17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само в България може да караш в насрещното и да те ударят отзад.

И как точно са прескочили разделителните мантинели за двете посоки, та са се ударили челно?

- 11:03 | 12 юни 2021 | Редактор : Лилия Чалева - ЛИЛИ, А В ГЗ-А БОЛИ ЛИ ?!

"в района на 87-ми километър, в посока Бургас, на автомагистралата "Тракия" насрещно в скоростната лента?!?!?!?!?!? Да ви имам и джурналита, да ви имам.

Дираджии, много сте зле, преписвате, съчинявате си, без капка мисъл в празните уж журналистически кратуни. Какво насрещно платно по магистралата ви гони, кой кого изпреварва неправилно, нищо не ви се разбира.

Много зле написано. С Флагман и Блиц и Пик,сте много зле

Никъде не прочетох, че единият от автомобилите е се движил в насрещното платно!

Малоумните джигити разчитат автомобила насреща да намали или спре за да изпреварят, ни дядо ни е късоглед и реагира бавно и ето резултата. Аз например съм със зимни гуми и всеки кретен който ми сече пътя трябва да мисли имам ли спирачки и летни гуми? Естествен подбор в природата!

Карате си по магистралата и по радиото слушате за някакъв идиот каращ в насрещното по магистрала. Ако виждате много такива .... с голяма вероятност става въпрос за вас!

Затвор за виновника!

Дерзай Лиле! Вече се изравни с първия - "великата" ПКП!

Какви скоростни ленти, какви "насрещни" при магистрала? Дир - от описанието ви излиза невъзможна ситуация. Значи, нещо ви куца в описването на случая. Най-добре се информирайте добре и точно, проверете си информацията и тогава пишете новини.

Ти ще даваш акъл на редактора! Ти знеш ли, коя е тя, а?

Прочетох информацията 2пъти,понеже не я разбрах.И за да не се притесня,че съм безкрайно тъпа,реших да прочета и коментарите-може би някой да обясни.Сега съм спокойна,че не съм чак толкова тъпа.

Много фискови изпреварвания взеха да се правят. По 2-3 на ден виждам като карам извън София. Спазвайте дистанция и не изпреварвайте като идва автомобил срещу вас.

на магистралата е тРакия ! Наздраве!

Наскоро пак един 70 годишен беше влязъл в магистралата от изхода за Костенец и беше подкарал към София в платното за Бургас. И след 1 километър челен удар и до там!

На алцхаймерите трябва да им прибират книжките доживотно!

Не изпреварването е погубило шофьора, а това че е влязъл в магистралата и е карал срещу движението!!!

Днес в големия дъжд и педя вода по улиците във Варна, караха като луди. Все едно по сухо шосе карат. Никаква съобразена скорост с пътната обстановка. Как да няма катастрофи и загинали после?

Някой няма ли да пусне линк към снимката на Чалева - автора на статията, да я видим що за шматка е...

Интересно какви са тия магистрали с насрещно движение в скоростната лента. Или това не е магистрала или ремонтната група не е направила добро разделяне. В магистралата няма насрещни движение

Т.е. ако от аварийната решиш да направиш обратен завой, това няма да е насрещно движение. Наистина ли не правиш разлика между предназначение на платно/лента/път и действителна употреба? Откъде ви намират такива?

Уфффф,аман от ненормални! То бива да си тъп ама чак пък толкова! Все бързат,все изпреварват,все за велики се имат,все някой си чеше егото за нещо. Аман.... Да пази Господ от такива олигофрени!

Това, "Тракия", магистрала ли е, или бойно поле? Не минават и 2-3 дни и катастрофа, загинали, ранени... що така? Къде е грешката?

Никъде няма грешка...все пак ние сме известни с това, че можем да шофираме и че винаги някой друг е виновен...смятам че Сорос е виновен и в случая

Само ментални проблеми могат да причинят написването на тази неясна статия!!!

Как се получава челен удар на автомагистрала, без един от водачите да е прелетял през мантинелите или по някакъв начин да е успял да влезне обратно на посоката на движение, което е абсолютно безумие? Нито едно от тези обстоятелства не е упоменато в статията.

