ЕРП-тата не отстъпват за по-висока цена

Електроразпределителните дружества са внесли в ДКЕВР заявленията си за цени на тока от 1 юли 2010 г., почти без промяна от обявените намерения.

Обратно в новината

Коментари - ЕРП-тата не отстъпват за по-висока цена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

време е, ерп-тата да си хващат пътя.

Енергопреносната ни система не беше ли подарена на тези ЕРП-та от правителството на Сакскобургготски. Защо още са на свобода той (царя на Бойко) , милко Ковачев и лицето Лидия Шулева (Беджерано) ? Кота тези ще влезнат в затвора? Явно не по времето на кабинета Станишев , няма да е и сега по време на кабинета Борисов. На предстоящите избори ще гласувам само за този, който обещае да набута в затвора юпитата на Сакскобурготски воглаве с управителния съвет на холдинга наречен БСП.

защо когато някой коментира нередности, винаги говори с недомлъвки,докога ще ни работят като колониална държава.

ЦЕНАТА НА ТОКА ДА СЕ НАМАЛИ. ДА СЕ НАПРАВЯТ ЕКСПЕРТНИ ГРУПИ, КОИТО ДА ОЦЕНЯТ: ПРОДАЖНАТА ЦЕНА И ПАЗАРНАТА ТАКАВА КЪМ МОМЕНТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯ. ДА СЕ ДАДЕ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ДЪРЖАВНА ФИРМА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ПРИВАТИЗИРА НАША ДЪРЖАВНА ФИРМА. ОТГОВОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИНТЕРЕСНИ И ЩЕ ПЛАЧАТ ДА БЪДАТ ВИДЯНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА.

Ако извадим всичките кабели и ги продадем като бакър ще спечелим повече от колкото сме взели от приватизационата сделка да неговори за останалото сгради, съоражения и тн. 45г. - труд и средства продадени за жълти стотинки на някакви си посредници. Ние 45г. си оправлявахме сами електроразпределението ама явно сме станали малоумници та сега други го управляват и за това си посредничество взимат луди печалби няма такъв филм няма такава логика. Но такъв е живота които кавото сам си направи друг неможе да му го причини или както беше там.

Проблемът не е в ЕРП-тата, а в тези, като ей тоя с мошеническата физиономия на снимката - те играят комбина, защото има кой да плаща и кого да цоцат - а това сме всички ние.

какъвто бойко гакива са и от нек.само говорят и лъжат.така че нек и бойко ще си наплнят джобовете за наша сметка.това е България.

СТРАННОТО В СТАВАЩОТО Е ТОВА, ЧЕ МИНИСТЪР ТРАЙЧО ОЩЕ Е НА СВОБОДА , А НЕ В ПАНДЕЛАТА ЗА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЕ КАК В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ СМЕ ПЛАЩАЛИ ЗА КАЛКУЛИРАНИТЕ ОТ ЕРП - та РАЗХОДИ КОИТО ПО ПОДОБИЕ НА ТЕЗИ В АЕЦ БЕЛЕНЕ СЪЩЕСТВУВАТ САМО НА ЛИСТ ХАРТИЯ , НО НЕ И В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БОРИСОВ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ СПРАВИ С ТРАЙЧЕТО И НЕГОВАТА МАФИЯ КОЯТО БИХМЕ НАРЕКЛИ С КОДОВОТО ПОЛИЦЕЙСКО ИМЕ - "ПРИВАТИЗАТОРИТЕ"

знаете ли какви инвестиции правят случаино чух че ще им правят проверки и един ден наблюдавам в нашия град работници на чез с готови щампи табелки слагат надписи по стьлбовете на електро мрежата сигурно това са големите инвестиции друго не сьм видял

Направо нямам думи,ти да произвеждаш нещо и някой да застане пред теби да продава вместо теб.Защо така господа знаещи и управляваши.Нима вие не сте в състояние да си вземате тия пари,а ги давате на лападжии,които искат да ни одерат тожите.Опомнете се и след,като им веържат договорите една тояха и да ги няма.Или ще кажете,ами трябва да ин платим ,това,което са купили.Ами ако трябва им платетеи ги махнете.Парите след време пак ще се възвърнат.

На който не му отърва да си хваща пътя, ама май и на двойно по ниски цени пак ще са на печалба...

