Скопие отвърна на БАН: Нашият език е реалност, а не форма на българския

"Възгледите на авторите не са научно обосновани", смятат северномакедонските учени

Обратно в новината

Коментари - Скопие отвърна на БАН: Нашият език е реалност, а не форма на българския | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македонския е наистина реална форма на българския, спор няма.

Хвала на македонските “учени”! Предлагам да признаем и клингонския за официален език! Дерзайте!

Защо насила...бийте им контра за ЕС и ги оставете да се упражняват в словоблудство на роден македонсни!

Мисирков, като нашите мисирки на тиквоча от история разбиращ.

най-голямото доказателество, че македонците са българи, е че правят точно същите безумни простотии... затова скоро ще станат малцинство и ще почнат да говорят на албански

тъпанарите продължават с "научните" си махленски кавги, сиктердосайте ги грозно и ако ви подгонят, значи разбират и говорят на български - ама ви е страх, а тях - не!!!! Както в цялата ни история!

Браво! Никакъв европейски съюз ако не признаят че са Българи. Съжалявам, о това трябва да се случи! Русия и сърбите ни я взеха, промиха им мозъците а сегащните политици нехаят, гледайки само ка да завлечат някой милиард от европа. Бахти и наионалноо преателство!

Македонски език...Стига бе,хора,то държава македония няма,камо ли и език

Нека за всичко това да сме благодарни на БКП/БСП , на Сталин и на СССР, както и на марионетката Г.Димитров, довели до "появата" на "македонска" нация ….

Ей сега спирачка за ЕС и това е. Гърция ги накара да си сменят името,а ние пак ще свалим гащите.

Това е така, но "благодарете и на Тито, и на УДБА...

Браво! Точно в десятката, това е горчивата истина! Позор за комунистите!

Знаете ли защо македонците не можели да правят френска любов? Нямали език.:)

Русия и "васалната" им Сърбия създадоха тази патова ситуация !!! Българи, крепете още МОЧА в София, докато гордите чехи, сложиха тоалетна чиния върху пиедестала на болшевишкият "маршал" в европейска Прага….

Аз

Ако спорите с идиот, има голяма вероятност в този момент той да прави същото. Марк Твен. Та не разбирам защо въобще с тези идиоти се водят разговори на подобни теми. Трябва просто ясно да се заяви, че ие с тях няма да разговаряме на никакви теми, докато те не се подпишат под една единствена точка - че преди 1991 не съществува никаква македонска държава, македонски народ, македонски език или македонска история. И край. Нека се наричат както си щат, държавта им да се нарича както си ще, да ломотят на какъвто си щат език. Ама след 1991. Всичко македонско преди 1991 е или Българско, или гръцко. И най-важното - никакви разговори. Човек, който разговаря, не може да разговаря с плювалник, който може само да плюе.

Джамбазки да им обяснят нещата? Кагато се подготвяше договора с македонците,не слизаха от студиата да бърборят колко бил хубав....

Забележително. Вероятно другите форми на българския, а и на всеки друг език, са нереални. Браво.

Тия макета па глътнале въздух и си мислят , че така са големата работа ? Да ама фактите говорят , че що е маке , все е л...о и са неоспорими !

Аз

Няма да ги свалим. Въобще не сме ги обували, че да ги сваляме сега.

Защо тази "българомакедонска"комисия , която решава незнамсикакво не провежда открити заседания, които да се предават по телевизии в двете държави !!! В Северна Македония цари УЖАСНО информационно затъмнение , там ги зомбират от детската гпадина , даже и сега, когато формално не ги управляват от Белград !!! НАШИТЕ ТРЯБВА ДА НАСТЯВАТ ЗА ОТКРИТИ ЗАСЕДАНИЯ ПРЕД ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ !!!! Гнусни търгаши на БЪЛГАРЩИНАТА !!! Ако Делчев и Александров станат от гроба, ще ги ликвидират всичките сърбомани еничарски !!!

То па толко злоба, че не сме помогнали един път. А след това винаги сме ги подкрепяли- сега дори влизат в Европа с наши протекции и пак злобни. Вие говорите на български диалект. Не може например в Трънско да кажат ние не сме българи щото говора ни е малко различен.

Корените на македонския са от китайския Ке -то е слоган от китайския така че македонците са братя с Китай? И братовчеди на Чингис Хан! Академик Маке Дън го доказа в своето изследване описано в изданието на МакедонГеографикс?

Ако го признаят, това означава, че има белгийски език, език на кралство монако, език на Люксенбург и т.н. Дерзайте макета прогнили.

Ако бяха учени, нямаше да спорят, а ако бяха македонски, нямаше да ги разберем.

Това че говорите на български диалект, не означава, че имате език. Имате диалект, не език. Смотаняци сте и ще си останете такива до второ пришествие. Нема да ви уври главата.

Прав си , само не мога да разбера, защо с теб за гадостите на руската и след това на съветската , и след това отново на руската империи спрямо България , не може да се говори :)))

те твърдят че е реалност ама никой не им казва че е нереалност....

