Дете на 1,5 г. бе открито мъртво до жп линия в София

Момченце на година и половина е открито мъртво край жп линията в столичния кв. "Абдовица", съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Дете на 1,5 г. бе открито мъртво до жп линия в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някак си виждам странна разлика как се осъжда циганка оставила детето да го сгази влака, а пък се оправдава бащата, зарязал детето си по нощите да кара колело на изхода на града.

Псувате и се гаврите с циганите в България, нали... Тъжно, но това е 1 към 1 отношението на света към нас. Българите сме циганите на Европа.

стига с тоя национален нихилизъм, няма друг народ с такова ниско самочувствие, като нас, даже украинците, дето се колят и горят живи, са с по-високо самочувствие от българите и вярват, че всичко ще се оправи

Бере си джилезу детето, демек искало е да се направи на мъж като тате, ама на, влакът минал...

humfry

Всички деца в неравностойно положение (сираци, изоставени деца, деца от разбити семейства, жертви на домашно насилие и т.н.) са жертва на средата, жертва са на своите родители, жертва са на държавата мащеха. И всички ние като общество, ако въобще можем да се наречем така, имаме вина за тяхното бъдеще. Тези деца са обречени, бъдещето им е предопределено. Тези деца се раждат невинни и не са виновни с нищо. Нито са виновни за родителите си, нито за вашите комплекси и несгоди. И вие, дами и господа, изтъкващи се като много ерудирани, не можете да проумеете тези елементарни факти!

humfry

Безгръбначни и безчовечни еснафи, ако се бяхте родили в семейство от малцинствата или някакво друго семейство в неизгодно положение, или бяхте изоставане и подхвърляни цял живот по домове, дали щяхте да пишете същите пропити от злоба коментари срещу едно 1.5 годишно дете? Каква щеше да е вероятността да сте от "образованите" и "интелигентните", да сте от "силните" и напористите, или щяхте да сте от "слабите", необразовани и без себеуважение? Нали според вас средата не е определяща. Лесно е обаче да плюете от вашата позиция. Шокиран съм от това какви прости, тесногръди и злобни хора населяват територията, наречена България, макар и някои от тях да се водят образовани! Колкото и да сте образовани обаче, нечовеци, определени качества не идват с никое образование.

за всички дето леят сълзи и сополи за "малкото ангелче" мога ли да ви запитам що ще само бебе на жп линията ?????

очакваните подробности са следните. из пресата. "Майката Мими в момента е бременна с четвърто. Тя е родена през 1994 г., а мъжът и Борис е с 4 години по-голям от нея. Двамата нямат брак, но живеят заедно "...и да добавим-получават детски и всякакви други социални и с нищо незаслужени помощи от данъците на нормалните работещи хора в тази държава, каквито гореописаните "родители" не са, както и целият им катун. който вероятно незаконно се е домъкнал и заселил до линията. бъдещето на България...

+100

мили хора, не бъдете толкова зли:-( никои не избира родителите си! бог да го прости малкото ангелче!

чак пък ангелче ,айде сега

Абе, хора! Защо така озверяхте? Как не ви е срам - това е дете. Колко деца на "нормални" родители си отидоха -болессти, катастрофи, кучета, паднали тухли, наводнения. Имайте уважение към живота и смъртта на хората. Стига съвети сте давали - като да сте идеални и безгрешни. Егати падението!

И какво сме виновни ние ,че някаква си "майка" не си гледа детето - бебе на година и половина оставено без надзор- да се сезира агенцията за закрила на детето и да я съдят тая идиотка !Не може само да се правят деца за помощи и да не се полагат елементарни грижи за тях

освен това крайно време е да осъзнаем ,че хората не са равни- има творци ,има и паразити,които нищо не са създали през живота си- защо сме длъжни да издържаме тия паразити?Защо китайското малцинскво не чака на помощи- китайците научават български за 2 месеца и се скъсват от работа,не чакат на помощи ....айде стига криворазбрана толерастия ,че ми писна сериозно

pompai

Дали не е дошъл момента, да се забранят помощите на семейства които не учат всичките деца а не само 5 от 12?

pompai

В България има престъпност и това са хората които взимат парите и не съобщават за това.Няма Държава-няма престъпност.

