Атаката в Сирия взела жертви и поразила 9 руски самолета

В интернет се появиха снимки на руски кореспондент в Сирия за нанесените щети след обстрела на руската военна база Хммейни.

Обратно в новината

Коментари - Атаката в Сирия взела жертви и поразила 9 руски самолета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ромката Спиридонов- във VK се е представил за "военния кореспондент" който е публикувал снимките. Той сам се е нарекъл "военен кореспондент"-подобно на Рами Абдул Рахмани от Ковънтри, дето сам си е шеф в СЦНЧП(Сирийския център за наблюдение на човешките права-мисля така беше името) и постоянно бълваше "фейк новини за цивилните жертви в Сирия, обвинявайки Асад и Русия, но никога не каза лоша новина и дума за хибридните терористи от идил-ал-акйда-ал-нусра, набедени за опозиция от САЩ, страни в ЕС, Англия, Израел и СА." Уж е независим, защото не работи към нито една медия, но като независим не казва, кой плаща "военния му кореспондизъм". Най-вероятно някое западно НПО му праща грантове. А стане ли въпрос за "независим, активист, кореспондент, медия" се сещам за доста изфабрикувани " новини, репортажи, снимки и монтажи"- шишенцето с белия прах за Ирак, снимките и клиповете на "Белите каски на шорошко", дето в тюбата се показваше как си снимат клиповете и как ги режисират и т.н., за снимките от 2014 на жънещи комбайни, представени като артилерийски установки и т.н."

Руснаците, че пият и се напиват юнашки, това е факт. Но русофобите са пияни, в клинично състояние и без да пият. Това също е факт

Очевадно е, че това не е следствие на взрив на снаряд или граната. Удар от камион-цистерна. Какъв дъжд на 31 декември..

Това изглежда много вероятно. Все пак ламарината е изкривена нагоре на тази перка. Някои се бъркат, че това е крилото. А всъщност тук не се вижда и 1/4 от самолета и подвижните крила на Су-24 с изменяем ъгъл. Ама трябва някой да ги накара да погледнат снимки на Су-24, че да се убедят.

Това което е ударило перката, изглежда отпред назад и затова се е разтворил в горната част нагоре, а в долната надолу.

Западналата СМРАД взе да халюцинира. Тия самолети в момента си изпълняват мисиите. Абе тая снимка с апарат от 70-те ли е правена?

Уж унищожени руски бойни самолети в Сирия, продължават да изпълняват бойни полети и да трепят джихадисти. И някои американски съветници с тях ...

Е те нали избиха всички джихадисти? От де нови за трепане.

Хамериканците имат грижа да създават нови джихадисти

Един от ,,повредените" Су 24, показан на снимките с номер 29, вчера извърши регулярен боен полет. И поздрави с бомбения си товар ,, бармалеите"

Снимките излязоха веднага след атаката. По стар болшевишки обичай рашистите отрекоха, лъгаха, мазаха което само потвърди загубите им

На 31 всички мужици са били пияни на кирка и тогава са ги нападнали Все едно да откраднеш сладоледа на дете... мда

Путин си го мести ИДИЛ е разбит Войната свърши Нъл тъй?

Колкото и да се пънат мурзилите, фактите са ясни. Руски ръждясали тенекии са опукани у сирийско. Дали 7, дали 9 ... няма значение. Важното е, че рашистите лъжат като одрискани иванушки. И че нападение над руската база е имало.

Интересно, преди 2 дни отричаха напълно, сега признават с половин уста. Още тогава казах, че няма война без жертви, загуби и грешки. Което упорито ни внушаваха за руските войски. Които единствени претендират да са неуязвими, съвършени и безгрешни. Еми, и те не са, както и всички останали.

то пък едни самолети, и за кенефи нв стават.

Вместо да унищожат ИДИЛ, руснаците само я ядосаха и раздразниха! Сета тепърва ще разберат кон боб яде ли! Много бързо забравиха Афганистан, то "Боярышника" никому не прощава!

