В Слънчев бряг се почива най-евтино на море в Европа

Слънчев бряг е на първо място в британско проучване за 13-те най-евтини дестинации за почивка на море в Европа.

Обратно в новината

Коментари - В Слънчев бряг се почива най-евтино на море в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се разбира под " почива "?

Че кой друг, освен британците и алкохолизираните тийнейджъри на Европа, почива в Слънчев бряг - тази бетонна джунгла?!

Това не е верно. Тенерифе (4часа и 30 Мин. полет) - 7 дни за 180 паунда) Сл. БР. (3 Ч. И 30 Мин. Полет) - 7 дни за 360 паунда) И двете оферти са на база "Ол инклузив". Кой лъжете бе, шестаци!?

Никой не се грижи за инфраструктура,околна среда,кадри и катастрофата вече е дошла!!!Баща ми 70 те проектираше паркове и градинки там и мога да сравня!всичко съсипаха алчните неграмотните,получили даром райски курорт

Става въпрос за някакви приходи,но наистина трябва да си истински англосаксонски боклук за да "почиваш" в Слънчев бряг.

безплатно . При това прикриват боклуците по дъното .

това е за англичаните... ние отиваме в Гръчко да ядем прясна риба и да пием узоооо.... :) няма да им дам на мутрите 30 лв за чадър и шезлонг!

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

не че се хваля, но аз бях мин. год. на о.закинтос за 8 дни като цяло в гърция и 6 пълни дни на острова а и на други острови около него, похарчих 1100лв като бях на 4 звезден супер хотел маджестик май се казваше не помня хотели... в залива лаганас беше... пиците парче голямо са 1евро и 1,50 евро ... пиенето евтино... мин. вода супер евтина... обиколките с корабчета са по 10евро морско такси до островче маратониси, 15 - 20 - 25евро обиколки с яхтички за сума часове и яко обикаляне... посещения на един от най-красивите заливи в света - навагио... видях огромна част от гърция с рейса:) маршрута беше суперски... ако ида на сл. бряг за толкова дни, то ще дам пак толкова пари, а може и повече, пък ще видя ГОВНА! върха е в гърция, хора! идете и вижте! заслужава си! на всеки казвам, че все едно съм дал едни 110лв 'щот' т'ва дето видях то цена и няма де:) прекрасна природа... а морето йонийско - такива цветове не сте виждали!

Приятел какви ги говориш ,видял си по голямата част от Гърция ....за това половин живот няма да ти стигне ,15000 километра крайбрежие и няколко хиляди острова ,как ги видя за 7 дни

Много е яко на Слънчака. Да си вземеш хотел на 47ма линия и да правиш пешеходен преход от царевичака до плажа, защото иначе е Синя зона и е абсурд да идеш с кола.

не стига че е евтино , но и сервитьорите усмихнати и професионалисти , и такситата вежливи и не надуват сметките , и храната прекрасна , и плажа чист просторно и не ти взимат 25 лева за шезлонг и чадър . и персонала в хотела вежлив и отзивчив !

Чадър в Марбея за трима човека е 18 евро. Плажът е твърд, морето - каменисто, а водата -студена (до 21-22 градуса). А това е най-луксозното място на Коста дел Сол...

Разликата е,че ако ти си носиш чадъра и си го забиеш на плажа,никой няма да дойде да те безпокои!Бил съм там - хората си носят чадъра и дори си хапват на плажа като на пикник....Местни мутри нямаше....

Горчивата истина е, че в България идея нямаме как се прави качествен туризъм. Трябва да минат много години за това. И не е само Гърция, Турция, Испания, които постоянно цитираме и които са туристически страни по дефиниция и природни и исторически дадености. Има страни като Хърватия, Черна гора, които правят качествен туристически продукт, превъзхождат ни като природни дадености по отношение на море и плажове, храната е абсолютно несравнимо по-добра и т.н. Но ние явно сме обречени на посредственост във всичко- като почнеш от управляващите ни...

