Токът поскъпва по-малко, ЕРП-та надули разходи

Основното нарушение на електроразпределителните дружества е при възлагането и превъзлагането на външни услуги на подизпълнители.

Обратно в новината

Коментари - Токът поскъпва по-малко, ЕРП-та надули разходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

надуват,за да има и за лекторски на тия,които ги контролират,преплетката на свинските черва ряпа да яде пред тяхната.

Как ЧЕЗ няма да има проблем с отстраняването на авариите,като колцентъра се намира в Плевен.Питам се,как някаква тъпа селянка ще знае къде се намира моята улица в София.Докато ме разпитва,ако въобще може да включи,може да минат часове,а най-смешното е,че понякога веднага отговарят,че вече се работи.Когато ги попиташ,къде е аварията,отговарят,че такива сведения не дават.Строго секретно е,току виж че някой друг оправи нещата.Защо се въведе нова система за отчитане,където данните да отиват директно в Чехия?За да не може да се проследи движението на парите.Крайно време е да се потърси наказателна отговорност на сключилите неизгодните договори,за геноцит над българския народ.

не,че се заяждам или симпатизирам на чез,ама да си чул за сателитна навигация или GPS ...или си мислиш ,че например живеещите в софия шофьори на линейки например познават всички улички на пръсти? бъди здрав!

Чувал съм и ползвам такъв на телефона си.За да го пиша така,значи ми се е случвало да отговарям на малоумни въпроси.Би трябвало да им се изписват и номерата на телефоните и да знаят предварително от къде се обаждаш.Но би трябвало,а не че е така.

Кой в България плаща испусканата с часове ВСЯКА СУТРИН пара от ТЕЦ Изток?

вии кво праите още в бълхария коментиращите?!?!

Няма угодия на българина. Ей ги пак недоволните драскачите. Насочвал се гнева в друга посока. Ами що ревете като ви увеличават тока. Най-добре нищо да не се прави. Както си беше досега при Станишката. Клатете вагона да мислят че се движим. Прав е чевека, материала е калпав.

Прав си sofman. Това изглежда логично. Същият сценарий използва ББ със Софийска вода, после с ремонта на Цариградското (нали на фирмата изпълнител нямаше да се плаща нищо! Голями закани и накрая нищо и не само, че нямаше никакви санкции, но после се оказа , че същите са и получили нови поръчки от Столичната община.

Пак ли си ти? Абе ти ставаш и лягаш с името на Гоце. Да не би мутрата (ББ) е по-добър от него? Хвани един, та .. Макар, че Първанаката определено е по-образован. Тиквата, го раздава на селски тарикат. Но това явно е добра стратегия, като се има предвид нивото на БГ електората.

Просто не подозираш колко си прав. Целият този шум около тока (като оставим настрани това, че се преигра) цели тъкмо да насочи гнева и възмущението на нещастните потребители в грешната посока. токът поскъпва пренебрежително, докато с парното нещата отдавна са излезли извън контрол и човек само може да се чуди - освен да се възмущава, дават ли си тези хора сметка докъде са докарани нещата.

От такива като теб сме на това положение. Търсите ББ за виновен. АКО СПРАТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ ОВЧИ НАРОД ДА ПЛАЩА НА ЕРП И НА ТОПЛОФИКАЦИИТЕ ТОГАВА ЩЕ ГИ ПИТАМ. Но се намират такива "форумци" като теб и овчия българин се обърква

НАМЕРИХА СИ ТЕМА С ТОКА, ЗА ДА ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО ОТ РЕАЛНИЯ ПРОБЛЕМ: УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ТОПЛАТА ВОДА И ПАРНОТО! ПРИ ТОКА НЕЩАТА СА ЯСНИ - ПРАВИШ ИКОНОМИИ И НИКОЙ НЕ ТИ ИСКА ДЯ ПЛАЩАШ ЗА ЖИЦИТЕ, ПО КОИТО ТЕЧЕ ТОКЪТ! НО НЕ Е ТАКА С ПАРНОТО! МЕДИИТЕ, ДОКОГА БЕ, ХОРА? - ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ТЪПИ, ИЛИ ПЪК ПРОДАЖНИ - ИЛИ И ДВЕТЕ!