В България съществува отделен вид престъпност и тя се нарича циганска.Която партия ни спаси и се справи с тази циганска престъпност ще спечели доверието на хората и ще има право да ни управлява.

Циганската престъпност е националистическа и не е насочена срещу циганите. Българската е интернационална и е насочена предимно срещу българите. Но българите носят и едната и другата. Скоро няма да си прав, че ще управлява някой, спечелил доверието на БЪЛГАРИТЕ. Няма да може да формира мнозинство.

Типично циганско поведение - пускаш чавето да си играе на линията.

Като порасне да знае какво да бере.

Ромите гледат децата си като скотове, без да полагат никъкви грижи за здравето им и хигиената. Обаче не дай си боже някое да почине, целия катун се събира пред болницата и се почват едни люти закани към лекарите и българите, едни панаири,едни циркове......

pompai

Не са циркове а дори да ромче си е трагедия.За това са виновни само управляващите с техните закони.От които печелят милиарди.

Извинявай, но в този случай управляващите намат вина. Каква е тази майка ,която е пуснала бебе на 1.5 год. да обикаля квартала и тя да не знае къде е ?

сега разбрах къде е Абдовица то е квартал в Източна София, част от район Искър. Разположен е северно от кв. Димитър Миленков, южно от с. Бусманци и източно от квартал Гара Искър, абе хора това навремето не беше София, мале колко е пораснала столицата "Расте и не старее", Бог да прости детето, а родителите ......

pompai

с гугле всеки може, само желание трябва.

Jeni

Мерси за изчерпателната информация, щото и на мен ми стана чудно къде е това!

Ей хора тоя квартал го има от 60-70 години най-малко, формиран е и от изселници от село Пасараел при строежа на яз.Искър и т.н. Това че не сте го чували е защото е много малък - една главна улица от около 1 км с преки в ляво и дясно, дълги не повече от по 100-200 метра... и т.н.

кой да сети за какво дете и родители става дума. също така не е ясно защо "новината" за поредната дивашка цигания прелива в новината за зверски убитото русначе!!! интересно, тумбите от вечно пияни, агресивни и безработни цигани сега къде ще отидат да крещят като ненормални, да си късат ризите, да се бият с полицаите и да трошат прозорци "убихъъъ ни дитьетууууу"-пред болница и рпу не върви, остава да е пред централата на бдж.

Има едно съкращение -БХК. Да вървят там да вряскат!

един по-малко за изхранване от помощи,лошото е ,че на негово място още 10 ще направят скоро....българина страда,за да издържа малцинствата,които са безотговорни...сигурно сега влака е виновен ,а не майката ,че е оставила малко бебе на релсите ,пфу

Това "Абдовица" не идва ли от турско-арабското "абдал" = глупак, будала?

от 1908 година рода ми е в София, за такъв квартал не бях чувал, но все пак Бог да прости детето, за майката и бащата какво да се каже то е ясно, какво прави толкова малко дете само около жп линия!!

аз този квартал до разбрах от картата на Имоти.бг

Предлаганата от ПП АТАКА законодателна промяна, чрез записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца, ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост до 18-годишна възраст, поради липсата на икономически и финансов мотив за раждане преди горепосочената възраст. По този начин ще се усили ефектът на ефективните грижи за децата в 21 век, както и адекватното образование и последваща успешна реализация на индивида. Ще се спре или намали, в разумни граници, явлението - деца да раждат деца, за които да се грижат всички работещи. Ще се подпомогне интеграцията на малцинствата, чрез прекъсване на линията за раждане на обречени деца в многолюдни семейства без доходи, които по финансови и други причини не могат да осигурят начален старт на подрастващите, тяхната реализация и конкуретоспособност в ерата на пазарната икономика.