Следващите 49 години ще има много нападения над руските бази в сирия.Путин гордо заяви че си е свършил перфектно работата там но това съвсем не е така.Сега започва партизанската война срещу неизвестен противник.Ще има взривявани кортежи от магарета и овце,малки деца или жени, а самите бази са в обсега на всяка допотопна гаубица с каквито разполагат и остатъците на ИД и тези на умерената опозиция

И ако на снимката е Су-24. То това не е крилото, а задната перка. Крилата на Су-24, за местяеми напред назад.

Кликащите минуси, да погледнат снимки на Су-24 и после да коментират. Повреденото на снимката не е крилото, а задна перка! Крилата са по-напред и подвижни, с изменяем ъгъл, а това е само задницата. Не се вижда и 1/4 от самолета на снимката.

А тази снимка въобще от Сирия ли е? Че така твърдяха преди за снимка на руски конвой в Украйна, а то се оказа от сблъсъка в Гузия години преди това. Както и с химическата атака в Сирия, част от кадрите снимани и в Египет.

Унищожените 7 самолета вече са 9. Но на снимката се вижда само едно повредено крило на самолет. Сменят го и пак ще лети. Това ли е УНИЩОЖЕН САМОЛЕТ!?

Хибридната война не е реална такава. Според много руски сайтове, на Нова година е имало пиянски празненства, нормално - вината ще отнесат ислямите. Дори пуснаха снимки на повреден Су-24, явно от камион-цистерна на летището. Яко ще ги бомбят,

генен бил за добра балгарка живял софия 5 години за меня свобода и раи ,излагала мене алчна рускиня варнал се ленинград сваршил пари тя избягала с богат геи не кат балгарката вярна. сега работи1ччаса завод не може плати кавартира нищо всички пари даржава дава птави на герои путин с военни победи да оправдае негови кражби 100-ци милядди медведев има разкриха 100 кащи палати навсякаде всички политици алчни краци по света даде адрес заповяда у нас само донесе повече бг.ракия аз развегда с лада по маг купи истинска наша ушанка не иска воина иска пие бг. ракия и гивее добре кат в бг

Благодарение на фейк -новината, за обстрела на базата и смъртта на двамата военни нашенските русофоби испаднаха в делириум независимо , че нито някой пое отговорност нито пък беше съобщено по най русофобските тел.канали на САЩ...и в тоя ред на мисли ако човек си зададе въпроси от сорта на този: що за хора са русофобите киснещи денонощно по форумите и драскащи анти-руски лозунги несъмнено ще достигне до извода, че това са не само бедни духом, но и бедни материално посредствени хорица, с големи амбиции с вълчи апетит но с малки възможности...хора мечтаещи за богатства , слава и власт, които са абсолютно убедени, че заслужават високи привилегии и принадлежащи им по право подобно на наивните им събратя Украинци, които сами си съсипаха държавата!?!?!?!? с една дума хора НЕГОДНИЦИ ПРОСТОФИЛИ ...

Загуби за Русия от 31-ви 12-ти 2017г-двама военнослужещи ...загуби за САЩ 67 000 шейсет и седем хиляди обучени оборудвани и въоръжени тарамбуки + хвърлени на вятъра безброй милиарди долари !?!?!? на какво се радвате бе тъпаци Козяшки??? на огромните неизчислими загуби ли които претърпяхте?