Дано да дойдат много туристи на морето и в частност на слънчака ,че да влезне някой лев в държавата ,но силно се съмнявам ,няма какво да се лъжем дори и при соца черномарието си беше отвратно ,с мръсно море ,мазут ,цъфтящ планктон ,фекалии ,защото и тогава нямаше пречиствателни станции ,кисели келнери ни цакаха с топла бира и студена скара ,но тогава нямахме избор и ходехме дори по 2-3 пъти на море през лятото ,сега положението е още по зле ,не ми се сравнява гнусното мръсно и бетонирано Черно море с моретата и плажовете при южните съседи защото ще е като да сравнявам мишка и слон.

За 5 лева на ден може да дойдете да почивате в моя селски кенеф на двора със септична яма. ефтино е!

щото е кенеф. Щото за всичко и всички те изнудват за пари. За колата ти,за шезлонги,ако искаш да не плащаш няма място за теб на плажа и какво ли не още... Така че,Кунче благодаря за дестинацията върви ти почивай там. Аз отивам при гадните гърци-нали така им викахте...

Мармарис 70 паунда!!!!Абе вие да не сте слънчасали.Миналата гадина бях там с английски оператор 4 звезден 7 нощувки ол инклузив двама възрастни и дете на 15 за 320 паунда общо.320:7=45 паунда и ако не смятам детето което си е жив възрастен 45:2=22.5 Паунда на човек.Хора избягвайте нашите сайтове и туроператори.Четете английските и резервирайте от там.Ще се изненадате какви са истинските цени.

"На Острова масово има оферти за около 300 лири, които включват отиване и връщане със самолет, 7-дневна почивка в 5 звезден хотел и ол-инклузив. А дестинациите са все едни такива завидни с бял пясък и прозрачно-синя вода. Ама на Острова един редови англичанин взима 100 лири на ден без да се поти. 300 лири = 750 лева = 107 лв/ден. Може ли в България същото и колко дни трябва да работи средностатистическият българин за тези пари? Ама то на Острова много неща са по-добре. Над 200 виртуално мобилни оператора и здравна конкуренция. Договори за по 1, 6, 12 и 24 месеца. Повечето с неограничени минути и интернет, а всички с неограничени смс-и. Не е за разправяне..." Двете мнения съвпадат. Вероятно има истина. А със самолет ли е било?

Сл. бряг да гледам тъпи булгаристански мутри, не мерси.

"200 лв е в силния сезон в Слънчев бряг. По Гергьовден например е 70 лв с денонощен ултра ол инклузив." И каква е разликата между силния и слабия сезон, че да има 285% разлика? И разходите са същите и заплатте са същите, само алчността май е по-голяма.

Навсякъде има сезонност в цените в туризма. Даже и гръцките фериботи до Родос и Крит имат огромни разлики в цените според сезона. Това е правило.

Правило? Ми не, такива правила по правило има само в България! В Гърция има разлики, но са по малки и поносими на фона на България. Явно не може това увеличение да се обоснове икономически, освен с алчност и желание за бързо забогатяване. Ама така успешен и дългосрочен бизнес не се прави.

не ти е правилна логиката ...цената се определя от търсенето , не само от себестойността...в сезона е тъпкано...слагаш високи цени..в другото време привличаш с ниски цени..иначе празно и..нула приход...проста икономика

Цената нормално по икономика са ме учили, че се определя от разходи и някакъв нормален % печалба. По-ниската цена няма да намали потока на туристи, а ще го увеличи. И не само, че ще го увеличи през сезона, а ще го увеличи и в останалото време.

да обобщим: слънчев бряг е наи-доброто място за почивка за руснаци, русофили и други като тях.

Нека едно нещо да е ясно на интересуващите се по темата. Въпреки огромният брой места, хубавите хотели на 20 метра от прекрасния плаж се запълват със западни и руски туристи още в началото на годината. Остават крайните хотели на километър от плажната ивица и затова на случайно дошлите им се струва прашно, мръсно и неприятно. Със сигурност и тази година Слънчев бряг ще се пука по шевовете, както и миналата и по миналата година. Вероятно е така защото е кофти място, какти им се иска на повечето злобари, ама не е, даже тази година ще има невероятен бум в посещенията.