За сетен път повтарям-уж държавния регулатор са агенти на електро и газоразпределителните дружества.Семерджиев нищо ново не е научил-върви по пътя на Шушулов.Тези монополисти ще продължават да ни скубят.

да се одаържажят отново вън крадливците от бг

ББ може да влезе в историята като спасител на народа си като изгони ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН веднага.

Новото ръководство на ДКВЕР няма да се справи с нито с ЕРП-тата,нито със Софийска вода-излъчвът неподготвеност и хъс за реорганизация.Б.Борисов следва да си държи повече на думата и след като има нарушения на приватизационните договори да ги използува и да прекрати тази крещяща с циничността си приватизация.Виновните народа ги назовава,а на главния прокурор са му запушени ушите та не може да се самосезира-то бива,бива,ама такъв гьон-суратлък не бива.Не да спреме консумацията,а да спреме да им плащаме,ама всички,едновременно и за 3 месеца сами ще се ометат.Стига техните агенти са ни плашели с лошия имидж като последствие,може точно обратното,това да подейства оздравително и тук да идват само отговорни инвеститори,а не скубливи и арогантни субекти.Властта да се мобилизира,а не да кокетничи,както г-н Семерджиев с тези консумативни ЕРП-та.

Как ЕРП-тата ще обосноват повишаване цената на тока от 1 юли - с повишени оперативни разходи или с допълнителни инвестиции? Но през лятото и през есента мрежата се поддържа по-лесно и не би следвало да има допълнителни разходи. А за" допълнителните харчове",които са направили ЕРП-тата-наи-вероятно това са закупени ДМА,които нямат нищо общо с основната деиност на дружествата.Затова те не би следвало да бъдат признати за инвестиции и да бъдат приспаднати и тогава да се види какви са реално вложените средства за мрежи,подстанции и и др. оборудване. И не само ,че не трябва да увеличават цената на тока,но и да бъдат глобени за счетоводни и финансови измами. А в по-дългосрочен аспект-преразглеждане на тези грабителски за целия български народ договори-сключени по времето на царя и Л.Шулева.

Да се махат. Дошли някакви наготово, при изградена мрежа и само дерат. Дори ток не произвеждат. Е няма по-малоумна държава, която да позволи това!

значи купуваме тока от АЕЦА за 4ст. , (жицата си е старата) и го продаваме за 15ст. - кое точно се е променило отпреди и какво подобриха ....

Добре, че беше бай Тошо та сложи кабели за тока, ако разчитахме на такива измамни фирми - и досега да сме на свещи ....

ми писна вече.Тези мизерници-ЕРП,нямат нито свян,още по- малко пък наяждане.Вижте Е.ОН във Варна.Настанени са в луксозна зграда,накупиха си нови служебни коли,заплатите им сладки,банкетчета,командировки до Германия да видят нашите в каква велика компания работят,социални дейности и др. благинки за които вече само си спомняме.И с какви пари.Вашите и моите, дето ни ограбват всеки месец.НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.Само така ще повярвам,че имаме държ. мъже с воля да отстояват нац.интереси.А иначе мижитурки и лапачи-колкото искаш.

Какви бяха числата? Май ЕРП-та купуваха на 45 Е/Мвтч , а ни го продаваха на 75 Е/Мвтч. При този марж, какви ли златни инвестиции трябва да са направили, че пак да искат да ни вдигат цените?! Хайде сега ББ да си изпълни обещанията и заканите към ЕРП-та,но едва ли.

d4

Симо Крадливий заедно с камарилата му харизаха БГ Енергото на ЕРП - та. Те са за е"""е.Кой знае колко комисиони са отмъкнали. И онова джудже- Хари Потър. А за оцъкления "банкер" Миленчо - нямам думи.