ВЪН ЧЕЗ и ЕОН от България !!! Това беше най-голямата грешка на тройната ламя. Да приватизира монополен сектор. Подариха дружествата на разни чужденци да печелят на наш гръб и дори не можем да си изберем алтернатива !!! Електроразпределението трябва да е изключително държавен орган. Капитализъм до дупка не е най-добрия възможен строй.

Не тройната ламя ги приватизира, спомни си по-добре...

sofman е прав, имам приятел в ДКЕВР,който участва в проверките и работа е там,че ББ си иска своя дял и в този бранш. Просто иска да си вдигне цената и след това ще е същото както в банковата сфера (най-високите лихвени проценти в европа, правителството и медиите мълчат)

Проверете колко дирекции, директори, какви заплатки вземат, командировки в чужбина, коли, бензин, социални добавки за кварти и куп други разхищения, които народа плаща.

а кога заплатите ,пенсиите ,и децките ще се увеличат??? или трябва да храним к-вите ви????? ако това не е тероризам аз сам космонавт... крадци сте вие иззедници башибозуци ...

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на всички електро разпределителни дружества и всички крадливи инвеститори ВЪН от България !!!!!!!

Борисов , много е просто - създай законен орган, ако наличния не върши работа, проверка, закон, национализация или в краен случай му се връща част от платените от него пари и се придружава до западната граница. Зная, че теб повишението на цената не те интересува, ти имаш пари за пет живота, но ние НЯМАМЕ.

Резултатите от регулаторния одит показват,че със своите деиствия ЕРП-тата са се стремили през целия период на своята работа в България да излъжат държавата.Изнасянето на около 40% от основната деиност на външни фирми,неправилното осчетоводяване на амортизациите и ремонтите водят до увеличаване на разходите и от там до намаляване на декларираната печалба.Това води до намаляне платения данък печалба,независимо от това,че %в България е наи-нисък от всички европеиски страни.Като добавим и финансово-счетоводните машинации,които са правени при изпълнение на инвестиционните програми на тези дружества става ясно,че те са дошли в България не да развиват нормален бизнес,а да печелят лъжеики държавата.А вместо да вземат мерки да намалят кражбите на ел.енергия,те ги начисляват към технологичните загуби,което довежда до увеличаване на цените и ошетяване и на хората,които коректно се издължават.

Това си е чиста проба за измама в особено големи размери!!!

Май идва времето да ги гоним-управляващи и енергийни дружества.Повече от 20 години избираме мошенници.

Добре направени с основания закани и от премиера да се ревизират ЕРП-тата.И какво сега-най-голямото им нарушение било ,че са възлагали на външни фирми! тези от ДКЕВР пак пропуснаха да кажат как са изпълнени инвестиционните програми на тези грабители.Не го познавам този г-н Семерджиев,но съм повече от убеден,че не му е там мястото-липсва му компетентност и държавническа позиция.Изводите му са смешни и наивно ни внушават някакво запознаване с материалите на ЕРП-тата.Така не се ръководи държавна агенция! Г-н Борисов,възложете още една проверка и най-после приложете закона и освободете България от такива псевдо инвеститори,които идват само с една единствена цел-да ограбват! Намерете виновните и прокурата да си смени меките ръкавици и да почне да пипа както повелява закона! Нямаме време да изтърпяваме повече такива "Семерджийци",работещи по новому за старите грабители!

Аман от енергийния рекет. Някой да кайже как да плащаме европейски цени та и отгоре с български заплати. ОСТАВКААА!

Голяма изтака пада от братята Европейци - фирмите майки били основните дотавчици за услуги! Това цената на тъпата приватизация - високи цени, никакви инвестиции, измами и лошо качество (волтовете найстина рядко са над 200 - затова гърмят телевизори и хладилници). Така не беше и по по време на кризата с режима на тока. Ако беше в друга ДЪРЖАВА на ЕС - досага да са им отнели лицензите и да платили солени глоби! Но ние на сме ддържава, а ТЕРИОТИЯ ЗА БАКШИШИ - дали са и сега си правят каквото искат - иначе ще покажат папките с разходите за добри услуги!

А колко ли ще поскъпне като започнем да купуваме ток от турската АЕЦ, вместо да си построим наша? Но тогава ще се внася през "наши" фирми и ще има комисионни.

Баси елементарните трикове. Казват че ще вдигат тока с 30%, а след това спокойно само с 5% и народа доволен и щастлив.

Тоя номер Тато го правеше не само с тока, а със всичко. Защо обаче като няма нужда от АЕЦ и енергия ни вдигат цените. БиБи може ли да го обясни с думи прости?

