Започна подготовка за изолиране на ”столицата” на ИД в Сирия

Американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че е в ход подготовката по изолиране на стратегическия сирийски град Ракка, който е контролиран от ИД.

Обратно в новината

Коментари - Започна подготовка за изолиране на ”столицата” на ИД в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де. Като нямат войници, дето да се бият с ИД, не може ли да преименуват ИД в умерени и после, понеже вече там ща са демократични сили ( само ще режат глави на деца), ще могат да ги оставят да се развиват самостоятелно и демократично. Накрая, може я да кажат "sorry", я, че Путин е виновен.

Нещо много се активизираха (поне на думи) точно преди изборите!!!

САЩ превзеха Мосул, и сега на Рака са се заканили!?Как може да са толкова нагл?.А Афганистан-там също са затънали,но напредват навсякъде.И пак са избили с въздушни удари известно количество хора край Мосул- но нищо ,това са демократични бомби

Кога целия свят ще се обедини срещу американските окупатори и нашественици- Америка трябва да бъде заличена от картата ,за да има 1000 годишен мир на планетата Земя . Докога човечеството ще търпи тези самозабравили се жадни за кръв военнопрестъпници?

ДРУГИЯ ГОЛЯМ СКАНДАЛ В ПЕНТАГОНА ОТ ТИЯ ДНИ : - ЗНАЧИ ЗАКЪСАЛИ ЗА ВОЙНИЦИ ЗА ИРАК И АФГАНИСТАН И ПОЧНАЛИ ДА ОБЕЩАВАТ БОНУСИ НА НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ АКО ОСТАНАТ ПОВЕЧЕ ГОДИНИ НА ФРОНТА - ВОЙНИЦИ СЕ СЪГЛАСИЛИ , ПОДПИСАЛИ ДОГОВОРИТЕ , КОЙ ЖИВ И ЗДРАВ , КОЙ ЗАГУБИЛ КРАК , РЪКА РАНЕН ИЛИ УБИТ ПРОЧИЕ - ВЪРНАЛИ СЕ ПРИ НАС В САЩ - СЕГА ОБАЧЕ ПЕНТАГОНА СИ ИСКА ОБРАТНО БОНУСИТЕ ОТ 15 000 ДО 65 000 ДОЛАРА НА КАЛПАК ... И КОЙТО НЕ ГИ ВЪРНЕ МУ ПРАЩАТ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ..... ФРАПИРА МЕ 1 СЛУЧАЙ - МАЙКАТА СЕРЖАНТ - 6 ПЪТИ В ИРАК И АФГАНИСТАН , СИНА И УБИТ В АФГАНИСТАН, БРАТ МУ СЕ ВЪРНАЛ ЖИВ И ЗДРАВ - ПЕНТАГОНА ИМ ИСКА 60 000 ДОЛАРА:)))

10 000 ВОЙНИЦИ ЩЕ ВРЪЩАТ БОНУСИТЕ - ВСЕ ВЕТЕРАНИ .... И КЛИНТЪНКАТА И ОБОНГО СЕ ЧУДЯТ КВО ДА КАЖАТ :))

Чете/гледа ли/ ли речта на Тръмп в Пенсилвания? С една дума - Реиндистриализация! Техникуми, заводите обратно в САЩ, закони срещу лобизма гонка на застрахователните компании от здавеопазването, край на наплива от мексико и т.н. Имаше и много за здравните грижи на ветераните, чудих се защо. Красота!

така им се пада на тия окупатори,кой знае колко невинни жени и деца са избили ...нека ги прецакат ,малко им е

Джихадистите се канят да превърнат Мосул в "Ислямският Сталинград". Войната при градски условия е жестоко нещо. Особено пък ако се използва цивилно население като жив щит. Очертава се тая война освен жестока и безсмислена, да бъде и безкрайна. Тия хора ще с разпръснат и като метастази на злокачествен рак, ще продължат войната на ново место. Тези, които започнаха тая война много ще съжаляват за това.

В СЪСЕДНА КАНАДА НЯМА ДЖИХАДИСТИ ... 49 ГОДИШНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА В СТАРЧЕСКИ ДОМ СА Я ОБВИНИЛИ В УБИЙСТВОТО НА 8 ДЯДОВЦИ И БАБИ ...:))

ами 3 руски ракети с голям обсег и се решава проблема, на рашъните поне не им пука особенно. П.С.русофил съм, не и червен (да ви спестя минусите)

""Каква военна сила ще превземе Ракка? Стратегическият принцип на коалицията е, че това трябва да са местни сили, ефикасни и мотивирани, които ние да идентифицираме" и да им позволим да се намесят, уточни Картър." Ето тука ще се омотат нещата за американците.