ПОПУЛИЗЪМ или с други думи а'така ТЪПИЗЪМ !

кой кога ще ражда не определяш ти, не се бъркай в Божийте работи, че ще бъдеш наказан

И армията ли ще пуснеш в циганските махали?! По един войник на дете да го пази?! А не може ли просто парите от еврофондовете за циганите да отиват там а не в нечии джобове или се страхувате, че циганина може да стане човек и образован?!

pompai

За мен си смешен ,нека другите решат.

не съм видял или няма новина за измършавял или умрял циганини от това че живее в мизерия.Ако е човеч досега да са измрели без помощите които иска да му се подаряват.Гена им е такъв че издържат на мърсотия и студ и всичко.Това трябва да се изследва.А когато убиват и крадът доказват че нямат човешко качество като чувство.Те и кучетата не плачат или аз не съм видял още.Успех в новата интеграция но то не остана идва края на демокрацията и трябва да се работи.

Те не раждат само заради помощите. Всъщност, тези помощи, в повечето случаи не стигат до тях. Организирани групи (не казвам такива с устав и кодекс), подготвят и подлъгват и децата от ранна възраст, а и родителите им, както с приказките за помощи, така и със задушевни, възвишени любовни, чалга приказки за рая. В крайна сметка, до циганските деца не стига нищо качествено, защото държавата (включително и с целевите финансови инжекции, по повод и без повод), всъщност, вместо да ги интегрира, ги капсулира още повече. В резултат, държавата във всички случаи, дори след приемането на подобен проект, пак ще е длъжна да се грижи за заплодените цигански деца и за отрочетата им. Явно другаде трябва да се пипне.

Няма по голем злобар от селяндура. Осиновено циганче от богаташи на запад е много повече от вас. Започна да се пълни и с цигани с више образование. Скоро ще дойде момента когато селяците ще заменим с образовани бежанци и цигани. На бизнеса му трябват лоялни хора, а не злобни селяци.Дано намерят убиеца и с акушерката да ги сложат в еена килия.

pompai

евро на устата ти и не мисля да споря с теб,защото не знаеш какво е да си от народа.

magit@abv.bg

Аз не веднъж съм казвал, че съм светски човек. Не ме вълнува етноаа а човешкото. Държавата произвежда беднотия. Коментара е лично мое мнение. Не си длъжен и никой не е длъжен да споделя виждането ми.

Сметай какъв мелез ще се пръкне след 9 месеца в килията...

magit@abv.bg

Хахахахаха

pompai

На година и 5 месеца ? Осъждаш майката или бащата.

Майката -малолетна, баща -неизвестен. Добре!

pompai

Родители няма ли тази майка? Ами взимат се помощите и на пра-баба ако трябва на циганите щото ми писна само да гласуват за кебабчета и бира а да ревът после.

pompai

И ги лишаваш от помощи за всички времена и да си търсят друга държава.

Роден съм в София. Баща ми - също. Дядо ми - също. Като малък преди 35 години сме обикаляли целия град с "Балканче"-тата. Но, Бога ми, за такъв софийски квартал - "Абдовица" за пръв път научавам сега - 30.04.2015 г.! Даже за момент си помислих дали случайно не става въпрос за квартал на сръбската, македонската или албанската столица, и проверих прочетеното още веднъж...

Всички села около София станаха квартали, щото софиянци бягат от селяндурите в града. Нема по голяма напаст ор селяндурите и циганите...като гаргата сложил си етикет слатенец...

в София не съм стъпвал от 15 години, а дойдат ли ми софиянци им слагам двойна цена, щото са гоуема работа

беше каквото беше, сега е демокрация !

d4

преди н,ам си колко време имаше "декада" на ромското включване в "обществото". изляха се десетки милиони в това мероприятие. и к,во? една голяма пресечена 0! нито ромите са като роми, нито обществото е общество. заразата не е само в Абдовица. а в цялата т.н. държава.