Това е идеално. Значи ще има повече постъпления в бюджета от данъци и осигуровки на работещите, защото всички знаем, че там сива икономика няма.

Дано, но идеални неща няма в този живот, още повече у нас. Там има други проблеми, но не са видими от гледна точка на туриста.

Точно така. Ако беше толкова ужасно и противна както пишат тук, просто нямаше да идват. Факт е че СБ привлича много туристи. Това е добре.

На Острова масово има оферти за около 300 лири, които включват отиване и връщане със самолет, 7-дневна почивка в 5 звезден хотел и ол-инклузив. А дестинациите са все едни такива завидни с бял пясък и прозрачно-синя вода. Ама на Острова един редови англичанин взима 100 лири на ден без да се поти. 300 лири = 750 лева = 107 лв/ден. Може ли в България същото и колко дни трябва да работи средностатистическият българин за тези пари? Ама то на Острова много неща са по-добре. Над 200 виртуално мобилни оператора и здравна конкуренция. Договори за по 1, 6, 12 и 24 месеца. Повечето с неограничени минути и интернет, а всички с неограничени смс-и. Не е за разправяне...

В Гърция и Турция, и Испания, и Италия, И общо взето навсякъде другаде, ви гущават с прясна риба, оловена още на същия ден, жива ви я готвят пред вас. А по нашенско вадят замразените набори и ги продават на цена като току-що хванат Тон в Атлантика и докарани охладени със чартерен полет. В нашенско дали приготвят останалото ядене от блок масата на нова манджа за следващия ден, за да максимизират профита?

Може и накрая да се плати, аз имах в предвид, че сумата е фиксирана и изненади няма. Плащаш и ползваш нататък всичко включено в тази цена. Безспорно не е евтино, но затова пък обърни внимание на нещата, които получаваш за тези пари.

LeGrandTulup

Съжалявам, грешка, това беше към друг пост.

Може и така да е...само че,качеството на предлаганите напитки и храна не са отчетени в изследването! Аз мисля че,да ядеш риба в България е може би най скъпо в Европа! Ципура на цената на фугу! Напитките също ако са истински са скъпи...въпрос на вкус! А като включим и лудницата и смадта на Слънчака...но има хора който харесват фекалотерапията!

Слънчев бряг!!! :)))) Цената добре ами условията, качеството къде е ? Храната,напитките 90% под всякаква критика. Нашите така наречени "хотелиери"и "ресторантьори" са се учили на занаят на крак затова и заплащането на персонала е толкова ниско съответно и обсужването е на ниво 0.

11. Мармарис, Турция - 70,81 лири Това не е в Европа, бре, глупави английски пиендета.

В слънчев браг не се почива :)

няма да им е евтино със стандарта, който имат, друг е въпроса, че тук идват само млади да се наливат с алкохол

От едно прекрасно място за почивка преди 40 - 50 години, за има няма две десетилетия поради алчност и глупост го превърнахте в алкохолния кенеф на Европа, шумно, грозно, обезлесено, презастроено, мръсно, простотия до шия, ж.к. Люлин на морето.

На Люлин само 2-3 плажа му трябват и Слънчев бряг фалира. Всичко друго е еднакво.

Mejdu drugoto ne se piche menorka, I majorka se chete majorka..... Ah dirnika pak se ustra....

Истината драги сладури е, че Слънчев бряг има неповторима атмосфера и невероятен плаж и е една топ дестинация в света. Е, 90% от българите просто не могат да си го позволят, защото е прекалено скъп за тях. Не са и стъпвали там, но само плюят от злоба. Ходете си в мизерните села в Гърция и не знам къде си на пичковец при манафите и се чуствайте щастливи.

