Създаден е нов ислямистки блок в Сирия

Нов блок, съставен от сирийски ислямистки групировки, бе създаден в Сирия. В него влиза и бившият сирийски клон на Ал Каида.

Обратно в новината

Коментари - Създаден е нов ислямистки блок в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Любопитен ( нерегистриран ) 29.01.2017 17:5ш Я, ми кажи като си 100% турчин, как гледаш на факта , че ромите твърдят , че са турци? " не, те не твардят че са турци , а chе са индиици ..

Напротив, масово се турчеят. И за вас гласуват за ДПС и ДОСТ, ваши хора са.

а бе човек ,едно е да гласуват за нас-турците , друго е да се знаят като каквито си искат . ето , сам казваш че предпочитат да бадат турци ? я се питаи , защо не се опоитват да бадат балгари ?

Хорхане рома или си от онези над 1 милион циггани в Турция? А може би си от тях в Македония или Сърбия?

" Любопитен ( нерегистриран ) 29.01.2017 17:з2 От къде произлизат 100%-вите турци? " лажеш се , ние турците сме част от тюрките , вие балгарите - сащо . не разбирамö защо все се мачите да докажете че сте славяни , а сте си тюрки, .

Какви са били прабългарите е спорно и трудно за доказване. Факта, че говорим славянски е красноречив, че сме славяни. А вие имате голямо етническо разнообразие и турчин не е е етнос, както и американец.

факта че говорите славянски означава че сте били слабнохарактерни , защо всички народи които са живели в територии които сега владеят турците говорят на турски , а само вие- балгаритъе сте се сломилi в пред волята на местните славяни , и сте си предали езика си .. така ли е бе човек ?

" лудото ленче " Eли , виждам че и ти като мене ползваш транслитерацята на дир.бг. да не би случаино да живееш у нас в Tурця ?

Я, ми кажи като си 100% турчин, как гледаш на факта , че ромите твърдят , че са турци? Не те ли обижда това? На времето султаните като са събирали девширме изрично са нареждали да не се вземат роми: " Да не ми мърсите оджака"-така са казвали . А сега им промихте мозъците турци били, халал да са ви.

" лудото ленче ( нерегистриран ) 29.01.2017 15:ч8 ...ми стои си в турция бе ислямисте. елена , чудя се защо ли ти отговартям , ама ти си много неграмотна бре момиче !!! ниe-турците сме били агресори .. а вие балгарите знаете ли си исторята поне ? да ти каjя , ние-турците и вие-балгарите сме си братови чеда . до черрно море сме пристигнали заедно , след което балгарите предпочитат през севера да минат морето , а ние-турците през юг. учете бе хора , чететe исторя ..

...е сега вече сам "просветена"..."прогледнах" !..."били сме братови чеда" ?!?...знаеш ли изобщо не ме учудват глупостите ти ...гневна сам защото нямаме начетени балгари в управлението на дарjaватa ни...за да приемем и ние закон за защита на нацiята !...както някои дарjaви уваяващи себе си и хората си !...гневна сам ,че ни управляват подлоги на чужди интереси и недалновидни политици гледащи единствено личната си изгода (докато са на власт) !

Последни издихания са това... "Русия не може да се обкръжи, тя не може да бъде победена. Американските сили в Полша са нещо като шоу. Танковете и другото оборудване са остарели, Русия можe да ги унищожи за минута,"- каза в интервю за полското издание Opcja Na Prawo Робърт Стийл - бивш служител на ЦРУ и офицер от Корпуса на морската пехота на САЩ. Бренън и ЦРУ са инструмент на Истаблишмънта за контрол над Съединените щати. Те дори се опитаха да манипулират изборите е твърдението, че руски хакери са повлияли на резултата." Робърт Стийл също призна, че ЦРУ има пръст в създаването на т. нар. "Ислямска държава" и е подготвяло чеченци и уйгури за терористични актове на територията на Русия и Китай.

ЦРУ издава задгранични паспорти в РФ и проучва кандидатите за тях. Дори работи нощем и връчва загранпаспорти нощем. ФСБ се занимава с нравствеността и преследва Наташа наша.

Предлагам християнски съюз под името "50 мегатона". Време е да се сложи край на този цирк макар и с по-радикални средства!

