Коментари - След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите | Днес.dir.bg

След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите

Собственикът на бойния пистолет от инцидента в Арбанаси ще бъде привлечен като обвиняем в четвъртък, уточни Калин Стоянов

Обратно в новината

Коментари - След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите | Днес.dir.bg

Коментари

Да, защото точно размерът на глобите е проблем.

Да, много хитро, това ще "оправи" нещата. Пфу.

Седнете и сириозно разгледайте въпроса с правомощията на полицаите. Защото в момента си имаме едни манекени с униформи, които нямат право дори да погледнат накриво пъчив подпийнал тинейджър. Камоли да го респектират, да не говорим за нещо повече. Това не е полиция, това е подигравка. Викне ли те полицай, трябва да се напикаваш в гащите от притеснение, дето има една дума.

Е каква е връзката между глобите и това, което стана в Пловдив?

Вместо да има драстичен вътрешен контрол отново безнаказаността на милиционерите ще я плащат шофьорите. Също като теста за дрога, който не го минават точно пищовлиите на министъра и си управляват пищовите както истат. Министъра използва вместо пищови глоби и незаконни отнемания на имущество.

Точно в правомощията е проблема а? В липсата на наказания за несвършена работа е верния отговор.

Да въведат направо затвор - колкото километра, толкова месеца! Чисто и просто, като къпан полицай. Глобите трябва да се налагат редовно, а нарушилите да ги получават ВЕДНАГА, като ако не ги платят, да им се взема книжката Как се възпитава дете - казваш му, ако в края на годината имаш двойка, ще ти избия зъбите и го оставяш цяла година да прави каквото си иска? След това му избиваш зъбите... Или всяка седмица проверяваш оценките му и ако има проблем, вземаш мерки своевременно... В момента снимки от камери се получават с година закъснение...

Абсолютно некомпетентен човек!!!!

Глобите да се повишават? А това, че нарушенията се правят от безмозъчни наследници ма мутри, ПОЛИЦАИ, бизнесмени, политици и т.н.? И че те са най-големите гамени на пътя? Мигат, святкат, пречат на нотмалните шофьори, създават паника и предпоставки за ПТП? И че с глоби, без глоби, с наказния, и без наказания, никой не ги бара с пръст? Ама нормалния шофьор искат да му отрежат главата, че карал с 10-20 отгоре, а тия с карат със 100-200 отгоре и НИКОЙ НЕ ГИ ПИПА С ПРЪСТ!

Министъра да обясни защо не може д асе справи с незаконните гонки . вдигането на глобите е прах в очите - това не е превенция - обиновените хра ще плащат глоби, богопомазаните ще се измъкват и войната по пътищата ще продължи.

има връзка явно, че е намесесено детенце на милиционер както се разбра, с глоби и актове и го бОли шмайзера.

А кога ще има драстичен скок на контрола?!

правомощията? Че те побъркват всеки с една палка, нямали правомощия, направо за фалив резултат на пътя или превишение с 20 да убиват, да не се мъчи шофера.

За къв скок говори този? Не вижда ли че завалиите нямат пари да си купят гуми? На всичкото отгоре не разбрахме този платил ли си е нарушенията въобще. Сега като е дал фира и не ги е платил кой ще му ги плаща. Освен това има да плаща и изкоренени дървета. За мене 100лв. глоба са много и спазвам правилата, ама има едни дето постоянно дюдюкат, светкат и мигат тях глобите не ги интересува.

Поискай драстичен спад на шуробаджанащината, глупако Майката - регистпации в. КАТ, сина безделншк - продавастари автомобили и води луксозен живот Множество нарушения, но никой не го спира Само идиот не може или не иска да свърже точките

Г-н Министър, Сериозно ли си мислите, че този "шофьор", предизвикал катастрофата в Пловдив, си е казал: Тя глобата за превишена скоротст е ниска, дай да "дигна" 200км/ч. Не знам, кой е по-неумен....

Сляд всяка такава трагедия се изправят разни чиновници и почват да казват какво трябва да се "прави". В нормална държава след такова нещо се подава ОСТАВКА а когато е рецидив прокуратурата се самосезира за несвършена от чиновника работа. Няма оправия - бягайте докато можете.

