може, с оглед представените доказателства и тезата, която защитават. Писна ми недоволни граждани да се оправдават, че съда му е виновен, че е загубил делото, без да се замисля, че вината е и у некадърния му адвокат, който незнае къде се намира и какво иска. Не смятам, че е коректно някой който до вчера е бил физкултурник в едно министерство и е изпитвал кандитат полицайте на бягане, скачане и тичане да учи хора, които с години гледат дела и решават хорски съдби как да си гледат работата. Този същия ако беше толкова кадърен ще ше да има юридическа правоспособност, а не само завършен курс по право. Този същия знаели колко е тарифата в подчиненото му ведомство за затриване на веществени доказателства. Знаели колко искат подопечните му опаративни и разследващи полицай, за да батисат едно дело. Наясно ли е с всичко това? Сега е много лесно вината да се хвърля върху другия без да отчетем своята немощ, но на всички ни е ясно, че некадърния обвинява кадърния в своята некомпетентност. С всичкото това оплюване не се постига нищо освен да се злепоставя държавата в Европа, но има ме и друга цел да си вдигаме рейтинга и да се чувстваме велики в очите на изтерзания човек.

Тези приказки ги разправяй на сламената ми шапка!

Не се сърди. Вече ние сме ликвидирани сега е ваш ред. В човешката история има много такива периоди. Прочетете малко истоия.

ОНОВА КОЕТО НИ ПОГУБВА И УБИВА ВСЕКИ ДЕН Е ПРОСТОТИЯТА И НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА НА ТЕЗИ КОИТО УПРАЖНЯВАТ ПРАВОТО СИ НА ВЛАСТИМАЩИ.

...и на тебе.

А на нас ни писна от такива съдии/ки като тебе.С вас само си играем на демокрация - трябва радикализъм.Много ти е лесно да наричаш някого физкултурник,от висотата на тъпотията си и анонимноста и това,че може би и си получил диплома от някой свободен университет.Пак срещу заплащане. Имаш наглостта да обявяваш, че некадърния/МВР/ обвинявал много кадърните съдии/ки,вместо да си поразтъркаш очите и да спреш да изпълняваш поръчки.Това си ти.

Люба, респект и уважение!

Защо да се впечатляваме от тази сума, ами Иванкостовата приватизация колко милиарда окраде и каде е сега горецитирания - разбира се в парламента - под имунитет и мнословен и даващ акъл по всяко време на денонощието, а защо дава консултации, а не обяснения в прокуратурата, айде сега за половин милиард ще ги броим, разбира се - всичко е коз

Люба, отличен фактологически материал, но бедата е в това, че съдебната система е под политическа шапка- нейното ръководство е избрано от парламентарно представените партии и се кланя на политическите партии и силата на деня. А именно всички тези партии са извора на престъпността в България, как искаш съдебната система да се разправи с престъпността и да накаже престъпниците? Второ- нямаме адекватно законодателство, като се започне от конституцията, не е заложена в нея истинско разделение на властите и ДЕполитицзация на държавната машина- и от там следва всичко останало надолу...И САЩ не е най добрия пример, съдебните системи в развитите европейски страни от северна и средна Европа действат безупречно и са приложили всички разделения на властите, от 1 до 4 -то. Последното го няма в САЩ. Поздрави от Идея за България

обикновен капитализъм,кой когото

до люба манолова!браво маце истинска демагожка си!ти знаеш ли какво знаци съдене по прецедент!и знаеш ли че не е необходимо да бъда лъжлив български юрист ,тези които направиха държава за себе си ,за да преценя по доказателства дали един човек е виновен или невинен!а после съдът да прецени какво да е наказанието съгласно законите!знаеш ли го всичко това тъпа кучкжо! ако не го знаеш или си мислиш че хората не го знаят!ето затова хората дадоха гласа си за бойко защото са отчаяни от невъзможността да има справедливост в тази нагла и разбойническа банда която изпива всичко,която трябва да убие първо доверието ,после желанието за борба и справедливост и най накрая да се настани безразличието за да дойде безкрайната власт на догановци ,бивши комунисти и други тунеядци!БЪЛГАРИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ НАПРАВЯТ БЕЗРАЗЛИЧНИ!