Генеалогически всички сме от Адам ! Но след потопа вече зависи Сим Хам или Яфет са нашите дядовци!? Просто казано всички сме братя!

Нашите учени у първенци дано да вземат този път правилното решение. Македонизмът е като тумор, които с разсейките си се опитва да задуши и погуби българщината. В никакакъв случай подобен вид агресивен югославски македонизъм не трябва да бъде допускан в ЕС. Следващата стъпка на тия еничари в Северна Македония е да кажат, че всъщност няма български език и съответно ние българите говорим на развален македонски. Проблемът е много сериозен - или те или ние. Няма как да има компромис между истината и лъжата.

Аааааа, Годжи каза, Не влизат в ЕС :)))

Ха-Ха-Ха!

и още означава , че има американски, канадски и австралийски езици :)))

и учените от БАН зад които застана и видният антибългарски агент на Москва Радев...дет’ се вика пърдят в едно гърне!На рускосръбската антибългарска и антиевропейска пропаганда

Те това е идиотщина и то пълна.Самите автори на отговора казват че езика им е на 75 години.А преди това,какъв е бил.Там все още има хора над 75,та те са писали на български,който след някоя друга година става македонски.Я дебилите да светнат народа как българската гимназия "Кирил и Методи" в Крушево ги е учила на македонски през 1905 г.

В БАН явно друга работа нямат Борисов махай ги навреме тези старци ще направят някаква издънка чудят се какви глупости да мислят за това ли им се плаща МАХАЙ ги незабавно да си ходят

Абе пичове, що се морите.... Да им взимт паспортите и да кандидатсват за Антарктида... Пимпиров е ларж, ще ги приеме... Смешни неразбирачи....

Тъп капут и катил.

Странното е че самия Кръстьо Петков Мисирков е българин, както и наследниците му. Чувал ли си небългарин с име Петко, или Никола, Атанас, Спас, Гиньо, Киро. Президента им се казваше Георги Иванов, сегашния външ министър е Никола Димитров.

Абе всеки си има право на самоопределение в края на краищата. Ако ние държим те да казват на езика си че е български, това значи, че гоним някаква цел. Както искат - така да си му казват на езика. Те си го говорят, техен си е, в тяхната си страна. Ние да си гледаме нашата, че много сме цъфнали и вързали иначе за да ни интересува съседите ни как си наричали езика. Ама всичко друго ни е наред. Дааа, имаме си патриотарчета, които искат Охридското езеро да е в нашите земи, България да е на 8 морета и 14 океана, с 12 часови зони... ами да си мечтаят. Ние това което си имаме не можем да го оправим, намаляваме, вече сме 6 милиона, пустеещи села навред, та дерта ни е македонците на какъв език си говорили.

Учените от Скопие са успели да открият два древни папируса на които е изписано на чист северо-македонски език заповедта на Александър до неговият генерал Парменион при битката с цар Дарий при Гавгамела На първият папируса пишело - Дарий сака паре или дупе ! На вторият папирус учените от Скопие малко зорле, но разчели думите на Александър - Паре нема , действувайте !

Македонски институт за сугестопедия икономика роботика кинезитерапия и астрономия, на кратко МИСИРКА, откриха че преди 75 години от нищото се е появил македонския език, но този език по никакъв начин не е изкуствен, като се обосноваха, че ако е изкуствен, значи не съществува, а тъй като те мислят на македонски, следователно съществуват и езика съществува, т.е. не е изкуствен.

аз лично съм от Ева, вярно, че Адам е бил само един, ама Ева е по-сигурна.

Сигурно е , че в южна Македония говорят на южно македонски от 75 години, а на какъв език говорят в западна и источна македодия не се знае. След още 75 г. ке видим.

Само идиоти които не познават историята си дрънкат такива глупос.ти.Шебек да си чувал за Охридската книжовна школа и кой я е създал.

Т. нар. македонски е създаден по заповед на коминтерна и от 75 години им промиват мозъците с всичките тези дивотии. Хората не са виновни, че са израстнали и възпитани с лъжи.

да си твърдят каквото им харесва. А наше право е да си устояваме позицията и ако на северните македонци нещо не им се получи само техен си е проблемът.Няма смисъл да се спори с тях и им се доказва каквото ще да е.Да се управят как могат. Но най-много нашите продажни политици отново да ни издънят по нечие нареждане!

Добрич-мобрич, идеята е съвсем друга...На мен също не ми пука за тия лайнари, но ББ и още гъзолизци от неговата партийка иска да помагаме на “братята” македонци!?Какви братя са ни тия, говорят чужд език явно, Северна Македония даже езика им е близък до гръцкия явно хахах, тогава да го духат съвсем официално, не желая да подкрепяме тези боклуци!!!

Техните събратя които до тогава са били извънземни са го донесли директно от Алфа Кентавър , изконна северномакедонска територия от край време !

Ето една много интересна статия по въпроса: https://en.wikipedia.org/wiki/PoliticalviewsontheMacedonian_language

вардете Йльо войвода, че крадливото племе от Скопие ще дигне и неговите кокали !