Цацаров към Трифонов: Дошло е време за промяна за изборите

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил отговор до Слави Трифонов, който преди няколко дни му занесе папка с твърдения за нарушения на референдума.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров към Трифонов: Дошло е време за промяна за изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разиграва се "Шоуто на Цаци" организирано от "Сценаристите" на Слави (по-добре познати като куклуводите)

в България ще организират избори!

Това ли функцията на гл. прокурор да си разменя мнения с някакъв си шоумен.....сбъркана работа, сбъркан прокурор!

Така им е наредил главния кукловодещ!

"Трифонов заяви, че двамата имат "много близки позиции" по въпроса." Разбира се че Трифонов и Цацаров имат много близки позиции! И двамата са СЛУЖИТЕЛИ НА КУКЛУВОДИТЕ!

Глас народен-ГЛАС БОЖИ!!!! Гледам жалките напъни на мурзилките да плюят на Народната Воля,и си мисля......Колко ли е жалко и долно да си мурзилка........

И все пак е факт, че сегашната система не работи. От началото на прехода 2-те най-големи партии са в остро противопоставяне и страната се управлява от миноритарна партия. След като не можем да сменим "чипа" да опитаме със системата.

Главния Прокурор трябва да е пазител на Закона , а не да пее в дует с шоумена!Цацаров , Цацаров , а вчера когато народа от съдии искаше оставката ти , това не ти ли подсказва че е "дошло време за промяна"?Даа , от Дявола не може да се иска да чете Евангелието!

Учиндолската мутра, прокурори, генерали и какви ли не за убиване руски подлоги искат тотално и завинаги да изгонят всеки млад и кадърен от тази държава. Не знам дали усещат обаче, че няма от къде да намерят хора. Няма пазар на труда, няма образование. Крепостните селяни са сила само на избори. След това няма кой да работи. Краденето на еврофондове свърши. Повече фондове няма да има. От Русия фондове няма да дойдат. От там само взимат и крадат. Да си припомним сагата с БелЯне, да се приготвим и за сагата с увеличаване на приятелския руски газ с 15% от януари. Честито на чалгарските русофилистици.

Тия два милиона сигурно са същите два милиона, които си съсипаха държавата, като гласуваха за тъпия цар, щото щял да им дава безлихвени заеми...

глупости на тръкалета! избори? демокрация? тра-ла-ла... който ЕМИТИРА ПАРИТЕ, Той контролира ВСИЧКО! мижи да те лажем, накратко казано...

Аман от циркаджии! Аман от мафиоти и мекерета! И мутрата Слави и слугата на мафията Цацата!

Глупака, колкото и нагоре да отиде-в НС,МС или Президентство, не става по умен.Той си остава глупак.Но става по влиятелен и вреден!

Слави направи партия бе...и то много скоро...да направим тази промяна вече

Защо този референдум бе важен, както и другите? мен не ме интересува слави, дали е чалгаджия, дали е смотан, тъп или друго, което мислят за него неговите незрители, нито ме интересува мнението на неговите почитатели и непочитатели. Главното по темата е, че той и неговият екип (поздрави по повода!), че те удариха центъра и разтърсиха вниманието на хората в онова управление, за което всеки мечтай! "представителната" "демокрация"" е един тиранозъвър рекс в сравнение с развитието на технологиите. технологиите напредват със скоростта на информацията, а политиците следват събитията на патерици, но не защото са недъгави физически, а мозъчно, в това число и евреите! те ОТНОВО са в основата на цялата световна вакханалия! все пак за тях печалбите и яхвето им са много повече от Нормалността, човешка!

Ясно е, че всяка система има плюсове и минуси. Най-добре би било да се изберат плюсовете от различните видове изборни системи и да се комбинират в една. Обаче от парламента дори не искат да дискутират подобни теми. Само да ги дискутират, което им е основната работа. Какъв е този парламент, където всичко е подвижно на конци.

