5 институции осветлиха оборота в Слънчев бряг

Близо три пъти по-малко от действителния оборот отчитат на касовите си апарати нощните клубове и дискотеките в Слънчев бряг.

Обратно в новината

Коментари - 5 институции осветлиха оборота в Слънчев бряг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Увеличили си ДДС с 50 %, това е подигравка! Стефанов, тия като ги хванахте миналата година, нали щяхте да им правите данъчна ревизия 5 години назад. Защо не я направихте, как ги наказахте, колко пари внесоха с наказателна лихва 5 г. назад?!- Нищо! Ако само това бяхте направили, щяхте да запълните бюджета на едно министерство. Онези е трябвало да вдигнат 500 % вноските по ДДС. Нали ги ловите и виждате, че имат отчет от 1 до 10 % по касовите апарати. Дори някои са фалшиви. Тези пък направо в затвора! Големи пройдохи сте бе Стефанов.

нека се ядем и плюем ,какво значение има след 100години в тази скапана държава ще има само мангали

Е може ли да се проверява всеки ден, всяко заведение - цяло лято или цяла зима, то това би струвало много пари на държавата .Увеличете глобите така,че да не могат да продължат да работят и затваряне на заведението-какви са тия глоби-бълха ги ухапала. Така става маркиране на дейност от държавата.

какво доказателство е оборота като е различен от предният петак?-виртуално само. не виждам коъ садия ще приеме това,че щом този петак има оборот 111 000,то тоъ е бил и предният петак сащия?аз не сам садия,но не виждам никакво веществено доказателство,а само разни виртуални ала-бала догадки.. пална тапотия

Да, а на плажа в Поморие фотограф с Мики Маус прави снимки на децата като се натрапва много нагло и докато усетиш ги е щракнал, без да казва предварително цена с условието , че може да не я вземеш. После се появява момиче и продава снимките в евтина картонена рамка по 7 лв броя, при това няма и намек за касова бележка, дори да откажеш ти остава гадното чувство, че чужди хора имат снимката на детето ти по бански , а по някога по-малките са и голички.

Даньчните проверки трябва да са навсякьде и по всяко време! Големи са нарушенията по малките заведения на плажа,за чадьрите- не се издават фактури и за наемите- а от тук и концесионните отчисления! Просто всяка година-даньчните се явяват в края на сезона- това е тяхно правило-защо получават заплати,като си вьршат работата през прьсти!До кога така.. Необходим е постоянен и навременен контрол!

Ако не се лъжа миналата година в същите тия заведения пак имаше големи нарушения ,много неща се изписаха ,много прах се хвърли в очите на хората,а соствениците останаха не наказани и затова тази година е съшото.Виждала съм как парите с чувалите ги изнасят вечер.

все пак е стъпка напред досега не семееха да ги пипнат

И аз мисля,че е много добра акция. Вие не се засягайте, които имате заведения и не плюйте тук, ами работете почтено и внасяйте в държавата!

Пак глупости. Защо не кажат кои са тези заведения, а само общи приказки. Като ги проверявате кажете кои са. Иначе не вярвам.

Ако някой не знае- Крадеца вика "Дръжте крадеца!". Докога в тази държава ще се санкционират само подбрани на уж "случен принцип фирми? Повдига ми се от този Гербаджийски фарс- най-големите крадци и мошеници си вършат далаверите необезпокоявани, а се тормозят малки или средни фирми. Стига с тези лозунги: хайде всички да мислим и действаме по правилата, а управляващите само да бъдат изклщчение от всички правила..... Някой знае ли колко крадат или пък прибират от далавери Цецо и Бойко, а началниците на съответните министерства или пък шефовете от НАП? Гарван гарвану око не вади!!! Мутри ни управляват с двоен аршин и това е нагло и цинично- отвратен съм от управляващи, държавата като институция и всичко останало , което е някаква институция. Рибите се вмирисват от към главата- значи първо управляващите трябва да спрат да крадат и с примера си да искат другите да ги последват, а не обратното, както се опитват да ни насаждат!!!

Откога си приказвам за значещите нули ... А пък запазената-марка грамажна неустановяемост, хеле и качеството -- нямам думи ! Хайде сега -- отново в първи клас !

А парите на Тъста и Тъщата кога ще ги осветлят ?