Май оставаш сам в борбата за "справедливост" по путиновски. Аз например никога няма да гласувам. Както се вика "Вся власть Доганову" Тогава ще има ред и спокойствие и никой няма да "копа с багери трупове по полето"

Наистина Люба М. е сериозна работа от гледна точка на демагогията,но тя наистина може и да не знае какво значи съдене по прецедент.Не бъди много строг към нея.За всичко останало си прав,но за нея това няма никакво значение.Тя явно е представител на тия които убиват доверието и желанието за справедливост в хората.Това го разбираме може би само ние -глупаците и тъпаците,които все още мислят,че има шанс да се измъкнем от политическата хватка на догановци,наследниците/чките на членовете на политбюро на БКП и техните послушници - магистрати, в частност съдии.

Искренни поздравления за смелостта и интелекта! Залогът на подкрепящите вашата теза е свободното мислене и за мое най-голямо съжаление-демокрацията, която е в опасност-невероятно но факт!!

Тъй де всички знаят кой месец е вече и какво предстои ; особено онези-там изплезилите-езици опитващи-се да тичат по пясъка (темпериран до любимия им цвят) . Та подобни изненадващи-ги бързи разкрития ще стават ежедневие .

Точно,ясно,синтезирано! Но какво от това при условие на нисък интелектуален потенциал във въпросните длъжностни лица - те просто си приказват,защото живеят с измамното чувство,че са недосегаеми.Че стоят над българския народ и неговите болки са им чужди. Ситите, не вярват на гладните! Но даже и да прочетат ,думите Ви,едва ли ще ги приемат,защото Божествата не грешат!

АЗ СЪМ В ШОК - КАКВИ СА ТЕЗИ СУМИ - АЗ ЕДВАМ УСПЯВАМ ДА СЕ РАЗПЛАЩАМ СЪС СМЕТКИТЕ,А ТЕ НЕГРАМОТНИ И ПАРИ КОИТО МОЖЕ БИ ЦЯЛ ЖИВОТ НЯМА ДА ВИДЯ! КАК СТАВА ТОВА - УЧИШ РАБОТИШ И СРЕДНА КЛАСА СИ УЖ , А ТО СМЕ СИ ГОЛТАЦИ НАПРАВО

На печелившите честито! Това е България - престъпници и корумпирани магистрати.

Ма па си имаме готин премиер бивш охранител и физкултурник за министър на МВР

Цитат:"В края на 1989-а и в самото начало на 1990 г. се провежда заседание на Колегиума на МВР. На 10 януари с.г., на дванадесетия ден от началото на заседанието, думата взима тогавашният заместник министър на това все още всяващо ужас силово ведомство, генерал Любен Гоцев. Ето какво заявява като програма неотменим постулат, своеобразен закон:... правителство:"..."Според мен това е един исторически колегиум на МВР... Реорганизация, структури, нови подходи, ново политическо мислене? Тук се изказаха ценни мисли, дайте да работим конкретно и делово. Всичко не сигурно е идеално. Може да се отработи, да се прецизира, ние нямаме време да губим Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия."... И продължават да служат на Политбюро.

"Въпреки че прокуратурата е пропуснала да блокира сметките, той използва случая, за да нападне съдите, които пуснаха от ареста обвинените в източване на ДДС за милиони. Според неофициална информация това е станало четири дни преди задържаните при операцията да бъдат освободени срещу гаранция от апелативните съдии Валя Рушанова, Мария Митева и Христина Михова. "

Любке,първо виж гредата в твоите очи ,а после търси сламката в очите на другите.Комунизмът и неговата пропаганда умряха..Много те е яд май.Може да залъгваш все пооредяващите червени бабички и дядовци,но другите само се смеем...а някои плачат още от вашите кражби ,зулуми и предателства.Колкото и да надувате червените вувузели вашето време изтече...завинаги...Така ,че поне за малко замълчете...пфууу...

Свободен, ти май пак избяга от клиниката на 4-ти километър. Аман от "свободни" политиканстващи идиоти. Аз, например, съм икономист и с политика не се занимавам, но виждам, че тези (ГЕРБ) са много по-зле и от предишните и от по-предишните и от по-по-предишните. Не могат пожарникари и физкултурници да управляват една държава и то членка на ЕС.