НА ОБОНГО , КЛИНТЪНКАТА И ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ СОРОСОИДИ СПЕШНО ИМ ТРЯБВА ПОБЕДА .... .. ЗАЩО ? ..... АМИ ПРИ НАС ГРЪМНА БОМБАТА ЧЕ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ ПО ОБАМА =КЕЪР СКАЧАТ СЪС СРЕДНО ПО 25% ОТ ДОГОДИНА ... А ВЪВ АРИЗОНА ДЕТО ДЪРТИЯ РЕПУБЛИКАНЕЦ ПЕДЕР МАК-КЕЙН ПОДКРЕПЯ ДЕМОКРАТИТЕ СЪС 115 % :)) ..... И БАЙ ТРЪМП ЩЕ ГИ ИЗБИЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ .... ШАШ И ПАНИКА ПРИ ДЕМОКРАТИТЕ ... ДАЖЕ ПО СИЕНЕН ВЕЧЕ СА СВАЛИЛИ ГАЩИТЕ И ГО ПОЕМАТ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ :))

Прииска им се на някои да освобождават. А лани къде бяха. Един писател тук във форума не е учуден, а късопаметен, или друсан, по скоро и двете. Говори за Палмира, визира Рака. Ей така се заработва, със замах и интелект. Като по калъп са ги избирали, една-две гънки, не-повече, и никакви скрупули при плюенето, дори да е срещу вятъра.

Голямо недоволство е обзело българските ватници и рубладжии, защото коалицията удря съюзниците на военнопрестъпника Ассад, военнопрестъпниците от ИД. Възможността скоро Ассад да няма с кого да търгува оръжие и жито срещу петрол ги влудява и пречи на техния сън.

МАЛКИ СА ТИ ТОПЧИЦИТЕ И ЗА РАКА И ЗА МОСУЛ :) ....КУПИХТЕ ГЕНЕРАЛИТЕ НА САДАМ И КАДАФИ, НО С ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ЗАКАЛЕНИ БОЙЦИ СЕГА, ЩЕ ГО ЯДЕТЕ ПО-ГОЛЯМ И ОТ ВИЕТНАМ :)

Бившият заместник-председател на Парламентарната асамблея на ОССЕ Вили Вимер заяви: ... действията на Запада в Сирия, противоречат на нормите на международното право... вина за разпалването на войната носят САЩ, Великобритания, Франция, СА и Катар... Какво да се каже друго? Ааа да, забравил е Турция

Другарят Шойгу рапортува на лично на другаря Путин в присъствието на другаря Лаврентян - Калантаров, че врагът в Сирия е победен още в началото на 2016та. След като терористите са победени тези кого ще заграждат?

Нали руснаците освободиха Ракка и съветските сапьори на Путин разминираха града,бе? Нали другарката Бокова лично ги поздрави? Кога Ассад и Русия са отстъпили завоювания от тях Ракка, че тези да го освобождават? Ако ви играят по едно С300-С400 или една Армата по главите и ще ви изолират хубаво. Русия винаги побеждава ,бе, тя не отстъпва.

Палмира.

Бъркаш Ракка с Палмира.

Между Рака и Палмира има разлика и то голяма, амо то и да поназнайваш някой неща се иска, не става само с указания от тук там какво да пишеш по форумите.

Какво изолиране бе? Ето какво казва руския блогер Ел Мюрид (Анатолий Несмиян), бивш аналитик от КГБ, който между другото писа че Русия ще изпрати войски в Сирия един месец преди това да влезе в топ заглавията по медиите: 1) Преди ден Даеш са превзели град Синджар който е стратегически важен защото стои на пътя свързващ Мосул и Ракка. На кюрдите преди това им е била необходима цяла година за да го завладеят. По пътищата на Ирак се вихрят между 2,5-4 хил терориста, за да им противодействат с блок-постове и надеждни гарнизони коалицията трябва да свали между 20 до 40 хил души от предвидените за щурма на Мосул. Иракската полиция се разбягва при първите изстрели и се хвърля да спасява семействата си. Ислямистите владеят напълно инициативата и коалицията действа реагирайки на възникналите кризи. 2) Сериозния щурм към Мосул би трябвало да започне след месец, а тези преждевременни напъни вероятно са свързани с предизборната кампания в САЩ и нуждата на демократите от някаква медийна победа. 3)Преди 2-3 месеца върховния имам на Даеш говори че трябва да се помисли за спасяването на ислямската идея дори ако загубят войната в Сирия и Ирак. Тоест обмислят вариант с преместване/ създаване на структури/те в други страни - дали ще е в Афганистан (и Средна Азия), в Либия или нахлуване в Саудитска Арабия още не се знае. Но дори и да превземат столицата им Ракка, това няма да е краят на Ислямска Държава.