к'ви са тези "роми" това са цигани и етноса е ЦИГАНСКИ ! роми е измишльотина на неуспелите ни политици (само политически, а лично са преуспели .... )

детето си е било в къщи, просто жп линията на влака минава през двора

Не само детето не е можело добре да ходи (заради възрастта си) - и майката не е можела добре да ходи (пак заради възрастта си). Веднага да бъде осъдена за непредумишлено убийство и да и бъде отнета възможността да убие още деца - последното да стане чрез експлантиране на матката.

Аман от цигани и цигании ! Няма никакви закони за циганите, няма морал, няма задължения ... Чисти паразити !

Да не бъркаме смъртта на дете, което на година и половина е чисто като сълза, с безотговорната циганка - майка му, която го е оставила едвам проходило, да се скита из квартала... Що за ужас....

Да не бъркаме отговорността на зрял индивид, с тази, на дете! Съгласен съм.

humfry

Към пишещите без морал и съвест. Без значение е от какъв произход е детето. Детето си е дете и не е виновно за своята ситуация. Още повече всяко дете има потенциала да стане инженер, лекар, адвокат, учител, и всяка една професия, която си пожелае, стига средата и останалите хора да му дадат шанс. Средата в България е токсична, особено за определени групи хора. Затова и има такава огромна емиграция.

прав си, кофти държава с кофти хора

Вярно е, че средата е токсична. Но тя е такава за образованите и интелигентни българи, а за необразованите такива - ние, работещите, осигуряваме "социални" . И не, не е вярно, че средата ще накара някой екземпляр да стане "инженер, лекар, адвокат (сякаш това е хубаво), учител..." - това е избор на самият екземпляр - не си преписвай високопарни мнения за живота, мишките и хората !

С какъв се събереш, такъв ставаш! Средата е решаваща! Жалко е, че е пълно с разни расисти, та слагате минуси на човека...

Поздравления за коментара. Само уточнение че объркването идва от демокрацията и европейските ценности които ни навират в очите.При народната република всеки индивид след 18 годишна възраст трябва да е икономически активен за да има държавно общество и за да нему растат косми по лицето и да се превръща в животно.

Материала е кофти... както каза един наш политик със спорен интелект.

И накрая ще се окаже, че детето не е от ромски произход, а на някоя изоставена бедна майка, изоставена от някой много почтен българин разбира се.

Точно така ще се окаже... с къща до ж.п.-линията... :)

Разбира се! Ние, от тук, от форума сме виновни, че има убито дете. Поради нашето форумно отношение, детето не е оцеляло във вълчия свят. А изоставената търсачка на пачки, препънала се в стремежа си за висок скок, няма грам вина. Виновен е и оня, който я е "изоставил". Но докато се протяга извън чергата си, полъгана от масираната реклама на любовни изгъзици, проблем няма. Новата обществена среда побърка децата бе! Чета, днес в Ново село, ученичка се хвърлила в любовен унес, от училищен прозорец, за да засвидетелства любовта си. Тъпотии! Ама като се сетя, че и родителите на тези деца са се родили в блатото, наречено демокрация, вече нищо не ме учудва. Добре, все пак, че има и нормални, мислещи деца!

Mайката и бащата в затвора и да бачкат, за издръжката на останалите деца.

Между другото индийците са много повече на почит и по-известни отколкото българите по света. Май най-вече ромите трябва да емигрират, за да се спасят. И да останат само расисти с неясен произход в България. Те най-плюещите по циганите и комунистите са най-големите такива.