Турция не е наследник на Османската империя,Турция е последнатта освободила се държава от Османската империя, Ще бутам минарета на джамии,защото вдигат шум и ми пречат на Виенските валсове,които искам да звучат в Турция, Турция вече ще бъде приятел с Русия и никога няма да воюваме с нея,Aко някой се чувства султан или член на султанското семейство ,то той ще бъде изгонен от Турция, "Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша" -Думите са на най-големия реформатор в историята на Турция - Кемал Ататюрк. Бащата на турците е виждал в религията на пророка Мохамед една от основните причини за пълния упадък на Османската империя

глупав казалбаш си .. и такав ще си останеш ..

. Режимът в Катар и турската мафия издадоха огромно количество фалшиви сирийски паспорти на джихадистите. Така се обяснява в глобалните медии, че сирийския народ се бори срещу кръволока Башар Асад. На Израел им е нужна земя за да строят,до 10 години там няма да има незастроено място.Чрез американското си лоби и мрежи от агенти на всякакво ниво започнаха с атентатите от 11.9 та до днешна дата с провокации навсякъде в арабските страни точно с цел МИГРАЦИЯ И ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ.

Знаех си аз, че евреите са виновни. Винаги са виновни кишата, сушата и евреите, нали?

Досега правех разлика между ИДИЛ и сирийската опозиция срещу Асад, а от тази статия излиза, че ИДИЛ и опозицията са едно, макар и с много имена. Но и не е сигурно. Изобщо някой знае ли със сигурност кой с кого се бие в Сирия?

Как разбрахте точно това от този текст?

Струва ми се , че в приказки и писания слагаме думата "ислямски" .под път и над път.!?...преценете...

" ленче" , питала ли се някога зaщо си толкова злобна кам нас-турците ? знаеш ли , припомняш ми една мила-любима от загорско , докато бяхме с нея , от нас турците по - маже няма, след като я изоставих , от нас-турците по-лоши маже няма ... и при тебе ли е така ?

Етническа омраза ли насаждате? Ако е така, то време е да ви се отнеме възможността да го правите. Надявам се да има модератор тук и той да се свърши работата!!!! Защото насаждането на етническа омраза е противозаконно.

опсссс!!! що за глупости ми пишете ? нищо подобно . ако така сте разбрали коментариите ми , се извинявам . но бадете убеден че точно аз , бг-турчина никога няма правя тоıва .. . с пожеланя за прятна неделя !!!

...кам турците не изпитвам нищо !...мразя ,когато няки като теб ми идсва в кащи и ми се натрапва без да сам го канила и на всичкото отгоре иска от мен да живея според неговите разбиранiя !...сега ясно ли ти е защо не мога да те понасям а сащо и други такива като теб !

Още един хорхане рома с транслитерация.

Sibirski

Искам само да кажа малко за лидер натази нова... хъм, да кажем формация, пълно название на която всъщност е Хейят Тахрир аш-Шам. Абу Джабер Ал-Шейх е роден през 1968 г. в град Маскана в източната част на провинция Алепо. Той е с висше образование машинен инженер. От 2003 до 2005 г. той е участвал в бойни операции в Ирак от страна на Ал Кайда, където отговарял за преминаването на бунтовници през границата на Сирия и Ирак. А честито!

благодаря. но какво всъщност честитиш??

Sibirski

На тези, които се радват от тази новина. Аз лично не се радвам.

" Дпъгапката михайловна ( лоялен ) 29.01.2017 15:09 Ей, тия чалмосаните няма си седнат на миризливите пърдюхи, ей! Че да земат се гръмнат у кухите кофи, та да мирне човечеството от идиотските им възгледи за повсеместен "ислям"... " Mило момиче , ( такав ти е вида поне на снимката в профила ). ислямат не е това каквто ви представят . проблемат е в това че христянството се самоубива , и всяка година около 8 млн. христяни преминават в исляма - но не в този ислям които ви се показва , а суницкя , което значи - ислям по корана ... та затова е цялата тази врява , например всяка година се строят хиляди джкамии в света , в саshстото време се закриват хиляди царкви , само за в през миналата г. в Xоландia в Aнгля са закрити 12,000 цракви и параккиса които в последствие са преварнати в пивници ..

Първа препоръка. Намерете си друго място за чат и си разисквайте там фундаменталните религиозни въпроси. Втора препоръка. Върнете се в България и си вземете правописа и правоговора.

пиша на латиница , и после ползвам транслитерацята на дир , за което много им благодаря , иначе такива като тебе и това което пиша не биха разбрали ..

Защо този човек иска да ни трипоса към една държава която 6та година не може да се справи в Сирия?

А към кого да ни" трипоса" ?

