Русия, Иран и Турция ще поддържат реда около Идлиб

Русия, Иран и Турция обявиха днес в Астана споразумение да разположат заедно сили за поддържане на реда в зоната за деескалация в Идлиб.

Обратно в новината

Коментари - Русия, Иран и Турция ще поддържат реда около Идлиб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пристанището в Гданск разтоварват военна техника на САЩ 16 SEP 2017 От два дни в полския пристанищен град Гданск пристигна Втора противотаннкова бригада на въоръжените сили на САЩ, в чийто състав влизат още 18 САУ Palldin, 87 танкове Abrams, 138 BMP Брадли и повече от 395 единици товарни автомобили и т.н. И това е само част от техниката, предвидена за Полша в рамките на операция Atlantic Resolve в навечерието на учението Дракон-17. В същото време два стратегически бомбардировача B-52H бяха прехвърлени в Европа. Те трябваше да бъдат позиционирани във Феърфорд, Великобритания. Това пише електронното издание sprotyv.info. Но никой не крие, че пренасочването на военна техника от САЩ в Европа, е свързано с ученията и военните маньоври, но така също и с руската инвазия в Украйна и военните игри "Запад-2017", които Русия започна преди дни в Беларус. Нека обаче се фокусираме върху малко по-различни фактори, който създават постоянно главоболие за стратезите в Кремъл. Ако погледнем на драматичната промяна в броя на американските въоръжени сили в Европа от 2014 г. насам, ще видим трайна тенденция те да се увеличават. И не само американската армия извършва прехвърлянето на своите части на границата с Руската федерация, но същото правят и съюзниците от НАТО. За някого 300 или 500 войници може да изглеждат не толкова значителен трансфер на военни сили, а 10-20 танка и да не представляват особена заплаха, но тези единични случаи вече започват да представляват значителен брой. Също така трябва да се има предвид, че всяко Министерство на отбраната, особено толкова агресивно, каквото е руското, има план както за офанзива и настъпление в определена посока, така и за защитата на границите си.

мили нещастни мурзилки, защо се радвате, душици широки? ми то си пише: ислямизираща се турция, начело с ердоган,дето жена му е с фередже, ислямска република иран, дето командват аятоласите, начело с хаменеи,и руска ислямска федерация, воглаве с путин, дето има най голямата джамия! къде в тоя тюрлюгювеч е православието и славянството?

А чичо Сам обикаля наоколо---и лигите му текат---като на глуа кучка пред месарница!:)))))

Путин надхитри запада в САР. Опозицията в Идлиб е под контрола на Турция, а самата Турция бе принудена от Москва да следва руския интерес в САР. Шах и мат! Или както е прието в джудото : "Използвай силата на противника срещу самия него!" Путин е отличен джудист и прилага политическо джудо.... :))

Да си припомним, как притиснати те турци свалиха един руски бомбардировач и после един руски хеликоптер, при което загинаха двама руски войници. Сега турците си защитават бунтовници против Асад и войната си тече.

Браво на Русия ! Братушките са железни !

Ти къф си, че руснаците са ти "братушки", бе? Явно не си българин. Някакъв иранец лиси, турчин ли си? Те са им "братушки"...

Аз съм православен българин славянин, както и руснаците, които са наши естествени съюзници, за разлика от американците, които и в най-добрия случай НЕ СА ни приятели ! А ти кой си да ме питаш ? От краварското посолство ли пишеш ?

да де ... в ирак от 10 години американците въдворяват ред ...ама нещо вентила изпуска :))) или гумата спукана ...

САЩ, ще поддържат реда около Кравефермата. Голям бой изядоха в Сирия

че те кога не са яли бои ... само в сърбия защото тогава беше продажника елцин ... що сега не опитат там :)))

добра компания...

тая компания ви храни,ама те е страх да изпълзиш и да кажеш истината за вас сороските червени неудачници,нали стоножке

Нищо не разбирам от тази война. Все едно Лютвито, да е въоръжена опозиция на Буци, и турция да го поддържа в Кърджалийско, или Шуменско.

Това означава само едно, има някакво частично тайно съглашение, Ръсия , Турция, с отчитане и на Ирански мечти. Може всички тея усилия да са временни, до следващия замисъл........

Незнаех че виктор стефанов е канадеца,но вече знам

То там са туркоманите подкрепяни от турция.

тия дето разстреляха руското пилотче

че защо не колегите от америка бе хора ? как може такова безобразие !!!