Абе и аз си мечтая всички индийци и ромеи да се махнат от България. Тогава няма да има утрепани баби или дедовци за два три лева. Няма да има пияни шофьори, затриващи умните деца на България, които твърдят несвързано "тя книжка не кара колата". Няма да има пребити лекари от Бърза помощ и в болниците. Няма да има толкова продажби на деца, мулета за наркотици, отвличания на старци за пускане като просяци, кражби от домовете и полето на всичко сято и гледано с пот и труд. Ех... направо си мечтая да няма такива паразити в тая държава... А дано..., ама надали...

Ех,детенце,къде си избрало да се родиш,та дори и смъртта ти да не предизвиква съжаление !?

Такова детенце най много като поотрасне да ти пребърка чантата. Не се превъзнасяй толкоз...

Доколкото разбирам, никому не е дадено да си избира къде да се роди. А познанията, до които има достъп всеки, дават информация на всеки как да стсне (как да не стане) родител. Проблем на цялото общество е убийството, но коренът му е в родителите (и от мъжка и от женска страна). Не ме убеждавайте, че още в началните класове не са вече информирани децата какъв е механизмът на размножаването при човека. Но до кога няма да има кой да им рзяснява и каква отговорност ТРЯБВА да носят когато пристъпят към такъв акт? По точно, защо не носят никаква отговорност? Законът ли е виновен, политиците ли, ние ли, че само се оплакваме, вместо да правим нещо ефективно?

... Гори къщата на Манго,той трескаво извлича покъщнината... Аишето пищи-Ко да спасяам-Чавиту ил магариту...? -Зимай магариту ма,чаве ш нъпраим-мъгари ня отде да намерим... Бил съм на проверка в така наречените Фургони,по пътя за Сливница. Там съм виждал покъртителна картина-вътре във фургона бебе,магаре и плазмен телевизор! Какви хора са това... А кучетата дето влизат и излизат и те-не ги броя изобщо...

+100 Много хубав коментар, и много верен! Жалко за момченцето, милото, то не е виновно, че се е родило в такова семейство. И аз веднъж, застигнах с колата, ръждясал, стар микробус, с мангали и от страничен заден прозорец се подаде главата на магаре : )

Това не беше ли пиянската песен "Запалила се е циганска колиба"? :)

Горкото дете. Нали законът не позволява деца под 12 год. да са без придружител? За кого важи?

Законите за циган.те не важат, не знаеш ли?!

Той нито за миг не се смути от гледката на едва проходилото нямащо и две годинки самотно дете разхождащо се покрай влаковата линия... Вниманието му бе привлечено от дирята в прахта образуваща се от влаковата релса, която детето теглеше след себе си. Малките пръстчета се бяха вкопчили до побеляване в нея, а по измъченото му личице вече се бяха образували бръчици. То, като че ли не усещаше огромното тегло, което носеше...

Престанете с тези расистки коментари. Детето си е дете независимо от цвета на кожата му. И никой няма право да отнема човешки живот. И повечето цигани са по-свестни от циганката Николета Лозанова, която направихте звезда. Докато не преодолеете предубежденията България няма как да се управи.

Apollony

Ти или си циганин, или си от БХК, или пък не са те били и обирали цигани??? Тъй като последното е в графа "Научна фантастика", следва извода, че си или циганин, или си от БХК, което всъщност е едно и също.

Виж сега, "И никой няма право да отнема човешки живот." -това пишеш ти. А моят въпрос е: Защо изобщо не е отнето првото да се създава обречен живот? Или създаването на каквото и да било е най важното нещо на света? Ами, не споделям. Не одобрявам създаването на оръжия, на болестотворни вируси, на обречени на мизерия, глад и в крайна сметка на смърт, деца. Излиза, че за смъртта на едно дете, страда цялото човечество, но не и създателят му.