Смешници, една държава да не може да се справи с ЕРП-мафия?! Това показва до какво дередже са я докарали българската държава цялата управляваща вече 20 години политическа мафия. В западна Европа няма стара членка на ЕС, където държавата да не определя цената на тока- всички там е държавно регулирано. Но западнякът има един основен закон ДЪРЖАВАТА Е ВЕЛИКО НЕЩА, той живее под ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА и си уважава и пази интересите на държавата, я тя от своя страна да пази неговите интереси. В монета тези "аргументи" са на ГЕРБ да извършат РЕприватизация и предоставят ЕРП-тата на своята бизнес мафия. ideyazabugaria.org

По изказванията дето цвъкаш от години наред, отдавна съм си дал сметка, че ти западна държава си гледал през крив макарон. Аман от хорица дето си измислят накакви сънища и ги цвъкат по нета

Точно в една такава западна държгава живея вече 30 години и нея давам за пример! А ти ако искаш да лъжеш- баламите отдавна умряха! Со здраве!

Народе настанало е време да престанем за един месец да им ползваме тока по домовете си и да видим какво ще си правят тогава електроенергията. Да им сренем и без това скапаната разпределителна мрежа коята те казват че уж са я обновиле. Да създадем движение в нета да спираме консумацията в определени дни да ги питам какво ще правят.Да видим къде ще намерят балъци да скубят. Или другото е тотални кражби от всякъде с кой както миже!

Да си ходят. Защо да храними чешки, австрйски и германски пенсионер, а нашите да ровят по кофите. Ама въобще, каква приватизация беше това и на кого беше нужна. Тази приватизация е зонална, спира конкуренцията и създава феолни владения, амаан от ЕРП-та - фиодали.

Веднага да се изнасят! Марш от БГ! Да им се намалят цените с 20 %. Изамамниците ЕРП поголовно имитират инвестиции, вършат далавери с подставени подизпълнители и народът трябва да плаща бомбастичните заплати на тунеядци в чужди столици?! Печалбата изцяло се изася! какъ ве кярът на държавата? - Само зарар! Да се Откъде накъде, ама че чакали!!! Да се национализират!!!

d4

гадните мазни и зализани еврейски топ-мениджъри от ЧЕЗ се разписват по за 50 хилки месечно...А Семерджиев от ДКВЕР мънка и се усуква като мокър парцал! и кой им ги даватези заплати?? аз и вие и всички останали баламурници. Мамка му на крадлив Дедо!

кото не им е и згодно и са на загуба да си ходят бе .

Ще бутнат на когото трябва и ще продължат да ни ограбват.

ЕРП-тата като не им оттърва да си продадат бизнеса - и най-добре на БГ! 2 млрд. печалба само на едното ЕРП явно не им стига! Като не им стига по-добре 6-те млрд. от 3-те ЕРП-та да влязат в държавната хазна - така няма да има недостиг на пари!!! А прокуратурата най-после започне да разследва Костов и Симеончо, а не да се прави на ни лук яла ни лук мирисала!!! Заради такива като тях сме в това положение!!!

Какъв Костов пак ви подгони бе!? Той не беше да ни изкара от ужаса на Виденовата криза, щяхте да видите едни ЕРП-та. Не ЕРП-та, не ток, България нямаше да я има!

Edinstvenoto razumno i mnogo nalezashto reshenia na BG darzavata e da denacionalizira ERPtata. Elektroenergetikata i neinoto razpredelenie sa strategichesko napravlenie i e prestaplenie da badat v racete na chuzdi monopolisti. Tezi, koityo prodadoha sreshtu tlasti komisionni tozi otrasal nachelo s prestapnata avantiuristka Lidia Shuleva triabva da badat razsledvani, sadeni i vkarani v zatvora. Chashata na narodnoto tarpenie prelya, stiga izdevatelstva s mizerstvuvashtiya balgarski narod.

И какъв е резултата от изпълнените инвестиционни програми, нещо да е подобрило качеството на услугата. Спирания, токови удари, надписани сметки, полудели електромери - това е ежедневие. А да имаш проблем с Енергото - това си е жива клетва.

АМИ КАТО НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА СИ СЪБИРАТ ПАРЦАЛИТЕ И ДА СИ ХОДЯТ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ!!! ЩОТО ИНАЧЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗГОНИМ С РИТНИЦИ!!!

Шокър, това може да го реши само държавата с ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. Но политическата мафхия, която приватизира ЕПР-тата и продължава да ги цоца, не желая да приложи такива мерки...щото има още за цоцане..

Какво са инвсетирали ЕРП-ата, само съкращават разходи, гонят персонал и назначават ултра скъпи мениджъри от техните държави, които да източват българските ни пари. Но те не са виновнни че Ни крадат