Проблемът не е в размера на наказанието, а неговата неизбежност. Ако вдигнете глобите, единственото, което ще постигнете е да увеличите корупцията. За съжаление, баш на този МинистЕр няма нужда да се опитваме на обЕснЕваме...

Намаляване на наказателните точки и увеличаване цената на застраховките ще реши проблема! Вижте Канада млад шофьор започва с 4 наказателни точки за нарушения средно отнемат 3 точки, след първото нарушение всяко следващо води до отнемане на книжката и ако си с под 3 години стаж като шофьор, възстановяване на книжката минава през изцяло нов курс за подготовка. Застраховката за шофьор под 5 години е равна на цената за лизинг на нова Хода Сивик, а ако имаш нарушения и повече.

Да смятаме, че всички глоби вече са платени и системата Мики Маус при застрахователите вече е внедрена.

Министъра провери ли, след 32 провинения, колко контролни точки е имало полицейското синче?

Къде е била полицията че не спират идиоти които се стрелкат с 200 по града? Оставки за полицеските мафиоти. А майка му да се изгони без обезщетение, да не говорим че трябва да и правят проверка на родата откъде пари и да им се конфискуват недекларираните средства и имоти!

Депутатите винаги решават проблемите по най-безумни начини.

ПИПО

"Каквото и да ви говорят знай, че става дума за пари" Тия мантри където ги слушате за "война по пътищата" и тем подобни са направени само и само, да събират пари от глоби и да дерат кожи под формата на "борбата против там нещо си" Има 1% гамени на които могат да им свият перките точно за 24 часа, но това не се прави. Няма никаква "война по пътищата" 99.99% са си най обикновени инциденти където ги има по цял свят, но тука ни ги пресъздават като някаква титанична битка против нещо си. Като го хванеш, да кара с 200 в населено място му взимаш книжката за 10 години, конфискуваш колата, глоба 20 000 лева и всичко, ще се оправи за 1 месец, но не ние вдигаме глобите, слагаме камери и всеки който мине с 10 км повече, ще бъде глобен защото участва във войната. Това е положението.

А дисциплинарки за служители, които прикриват подобни шофьори? Вън от държавната хранилка и доживот забрана на държавна работа!

Навсякъде и по всяко време се кара бясно, нагло и се нарушават всякакви правила. А милиционерите може да ги видиш само нощем в храстите.

Тоя се чуди как да повиши заплатите на КАТ, а не да реши проблемите по пътищата.

Така е и в САЩ и нашите тулупи го знаят но не искат да засегнат интересите на феодалите и техните чавета. Колко по лесно е да се обяви качване на глобите и хем повече приходи ще отчита хем ще запушат устата на недоволните че нищо не се прави ...

Каквито и да са глобите - джигитите не ги интересува. Да не говорим пък за мотористите - там наглостта е на съвсем друго ниво.

Отново шофьорите ще плащат заради безнаказаността и корупцията на пищовлиите на властта. Също като с теста за дрога, който полицаите не издържат и го прилагат само на други. А е спорно дали управлението на кола или пък управлението на пищов с наркотици е по-опасно. А министъра поради това че пищова му се струва много неефективен ще стрела с глоби. Немски глоби за български заплати и никакви глоби на правоимащите със сирени, които ще могат да правят каквото си искат. Защо не затрегнеш мерките против корупцията в МВР бе минуистъре? Май от това живееш.

Именно, по доходно е да се цоца от всички и да не се реши нищо

Драстичното вдигане на глобите ще доведе до това, че бай Иван ще плаща повече когато мине с 10-20 км над ограничението. Но точно тея младежи, дето карат скъпи коли с 200, подарени от мама и тате, нима им пука колко лв глоби ще трябва да платят мама и тате? Те според мен нито знаят какви са глобите, нито им пука.

И рушветите, то заплатите им са саямо за джобни. Ще плати ли дете на катаджия глоба?

То министъра всъщност е искал драстично увеличение на заплатата си , щото се скъсаха да му късат нервите с този " медийно- обществен интерес" към нормалната , отдавна утвърдена простотия в ежедневието на " мамините детенца" и техните мами и папи. Не се напъвайте да " решавате " тези проблеми. Няма начин да ги научите на толерантност, отговорност и коректност.