Все повече българи почиват в чужбина. А богатите българи отдавна почиват в чужбина. Както и все повече българи емигрират от България. Не знам нито кой ще работи на Слънчев бряг за без пари, нито кой ще работи изобщо в цялата държава. Как ще фунционира всички и как ще се поддържа инфраструктурата до Слънчев бряг, а може би ще ги пускат турсистите с парашути над морето и после ще ги взимат с подводница.

Все повече - това е като статистиките едно време при комунизма, за все по-пълно задоволяване нуждите на народа. Дай Боже, напълно да се разкарат от това райско място.

еми драж си ги за себе си, ние не ги искаме.... боже, колко са нахални тея от сланчев бряг , хората не ги искат - они се натискат....

Да преди 30 години слънчев бряг беше едно прилично курортче с много зеленина и въздух ,но сега е абсолютна клоака ,но най големият проблем на слънчев бряг е че е на Черно море ,не ми сравнявай кристалните и топли три гръцки морета и 15 000 км крайбрежие с 200 км мръсен черноморски бряг ,и въобще за съжаление Черно море е най мръсното море в света ,в чиито води се изливат фекалиите на половин Европа и Русия ,освен нашите .

Абе, аз мога да си го позволя, но не мога да го понеса:) Нещо ми действа антирелаксиращо, изнервящо и нехигиенично:))) А "мизерните села" в Гърция..явно не си стъпвал там или просто си правиш пропагандата тук..сигурно имаш бизнес в Слънчев бряг. Но не е необходимо за да изтъкнеш качествата на любимия ти курорт да плюеш другите. Не става така:)

споко бе пич...много злоба..."на пичковец" "при манафите"....много си се възбудил нещо:))))) като те кефи слънчака- ходи си там,никой не ти пречи:)) ама остави хората сами да избират какво и къде им харесва... а за "топ дестинацията"..явно критериите са ти доста нисички...слънчака е срена ръка курорт...с определен таргет..среден турист..това че за теб е ТОП...не го прави самия курорт топ:))) то има хора, за които и плажа в овча купел е топ:)))))

От кога Мармарис е в Европа????????????????

С коментарите тук мисля че за пореден път показваме какви сме чуждопоклонници. В Гърция било рай, тук е бетон, скъпи чадъри, шезлонги и така нататък. В силния сезон - юли и август за 200 лв на човек на нощувка у нас може да се получи: - перфектно обзаведена стая между 35 и 50 кв. м. Колкото е една гарсониера. - включени в цената шезлонг и чадър с масичка на плаж само за гости на хотела. - закуски, обяди и вечери от блок маси, които могат да се съревновават със всяка кулинарна изложба. Всичко е на корем, кебапчета няма, но има телешко и агнешко, морски деликатеси и т.н. Бира, безалкохолни, коктейли, алкохол е също на корем. - втора късна закуска от 11 до 12, следобяда има пици, десерти, бургери, сладоледи и т.н. Ако хотелът е ултра ол инклузив, то след полунощ до сутринта отново човек може да се тъпче с вкусотии - салати, мезета, печени меса и т.н, стига да поиска. - през цялото време аниматори забавляват гостите, има танци до басейна, игри, водна топка, занимания за децата, а всяка вечер има представления. - плаща се при настаняване и после нито стотинка повече не се вади за нищо. В по слабия сезон цената може да бъде и под 100 лв на човек на ден. Ето това българинът не го знае. И знам че е така, защото когато ходя в такива места, българи почти няма.

Смешник И аз така си мислех че като платя за ултра ол инклузив ще ги ползвам тия неща дето така хубаво си ги описал , но съм се лъгал жестоко . Затова никога повече на Бг море !!!!!

Na fona na masovata bednotia, samo ti gi vijdach tia perfectnosti. Stranata e bedna ta voni. Nikoi ne iska da jivee dori za 5 chasa v takava strana, v koiato vsiaka minuta moje da te ograbiat, ubiat I iznasiliat bez police protection. Sachto hranata e otrovna. Samo na tebe ti se privijda hubava hrana, tova sa masovi gmo bulamachi koito nikoi ne iska da iade. Vkusa e drastichno razlichen, ako ne si lizizala v chujbina. Vodata e otrovna. Horata sa otrovno zlobni. Za kakvo da hodich na 'pochivka' v takava strana? az ne bih. Za tazi godina sam si book-nala Spain. Eftinko, sigurno I krasivo. Sas sigurnost po-chisto.