Всъщност има три вида избирателни системи : 1 - Мажоритарна - избираш личност 2 - Пропорционална - избираш пария 3 - Смесена - избираш личност одобрена от партията 2 и 3 са измислени и създадени заради партиите, защото Чл.1 гласи, че - "Партията има водеща роля в управлението на Държавата" - всъщност това е текст от предишната Конституция. И тъй като в новата Чл.1 гласи, че - "Цялата държавна власт произтича от народа" политиците, се опитват да ни убедят, че народа и партията са едно и също. А личностите са бандити. Всъщност проблема не е, че ни лъжат, а че има и такива които им вярват.

няма ли край.............

Народът и магистратите не го искат (Цацата), той пише политически трактати и дава акъл. Единствено можеше да отговори кратко на Слави:"Ще арестувам съда и после ние ще решим правилно".

Кой в момента представя Бургас или Варна, или Пловдив в парламента, които трябва да имат примерно сумарно 50-60 депутати? Населението на страната се преселва главно в столицата или емигрира. Останалата част от страната също има нужда от управление и представителство.

двамата безсрамни клоуни на мафията подкрепяни от москва за да дестабилизират българия и да я вкарат в хаос-срам и позор да ги изритаме и двамата!

То бива опит за промиване на мозъците, ама пък толкова???

това за слави ли се отнася! или за цацаров!

Хората не разбирали за какво гласуват. Това е един от аргументите против резултатите. И след като 3 милиона и половина не разбират, то същите хора гласуват по пропорционалната система и избират закотворците, които пък после гласуват закони чрез които се спъват промените.

Щеше да е добре, ако хората избираха законотворците, ама тях ги избира ръководството на партията. А гласоподавателите сляпо гласуват за партийната фирма.

Дойде златното време на Слави. Да говори какво искал видите ли народът, да защитава интересите на народа.

Цацата е готов за политик, в отговора му е написано:"Слави тая работа няма да мине. Аз съм принципно против, но щом хората го искат няма да се пртивя явно. За т'ва няма аз да се занимавам с нея, а я пращам на други, които обаче няма каквто да сторят, защото вече е решено"

Щом цацата иска мажоритарни избори, значи от тях най-много ще намаже доган.

Мажоритарният избор е важен. Аз бих гласувал за Райна.

Ти ли избра бат Сали в парламента?

Глори-я - Глори-я - Глори-я - !!!!

"Цацаров към Трифонов: Дошло е време за промяна за изборите" ....ЗНАЧИ ЦАЦАРОВ И ТРИФОНОВ СА КАТО ЛЪКА И ВИОНЧЕЛОТО....., ЩОМ ТИЯ ДВАМАТА ЩЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩО....., ЗНАЧИ НАЙСТИНА СМЕ ГО ЗАКЪСАЛИ !!!

Умните не гласуваха,защото усетиха врътките на Слави.Той нищо не прави без пари! Я си представете ,че в парламента влязат 120 музиканти и 120 фолк певици...?Какво правим с чалга парламент?

Умните не гласуват на всички избори. А негласуващите почти винаги са повече от гласуващите. Следователно повечето управления се избират от хора, които не са умни по вашите критерии.

Аз съм богат и не работя за жълти стотинки! От тези 2 500 000 95 % не знаят какво е мажоритарен вот в два тура! Провери лично. Те просто гласуваха за Слави. Това е не информиран вот!

Утре може да приемат закон, в който се забраняват изборите и се казва, че не може да се променя. И щом всички нямат право на алтернативно мнение, избори повече няма да има. А кой ще може да промени закона, в който се казва, че не подлежи на промяна.

По отношение Референдума на Слави имам един страхотен цитат. Правило на Франс за глупостта: "И 2.5 милиона души да повярват на нещо глупаво, то пак си остава глупаво."

Поне за ГЕРБ повярваха само 1.08 милиона на последните избори. А за останалите партии още по-малко. Партийният политически модел е изчерпан.

Аксиома на Ингъл: "Няма никакъв смисъл овцете да приемат резолюции в полза на вегетарианството, щом вълците остават на друго мнение." Ние сме разединени и ще се избием за Левски-ЦСКА, мафията е единна и има план А, план Б и пари да ги осъществи. Държава не се променя във форуми ;))

Никът ти казва за теб предостатъчно.