Хубавото е, че ти щом видиш такава случка, веднага ти става ясно, че водачът е навлязъл грешно на детелината, която е на 3 километра от мястото или е прелетял през мантинелата. Разбира се, бил на място и си видял как е станало, въпреки че още не ти е ясно кое точно от двете е.

Голема си, душко!

Какво означава челен удар в скоростната лента при "смъртоносно изпреварване" при каране по автомагистрала... Статията е недодялана...

Бойко Рашков е виновен, оставка!

Бойко Борисов е виновен

България е единствената държава в която може да караш в насрещното и да те удари кола отзад.

Преди години на Хемус бях видял една жена да лежи на парчета при подобно изпреварване в насрещното. Беше ми направило впечатления липсата на знаци и ограничения тогава и колко лесно някой може да се заблуди и да тръгне да изпреварва. Дано сега е било по добре, но би трябвало да слагат ограждения, за да не могат шофьорите да навлизат така.

Само в ганюстана може да прочетеш как на ганювските автомагистрали има челен сблъсък.

Нали караме на фалове! Кел файда!

За бългериините няма правила и ограничения, на къв се праиш бе, нали сме демокрация като в Америка.

Е затова спираме строежа на "Хемус". Всички участници в катастрофата са бесни селяни. Не им трябва магистрала. Само междуселски с дупки. И ще спрат да се избиват. Венсеремус

Автомагистрала, пък се движели в насрещното! Нищо не разбрах от прочетеното. Добре, че са коментарите. Чанева ли е или чалната редакторката, не знам, ама си е жива мисирка!

Не знам що не си разбрал. Случва се някой да се качи в насрещното, но обикновено поне карат в аварийната лента. Този дядо вероятно честно се е объркал.

Да не е агличанин с десен волан

Ако си прав, заглавието на "медията" не би следвало да започва със "Смъртоносно изпреварване...". Не казвам, че не си, просто не е работа на читателите да гадаят по написаното от тези, които би трябвало да си свършили тяхната.

На момента се сещам за 4-5 напълно възможни начина да влезеш в насрещното на магистрала. Половината от тях нарочно, другата половина - бз да искаш. Хубавото е само, че не се случва често.

снимките от trafficnews. Веднага се разбира, че опелът се е качил на магистралата в грешнота посока и е карал в насрещното платно. В 2 часа след полунощ, лоша маркировка е възможно да стане, а и 68 годишен водач.

Може да е бил дезориентиран. В тъмното не е знаел, че пътят пред него е магистрала. Каквато и маркировка да има, всеки може да я проспи при някои условия.

Най-вероято 68-годишният водач е влязал в насрещното и си е карал там спокойно.

Днес е месечния цикъл на Лилито Чалева и за това не е у час какво пише, но като се мисля, тя всеки ден не е в час, значи при нея месечния цикъл трае цял месец, и така до следващия месец ... или от заплата до заплата. СегЪ да поясни джурналистката с цикличната цепка: - Изпреварил като е навлязъл в насрещното платно ли, през мантинелата? - Участъкът е в ремонт, но не е бил обезопасен и е навлязъл в другото платно - Ползва се едно платно за двупосочно движение без обезопасяване - Ползва се една лента с регулация на движението и не се е съобразил .... Айде сменяй тампона и изяснявай, че така изглеждаш по-проста и от мен.

"""" По време на изпреварването се ударил челно в движещия се насреща в скоростната лента "Опел", управляван от 68-годишен мъж от карловското село Ведраре."""" Това как е станало ? Да не е била затворена едното платно на магистралата

След прочитането на подобна статия, за пореден пьт се убеждаваш, че Лилито Чалева става. Не за тая работа явно, но става.

Според мен статията просто е копирана 1:1 от сводката на МВР, понеже и на други сайтове информацията е същата и не става много ясно какво се е случило.

Добре де, тези от полицията битува мнението, че са тъпи!? Ами умните журналисти, как пък един не видя какво преписва, та да вдигне телефона да уточни случая. Хем и от пресцентъра на МВР ще са му благодарни, хем и той няма да се излага като кифладжия с такива публикации подписани със собственото му име!