Още предният път написах, че това нещо е възможно. В предната статия е написано, че обстрела е извършен с установка БМ-21. Достатъчно е човек да погледне картата, и става ясно, че това е възможно да се случи дори и от Турция с осколочно-фугасни снаряди. Далекобойността е 40!!! километра. Това е горе-долу колкото от Димитровград(Сърбия) да опраскат Божурище. На толкова е и горе-долу границата между Турция и Сирия и руската база. Та, този тип снаряди е напълно възможно да поразят всичко, що е в радиус 1 километър от центъра на поражението. Но за боен самолет, пораженията ще са минимални, стига да не падне снаряда върху него. При хората, естествено, е съвсем друго. А за всички "горди" от постиженията на джихадитата - нека ви подсиля гордостта. Снарядите са най-вероятно български, закупени от американска компания, продадени на Саудидска Арабия и от там няааакак си попаднали в ръцете на джихадитата. Което само и единствено идва да покаже, че вече някои хора започват да играят с удари под кръста, което не е нищо ново де, преди им бяха дали пак от ЦРУ координати на руска полева болница, което е доказано. Има, обаче няколко неща, които наистина ме озадачават - ако имаше такъв резил, за който дир-а споменава, не е ли редно да се появи на първа страница в СиЕнЕн, например? Хайде сега тролетариата с антируски наклонности - марш към СиЕнЕн. Какво пише там? Н-и-щ-о! Дори и про-западната раша тъдей - ерте точка ком няма нищо по въпроса. Само бяха споменали още на първи, че от обстрел са загинали двама военнослужещи(което уж руснаците криели). Второто нещо, което НАИСТИНА ме озадачава е, че никой не е поел отговорност за тази атака - а атака със сигурност е имало. Това иде да покаже, че наистина може да има нов играч, подкрепян от кюрдите, например. Те така или иначе газ пикаят, че не стана на тяхната в Ирак и нищо чудно да са дали коридор на остатъците от ИД да свършат тази простотия с оръжие, любезно предоставено от нас. Сега, обаче, всички мълчат. Но и така трябва да е. Твърде вероятно е някои да млъкнат за винаги, а не е задължително да се разбере. Третото нещо, което ме озадачава е, огромния гаф и пропуск от страна на руснаците. Как не са успели да ги прихванат тия снаряди. Не съм вещ, но би трябвало да имат защита против подобен род нападения, в противен случай какво правят там?

русоробе изписал си камара глупости и даж ни обвиняваш,че едва ли не ние Българите носим отговорноста за поредният гаф на руските войски!Парите които въехме за оръжието вече са приведени на руски сметки по всяка ввероятност.Воят на руснаците и вас русоробите беше ,че България печели и прави конкуренция на Русия която също снабдява ИД и де що има терорист или наркобарон по света! Удоволствието с което ние Българите посрещнахме новината за руското поредно и не последно оси.ане в Сирия е показателно,че никой в България не обича руските самоъвани ,,освободители"и подлогите им като тебе русороби

Инженерче

Количеството коментари не определя качеството им. Поставил съм няколко въпроса, които са ми интересни и нямат отговор, включително съм изразил критики към руснаците. Колкото до ситуацията - руснаците са поканени от техен съюзник, президент на държава, имат ресурс, ходят там. Те ще си вземат поука и ще направят нужното. А ние? Парите от нашето оръжие били преведени в руски сметки ... ако не беше тъжно, щеше да е трагично. А и аз пак да си питам ... тази новина защо не е отразена в СиЕнЕн, например? Защо никой не е поел отговорност? Помислете, отговорете, или може само да ръсите обиди. Предполагам не е толкова сложно, колкото поредната курсова работа. И, апропо, като човек, който уж е завършил институт, какъвто и аз, МОЛЯ ви, научете се да пишете титлата си(ако я имате де) правилно. Обиждате всички нас. Човек поне трябва да знае какъв е - има два варианта или сте минали покрай инженер или сте минали по втория начин. И в двата случая - по-зле за вас и за тези като вас!

Не сте инжЕнер! Най-обикновен измамник сте! Първото нещо, което един бъдещ инженер научава е как правилно се изписва думичката. Е, повечето я знаят още от началния курс, т.е. от 1-4 клас, бре неграмотнико...