??? Излиза, че главният ни прокурор се води от личното си мнение, а не от това, което е написано в действащия закон???

Ти чете ли статията ?

Много внимателно, при това... ти имаш право на лично мнение, аз имам право на лично мнение, но човек, назначен за главен прокурор изпълнява закона в действащия му вид! Пък дори лично да е на коренно обратното мнение... и ако не е съгласен с действащия закон - си подава оставката и работи срещу тоя закон в лично качество...

Каква е разликата между партиен представител и народен представител? Вашите интереси кой ги представя и какъв контрол имате върху представителя?

Дебелата свиня, Цацаров се изживява като политически субект, а няма право на това. Той, Цацаров, е една от най-големите кадрови грешки на Борисов и доказателство, че глупака обикновено назначава мошеници. Гологлавия е по-страхлив от Дудука - онзи поне си "облече белата риза" и ...... стана евродепутатин, а тоя ще си остане обикновен чалгар.

както винаги направи поредната услуга за някои политици. Колко ли получава за всичките политически ВРЪТКИ, които прави отдавна.

Хм, и кво праим ся? Партиите ще се ослушват и ще им теглим боя или ще приемат това, което народът е решил? Бих ги посъветвал да избегнат боя!

Цацаратурата е най-голямата мафия в държавата ни. Питайте Христо Иванов......

Подкрепям референдума щото на предните пропорции гласувах за бай Ставри, пък те ми туриха бат Сали. Затова повече никакви пропорционални избори! Дошло е време за промяна! Само мажоритарна система! Без никакви части или нотки от пропорционалната! За да не ми слагат партиите хора които те си изберат!

Точно при мажоритарната система партията ти избира САМО ЕДИН единствен кандидат,за когото ти трябва да гласуваш. НЯМАШ ДРУГ ИЗБОР ,освен да го подкрепиш! Ти на кметските избори за всеки който си пожелаеш ли можеш да гласуваш,или само за този,чиято кандидатура са издигнали от Партията ти любима? така са и мажоритарните избори -САМО ЗА ЕДИН ЩЕ МОЖЕШ и няма мърдане-:)))

Говорителят на олигархията и слугата на мафията са на едно мнение - това, което им е поръчано.

Гласували били хората ЗА мажоритарна система.... Ами те ще гласуват ЗА всичко което ще направи на пук на държавата и политиците без значение дали е правилно. Ако слави беше направил референдум 1 Искате ли депутатите да ходят с розови костюми 2 Искате ли патрулките на полицаите да се теглят от коне 3 Искате ли безплатни кифли 4 искате ли президента и премиера да ходят с влак на посещения в чужбина. Пак щяха да гласуват ЗА

Подобни коментари обезсмислят всички видове избори, защото винаги може да се дават подобни сравнения.

А, какво ще стане, ако се направи изцяло нова система, с пряка демокрация? Да не би Швейцария или Исландия да страдат?... Знаете ли какво направиха в Исландия - изгониха олигархичните кърлежи и приеха нова конституция. В Интернет всеки е могъл да дава идеи. Да чуваме нещо за Исландия в момента. НЕ! Информационно затъмнение, а хората продължават да си живеят спокойно. P.S. И двете страни не са в Еврейския съюз...

Но в подкрепа на коментара ти ще запаля една!

Глупаво е да се мисли,че изгонването на олигархичните кръгове може да стане посредством изборна система. да,и в Швейцария системата е далеч от тази,която се предлага на референдума,така че сравнението е безсмислено в случая. А в Исландия не знам каква е системата,признавам. Но дори да е някаква форма на мажоритарно гласуване,то там е двукамерен парламент ,така става,но ние сме с еднокамерен!

Швейцарците не са ганьовци. МАТЕРИАЛА на 90% лош!

Щом слави е с цацаров значи е с Пеевски, Доган и Путин..........

Ти нямаш ум да измислиш нещо свое. Затова повтаряш опорните точки на шефката си, трол недоправен.