Моята заплата е 12 000лв на комшията 800. Аз карам Дачия, комшията Тесла Dual motors . Та колко трябва да е глобата при едно и също нарушение, че да хване дикиш?

Контрол и възпитание и от семейството, и от училищата, и от обществото и от изпитващите и контролни органи! Книжки - само след психотест и носене на лична отговорност от инструктора и катаджията,който го е изпитвал! Прочистване на крими контингента и подкупните в редиците на МВР,като се започне отгоре надолу! Никаква толерантност към възможността с връзки да се избягват наказанията! Лична отговорност от тези,които покриват нарушения на пътя! Имена - публично на всички които се замесват в корупция! Никакви глоби няма да помогнат,ако се размива личната отговорност и контролът по цялата верига на възпитание и обучение на младите хора!

Реторичен въпрос: как се нарича имбецил, който прави едно и също и очаква различен резултат?

глобата в момента за 12 км надвишение е 100 лева в същото време е пълно с някакви моми и младежи каращи в лява лента с 30кмч от страх да не ги глобят резултатът е задръствания и нерви всички сте некадърници, само търсите как да обирате хората

Съгласен съм, че може много неща да ссе направят, но няма желание, А и системата да се застрахова автомобила, а не водача, е меко казана абсурдна и води до редица правни казуси. Ако автомобила е чужда собственост??? А ако тате е дал мощната си кола на синчето? Абе дай им на наще дупетати власт и им гледай сеира. Правят закон и след 2 дни се почва поправки на закона, след седмица попоравка на поправката, а след година - вече изобщо изпускаш идеята на този закон защото някой трябва да мисли когато създава закон, а това е трудна работа за послушковци в парламента които влизат там заради лоялност към партия и лидер....

Тая мантра не минава, какво значение има неизбежността на глоба от 100-200 или 500лв за тарикат дето толкова дава на ден за бело??? Ще ги даде и продължаваме напред! Пак се целят по обикновения човек а не по тези боклуци които си правят каквото искат все едно държават и улиците са техни!

Тези коли, дето карат с 200 в града са заснети от десетки различни камери, в т.ч. от охранителни камери покрай магазини и т.н. Номерата на колите се виждат, собствениците са ясни.

Най нормално е за бананова република като България където има големо социално неравенство - глобите да са процент от стойността на возилото с което се прави нарушението (не според дохода деклариран от виновния!) Така е най справедливо и неизбежно - независимо чия е колата

Аз пък помислих, че ще разследва шефа на майка му.

Стига с тия глоби. Абсолутно ненужен КАТ!

Проблема е с правомощията на политиците и корумпираните им пищовлии, на чийто пищови се крепят. Не трябва да се увеличават правомощията на корумпираните пищовлии на мафията, а трябва да се махне мафията. За съжаление няма да стане. Отвътре няма начин да стане, а на европа и посолствата не им пука, те искат територията обезлюдена, българите не ги интересуват. Глобите ще станат като в Германия и германците в българия ще могат да си ги плащат, а българите ще се разоряват и ще освобождават територията.

Застраховането в Северна Америка е на книжката!!! Застраховката се плаща всяка година и от нея се изплащат обезщетенията за лечение и неработоспособност. Застраховката нараства с допълнително плащане на глобата всяка година за 2 години след нарушението. Едни карат с книжки на годишна сума 50$, а тарикатите може да платят и по 5000$ за удоволствието да притежават книжка.

Г-н Стоянов, шофьорът убиец и камикадзе е бил под наркотични вещества, защо не го споменавате??? Под влияние на наркотиците е натискал газта в населено място.

Преди години подобен тиквеник се трясна във фирменият бус , който превозва хора, добре ,че буса беше празен . После се оказа, че маминото синче има нарушения още преди да вземе свидетелство за правоуправление-беше ударил друг автомобил на паркинг и не беше изпълнил полицейско разпореждане за спиране, с една дума полицията го беше гонила да го спре . Явно мама и тати си платиха и копилето му се размина.

Например ,младеж на 20-23 години с баща за бизнес за милиони ,дори и 5000 лв да го глобиш - все му е тая!

КАКВА ЩЕ МУ БЪДЕ ГЛОБАТА ?