ако наши руски военни не посяга да пие свои одеколони а пие ваша хубава ракия нямаше да е така

отмащението например в авганистан беше нашето позорно бягство от там и фалирането и краха на ссср дано всичко не започва да се повтаря за сажелиние

кои сгреши цената на загубата е колкото безплатното изхранване на московски окраг за години народа не иска лишеня пише рус юрналист волгов в руските недии какво правим там имаме си наши проблеми тука дет народа е лишен тмного парвостепенни неща иживее парвобитно много искат да емигрират в бг но нямат пари за билет и суха храна която винаги си носим в чужбина

Пети пореден ден няма неоспоримо/оспоримо доказателство от западен източник за случилото се на 31.12.2017г. в авиобаза Хмеймим, САР... Какво става???? Американските разузнавателни спътници до един излязоха от строя ли???? Аз не вярвам, а вие????

Нали ви е ясно, че за този, който поеме отговорност за нападението, то ще следва жестоко възмездие от страна на руснаците.

говори се общо за 48 повредени машини от които 27 повредени и унищожени самолети скандала е голям народа пита какво правим там да не станем за срам кат в авганистан птивет от хубавя руски град

Става все по интересно. Днес 05.01.2018г. във видео материал от същата дата, излъчен по ВГТРК от авиобаза Хмеймим се вижда същия този Су 24, с бордови номер "29" да рулира цял целеничък до пистата на авиобазата и след това да излита за изпълнение на бойна задача... На лъжата краката май пак се оказват къси? :))

чиста фашиска сган

ТРОЛОВЕТЕ НА РАССИЯ ПАК ГИ АКТИВИЗИРАХА. ТОЯ ДАЖЕ ВЕЧЕ ТЕОРИИ СТРОИ.

Ти вместо да надуваш бодро тромпета върви попрочети по руските военни форуми - колко са унили 'патриотите' дето вече много не вярват на собственото си МО и спекулират какво вероятно е потулено. И ако не знаеш - вдигнат е по спешност и пратен в Сирия Ил 76 Скалпел (летяща болница).

Още 2-3 такива атаки и приключват с руските летящи таратайки в Сирия. Не С-400, ами и Каноколит и Поксипол не мое ги спасят :)

Мужиците са поливали новата година с шампоан и са ги хванали неподготвени. В Сирия ги чака Афганистан-2, ама още не са се усетили.

9 САМОЛЕТА ПОРАЗЕНИ А НАМЕРИХ В МЕДИИТЕ СНИМКА САМО НА 1 :))) .... ОТДЕЛНО ЧЕ В СИРИЙСКА ПУСТИНЯ ПРАСКА ДЪЖД КАТО В ДЖУНГЛАТА :))

хамериканска работа. подли, бездушни сребролюбци

игор ти си лъжец. пишеш точно обратното на истината сталин е избил много хора но там има много читави интелектуалци

това ЕДИН митовете за СТАЛИН - той много рядко пуши с лопа и я исполвал само тогава когато трябва да помисли преди да отговори (просто чистил слагал е тютюн и т.н. - но е мислил !!! НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЧЕ ВЛАДЕЕЕЛ И НЕМСКИ И ФРЕНСКИ СВОБОДНО !!!! АНАДЪКМУ

Абе,още не си изтрезнял - дремна 2-3 часа и пак си на линия.Ела в България да ти дам някой лев за да спреш да пиеш лосион за вана

Сталин и руски не е знаел като хората!

АКО някой иска да разбаре кой е стрелял по руската база в Сирия ще ви съобщя че то е работа на най демократичната армия в света а именно американските специално назначение или тези кито убиват наляво ни направо по всичк страни във света понежн са "демократични " ЗНАЧИ НЕ ИМ ТРЯБВА МИР В СИРИЯ - Или завиждат и губут пазара в този район

Само дето работа на сирииците да ги пазят. Веднъж че са допуснали тези бандити да се промъкнат в тила им, второ че след обстрела не са реагирали мигновено. Фактически погледното сирииците не са надеждни съюзници на руснаците и може би без преувеличение Асад се крепи на руската подкрепа, а не сосбтвеният си народ.