При натрупвания на капитал, се гони пари прим. При натрупване на оръжия войни, които в много от случаите дават много пари прим. За жалост.

"Данте ( нерегистриран ) 29.01.2017 15:07 Кой ще построи мирна Сирия ? Мисля си, че дотогава няма да има мир." Всички го подминават, а в отговора се крие ключът към бъдещето на Сирия и кой ще я притежава. Категорично това не са Русия, Иран и Турция. поради финансови и икономически причини. Няма да ЕС също. При Тръмп няма да е и Америка. Явно арабските страни ще построят нова Сирия, но тогава ще загуби Русия и се пита защо бе всичко това което тя разпали в Близкия Изток?

Смисъла здраво ти се губи, щом смяташ че Русия е запалила конфликта там.

Военните се обучават да воюват, строителите ( Тръмп ) да строят и правят пари от това, КГБ да ( Путин ) шпионират и използват информацията за национални цели. Как и къде ще се срещнат трите сили ?

"Сирийският конфликт отне за близо 6 години живота на 310 000 души." Изкарайте статистика колко в България са умрелите в ПТП дали не ги превишаваме... а тези ги бомби цял свят!!!!

700 годишно. По-нататък смятай.

Да докарат още коли. Иска ми се да стигнем Сирия , за да е лошо в България. Само когато е лошо на България е хубаво на Русия.

Шило

Май правилно се счита, че умерени или няма или са незначителна част?

Има ли умерен Ассад, умерена Русия, умерен Иран, умерени шиитски терористи?

"лудото ленче ( нерегистриран ) 29.01.2017 15:02 ....какви е-маили ще ми пишеш бе,казах ти и предния пат...вземаи си исляма и се праждосваи от балгаря !" миличката ми , аз сам си в Tурця . ако искаш можеш да ми доидеш в на гости , но да е в през лятото . ще те нагостя в на вилата си в на брега на егеиско море . такмо ще имаме много vreme за спор да водим ... :!

...ми стoи си в Tурцiя бе ислямисте,що дириш в балгарски вестник???...или ти си от тези дето са радетели за "стратегическа далбочина"....за това и "родопи" си се нарекал....та каде викаш ти била вилата?!?....еи ти да не си Mестан...защото и тои такива ги редеше,че имал имот там?!?...смени си ника !...няма нищо общо с теб и с Tурцiя !...и да знаеш в Bалгарiя няма какво да прокламираш "достоинствата" на исляма .Tои няма такива!...тука не ви е мястото! ...тук никои не ви е канил!...тука вие сте натрапници и нашественици!...тука с вас ще се постапва така ..както заслуjaвате !..аз не сам дошла в Tурцiя да разяснявам на теб,на Eрдоган и на Dавутуглу предимствата на христянството и да ги карам да строят повече царкви ....разбра ли ме ?

Ей, тия чалмосаните няма си седнат на миризливите пърдюхи, ей! Че да земат се гръмнат у кухите кофи, та да мирне човечеството от идиотските им възгледи за повсеместен "ислям"...

Кой ще построи мирна Сирия ? Мисля си, че дотогава няма да има мир.

Братския руски народ.

Дано. На сирийския народ не му пука, стига войната да спре и да заживеят спокойно, което и заслужават.

В Москва, на най-червения площад се е състоял протест. Протестирала е Наташа наша. Протестът е във връзка с неспособността на руския ботуш да освободи Сирия, за да може Наташа наша да работи спокойно на сирийски терен.

кам " лудото ленче", а сега - според евангелието от матеус ( мт, 10, 3ч ) какво казва нссус ? " не мислете че доидох да донеса мир на земята , не мир доидох да донеса , а меч " . а сега да видим какво казва лука в евангелието си ( лк.12, 51 ) "мислите че доидох мир да донеса на земята ? не , казвам ви а раздяла ". матеюс каква пише в евангелието си ? ( мт. 12, ч9 ) . " оган доидох да туря на земята , и колко бих желал вече да беше пламнал " . та така ленче , бади поне разумна , хората вече са грамотни , а не като тебе - глава пална с предубежденя ..

...хубаво беше ви подкарал T. Jивков на времето...трябваше да изчисти Bалгарiя от такива "ограмотители " по ислям !..потурите,чалмата,корана под мишница и марш от Bалгарiя !..имаш избор...Tуцiя,Pакистан,C.Aрабiя,Kатар....все дарjaви по твои вкус !...има и една друга "ислямска " и викат.....може пак там да паснеш наи много!...ще набиваш в тиквите на себеподобните си исляма...сигурно ще си си на мястото "учен...образован...знаещ корана"....на голяма почит ще си там...а и ще си ми благодарен ,че си си намерил призванието и реализацiята !...ма барзаи,че маи ще я закриват вече тази "дарjaва"...