Към Сирия плава единствения руски самолетоносач придружен от нескромна флотилия пушейки като Ейяфятлайокутл. С коя флотилия ще воюва руския флот в Сирия и през коя година ще се прибере в Русия? Това пише ли го този блогър от КГБ? Питам защото руските космически сили втора година не могат да се справят с джипките на камиларите. А уж им трябваше само една седмица.

Флота на Русия ще остане там,за да не им идва на ум на САЩ и сие да удрят погрешка сватби,мостове,погребения и т.н. А иначе се справят доста добре.Убити са над 35,000 ислямиста....

Корабите ще пазят законните войски на Асад от случайни бомбардировки от авиацията на Стражите на Демокрацията. Не са редки случаите когато тъкмо след такива "грешки" Даеш започва масирана атака. Той лично смята намесата на Русия в Сирия за безумна и опасна авантюра, защото за сигурна победа били необходими ок 50 хил войника, контингент който не може да бъде нито финансово издържан нито практически снабдяван. Говорейки за космос, хай-тек джаджи и резултати да си спомним и дереджето на Афганистан над десетилетие след победата на Свободата и Демокрацията.

Да. Вчера писах , че - От петък ИД предприема контраатаки първо в гр. Киркук най-богатия на нефт район, след това в гр. Рутбу където минава пътя от Багдат за Йордания и Сирия и в гр. Синджар основен град населен с кюрди - язиди.

В коя провинция е град БагдаТ? На колко километра е от столицата Багдад и в каква посока?

Тези от снимката какви се явяват в Сирия ?

Самозванци и натрапници.

Нека САЩ и сие първо се справят с Мосул - нещата много се затягат и тяхната авиация извърши няколко военни престъпления през последните три дни. ИД не само не се разбяга, но предприе и контраатаки. Ислямистите вместо да бягат към Ракка от там се насочват да подкрепят Мосул.

ВЕЧЕ 300 ОТ МАСУЛ СА В АЛЕПО

Цялата ситуация ми прилича на Втората световна война, хайде сега да видим приликите. - САЩ снабдява нацистите с техника - САЩ внася заграбеното от нацистите злато - САЩ оставят Европа и Русия да изнесат цялата тежест на войната - САЩ се включват едва когато става ясно, че Русия ще победи - САЩ правят едно голямо шоу с десанта в Нормандия - САЩ започват да се пишат победители над нацизма - САЩ определят Русия като необходимото зло

лъжите не помогнаха на сссре няма да помогнат и на путлер :)

от гов=а нямаме нужда

САЩ бе идеен съюзник на нацистите и това е причината САЩ да подпише Рибентроп-Молотов и да си поделят Полша с нацистите.

Няма такъв пакт. Има договор за не нападение и търговия. Каквито Нацистка Германия Е СКЛЮЧИЛА ПРЕДИ ТОВА С ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СИЛИ. Да си чувал за такива "пактове" ? Не си. Опитаха се да изолират икономически Съюза и не успяха. Сталин ги надхитри. Още кръв пикаят.

Научи си историята и не давай примери избирателно - преди Рибентроп-Молотов има един куп други договори, като например Мюнхенския договор, преди това пък Полша има договор с нацистите и т.н.

"Каква военна сила ще превземе Ракка? Стратегическият принцип на коалицията е, че това трябва да са местни сили, ефикасни и мотивирани, които ние да идентифицираме"..." Не разбрах каква ще да е тази военна сила... Имена, платформа, визия за развитие на Сирия... Хамерекански дрънкания на глупости и замяна на едни алаакбари с други.... или всъщност никаква замяна!?

Както ще кажат путлерастите "Искат да прогонят ИДИЛ от Ракка към Алепо"

Не случайно Америка е световна опора на демокрацията. Дори в такава трудна обстановка демокрацията ще бъде защитена и евроатлантическите ценности ще бъдат предоставяни на страдащите цивилни в обсаденият град.

Сложих ти "+", защото се надявам, че написаното от теб е ирония....

+ (прочетено като ирония) ...сега обаче, тези ценности дето казваш, къде ще ги дават, в града дето сА стрелят или като дойдат в Европа.

руснаците имат още деца за избиване в алепо...

Руснаците спряха... белгийците продължиха.