За психично болните и по точно параноичните такива не се препоръчват никакви курорти.

Бай Ганьо прави курорт. За най-бедната страна в ЕС, където минималната пенсия е 160 лева, а средната заплата 800 лева, цитираните суми са космически. В Гърция на много места се плаща накрая на престоя и никой не те притеснява...

LeGrandTulup

Може и накрая да се плати, аз имах в предвид, че сумата е фиксирана и изненади няма. Плащаш и ползваш нататък всичко включено в тази цена. Безспорно не е евтино, но затова пък обърни внимание на нещата, които получаваш за тези пари.

ходенето на море не е само угояване:) дори да е прилична храната в тези ултра ол инклузив бг хотели...това не е достатъчно :) има куп други критерии на които за съжаление бг курортите не отговарят

Спорно е изобщо дали повечето от тези хотели са български.

Българските туроператори не разбраха, че каквото повикат, това ще се обади! Нормалния заможен европейски турист, семейства с деца, богатите, не се впечатляват от 10 етажни хотели-бункери, където трябва да живеят с 1500 други туристи! Не се впечатляват от "all inclusive" буламачи в "стола" на хотела! Не се впечатляват от евтината бира, ракия-менте, вино-менте, кока кола! Не ги впечатляват дискотеите и чалгата! Тези хора търсят спокойствие в малки и ниски хотели, много зеленина, паркове, детски площадки за децата, качествена храна, обслужване на високо ниво (персонала да е възпитан)! Тези хора са съгласни да инвестират и повече пари в почивката си! Те не търсят евтиното, а качественото! Българските туроператори не разбраха, че с евтината бира, ракия-менте, вино-менте, кока кола, дискотеки привличат само пияндурниците на Европа и младежите, които са съгласни да жиеват в хотели-бункери и да ядат буламачите в "стола", само и само да се напият евтино! Не чакайте някакви пари от тези хора! Българските туроператори това не го разбрат, понеже нямат нужното образование! Със средно образование от "строителния" мениджър на хотел не се става! Те не се интересуват от туриста, а от това, дали могат да върнат парите на спонсорите си, които пък гледат да си изперат парите!

+1000!

много точно казано! но пък ако се замислиш, то си трябват и такива курорти..за тази целева група..евтин алкохолен туризъм, шумни дискотеки и т.н...така че нека се развиват хората..но е нелепо да се рекламира бг морския туризъм като място за семейна почивка. това което бг хотелиерите не разбраха никога е, че заможния турист не можеш да го впечатлиш със "супер луксозен 10 етажен хотел" с 1000-2000 туристи в него:) заможният турист е виждал далеч по-красиви и луксозни хотели ..той търси друго..спокойствие, чиста природа, уникалност, бутиково обслужване..

Това е платено съобщение, нали?

Евтино- но за сметка на това пък много лошо. Не съм богат , за да си позволя да купя евтино- казват англичаните.

нормално ако си млад човек ще предпочетеш сланчев бряг то не се ходи там да спиш само газ до дупка ако си пенсионер отиди на някои грацки остров храна и почивка и пална скука ама това са две различни почивки

ето тук е голямата грешка....ти определи 2 вида туристи : младите /тия дето "газ до дупка/ и втория вид - пенсионери:) а точно между тези 2 вида туристи е основния и най-платежоспособен вид туристи...човекът на средна възраст, с високи доходи, деца, и високи изисквания за почивката си! основен таргет на елитните дестинации!