Коментари - След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите | Днес.dir.bg

След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите

Собственикът на бойния пистолет от инцидента в Арбанаси ще бъде привлечен като обвиняем в четвъртък, уточни Калин Стоянов

Обратно в новината

Коментари - След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите | Днес.dir.bg

Коментари

Да, защото точно размерът на глобите е проблем.

Да, много хитро, това ще "оправи" нещата. Пфу.

Седнете и сириозно разгледайте въпроса с правомощията на полицаите. Защото в момента си имаме едни манекени с униформи, които нямат право дори да погледнат накриво пъчив подпийнал тинейджър. Камоли да го респектират, да не говорим за нещо повече. Това не е полиция, това е подигравка. Викне ли те полицай, трябва да се напикаваш в гащите от притеснение, дето има една дума.

Е каква е връзката между глобите и това, което стана в Пловдив?

Вместо да има драстичен вътрешен контрол отново безнаказаността на милиционерите ще я плащат шофьорите. Също като теста за дрога, който не го минават точно пищовлиите на министъра и си управляват пищовите както истат. Министъра използва вместо пищови глоби и незаконни отнемания на имущество.

Точно в правомощията е проблема а? В липсата на наказания за несвършена работа е верния отговор.

Да въведат направо затвор - колкото километра, толкова месеца! Чисто и просто, като къпан полицай. Глобите трябва да се налагат редовно, а нарушилите да ги получават ВЕДНАГА, като ако не ги платят, да им се взема книжката Как се възпитава дете - казваш му, ако в края на годината имаш двойка, ще ти избия зъбите и го оставяш цяла година да прави каквото си иска? След това му избиваш зъбите... Или всяка седмица проверяваш оценките му и ако има проблем, вземаш мерки своевременно... В момента снимки от камери се получават с година закъснение...

Абсолютно некомпетентен човек!!!!

Глобите да се повишават? А това, че нарушенията се правят от безмозъчни наследници ма мутри, ПОЛИЦАИ, бизнесмени, политици и т.н.? И че те са най-големите гамени на пътя? Мигат, святкат, пречат на нотмалните шофьори, създават паника и предпоставки за ПТП? И че с глоби, без глоби, с наказния, и без наказания, никой не ги бара с пръст? Ама нормалния шофьор искат да му отрежат главата, че карал с 10-20 отгоре, а тия с карат със 100-200 отгоре и НИКОЙ НЕ ГИ ПИПА С ПРЪСТ!

Министъра да обясни защо не може д асе справи с незаконните гонки . вдигането на глобите е прах в очите - това не е превенция - обиновените хра ще плащат глоби, богопомазаните ще се измъкват и войната по пътищата ще продължи.

има връзка явно, че е намесесено детенце на милиционер както се разбра, с глоби и актове и го бОли шмайзера.

А кога ще има драстичен скок на контрола?!

правомощията? Че те побъркват всеки с една палка, нямали правомощия, направо за фалив резултат на пътя или превишение с 20 да убиват, да не се мъчи шофера.

За къв скок говори този? Не вижда ли че завалиите нямат пари да си купят гуми? На всичкото отгоре не разбрахме този платил ли си е нарушенията въобще. Сега като е дал фира и не ги е платил кой ще му ги плаща. Освен това има да плаща и изкоренени дървета. За мене 100лв. глоба са много и спазвам правилата, ама има едни дето постоянно дюдюкат, светкат и мигат тях глобите не ги интересува.

Поискай драстичен спад на шуробаджанащината, глупако Майката - регистпации в. КАТ, сина безделншк - продавастари автомобили и води луксозен живот Множество нарушения, но никой не го спира Само идиот не може или не иска да свърже точките

Г-н Министър, Сериозно ли си мислите, че този "шофьор", предизвикал катастрофата в Пловдив, си е казал: Тя глобата за превишена скоротст е ниска, дай да "дигна" 200км/ч. Не знам, кой е по-неумен....

Сляд всяка такава трагедия се изправят разни чиновници и почват да казват какво трябва да се "прави". В нормална държава след такова нещо се подава ОСТАВКА а когато е рецидив прокуратурата се самосезира за несвършена от чиновника работа. Няма оправия - бягайте докато можете.

