Сирийските демократични сили обкръжиха Ракка

Отрядите на въоръжената коалиция "Сирийски демократични сили" (СДС), съставени предимно от сирийски кюрди, обкръжиха изцяло град Ракка.

Обратно в новината

Коментари - Сирийските демократични сили обкръжиха Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не се чуват военно космическите. Ближат рани още от Томаховките май?

"САЩ наблюдава придвижване на стотици "служители и чиновници" на ИД от Ракка". Е, за това ли сте там, "голямата коалиция". После Ассад и Русия Ви виновни, че ги тепат.

Алоу, форумните червени русофили! Нали кюрдите ви бяха любими?

Нормално е продажниците на България от СДС да заминат за Сирия и да расипят и тамошната държава....

Мачкай Костоф! Едно ме тревожи, та Костоф си е баш ч.игане, как ще се различава от обкръжените джипси-ислями?

Въх я пак СДС и там ако е като нашето маани маани !Добре че са обкръжили Ракка но да видим какви ли толерст-либерални зайчета ще изскочат и от там.От Алепо ги видяхме "командосите и инструкторите" атглосаксонски.А приди това имаше вой до небето за "хуманитарни" конвои за да ги вадят следете и тук започвне ли пак вой за "конвои" значи вътре в чувала има англосаксонски зайци !

(СДС) След като загубиха изборите и централния си щаб на Раковска 134, СДС се изнесоха в Сирия, ще щурмуват град Ракка!

това червеногъзестите ушанки сте все Оли Го Френи,до един а и повечето посрани старци с памперси!

Новото СДС сега да дръпне Надка от Истанбул че там повяхна горката.

Щом СДС води операцията ,вероятно Радан Кънев е главнокомандващ а Петър Москов е ръководител на въздушните сили ;))

Абе щом се казват СДС значи левият им ботс е счупен- по рождение, а другият ги стяга. Те така още две години- те нали си обичат цифрата на провала-девятката.

Как въври в Афганистан? Талибаните биха ли ги вече? Преди колко години в Ирак Буш се изцепи Мисията изпълнена"? В демократична Либия как върви? Пиндосите побеждават само по телевизора.

КО стана с "военнокосмическите сили" бе селски идиот,нали за месец два щяха да прилкючат а КО стана,още не могат да се съвземат от едни индиански брадвички които им дойдоха от нищото а и ги бяха предупредили да се скрият под креватите:)))))))))

От ноември са започнали освобождението на Мосул тъпанари! Настъплението към Ракка се подготвя едва от месец!

от ноември.. да. и е на 75% освободен от 100% под ИД контрол. Русия+Сирия се мъчешха 14 месеца с 25% от Алепо. 25%... ДВАДЕСЕТ И ПЕТ...!!!!

идва ред на путин

Според анализатори ИГИЛ неможе да бъде победен защото предпоставките които са го създали не са се изменили - бедността, коруппцията, липсата на перспектива пред младите, политическото насилие, религиозните кланета. ИГИЛ или ще мине в нелегалност в пустинните покрайнини, като талибаните, където никой няма да го гони и откъдето след 5г ще излезе пак, или просто ще се премести в Либия.

на български името им е идил русофилски слуга нещастен

Подлога отцепродавска.

ще ни го разпишеш ли на български език руски циганино?

Този с черното Костов ли е?

Сирийски демократически сили/SDF/-това са кюрдски отряди,към тях се включват и местното опълчение на местни арабски племена.От началото на 2016 год. провеждат операция"Гневът на Ефрат",която няма нищо общо с "Щит Ефрат"на Турция,нападаща кюрдите."'Гневът на Ефрат"е за отмъщение за жените-езиди.Спасени са много деца и жени,които били подложени на геноцид.От иракския район Синджар и от Сирия били убити над 5000,а над 7000 жени и деца в робство,над 400000 бежанци.Този път операцията се подържа и от специални американски служби.

Ролята на САЩ е като "Данайските дарове". Просто използват Пета колона (Трета колона във Виетнам, според Греъм Грийн - Тихият американец), за да разрушат държавата Сирия. После, както Ирак-Либия. А бежанците към Европа, а между тях войните на Аллаха. Халлал да ни е, нали си имаме Могарини-Юнкер-Меркел, меки китки от всякъде.

Сирия да не е много изградена, че да я разрушават? На територията и воюват един тефтер групировки срещу който има желание да стреля по тях - иранци, руснаци, наемници на руснаците, огризките от армията на Асад, Международната коалиция от на САЩ и останалите към 60 държави, кюрди, разкаяли се бунтовници, турски специални части и отвреме на време някоя израелска ескадрила. Кое е останало от онази Сирия? Че тя и географията и вече не е същата.