Ти май си единствения дето не вижда, че прокуратурата е подвластна на ДПС.... ДПС е подвластно на Путин...........

А ти какво свое измисли? ? Оставям настрана просташкия начин на изразяване.

Виж,чак за Путин -едва ли,но че е с някой който е по-близо (например Доган) ,за мен е вън от съмнение. Путин едва ли го интересува избирателната система в България,но Доган -със сигурност. Защото исканата мажоритарна система устройва тези,които имат свои гласоподаватели разположени събрани в едни региони (едномандатни райони).Точно такава партия у нас е ДПС. А другите партии,които имат своите почитатели равномерно из всякакви райони ,те нямат много интерес от мажоритарни избори. Защото някъде и 49% да имаш,губиш и получаваш 0 народни представители,тези гласове се губят. Имаш ли малко,то е все едно ,че нямаш нищо дори-:( А където имаш,е по-добре да имаш над 50%,ако ще в съседният район и нито един глас да нямаш. Това е големият недостатък на мажоритарната система и затова аз я намирам за несправедлива и недемократична! Освен това,не можеш да гласуваш за този,когото харесваш. То е същото като кметските избори. те са така. например ако и да харесваш Йорданка Фандъкова,то не можеш да гласуваш за нея ако например живееш в Пловдив,Бургас или Хасково. защото тя е кандидат само на район София-:) Или да гласуваш за Фандъкова за президент можеше ли? Не! Защото Партията й ти каза -ето ти Ц. Цачева -ИЗБЕРИ НЕЯ ! Значи,пак от партиите зависиш,а не от собствената си воля. президентските избори са типично мажоритарен избор в два тура,това което се предлага и за народни представители.

Ама верно си селяк и то голям! Разбира се, че и с 30% от гласовете можеш да спечелиш място в парламента. Броят на местата в парламента по райони ще се определят от бройката на населението. А във всеки район може да има и 1000 кандидата. Изобщо не е задължително кандидата да е асоцииран с партия, нито за парламент, нито за президент. Спечелилите с най-много гласове влизат според местата в парламента. Фандъкова сама не иска да се кандидатира за президент. Няма как да гласуваш за човек, който не иска да заема даден пост. Също така не е правилно от Бургас да гласуват за кмет на София или подобни неща, с които спекулираш.

"Дошло е време за промяна за изборите" То отдавна е дошло! Просто в момента е достигнало критичната маса, когато малките камъчета преобръщат каруцата. Слави Трифонов и екипът му са просто изразители на това, което се случва и не виждат самозабравилите се управляващи...

И тенденцията не е само българска. Картата на света "почервеня" 1. Брекзит 2.Доналд Тръмп в Щатите 3. Президентските избори в България и Молдова Австрия, Франция, Италия... Очаквам ефекта на доминото в пробуждащия се свят, където олигарсите само не са ни чипирали още!...

Аз не го уважавам този чалга соросоид, така да изобщо не участвах в референдума. По природно право за големи промени от типа въвеждане на феодализъм, би трябвало да има подкрепа на 51% от цялото население, кой не гласувал значи е против. Слави да внимава да не отключи МС от толкоз злоба.

Обикновено негласувалите са повече от гласувалите. И ако примем, че негласувалите са против, то доста от управленията през годините са били нелегитимни. За коя голяма промяна в България е проведен вот, който е бил подкрепен от 51%? Приватизация? Смяна на строя? Членство в ЕС, членство в НАТО?

Чети внимателно !!! В писмото на Цацаров се казва: "Според обжалваното от Вас решение на ЦИК 3 488 588 български граждани са гласували в референдума. На практика, това означава, че всички те са взели пряко участие в решаването на поставените три въпроса. Оказва се, че този брой е недостатъчен, за да са изпълнени изискванията на закона и да бъдат приети предложенията, предмет на допитване. Личното ми мнение е, че това не може да е оправданието, с което резултатите могат да бъдат подминати или забравени. Ако 2 509 864 българи с избирателни права подкрепят мажоритарен избор на народни представители с абсолютно мнозинство в два тура, значи е дошло време за промяна в изборните правила.