Русия не е дорасла за победа в Сирия. Само едно може да изплаши сирийците и да се кротнат. Трябва вместо пушеците на Кузя, да закарат в Сирия Оймякон за една седмица барабар с православните славяни оймяконци, наши братя, и тази исконно руско -съветска земя да така да наплаши камиларите, че повече да не си помислят лошо за човеконенавистният военнопрестъпник Ассад . Нито за него, нито за най-близките му роднини, нито за приятелите му терористи и алкаши.

Последно кои са ,,умерени,, и ,,не умерени,,...аз си мисля че Руснаците ги делят на уцелени/от въздуха/ и не уцелени...скоро всички ще станат умерени/уцелени.

Удивителна е наглостта, с която "демократичните" медии манипулират новините от Сирия и представят ислямските банди като "борци за демокрация"... Още по-удивителна е наглостта, с която някои тролове тук казват на черното бяло...

Огледай се в каква фалшива държава живееш,благодарение на,,демократичните,,ценности на запада и тогава си задавай др. въпроси.

Не напразно Тръмп затвори границите си, защото явно, ще вади голямата сопа, за да предотврати нов 11, но никой не е застрахован от каквото и да е. Доста късно американците се усетиха, на какво са си послали и сега гледат отчасти да си оправят постелята. Де да видим, кой сега, ще води бащина дружина в БИ. Тепърва, ще има ръгане под ребрата между САЩ, Русия и Китай. За американците не са проблем руснаците, а китайците и иранците. Играта е доста оспорвана между играчите, и който си изиграе картите, както трябва той, ще натовари влакчето. Явно, още отсега , че ще има отстъпки, но на каква цена, ще проличи след 2-5 години и то съвсем явно. Тръмп е наясно, че САЩ трябва да станат отново първа икономическа сила и много от производствата трябва да се завърнат отново на тяхна територия. Явно е преценил, че финансовите и олигархични акули не работят в полза на Америка, като изнесоха високотехнологични производства в други държави в името на печалбата и в ощърб на собствения си народ. Дано опазят Тръмп, за да може обикновения американец да живне. Путин, също е взел мерки страната му икономически да просперира, като строи фабрики и заводи, както и ВПК да работи за масовия консуматор. Санкциите срещу Русия се оказаха такъв стимул за развитие на селското стопанство, хранително вкусовата промишленост, ВПК и..., което вече е необратимо и едва ли, ще има необходимостта от внос освен на луксозни храни и джаджи.

Проблема на Путин е нереформираната администрация, и да балансира, а когато трябва да парира мераците на поне три големи групировки/проНАТО, антиНАТО, комунисти и..../ във властта. Досега се справя и то доста успешно. Де да видим, и тези след него, какви могат да ги сътворят, но каквото, и да стане няма да са колония, както сме ние в момента без чест и самоуважение, а само едни управленски послушковци в ощърб на народа. Китай го чака тепърва конгрес, а американците, ще им пекат яйце на задника, но, за да запазят хегемонията си поне частично, ще се опитат да замаят руснаците и отчасти китайците, и ако може да вбият клин между тях. Това, ще си проличи до средата или края на годината, ако при американците всичко е наред, и Тръмп е жив и здрав. Нещо, ако се обърка при тях не ми се мисли, какво може да им се случи вътрешно.... Иран засега е соло играч, но и на него в скоро време може да му припари под краката, и ще трябва да избира... или е в отбора или...няма да има прошка за никой. За Турция мога да кажа, че на нея тепърва им предстоят да стават нещата и народа да му мисли. Тя също го дава солов играч, но едва ли, ще устиска на това, което я чака във времето... Та чакат ни доста интересни събития по света, у нас и около нас.... Почакайте, докато ЦЦ донесе инструкциите от Тръм, ще се разбере повече, но не веднага, и вие, ще го почуствате след време, но дано не е на нож между нас си..... Все пак да се внимава, защото... акъл море глава кофа.... интереса да ни е на първо място и да сме добре с всички, доколкото е възможно, а мнението на народа да е на първо място. Само така може да понесем това, което ни чака в бъдеще, и най важното е да знаем защо..... Референдумът да стане неразделна част от Конституцията ни.....