3евзек

И като види какво преписва, тогава какво? Да започне да си измисля и да украсява, за да изглежда красиво ли?

До: "Зевзек" Ами и ти явно си колега на пишещия статията! Ако беше прочел цялото ми изказване, щеше да знаеш, че там съм казал "тогава какво" е трябвало да направи! Украсяването и измислянето е работа на писатели на романи, а не на журналисти - журналистите трябва да изнасят факти!

3евзек

Т.е. от пресцентъра на МВР трябва да започнат да си измислят и да украсяват. Сякаш телефонистката от пресцентъра е била там ня място. Пресцентърът на МВР не е един човек, който е навсякъде и знае всичко. Явно ти си колега на пишещия статията, ако не физически, то поне ментално.

До: "Зевзек" Кой ментално е колега на пишещия статията ще видиш по плюсовете и минусите на изказванията ти! На тези малоумщини които си написал (съжалявам, но по друг начин не мога да ги класифицирам), ще кажа, че от пресцентъра не е необходимо също да си измислят и украсяват а да попитат колегите си от патрулната кола на място, точно каква е обстановката. И то при положение че и те не знаят, защото може и да знаят, но поради недобрия изказ и недоглеждане да са написали безсмислицата! Айде лек ден!

3евзек

Картофчо, Цитирам: "Как така ще се удариш челно в насрещно движещ се автомобил при изпреварване на магистрала!?" Да не би да е невъзможно да се удариш челно в насрещно движещ се автомобил при изпреварване на магистрала? Това има 38 плюса и 1 минус. Съгласен съм, че е малко вероятно, затова става около веднъж в годината, при това не всяка година. Но все пак може би и оценяващите много не знаят много добре какво правят, докато безрезервно се уповаваш на тях.

До: "Зевзек" Точно така! Ролята на журналиста е да изясни фактите, а не да остави всичко да се фантазира! Когато се казва, че при изпреварване се е ударил в насрещно движещ се автомобил, означава правилно движение по двупосочен път автомобил! За да са правилно поднесени фактите е редно да се каже, че при изпреварване се е ударил в навлязъл в насрещното движение автомобил! Разликата е огромна и не е нужно читателите да фантазират дали единия не е прелетял през мантинелата или са го пренесли летящи чинии!

3евзек

Картофчо, Фактите са такива, че е имало автомобил в насрещното, който е предизвикал катастрофа. Допускаш ли, че останалото са догадки, които тепърва ще бъдат уточнявани? Дали допускаш, че все още може да не е известно как точно движещият се в насрещното се е оказал там? Може през съборена мантинела да минал 2 километра по-натам, може да е взел ляв завой на някоя детелина, може да е забравил нещо и да е решил да тръгне обратно да си го вземе, може да е свършил друга глупост под влияние на алкохол... Все неща, които не ги пише. По простата причина, че към момента на публикацията все още не са били известни такива факти. Сам не се усещаш, че големият ти проблем е, че журналистът или пресцентърът не са измислили недостигащата информация.

Абе малоумници гледайте какво пишете на магистралата се е блъснал в насрещно движещите се автомобил . Ми мантинелата какво стана с нея .

Има един 3-4километров участък, който е без мантинели. Мисля, че беше след Пазарджик, ако не се лъжа.

В грешка си! Още преди години сложиха и там! Вече няма никъде такива участъци!

Това беше резервно летище "Графа" ,още от времето на "тъмният социализъм"" има ги на много места , но вече от години са разделени с мантинели.Има и край Ботевград, и към Монтана ,и към Благоевград и на още десетки места

Двата автомобила са били от едната страна на мантинелата. Насрещното не зависи от нея, ами от това в коя посока караш. Не ми е известно да има напречни мембранни мантинели, които спират само нарушителите в едната посока.

Кво става бе маааму стара?!! Такива новини са всеки ден! Толкова много малоумни шофьори ли има в тая държава?

Малоумните шофьори са доста, но и малоумните журналисти сериозно ги конкурират в бройката, като чета тази публикация!