Прав е колегата по-долу. Докато САЩ и 50-те съдружници "наблюдават", недай си Боже, да не се гръмне по погрешка някой джихадист, кюрдите воюват мъжки и трепят гаджалите. Е, мили соросоидчета, кой реално се бие срещу ИДИЛ? Това ли е капацитетът на САЩ, гръмнали някой си вожд. И после хвалби до небесата и старата песен: Асад е проблемът, решението на кризата е политическо. Да де, но ни дума какво да се прави след Асад. Те си знаят, марионетно правителство, десетина милиции, Сирийски Кюрдистан и "Най-добре да дойдат танковете".

Кюрдите се борят за своя държава. Дано успеят да постигнат нещо...последните останки от Османската империя...

тия сдс откъдето минат камък върху камък не остава...

Дегенератите от краварника и хазарския каганат край Мъртво море унищожиха процъфтяващи държави, само защото не се подчиняваха на техния диктат, и избиха милиони по света! Дано им се върне тройно!

само ислямисти от ИД може да цъкат минуси... това са фактити. а те нека си цъкат колкото си щат - фактити не се менят...

Фактите са, че Асад избиваше населението си и те въстанаха.

е заровено прасето, ми се струва - "Според източник от Пентагона, цитиран от телевизията, американските въоръжени сили от два месеца наблюдават придвижване на стотици "служители и чиновници" на ИД от Ракка в намиращия се на брега на Ефрат град Маядин, разположен на 20 км от град Дейр аз Зур." Това изчерпва смисъла от тролене, нали, готините и умни пудели? Служители и чиновници :):):) Май и тукашните форумни поддръжници на Щатите са с такъв ранг - служители и чиновници, но не на българските, а на нечии чужди интереси... Май не бъркам!

Пък ти кой си? селски безработен смотаняк, чакащ на пенсията на мама и тате ли?

Едва ли само ги наблюдават. Може и някоя другаТойота да са им спуснали. Все пак са човеколюбиви хора.

Абе то в Раака официалнит език е руски имало и руско училище та кво прайм сега???

Ти гролиш, за другите не знам.

jingiby

Кюрдите приличат на албанците по това, че за тях националната идея е над религията. Мюсюлмани, язиди и християни се бият срещу ИД в името на незовисим Кюрдистан.

Албанците не се бият. Те са като лешоядите. Идват след чужди бомбардировки...

Забравил си за АОК и Байрам Косуми, Фатмир Лимай и Хашим Тачи.

Тези ислямски терористи от "СДС" са същите "демократи " ,като техните братя в България -талибаните на прехода от бившето СДС след които и трева не никне !

По аватара си ясен колко ти е багажа! Тъпанар!!!

Абе вашият Жан Виденов го помним. Той не беше от СДС.

Селски кретен,запалихте най-после тоя трактор с който си се окичил или още виси в ТКЗС-то ви:)))))))))

Това,което умишлено не се споменава е ,че това СДС се бие на страната на Асад в коалиция срещу отрочетата на ЦРУ.

Ей сега руснаците ще ги разбомбят тия демократични сили. Как така ще им обкръжават съюзниците от ИДИЛ.

Досега все обратното е ставало. САЩ нанасят удари,за да спасяват терористите.

а русские где?

Сега пък "Сирийски демократични сили . ." . . . . . шоу . . . Абе я пишете, какво става с Мосул . . . мина над година време, пак го бяха обкръжили, та превзели, че нещо се случи . . .та какво става там, превзет ли е Мосул или не . . . тоя Рака тия откъде се взеха . . . . .гледам на картата . . бая кладенци има там . . . .на петрол и газ мирише . . на пари . . .

Шест месеца след като САЩ заявиха,че ще освободят Мосул за една седмица резултата е както следва: Над 70 000 убити иракски войници. 113 танка 133 БМП 36 БТР 879 Хъмви 115 бронирани булдозера 648 различни камиони 3 ударни и 52 разузнавателни БПЛА 7 хеликоптера Това е според ОФИЦИАЛЕН доклад, но се предполага,че загубите са много повече. Това представлява армията на САЩ! Пълна нула! Като се има предвид, че Мосул се охранява само от леко въоръжение.

Видяли са го да ти обработва ауспуха:)))

Отпред или отзад!!!!

Колко ли народ още трябва да изгине, за да може лицемерите да си наложат,,политиките,, интересите в този регион.

"СДС освободиха от ИД хиляди квадратни километри..." Джихадистите са направили неустоима оферта на Иван Костов да се заеме и да разтури и това СДС.

"подкрепата на военновъздушните сили на САЩ" ...

Не са питали Асад или Путин. Ни кюрди, ни хамериканци, ни по-малко умерени или повече умерени резняци. Всичките са под един и същи знаменател.

че кой ги пита тия двамата педраси? Аз съм ги ибал и двамата.

След, като ги изгониха от Раковски 134, СДС обкръжиха Ракка.

САЩ използва кюрдите за да завоюват бъдещи турски територии. И ще ги постигне любовтта на пантурците. Те си сънуват кюрдска държава, дето никога няма да я имат. Само една от двете кули на Тръмп в Истанбул е по-важна за позицията на САЩ отколко всичките му антиислямски и антитерористки приказки.

СДС са обкръжили Ракка,

Ноо си прост :D