пълна скука на гръцки остров??? пич, ветроходец съм и всяко лято обикалям гръцките острови..бил съм на над 25-27 от тях...дотук скучен не съм срещал...може да е спокойно и чисто, но това не означава, че е скучно:) як купон си е... не говори ако не си информиран

Как успява някой да свърже думите ПОЧИВКА и Слънчев Бряг - не знам

ако бяхте толкова претенциозни и към управляващите , щяхте да сте без грешка !

хаиде, нали сте големи патриоти, българите, живеещи б българия. ходете на слънчев бряг. а ние, като лоши патриоти, ходим във флорида или калифорния.

Ами пиши си в техните форуми, какво правиш тука при българите.

какви българи са тези българи? прочети им коментарите за изгъзиците по границата...

Как съм щастлив, че няма да го видя. Е, кво му е хубавото на Калифорния? Студ, не можеш да влезеш в океана, студ ама студ. Виж гълфа или атлантика стават/макар, че в момента гълфа е по-студен от югоизточния атлантически бряг/. Най ми харесва Индийския океан след рифовете. Зад рифовете само с лодка или свирка с топче.

Няма новина в случая, а по-скоро се затвърждава, че нищо не се е променило за добро. В България ходят хора без пари - пияни тийнейджъри от Англия буквално ги натоварват на easy jet с бирите в ръка към евтината пиячка. Това не е престижно, а е жалко!

Не 41, а 20 лири да беше пак няма крака ми да стъпи там....Почивка и "Слънчев бряг" е...."дървен камък"....

Със сигурност не е място за почивка.

Кой нормален ще ходи в Слънчев бряг, по-добре на Бора-Бора. Аз там водих жената на един познат и останахме много впечатлени.

"В Слънчев бряг се почива най-евтино на море в Европа" Класацията може да се разбира по следния начин: иска ли човек да яде "аналогово сирене" или истинско сирене! С една дума, за 20 лева повече на ден човек може да си изкара чудестно някъде в Гърция, вместо да се търпи събиращите такси за шезлонги роми, зоните за шезлонги, които всеки ден се увеличават с по 2-3 метра, а родители с деца трябва да прескачат въжета за да стигнат до плажа, невъзпитания персонал, "мутрите" от селата и.т.н.

Мина доста време откакто напуснах острова завинаги, но още помня ужасните цени на най-евтиния алкохол. За сведение на онези, които не са имали щастието да живеят там, то мога да ги светна с някой цени, на които ще им окапе перуката. Наем за легло в стая 2 м. на 2.50 м. в северен Лондон- 95 паунда на седмица. Ако искаш. Тоест се пада по 13 паунда на нощ за да положиш морно тяло. Ако обаче си любител на алкохола, то за най-евтината ТЕСКО водка ще се бръкнеш с 8,10 паунда за 0.7 литра. Уточнявам, че може да я намерите и по-евтино с около 20-30 пи в различните теско магазини. И каква става тя сега? Оказва се, че с една седмична надница мен ще ме возят със самолет до Вългария, там ще ме поемат с автобус до хотела, ще ме настанят, ще ме хранят и ще спя в хотела на цената на скапаната ми квартира, но и ще поркам алкохол, колкото душа ми сака, без да плащам допълнително. Не номер едно, ами номер минус едно ще сте. Да сте живи и здрави и не фалирайте!

Абсолютно вярно ! Я колко народ почина ,я от "балконинг",я от алкохолния туризъм!:) И съвсем ЕВТИНО!

"В Слънчев бряг се почива най-евтино на море в Европа" ЕВТИНО не значи КАЧЕСТВЕНО и НЕ Е повод за ГОРДОСТ! Мнопо по-евтино е сигурно на "албанската ривиера" в село Дерми, но това не означава, че туристите сега ще хукнат там да почиват!

на Корфу, нищо , че са го представили като втората най скъпа дестинация тук. Само идиот може да напише такава класация и да ми хвали пропадналото съни.

Първото място в тази класация хич не е за хвалене.

тва е мястото на което ще те излъжат, бият, ограбят, а може и да те зачистят за едното нищо. ефтина работа.

еб...аси почивката.