Ти там ли остана-на 4-ти километър?Все си мислех,че може да си се оправил - а ти си си останал все същия политиканстващ идиот.Въпреки всичко се надявам положението ти да се подобри.Нямаш друг шанс.

Г-жо Манолова! Стискам Ви ръката за това, което сте написала! Е, по повод това Ви мнение - сега така ще ви оплюят и напсуват тук и такива изблици на малоумие (задължително използвам малоумник, малоумие, защото е от "репертоара" на наш герб политик) ще видите, че просто ще ви се избият зъбите (от репертоара на друг на герб политик)!!! Е, аз, примерно, казах, че дори преводът сам по себе си на 13 (тогава бяха толкова, а не 20!) тома доказателства да се представят в нормален вид пред ФБР и т.н. е някакъв кошмарно безсмислен труд. Оооо, само където наистина не ми избиха зъбите: Тук, във форума ми обясниха с ругатни, че превод от български на английски можеш да го направиш и с Гугъла, а ФБР и др. такива са тоооолкова напреднали - само снимали текста и излизал превода!!! Г-жо Манолова, а животът е толкова прост! Какво му трябва на човек? Да те срещщне някой на улицата, да ти стисне ръката и да ти каже с усмивка: "Конграчулейшънс Винету!"

Кога е устоновена, че парите са били изтеглени, преди да се гледа мярката или след като е гледана от САС? Ако полицията е знаела 4 дни преди гледането на мярката за тегленето на парите, представила ли е документите пред САС при гледане на мярката? Хайде Цветанов, отговаряй!

МВР не е безсилно-да докажат как са придобили тези имущества и не могат ли да докажат, да им се вземат по закон. Техният казус, заедно с десетки предишни отвори очите на милиони хора у нас към съдебната система. И трите съдийки и с тях още предишните съдии пускали престъпниците са за Международен съд-да докажат защо ги пускаха и килърите и милионерите и големите престъпници и убийци. Докато не навлезе ФБР (независима институция от българите)-и не разнищи делата на поне 100 наши съдии и не ги прати в затвора-няма оправия. Помагали са много специалистите от ФБР. Престъпниците трябва да са в затвор-да. За по-голям затвор са съдии, които пускат престъпниците на свобода-да рушат, да убиват, да крадат, да изнудват-затова 20 години сме в тази бъркотия.. Няма спиране, г-н Цветанов, няма и ваканции, няма прошки, няма наши хора. Отприщихме бента, трябва да изчистим държавата си. ТРУДНО Е- омотали са се като змиярници, знаете сечеш змиярника а те отровните змии пак плъзват. Но нали и ние имаме право като европейци и американци да живеем добре и защитено в държавата си. Хубаво е да анлизирате, дали настоящата министерка е най-добрия вариант, за да успеете в битката за истинско правосъдие- ТАМ ТРЯБВА много силен, начетен и с международен опит, корав и много почтен, доказал се за този пост. Но ако сменяте, МОЛЯ не бързо и некачествено-както в Министерство на здравето-по-лошо чудо е с Ана-Мария, жената няма опит и мисъл, по-объркано стана. Баба казваше-ножът опря до кокала и затова подбери най-способното. Поздрави и Успех на ГЕРБ, Бойко, Цветанов, ДАНС и всички работещи в този ресор.

Какво ли те да те обзема такава воля за "справедливост" след всеки тъпак, който дойде на власт и ти обещава светли бъднини и след това виждаш, че си само по-беден, по-стар и по-обезверен за намирането на "справделивостта", която така отчаяно и с такъв паотс възпяваш.... А, питам си просто, да знам как ще си като ГЕРБ си отиде?

Боже, каква простотия! Десен електорат. Ха-ха-ха!

Поредния бисер за малоумни на Ц.Ц! Интересно като запорирахте сметките на Вальо Топлото например, защо качвате пак цената на парното, нали имате пет милиона на разположение? А какво пречеше да направят исканията до съда за запори и възбрани върху имотите на целия отбор в деня на задържането им? Ама не, за некомпетентността им все съда трябва да е виновен. Няма да пиша повече, че все още се чудя - как със завършена специалност"учител по физическо възпитание" за ДВЕ години се изкарва следдипломна квалификация - "право". Справка: официалния сайт на Министерския съвет(биографията на Цецо).