Всички трудещи се граждани плащат на тези ненормални цигани да раждат и убиват деца.Това са лични цигански трагедии от които държавата е длъжна да ни спаси и да не ни задължава да си ги отглеждаме.Вместо тази престъпна циганка трябва да ни информирате за престъплението на Плевналиев че не признава победата над фашизма.ПП Атака - декларира но никой от продажните и от предфалитните медии неиска да напише следното- # Осъжда възраждането на нацизма и фашизма под всякаква форма, което наблюдаваме в момента при управлението на Украйна и Прибалтийските републики, както и стимулирането на подобни явления от страна на водещи държави в света, като САЩ. # Осъжда проявите на нетърпимост към Православието, както и към всяко традиционно вероизповедание, проявите на расизъм, българофобия и русофобия, както на всякаква ксенофобия и екстремизъм, осъжда също така и оскверняването на паметници, свързани с Втората световна война. # Осъжда отказа на българския президент Росен Плевнелиев да вземе участие в честването на 9 май 1945 г. в Москва и определя този отказ като гавра с паметта на милионите жертви на Втората световна война.

Абе отрудил си се като гледам щом само пишеш такива дълги дикриминационни коментари..Харесва ти или не и тези хора имат право да съществуват както ти. Що не отидеш да избиеш цяла Индия понеже не те кефят такива хора с такъв цвят на кожата.

Дано някога ти станат комшии...да видиш тогава колко ще те"кефят"!

Аз съм също за прояви против расизъм , но държавата трябва да ми обясни какво представлява квалификацията - българите на кайма и напускай улицата защото ще заиграе тоягата.Докога ще се толирира циганската престъпност - има такъв вид защото да сте чули ограбена циганска къща или нападната млада жена с откъснати уши за обиците й в 18 часа.

не е заради цвета на кожата, а заради начина на мислене и начина на живот, в Индия работят, защо да ги убиваме? А и тези не искаме да убиваме, просто да се въведе ред и правилата да важат за всички. Това не е расизъм. Расизъм е сегашното положение.

Жената забрави да каже че е ходила да си бере Джилязи,и тухли,и е забравило чавето на линиите на блака,и белата станала,Интересно сега по закон колко години я грозят Циганката да лежи,че оставила чавето си без надзор и трагедията станала??? Дали ще я показват тази новина всеки ден,както на Акушерката,и да я тормозят циганката всеки ден.

Абдовица е между Д . Миленков и Бусманци не са много елитни квартали но пък и Българи те там не са кой-знае колко . От Миленков е Кали преди години при не успешен опит да премине по моста над река искър колата в която е пътувала се е преобърнала по таван в реката и от тогава са и певческите данни на смуглата изпълнителка .

Изпитание е човек да ти чете изреченията!

Абдовица е циганското гето. Каквато е и цялата ни столица, между другото

Пишете,че е ромче и всичко е ясно. Коя българка ще си пусне детето на година и половина да се разхожда само.

Ако бялата акушерка не види сметката на бебчето до 4 дни, то черната майка ще го направи след година.

Цианска работа! Оставила си е детето без надзор,до,като си е беряла някъде тухли и джилезо и белята е станала... Едно циане по малко,колкото и брутално да звучи,но до там ни докараха крадливите политици,че да не им желаем доброто на тези кюнци...

Хич не намаляват. Ще комперсират...

*конперСИРАТ

Ако не сте чували за столичния кв. "Абдовица", не се притеснявайте! Той съществува на картата, но за него не знаят нито линейките, нито такситата, нито кореняците столичани, а дори и някои институции. В началото на квартала няма табела, улиците нямат имена, няма тротоари, няма аптека, не са обозначени и спирките на градския транспорт. Върху частни имоти са се настанили роми и са обособили свое гето с всичките му "достойнства" каруци, коне, кучета, боклук. Образувало се е и незаконно сметище.

Ако е циганче,не ни занимавайте със глупости!!!

Детето крадне релса. -Ама тя тежи 2 тона?!!? -Е то е малко не знае колко тежат 2 тона!!!

Защо пак ни занимават с някакви цигански истории?? Къде е тръгнало само това дете на тази възраст??? Нищо, те ще направят 5 на неговото място!