... повече :(

Може ли да поясните как се получава "Челен удар в скоростната лента на насрещното платно" на магистрала и как движещите се в различни посоки са се озовали едновременно в нея? Или това не е важно, по-важно е гръмко заглавие на първа страница из черната хроника, генериращо колкото може повече кликове.

аааааа не така,важното е ,че ни информират с точност за възраста на всички водачи.

Може да провериш сам. Излез на магистрала с пълен ляв от някоя детелина и карай плътно вдясно, както е по правилник. Така имаш голям шанс да разбереш какво значи насрещно и челен удар в скоростната лента.

Направо смъртоносна статия! Уби всичко детско в мен!!!! :)))) Живеех с фантазията че журналистите знаят какво пишат! ;) Явно това вече не е така! Дойдоха в редакциите журналистите завършили по време на "демокрацията", където е важно само дали си си платил таксата за изпита!

През социализма нямаше такива да завършват с пари. Там важното беше кой е баща ти, чичо ти и т.н. А ако имаш и доносник в рода, можеш и професор да станеш. Мхм.

Прав си, но тогава освен паплачта с връзки, завършваха и знаещите и можещите! Но сега и да знаеш и да можеш, не си ли платил таксата приключваш!

След като подробно и обстойно,авторът на статията ни е описал годините на водача,който е изпреварвал ,водача на изпреварения автомобил и годините на пътуващите в ударения автомобил ,бих искал да знам и годините на всички водачи на автомобили по това време

Дора, или си обирайте псевдо журналистите, или си обирайте крушите от медийното пространство. По-тучи сте и от вдлъбнатия ъгъл.

Явно всички са учудени, защото статията е написана зле. Всъщност, след като човек се зачуди, може да прочете отново и макар и трудно да заключи, че, за съжаление, шофьорът на Опел-а е управлявал в насрещното движение, както често се случва напоследък, заради малоумни шофьори и неподходяща организация на движението, която би трябвало да предотвратява такива включвания в насрещното, дори и нощем...

Явно не знаеш смисъла на понятията "лента за движение" и "пътно платно". На магистрала пътното платно за насрещно движение е това оттатък мантинелата, и се състои от няколко ленти за движение.

3евзек

Онова, от другата страна е платното, което е предназначено за насрещно движение. Но това с нищо не пречи някой да ползва твоето платно извън предназначението му, например за да се движи насрещно в него или да сади красватици. Нищо че е платно за движение, а не за садене на краставици.

дира е на тим те не обичат да дават пари тук подработват пенсионирани даскалици ,изкукали и преди ковида бачкаха надомно тук "СТАТИИ" НЯМА има наброски копи и пейс и стръвно публикувани на готови рекламни пасквили

То е много просто обяснението. На магистралата има места без разделителни мантинели. Това са места, кото служат за нещо си. Примерно на Хемус има резервно летище. То не е такова в нормално време, но в извънредни ситуации, може да стане такова. В този участък спокойно може да те връхлети някой тъпанар и да те размаже. Хора, карайте разумно! Не се самоубийвайте, ако не искате, разбира се! Но и не убивайте невинни хора! Човекът си карал спокойно в насрещното, и там си останал за винаги.....

на тракия имаше такова ,но в момента няма,а и да има тва е работа на журналиста ,да се запознае със ситуацията и фактите.

Може да е така. Или пък може да е имало ремонт на пътя и движението да е ограничено в едната лента. Търся логично обяснение на написаното.

То всичко може - може и извънземните да са го пренесли със силов лъч! :))))))))))

На Тракия имаше 2 такива участъка - преди и след Пловдив, но преди години сложиха и там мантинели.

алоооо ДИРа,явно сте почнали чалга поколението да назначавате като журналисти.Каква е тая безумна статия?

абе много сте тъпи бе дирници! освен да лапате пишката на Боко Банкянски друго не можете. челно се забил в идващия отсреща автоимобил на магистралата - хахахахаха!

Няма съмнение,че материалът е написан от някое тъпо путе в редакцията!А нещата са прости-човекът с "Фолксвагена" правилно започва изпреварване в изпреварваща лента на магистралата и изведнъж насреща му се появява идиот,каращ неправилно насрещно в същото платно на магистралата,където въобще не трябва да бъде!Толкоз!