Масква не спи. Създава нови ислямски блокове срещу християнския свят. Машалах на Аятолах Путиней и неговите верни везири в кремълската джамия !!!

А напук на вас, ислямистите и техните поддръжници, Алепо е свободен! Вече повече от месец там жертви няма и християните за първи път от доста време успяха да празнуват Коледа!

Що дири руският ботуш В Сирия?

Шило

Само той ли е чужд там? Ще ти кажа, ама няма да ти хареса- пази ти главата.

Каквото и краварския!

Каквото дири краварския.

" лудото ленче ( нерегистриран ) 29.01.2017 1ч:2ч ....исляма е нечовеколюбива религия !." ленче , даже ти напиша е-маила си , че да ми пишеш там , че да се разберем , още - казах ти да прочетеш исторята на исляма и на христянството .ама ти - не !!! каквото са ти вталпили на посредственя ти мозак , само това повтартяш .

....какви е-маили ще ми пишеsh бе,казах ти и преднiя пат...вземаи си исляма и се праждосваи от Bалгаря !

В конструкторското бюро ДАселмаш е създадено ново невиждано до сега оръжие пригодено специално за Сирия. Лично под ръководството на главния конструктор Джон Алкашин, вместо редосеялка от бюрото са направили ракетата - Огнен Бояришник. Специална организация изкупува употребените празни шишета от Бояришник от наследниците на пилите. Шишетата се карат в Сирия и се товарят там на самолетите на космическите сили преди боен полет. Когато сирийски камилари започнат да замерят бойните машини с фурми и има опасност да ги пробият, пилотите започват да се целят във фурмите с шишетата от Бояришник и да обезвреждат фурмите. На всички шишета ще има надпис "Сделано в ДАселмаш".

На преговорите в Астана стана ясно, че групировките срещу режима на Асад разполагат с около 70 хиляди бойци. Как и кой ще се бори срещу тях, освен да ги бомбят заедно с мирното население, нещо което и правят руснаците в момента. ?

Шило

Те се почнаха едни - други. Никога не е имало единна опозиция в Сирия. И най-интересното- днес "умерени", утре "неумерени", после пак. И така няма яснота, какви са всъщност?

Може би просто търсачи на силни усещания, безработни намиращи някаква тръпка в стрелбите. Може би там някъде горе и при тях има някакви политически желания, но долу ....... сигурно вярват. Както и ние , че новия цар ще ни уреди живота, после по-новия, след него по-по-новия и така. Добре, че поне се стреляме, за сега !

70 хил. без поддръжка отвън = 0!

За жалост винаги има поддръжка отвън. И при едните и при другите и при третите - доходоносен бизнес !

Въпреки историческия опит който имат от Ленинград, алкашите постъпиха с Алепо както немците постъпиха с тях. Сринаха с бойна тактика от ВСВ Алепо със земята. И извършиха това при ясното съзнаване, че конфликтът в Сирия няма военно решение. Сега им предстои да се убедят, че конфликтът в Сирия си е вътрешен и няма решение под външен натиск. Може би, руската милиция най-сетне ще осъзнае, защо Президентът Обама отказваше да се ангажира в Сирийския конфликт , заради религиозния му характер. Освен това, кремълските милиционери ще трябва да се разделят с Иранските си приятели и терористите на Хизбула, а това ще стане тежко и мъчително, не без жертви за двете страни. Жертви човешки, икономически и финансови. С парите които бандата от Лубянка похарчи в Сирия, колхозниците в руската кал можеха да пият водка вместо Бояришник.

Шило

Поне да беше си направил труда да разбереш за коя част на Алепо са се водили боевете. И каква част е от целия град. Както и за реакциите на ООН и оня център в Лондон. Щеше да знаеш за това, че в Източната част, цивилните са държани като заложници от "опозицията" и бе официално обявено това.

Това за заложниците, коя ТВ съобщава освен руската ?

На кого да вярвам? На очите си или на - сказала тетя Даша?

Шило

Със сигурност има жертви сред цивилните, това е неминуемо при градските боеве. Що мислиш, че в Мосул е по-различно?

В Алепо няма незасегнат район.

Щерев, спиртосания и другите катили от коя групировка са сега?

Ако ги нямаше Ал Кайда,ИДИЛ,джихадисти,ал...ал...и т н.Какво щяха да правят:Производство на оръжие,въоръжаване,нефт,газ и др. става дума за много,много пари.