Ха, ха, на ватните тролове, явно им спрахя копейките и спраха да драскат небивалици и лъжи тук. Но и срещу толкова много факти, изнесени от господарите им с голямо закъснение няма как да се рита. Остава им само да цъкат без мислените си минусчета... жалка ватна сган.

ПАК ЛИ СТЕ БЕЗ ПОПИЯ БЕ САПУНИДЖИИ

''Между прочим, каждый СУ-35, два которых уничтожены в Сирии, обходится при закупках Минобороны в 2 млрд. руб. Старенькие СУ-24 и АН-72 подешевле, но все же стоят денег. Так за один день был потрачен примерно годовой бюджет Калмыкии'' И без това бедните нещастни ватенки обедняха още повече. За последните три години пенсиите на ватенките са спаднали с над 20%. Но истината за положението в дивата азиатска провинция е че рублата от 30 за долар скочи на 60. Това означава че два пъти се е свила реалната покупателна способност на алкохолиците. Още един неоспорим факт е че на времето Сталин изби най-доброто от нацията им. В шибаната им империя останаха само търпеливите и бездушни твари , които се репликират-възпроизвеждат в същият безмозъчен вариант. Русия е голяма, бедна и зла. Може би затова нейните диктатори са дребни, алчни и отмъстителни. Ако с две думи трябва да се определи руската държава, те ще бъдат Зло и Бездарие. Неспособна на качествено интензивно развитие, Русия е единствената държава, ламтяща за територии. Тя се храни с тях, изсмуква ги, съсипва ги и ги превръща в безплодни военни полигони.

игор ти си лъжец. пишеш точно обратното на истината сталин е избил много хора но там има много читави интелектуалци

КАКЪВ ИГОР СИ БЕ БЯГЕЕЕЕЕЯЦ - прост хамирски помияр - продал майка си за помия

Ха ха ха...орките бяха "заключили" небето над Сирия вече два пъти. После криха и лъгаха по болшевишки(никой не е изненадан) Такава е и цялата прехвалена рашанска армия -допотопна и бутафорна.

Ех, трябваше това нападение да го направят като ботоксовото джудже Путю беше там. Сега дребният страхлив, ватен пигмей няма да посмее да стъпи повече там...

На пияните и много непопулярни руски войски им се случи заслуженото!Радоста от пореднота им излагация и поражения се засилва от глупавите коментари на руските тролове които се мъчат да отвлекат вниманието с лъжи и фалшиви и неверни твърдения!Непопулярноста на Русия и презряният кагебе президент е все по голяма в Сирия по света и у нас в България!

Едва ли има нормални хора в света , които да вярват на лъжливата ватна система. Само платените тъпи кремълски тролове тук драскат неверни тъпизми в полза на пияните ватенки. В началото мурзилките отричаха. Вижте как с времето самолетите от 7 станаха 9. Освен двете убити червени мърши имало и поне 9 ранени. Най вероятно тези цифри ще нарастват. Нека да мрат ватните агресори избили хиляди мирни жители на Сирия: Хронология военных преступлений России в Сирии https://link/ru/syria

нали 25 цента се виждат от военен спътник ... а 9 самолета не могат да ги видят ... нали имат и мини дронове ... ха ха ха .... наско ментата :)

Ако се абстрахираме от противоречивите данни за броя на повредената техника, ранени и убити, най-любопитното около този инцидент е това, че до момента нито една от терористичните групи намираща се на територия в Сирия не е обявила, че е извършила тази атака. Такава успешна атака никоя терористична организация не би крила, а би продънила с новината социалните мрежи. И с днешна дата ТВ канала "Directorate 4 ", който следи подробно медийната дейност на терористичните групи, не съобщава за такава обява. получава се много странна ситуация - от една страна имаме извършена атака срещу руската база, а от друга имаме едни извършители които не желаят да се обозначат ? До сега такъв случай при нито един конфликт не е имало.

ааа като научат от CNN че има такава атака , ще се обади някои да каже че стои зад нея :)

Нападателите са американските спец части. Тихомълком , без излишен шум избиват ватенките.