Тъпо седерастче, токът остана две стотинки на квтч до идването на демокрацията. А за "Тато" как дигал цените, хайде да не ни обясняваш, плийз!

подложени сме на енергийно робство и пълним джобовете на наши и чужди далавераджии.

Ще гласувам за този, който извърши НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на ЕРП-тата и ги постави под ОБЩЕСТВЕН контрол! Можем да се опъваме на Русия, а на другите се дупим!

И да не забравите като си платите, да платите и нашите сметки.Хо,хо,хо.

Хубаво, нека го вдигат, но първо да си оправят нещата, а не като им се обадя и ги питам защо тока ми е 180, а не 220 волта както по принцип трябва да е, да ми отвръщат, че това било нормално!

Братя БЪЛГАРИ !!! Проверявали ли сте си сметките, които плащате за ток. Аз например, установих, че EVN не са учили математика след първи клас и закръглят както им отърва крайната дължима им се сметка, която заплащам! Какво имам в предвид - всеки ученик знае, че след запетайката се закръгля до и над пет, но явно чуждите приватизатори или техните компютърни програми са настроени да закръглят в противоречие с математическите закони. Оказва се, че всеки месец австрийците ме клецат с 2-5 стотинки. Ако се забавим да си платим в срок ни начисляват лихви - добре, но явно не им стигат вече измислените не зная от кого такси за пренос и подключване към мрежата за ниско напрежение, но явно имат намерение да ни клецат и по този параграф с цел да докажат, че българите не можем и да смятаме. Я дайте всички да си проверим сметките и за всеки месец за надписани суми да им спретнем по едно дело в съда. Нека да разберат, че не бива да се подиграват със знанията на българина и да им образуваме по едно дело всеки от нас за морални щети и обида на чест и достойнство, че ни смятат за простаци и неграмотни, и да им потърсим щети от до 30000 лв. всеки от нас ( както е по закон). Пък след това нека да си плащаме високите сметки с техните им пари. Предложението е в сила за всички българи! Пример: 26,181 лв. те закръглят на 26,19 лв. Като платите или сборувате сметките на Вас, на родителите, децата си, ще видите, че всеки месец семейството Ви плаща с няколко стотинки повече на чуждите собственици на ЕРП. В региона, където живея те имат над 500 000 електромера, т.е. по 2-5 стотинки - те си вземат от нас предпогам допълнително още 10 000 - 25 000 лв. от въздуха или предполагаемата ни простотия. Половината от спечелената сума обещавам да внеса по сметка на Министерство на финансите за подпомагане и бързо излизане от кризата на България. Хем ще ги изгоним от страната ни, хем ще си попълним бюджета на страната ни ! Успех ! Аз ги почвам! Бай Ганьо ... от Бургас

Къде по света на фирмите има гарантирана печалба - само този въпрос искам да задам на премиера? И както пише един от останалите коментирали темата, всяко чудо за 3 дни - ще мине, ще замине, а това, че чуждите инвеститори източват и държавата ни и народа - никой не го споменава. Тук са и банките, тук и са големите вериги магазини, тук са големите "инвеститори" - това е цената на инвестициите ми!!!

Едното е на ДПС, другото на БСП и третото на НДСВ? Как няма да го натискат?

Крайно време беше държавата да спре да бъде разграден двор и мащеха за гражданите си!Очаквам подобен одит и в топлофикация.Смешно е в 21-ви век в европейска България хората да мръзнат и да не могат да си плащат парното.

Е и какво е спряла държавата, че не се сещам? В крайна сметка газа поскъпва, тока поскъпва, парното поскъпва шоково. Цените на почти всичко ще се надуят в следствие на това. А доходите ни са вече под кота 0. Докато има такива като теб с промити мозъци ще ни крадат и лъжат.

ЧЕЗ и Е.ОН излишно надули разходите си? Как ще е излишно? Повече пари никога не са излишни.

Ние сме към EVN. Ситуацията е почти същата с тази разлика, че за последните три месеца плащаме колкото през цялата минала година. При разглеждане на заплатените сметки се оказа, че заплащаме 53% над цената за ток, което представлявало подключване и пренос по мрежата за ниско напрежение. С една дума плащаме всички загуби и разходи, та дори и за циганите, които си теглят ток с пръти директно от кабелите. Затова полицията не може да влезе в техните квартали през нощта и да ги санкционира. Но бай Ганьовците като мен ще плащат и за това на електроразпределителните дружества (чуждите) дето цоцат държавата ни както ни се полага, защото никой в България не може да постави крадците и циганите на мястото им. Да са живи и здрави чуждите приватизатори, след като ние не сме в състояние да си оправим държавата, поне те да са на келепир и да ни оправят.