" Гошо ( нерегистриран ) 29.01.2017 12:2ш Исляма трябва да се преследва и унищожава както фашизма! " глупчо , какво знаеш за исляма че се перчиш ? да знаеш всеки христян които хули исляма е в сащото време антихрист . защото Nссус Xристос и много други христянски духовни големци фигурират и в корана . така че тебе те наричам " антихрист"

....исляма е нечовеколюбива религiя !...исляма е не толерантна религiя !...исляма трябва да баде натикан там от дето се е пракнал !...няма такова нещо като радикален и не радикален ислям!...и двата така наречени исляма размахват еднин и сащ (коран)...в името на които варшат престапленя срещу човечеството !...така е било в миналото ...така е и сега !...а ти дето си се именувал "родопи"..да знаеш ,че родопите са балгарска територя...а ти си едно недоразумение там !

Ислямът е копи пейст на една друга древна религия. Старият Завет се казва! Защото когато Мохамед слиза от планината, понеже е неграмотен, диктува заповедите на представител от най-висшата раса!

Разликата между двете групи е само в името. А войната там ще продължи докато бъдат снабдявани с оръжие и боеприпаси. И на децата е ясно, че корена на злото е в страните от залива. От там са парите. Знаят го и в москва, и в вашингтон. Знаят го и в пекин, и европа. Всички знаят, но нищо не правят по въпроса. После ми излизат с някакви тъпи разговори между путин и тръмп за тероризма. Абе я вървете на май..... си.

Бах тая сирия бе! уж сухо, пясък навсякъде, пък путя потъна до шия, като в сибирско блато есенно време!

...а тези примати от кого ще освобождават Cиря бе ...от народа и ?....че то преди тях Cиря си бе цветуща дарjaва !

Кузя да зареди кюмюр и да се върне в Сирия. Предупредете Европа, че в Исландия няма избухнал вулкан, а Кузя се върща в Сирия.

За Сирия и Ирак, не е добре, но за света е добре, да се поддържа там тлеещ конфликта и всички бабаити ислямисти от по света и у нас, винаги да имат възможност да си пробват ербаплъка на челен удар с руската и американската военна техника.

руска честушка. изпълнение на хора на алкашите, в съпровод на губная гармоника и балалайка. я знаю пароль я вижу ориентир еще 2 по 0.5 алкогол и я спасу вес мир!

Една по една всичките им опозиционни групировки от бунтовници се оказват/стават терористи джихадисти. После да обясняват краварските лизачи как Русия ги е създала. Всичките тея са бивши или настоящи приятели на САЩ

Фири

Вече им затрих значението на тия групировки. Да пускат няколко миниатомни бомби и да прикл'чват с тая паплач, че ми писна на дедовия!

ЕС и САЩ създадоханов ислямистки блок в Сирия, нали Насименто?

А така, бравос! Баш демократори, направо Кънев може да ги приема в блока, един вид ще са демократичното му атакуващо крило, бранител и стожер на демокрацията в Сирия, България и в цялото ЕУ.

не възпрепятства катарски и саудитски въглеводородни тръби през сирия за Европа, всичко ще е тихо и мирно. Докато азиат-варварски путлеристан не спре стремежа си да установи пълен въглеводороден монопол в Европа, мир няма да има.

Мечтата на неолибералните глобалисти и финансовите спекуланти беше погребана в САР от Путин! А Европа няма да остане без газ и нефт, бъди спокоен...

Шило

Дали наистина е за тръбите? На мен все повече ми се струва, че е борба между светската държава и ислямската. В Сирия няма единна опозиция и ставащото отново го доказа. Ако Асад падне, Либия ще бъде цвете. И забрави за тръбите.

викаш , че съюзниците на путин в сирия, хизбола и аятоласите са носителите на светското в онази част на света?

проблема беше да превърнат русия в регионална сила, изтласкваики я от сирия, и завладяваики крим, ама виж какво стана-сирия самолетоносач на руснаците, крим непотопяем редукт, следват босфора и дарданелите, с полтиката си тръмп ще отблъсне мюсулманите и латинците, и нищо чудно да паднат и сеута и панамския канал в ръцете на братушките

промит мозък! Значи си наясно защо американците подпалиха войната в Сирия и намираш това за нормално? Егати и американската подлога, егати и чудото!

Както и да се наричат, колкото и да се прегрупират - свършено е с тях!

Надай се пено, бедна ти е фантазията к'во се пече за путлерци в централна азия.

Печеше се от Килъри, но самата тя изгоря...

Да не казваш че господарите ти организират горещи точки по света на база ислямизъм, с цел влияние върху други държави?