Цецо го "изпраха" и сега вече е чист като бебе!! Глобиха и шефа на НАП- Красимир Стефанов, че уж допуснал някава грешка с 2000лв./ то това е за бонбони само де/ и в такъв случай всичко се приключва!!! И аз съм отвратен, но докато не направим револ ция/ а това няма как да стане у нас- има 100хил полиция и само 30хил армия/ нищо няма да се промени.... просташко-мутренска държава и това сие. Доказателство, че за да успеете у нас образование не е необходимо, а само наглост и простащина!!! Явно не сме за тази държава!

А някое друго рпавителство да е изкарало за народа си такива скривани приходи? Ти май си през куп - за грош. Такив апростаци, които не си зна1т интереса, са докарали държавата ни до сегашното дередже. Тъста на този, шурея на онзи..., а големите крадци н амилиарди са от нашите, така ми каза дядо, така ме учеше и тати. Аз съм прост и ме мога да мисля с моя си акъл днес, за това ще живея с легенди за Партията.

Можело да има и наказателни производства! С незаконната печалба от една вечер ще си купят най-добрия адвокат! Не се ли отиде на затваряне на заведения, особено при рецидив на нарушението, оправия няма! И веднага наказателно производство, за да не може да избива чивия!

данъчните си намериха безплатни почивки...........уж проверяват. Ако не платиш те изкарваме на светло

КАК са ги ПРИДОБИЛИ? Кажете това.

И какво от това, че са хванали злоупотреби. По-добре е да съобщят на кои заведения какви глоби са наложени и колко от тях са платени. Колко заведения са затворени заради нарушения? Всичко друго, което ни се съобщава е ала-бала и прах в очите.

Осветлиха, ама на нашите хора-затъмниха

Зимата сигурно ще идат да "осветляват" в Боровец или Пампорово, не знам откъде ми иде така.

А Банско ? Банско защо забрави.

аз се чудя защо не събират пари на тоалетната

Проверки до дупка и промяна на законодателството. Да се третира като престъпление. Не може аз да си плащам данъците и да изнемогвам а други да трупат неизмерно големи пари и да ни подчиняват.

Докато не проверят Боко и Цецо / а това няма да стане/ нищо няма да с еоправи у нас!!!

Абе все ги проверявате, все някакви неуредности .. и накрая какво? Едно нищо. Можеби някаква лека глобичка? И така до следващия път..

А Лукойл дето все работи на загуба, кога ще си плати... само с дребните ли ще се занимавате...

Няма значение кое правителство е, това трябва да се изкорени, иначе потърпевши сме всички граждани.

абе да правиш 111 000 лева само за една вечер и да имаш хотел или дискотека за милиони евро не е никак дребно

Слабо ги проверявате и не само там в цяла БГ е така, по-честичко и не взимайте рушвет.

Това не става с епизодични акции, а с тотална промяна на манталитета на търговците. А последното е станало на запад със многолетен жесток контрол и санкции. И сега във Франция ако тютюнопродавач (лицензирани са само по 1-2 магазина на квартал) продава цигари на малолетен и го хванат му отнемат лиценза и го глобяват 5000 евро.

Много от по-касовите заведения по плаживете въобще не плащат никъв данек на държавата. Проверки не им прави никой явно, цяло лято.

Голям Праз!Миналато година пак имаше проверки и се остановиха пак същото и след това нищо Кервана си върви кучето лае ...

Това е добре за бюджета - все пак избори идват, пари трябват и от правителството са вдигнали на балон да се прибира от където каквото може. На бизнеса не му дреме от повечето показни ПР акции на НАП. Добре, ще платят нещичко , а после по старому. Проблемът в системата е в липса на мотивация, аргументи за изрядност - и за бизнеса, и за самите данъчни. Да не си мислите, че в НАП им е гот да работят това, което ги карат, ама де да се дянат? А фирмите - ден да мине, друг ще дойде, няма вечно да бъдат проверявани, я! Мисленето и системата са сбъркани, това е ИСТИНАТА! и това трябва да се промени.

Основният проблем идва от липсата на политическа воля в т.нар. политическа класа! Това е!

Предишните нито по избори, нито след това ловяха престъпниците. Сегашните и миналата, и тази година са по курортите. Те знаят, че винаги една партия е преди избори и бачката яко. И не намирам за лошо, че Бойко управлявал някак единолично. Първо с Бойко сме около милон души, което не ее единолично. Второ, смятам за нужно днес да се управлява точно здраво, защото другите механизми за добро управление тепърва се създават. До сега си бяхме в комунизъм. За справка виж кой движи Лукойл и колко му е оборотът.