ДКЕВР нарочно твърди, че ЕВН няма проблем, защото Трайчо е от ЕВН и сега е началник на ДКЕВР, а иначе същата история. Стари чиновнически номера.

Той "ТРАЙЧО" и сега са му пак началници ЕВН нали заради тях решиха да вдигнат четири пъти изкупната цена на тока от топлофикацийте че Ковачки и компания да си НАПЪЛНЯТ джобовете по време на криза с наще пари.Ползваш не ползваш парно ПЛАЩАШ на Ковачки !!! На всеки киловат ти начисляват таксиа !!! САМО ТАКА...Излезе му късмета на този бандит!!

едно е ясно ББ като кмет на софия се правеше на велик пред Софийска вода и другите такива фирми резултатът просто те се отчитат към неговата група вече просто се променя ветропоказателя ако някой от обикновените читатели си мисли че това е за благото на народа да ме извинява тук става въпрос за огромни ресурси като ги по очернят пред обществото (а има с кво разбира се) ще потулят всичко и една част от ресурсите ще се насочат към когото трябва или ще минават през когото трябва срещу комисион разбира се.

sofman е прав, имам приятел в ДКЕВР,който участва в проверките и работа е там,че ББ си иска своя дял и в този бранш. Просто иска да си вдигне цената и след това ще е същото както в банковата сфера (най-високите лихвени проценти в европа, правителството и медиите мълчат)

Щом всичко ще е прозрачно, защо не казва кой го натиска или и той е вътре и не му стиска?

Аз ако подам невярно попълнена данъчна декларация ще ям хурката нали? А Енергото ква санкция ще получи, че ЛЪЖАТ и вземат ПОВЕЧЕ пари?

Дори някой някога да санкционира Енергото за нарушение, на мен и теб никой няма да възстанови щетите дето сме плащали като луди. Така, че по-добре да не ги глобяват, защото веднага ще ни резнат с 5-10% увеличения, за да си избият глобите!

Червената Мафия "приватизира" в Източна Европа с ортаците си. Но няма да плащат само червените бабички!

Браво, г-н Борисов! Най-много ми харесва това във Вас, че споделяте и обяснявате на обществото всичко, което става в страната -добро или лошо трябва да се знае. За първи път имаме такъв премиер, който да казва с думи прости какво се случва и говори по разните комисии, заседания и пр. и да защитава интересите на българите. Докато работите по този начин ще съм Ваш почитател.

Това добре,макар че повечето хора виждат за какво става на въпрос. Мен ме вълнува повече въпроса какво ще се промени от тук насенте? Според мен нищо няма да се промени,ще полаем 2-3 дена и после всичко ще се забрави. После ББ ще се оправдае я с ДКВР,я с някой друг. ЕРП-та имат много нарушения за които могат да бъдат съдени че дори изгонени от страната,ама преди време едни дойчовци си отвориха устата по една немска медия и изведнъж станахме по-ниски от тревата... Големо важно че е видно всеки ден как ни мамят и източват париците.

ми предните пък въобще не повдигаха въпроса. защо ли? има време да се надяваме нещата да се променят, важното е че се говори за проблема, остава да се реши

3 са нещата който Бойко трябва/може да свърши: Да направи така че да не се краде на държавно/монополно ниво, да се вкарат разбойниците в затвора, да не се допускат турците във властта (дори местна). Това е достатъчно хората да могат спокойно да почнат да работят и да имат перспектива че да живнем малко - всичко друго е ала-бала за теоритици от университетите.

Казва го с думи прости, защото други не знае. Друг е въпросът дали има нещо вярно в думите му. И на Самерджиев също - още не направили проверката и той прави изводи. А да видим след това ще се чуе ли нещо по въпроса.

Sorry metcho! За разлика от теб, мен обясненията на Боко не ме задоволяват. По-скоро, става дума за лъжите му. Нали обеща, че цената на тока ще падне! А сега какво - обяснява или с прости думи казано върти и сучи!

Думите на премиера нали се досещаш защо са прости? (защото той не е много умен)