Проблемът не е в размера на наказанието, а неговата неизбежност. Ако вдигнете глобите, единственото, което ще постигнете е да увеличите корупцията. За съжаление, баш на този МинистЕр няма нужда да се опитваме на обЕснЕваме...

Намаляване на наказателните точки и увеличаване цената на застраховките ще реши проблема! Вижте Канада млад шофьор започва с 4 наказателни точки за нарушения средно отнемат 3 точки, след първото нарушение всяко следващо води до отнемане на книжката и ако си с под 3 години стаж като шофьор, възстановяване на книжката минава през изцяло нов курс за подготовка. Застраховката за шофьор под 5 години е равна на цената за лизинг на нова Хода Сивик, а ако имаш нарушения и повече.

Да смятаме, че всички глоби вече са платени и системата Мики Маус при застрахователите вече е внедрена.

Министъра провери ли, след 32 провинения, колко контролни точки е имало полицейското синче?

Къде е била полицията че не спират идиоти които се стрелкат с 200 по града? Оставки за полицеските мафиоти. А майка му да се изгони без обезщетение, да не говорим че трябва да и правят проверка на родата откъде пари и да им се конфискуват недекларираните средства и имоти!

Депутатите винаги решават проблемите по най-безумни начини.

ПИПО

"Каквото и да ви говорят знай, че става дума за пари" Тия мантри където ги слушате за "война по пътищата" и тем подобни са направени само и само, да събират пари от глоби и да дерат кожи под формата на "борбата против там нещо си" Има 1% гамени на които могат да им свият перките точно за 24 часа, но това не се прави. Няма никаква "война по пътищата" 99.99% са си най обикновени инциденти където ги има по цял свят, но тука ни ги пресъздават като някаква титанична битка против нещо си. Като го хванеш, да кара с 200 в населено място му взимаш книжката за 10 години, конфискуваш колата, глоба 20 000 лева и всичко, ще се оправи за 1 месец, но не ние вдигаме глобите, слагаме камери и всеки който мине с 10 км повече, ще бъде глобен защото участва във войната. Това е положението.

А дисциплинарки за служители, които прикриват подобни шофьори? Вън от държавната хранилка и доживот забрана на държавна работа!

Навсякъде и по всяко време се кара бясно, нагло и се нарушават всякакви правила. А милиционерите може да ги видиш само нощем в храстите.

Тоя се чуди как да повиши заплатите на КАТ, а не да реши проблемите по пътищата.

Така е и в САЩ и нашите тулупи го знаят но не искат да засегнат интересите на феодалите и техните чавета. Колко по лесно е да се обяви качване на глобите и хем повече приходи ще отчита хем ще запушат устата на недоволните че нищо не се прави ...

Каквито и да са глобите - джигитите не ги интересува. Да не говорим пък за мотористите - там наглостта е на съвсем друго ниво.

Отново шофьорите ще плащат заради безнаказаността и корупцията на пищовлиите на властта. Също като с теста за дрога, който полицаите не издържат и го прилагат само на други. А е спорно дали управлението на кола или пък управлението на пищов с наркотици е по-опасно. А министъра поради това че пищова му се струва много неефективен ще стрела с глоби. Немски глоби за български заплати и никакви глоби на правоимащите със сирени, които ще могат да правят каквото си искат. Защо не затрегнеш мерките против корупцията в МВР бе минуистъре? Май от това живееш.

Именно, по доходно е да се цоца от всички и да не се реши нищо

Драстичното вдигане на глобите ще доведе до това, че бай Иван ще плаща повече когато мине с 10-20 км над ограничението. Но точно тея младежи, дето карат скъпи коли с 200, подарени от мама и тате, нима им пука колко лв глоби ще трябва да платят мама и тате? Те според мен нито знаят какви са глобите, нито им пука.

И рушветите, то заплатите им са саямо за джобни. Ще плати ли дете на катаджия глоба?

То министъра всъщност е искал драстично увеличение на заплатата си , щото се скъсаха да му късат нервите с този " медийно- обществен интерес" към нормалната , отдавна утвърдена простотия в ежедневието на " мамините детенца" и техните мами и папи. Не се напъвайте да " решавате " тези проблеми. Няма начин да ги научите на толерантност, отговорност и коректност.