Питаш как със завършена специалност"учител по физическо възпитание" за ДВЕ години се изкарва следдипломна квалификация - "право". Справка: трябва да си син на дългогодишния шофьор на Григор Шопов - шефа на държавна сигурност. Елементарно Уотсън!

Абе вие тъпи ли сте или се правите на такива. Гледайте филма на Майкъл Мур "Капитализъм любов моя"и сами ще стигнете до извода че се нуждаем от промяна на обществения строй.

ся да ви кажа...всички сте гледали "недосегаемите". Та в чикаго по онова време всички знаят че Капоне е шев на "престъпна група" ама прокорочетата не могат да го заковът за тва "тоес нямат док. и съда ще го пусне" и та сядат да мислят за кво да го заковът та съда да не го пусне! И мислят, знаят законите, профита са. Та най- накрая го измислят и шефа на "престъпна група" умира в панделата. Е... топлата вода е открита....

Браво,почти на български си го написал! ;)

Евала, пич! Разумен паралел... Колко ли хора от горепишещите ще те разберат... За съжаление...

Защо веднага не са предприети данъчни ревизии на фирмите и физическите лица и с едно предварително обезпечение е било възможно да се наложи запор на всички сметки?Вярно е, че събитията са се развивали бързо, но при съмнение за теглене на ДДС в особено големи размери и вероятността да се сблъскат с "безупречните"действия на съда това е може би вариант за изход.Още повече, че и след освобождаване на задържаните , действията на данъчните си продължават. От няколко дни съм изумена от създадения ред в Съдебната палата и по-точно "Службата по вписвания".Трябваше ми препис на нот.акт от стари години.На входа три униформени лица ми прегледаха чантата-няма лошо.Но служителката от цитираната служба ми даде една изпокъсана,неномерирана по страници книга, предполагам, че не е и сканирана,за да намеря тома в който е записан акта.Спокойно можех да откъсна страници и да ги унищожа, както и да си изнеса цялата тетрадка, защото на излизане,никой не ме и погледна.А тази тетрадка крие на няколко поколения данни,които са важни за следващите.След като в една съдебна система липсва елементарна загриженост за населението на тази държава, как да си помисля , че тя е част от държавата и работи за нея.УДИВЕНА СЪМ.Цял живот съм чиновник, работя с документи на фирми и физ.лица, но не съм видяла да им е даден директен достъп до тях.Какво е раб.време на служителите?Един час обедна почивка и две междинни? Компютри няма, вършиш голяма част от тяхната работа и после?Те са велики и винаги прави,особено в частта за заплатите си?Как ме защитават те?

Тебе пуснаха ли те пак от лудницата?

За да бъде запорирана една сметка,трябва да се отправи аргументирано искане.А то никакво няма.Още повече,лицата под подозрение са били в невъзможност да теглят,били са в ареста.Е каква е вината на съда и на въпросните лица,които не са титуляри по тая сметка? Един физкултурник без грам понятие от право не бива да се изказва и да продължава да клевети съда ,за това,че е неграмотен.Нито да ни казва,че някой е виновен докато не е осъден.Но от комунист,какво можеш да очакваш? Да,съдебната система в България има много проблеми,но те няма да се решат чрез клеветене и оплюване.А такива дела,които се гледат под лупа,никой съдия няма да рискува. А елементарните съждения на Цветанов за ,какво са били тези пари,ако не може да ги докаже,крайно време е да освобождава мястото за някой,който знае ,какво да прави и да не ни прави на малоумни!

Държавата е като един организъм. За да е здрав трябва всички органи да "работят". Това просто нещо трябва да проумеят и изпълнителната и законодателната и съдебната власт. Сега те играят една игра пред целия народ като в турски сериал и се опитват да прехвърлят вината на другия. Така няма да стигнат до никъде....а може би и не искат. Искат по голямо парче от "баницата" - власт. Едно е обаче ясно - с шумотевици по медиите проблемите няма да се решат. Трябва да ги решат заедно.... ако искат разбира се. За момента не виждам някой от тях да иска да направи първата крачка. Жалко за България и малкото свесни и достойни хора останали в нея.