Най-мразим, когато тъпанари, коментират и ръсят ОТРОВИ,...особенно тези които не схващат колко са тъпи като някаква Алина!!!

Тя поне се е аргументирала. А ти и толкова не можеш.

Ново падение на политическата клика - някви смотаняци, за които сумарно са гласували не повече от 3 мил. не искат да признаят за легитимен и задължителен референдума, на който са гласували 3,5 мил. Е това ако не е гнусотия, нямам си на идея какво е!

СТ - "Искам надскачане на закона" ЦЦ - "Много си як , готов си за ВКП"

Най-мразим, когато тъпанари, коментират и ръсят ОТРОВИ ! ДА, НАРОДА ГЛАСУВА ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ и ЩЕ БЪДЕ!!! Никой не е в състояние да каже на 3,5 мил. българи, че са неграмотни и да ги отпише все ЕДНО НЕ СА ЖИВИ!!! ПФУуууу на всички ПРЕДАТЕЛИ, СЛУГИНАЖИ и комунистически КОПЕЛЕТА, ПРИЕМЕТЕ ГИ НЕЩАТАТА ТАКИВА, ако не става с добро, ЩЕ СТАНЕ С МНОоооГО ГОЛЯМО ЗЛО НАКРАЯ... ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ! И всеки РОДОЛЮБЕЦ трябва ДА СЕ ГОРДЕЕ и БЛАГОДАРИ, че има БУДИТЕЛИ и ПАТРИОТИ, които да отварят очите на ОСЛЕПЕЛИТЕ !!!

Около тази цифра се въртят всеки път гласувалите на избори в България. Ако предположим, че те са неграмотни, то излиза, че в България гласуват единствено неграмотните и същите избират грамотни политици в управлението.

не е ВОТ на целия народ.

По същата логика всички избори не са избори на целия народ.

Кой народ е гласувал за мажоритани избори? 62% от гласувалите? 62% от 50% (избирателна активност) ,това е около 31% от имащите право на глас. Това ли е народа, или другите 69% ? Дайте да си изясним на кое да казваме думата НАРОДА? На 31% или на 69% от него? След това ще продължим!

На последните парламентарни избори за управляващата партия с парламентарно мнозинство са гласували около 16% от всички граждани, които имат права за гласуване. Това са около 1.1 милиона души от около 6.8 милиона с право на глас. Сами можете да сметнете какви бройки са гласували за президент, за кмет, както и на предишни избори.

Искат мажоритарни, значи ще гласуват определени области и едновременно референдумът иска задължително гласуване...?!

Тука пишат само платени клакьори. Почти 3.5 милиона са гласували на референдума, а 2.5 милиона са подкрепили решенията. Около 50% от имащите право на глас не гласуват никога на каквито и да било избори. Но защо ли не гласуват изобщо. Мажиритарната система ще даде възможност на млади и кадърни хора да влезнат в НС и да ръководят страната по-добре. Политическите партии ще си останат, но няма да са необходим критерий. На практика всеки гражданин ще може да се кандидатира. В конституцията могат да се приемат необходимите промени, така че мажоритарните избори да са гарантирано добри. Изискване за минимален период от пребиваване в даден избирателен район. Изискване за гражданство. Възможност за отзоваване на депутатите. Мажоритарната система дава много по-голяма възможност за контрол на политиците от страна на суверена. Но по всичко изглежда, че няма политическа воля за промяна в България. Мажоритарна изборна система има в страни като САЩ, Канада и Великобритания. Мажоритарната изборна система също така е най-старата и добре позната на човечеството, както и най-лесната за разбиране от хората. Изборите за президент и кметове в България са мажоритарни.

някоя друга снимка на този човек? Тук гледа с такова отвръщение и пренебрижение. Представям си как ли са гледали Неро към гладиаторите или Сталин към интринираните.....

Промяна за кои ? За простосмъртните ? Те загубиха вяра и се изнасят !