Е нали МО на вашите първо кри пък след това го потвърди. Това вече е потвърдено от руснаците. А вие счупихте скалата по глупост, наивност и умишлено тролене.

Момчета, въпросът не е в това, че е нападната руска военно-въздушна-космическа-галактическа база, а в това, че прибързано (предизборно) беше рапортувано на Путин, че ИД е унищожена! Как ще е унищожена, като Асад не контролира дори квартали от столицата си Дамаск! Как ще обявяваш, че си унищожил (руснаците) ИД, когато други завзеха столиците на ИД в Сирия и Ирак- Ракка и Мосул? Това не е ли приписване на чужди заслуги? Руснаците през цялото време бомбардираха и воюваха срещу умерената опозиция, и формирования, които заплашваха военната им база в Тартус.

Ретроградният, а ти как ще обясниш факта, че толкова дена след извършването на тази атака, никой не смее да обяви че я е извършил ?

Скромност! Скромност и свенливост!

Напълно вярно. ватенките избиваха само противниците на омразният диктатор Асад . А това са свободолюбивите обикновени сирийци от умерената опозицияВатенките избиха и хиляди мирни жители - жени и деца. Сега кармата им го връща, и това ще продължи десетилетия. Това е нов Афганистански капан за пияндурниците от дивото азиатско племе.

Ама що само една снимка ма Краси, що така скромно, и къде се е дянала петолъчката от опашката на самолета, че не разбрах? Ей ама мноо смешни ралячовци сте ве! Гледам тролякопитека мошонков па се е разквичал като скопен нерез!хахахаха

Ха потърси снимки из нета къде точно се рисува смотаната звездичка и сам ще си отговориш на тролския въпрос

Е нали нямало снимки в нета ве палячо? " кой ще те пусне на руска военна база да снимаш спокойно" тва нали ти го изквича? А определить се с квиченето, че заквича от зор на неколко гласа!мбухахаха Тъпото гурбетчиимко животно не ставаш за провокатор и тва си е!хахаха

минометите "василиок", да не са изпратени от бг-то за василювден

Преди години , руснаците ги пребиха в Авганистан и се изтеглиха позорно .Сега в Сирия се повтори същото Само , че тук Фашистът Путин изби много цивилни, жени и деца .

Добре че бяха американците да унищожат Ислямска държава,че тия с две пушки унищожиха цяла руска база - ако имаха ракети и до Кремъл щяха да стигнат

Те за туй затриха казармата, че да могат да публикуват такива фалшиви снимки. Всеки карал казармата ще разбере, че: ТАКОВА ПОРАЖЕНИЕ БЕЗ СЛЕДИ ОТ ОСКОЛКИ НЕ Е ОТ СНАРЯД!

Определено не е! Тук се е трудил фанатизиран ислямист с отварачка за консерви! Я виж какви чисти рязове, какъв артистизъм има в огъвките! Чиста провокация на Сорос! Немедленно да се проводи руски витяз да му вземе живота!

Авторът на тази информация или се е загубил в превода или се опитва да направи определени внушения. Първо снимките които са публикувани в социалните мрежи са само две: едната на военният кореспондент Роман Сапонков, публикувана в неговата страница в ВКонтакт, която показва един действително пострадал боен самолет бомбардировач Су 24 М . Текста публикуван под снимката е Все же пострадала техника и не се превежда- От нападението пострада военна техника", а "Все пак е пострадала техника" . Втората снимка е публикувана от фотографа Ахмад Алфаври , на неговата страница в ВКонтакт, но показва Ил-76МД , който е пригоден за медицински цели в полет над Латакия. Тъй-като в близост няма друго летище се прави извода, че полета на този самолет е свързан с инцидента в Хмейним. До момента в интернет няма снимки на други повредени самолети, освен въпросният бомбардировач заснет от Сапонков.

Ми влез в бойна руска база и снимай като сватбарски фотограф...егати галфона

Гърмели с пиратки по случай Нова година и толкоз!Ми,веселили,се хората...