Моята заплата е 12 000лв на комшията 800. Аз карам Дачия, комшията Тесла Dual motors . Та колко трябва да е глобата при едно и също нарушение, че да хване дикиш?

Контрол и възпитание и от семейството, и от училищата, и от обществото и от изпитващите и контролни органи! Книжки - само след психотест и носене на лична отговорност от инструктора и катаджията,който го е изпитвал! Прочистване на крими контингента и подкупните в редиците на МВР,като се започне отгоре надолу! Никаква толерантност към възможността с връзки да се избягват наказанията! Лична отговорност от тези,които покриват нарушения на пътя! Имена - публично на всички които се замесват в корупция! Никакви глоби няма да помогнат,ако се размива личната отговорност и контролът по цялата верига на възпитание и обучение на младите хора!

Реторичен въпрос: как се нарича имбецил, който прави едно и също и очаква различен резултат?

глобата в момента за 12 км надвишение е 100 лева в същото време е пълно с някакви моми и младежи каращи в лява лента с 30кмч от страх да не ги глобят резултатът е задръствания и нерви всички сте некадърници, само търсите как да обирате хората

Съгласен съм, че може много неща да ссе направят, но няма желание, А и системата да се застрахова автомобила, а не водача, е меко казана абсурдна и води до редица правни казуси. Ако автомобила е чужда собственост??? А ако тате е дал мощната си кола на синчето? Абе дай им на наще дупетати власт и им гледай сеира. Правят закон и след 2 дни се почва поправки на закона, след седмица попоравка на поправката, а след година - вече изобщо изпускаш идеята на този закон защото някой трябва да мисли когато създава закон, а това е трудна работа за послушковци в парламента които влизат там заради лоялност към партия и лидер....

Тая мантра не минава, какво значение има неизбежността на глоба от 100-200 или 500лв за тарикат дето толкова дава на ден за бело??? Ще ги даде и продължаваме напред! Пак се целят по обикновения човек а не по тези боклуци които си правят каквото искат все едно държават и улиците са техни!

Тези коли, дето карат с 200 в града са заснети от десетки различни камери, в т.ч. от охранителни камери покрай магазини и т.н. Номерата на колите се виждат, собствениците са ясни.

Най нормално е за бананова република като България където има големо социално неравенство - глобите да са процент от стойността на возилото с което се прави нарушението (не според дохода деклариран от виновния!) Така е най справедливо и неизбежно - независимо чия е колата

Аз пък помислих, че ще разследва шефа на майка му.

Стига с тия глоби. Абсолутно ненужен КАТ!

Проблема е с правомощията на политиците и корумпираните им пищовлии, на чийто пищови се крепят. Не трябва да се увеличават правомощията на корумпираните пищовлии на мафията, а трябва да се махне мафията. За съжаление няма да стане. Отвътре няма начин да стане, а на европа и посолствата не им пука, те искат територията обезлюдена, българите не ги интересуват. Глобите ще станат като в Германия и германците в българия ще могат да си ги плащат, а българите ще се разоряват и ще освобождават територията.

Застраховането в Северна Америка е на книжката!!! Застраховката се плаща всяка година и от нея се изплащат обезщетенията за лечение и неработоспособност. Застраховката нараства с допълнително плащане на глобата всяка година за 2 години след нарушението. Едни карат с книжки на годишна сума 50$, а тарикатите може да платят и по 5000$ за удоволствието да притежават книжка.

Г-н Стоянов, шофьорът убиец и камикадзе е бил под наркотични вещества, защо не го споменавате??? Под влияние на наркотиците е натискал газта в населено място.

Преди години подобен тиквеник се трясна във фирменият бус , който превозва хора, добре ,че буса беше празен . После се оказа, че маминото синче има нарушения още преди да вземе свидетелство за правоуправление-беше ударил друг автомобил на паркинг и не беше изпълнил полицейско разпореждане за спиране, с една дума полицията го беше гонила да го спре . Явно мама и тати си платиха и копилето му се размина.

Например ,младеж на 20-23 години с баща за бизнес за милиони ,дори и 5000 лв да го глобиш - все му е тая!

КАКВА ЩЕ МУ БЪДЕ ГЛОБАТА ?