От Москва: САЩ координират атаки с дронове срещу руски бази

Въоръжени ислямисти овладяват въздушното пространство, предупреждава "Комерсант" по повод отблъснатите в Сирия атаки с дронове срещу базите Хмеймим и Тартус.

Обратно в новината

Коментари - От Москва: САЩ координират атаки с дронове срещу руски бази | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рязаните не знаят ли че Пиздин спечели войната ?! Що не правят на победени , а нападат руските окупатори?

На русогъзолизците плащат ли ви, или просто вкусът ви харесва ? :)

НЕ е за пияници

Уж спечелиха войната пет-шест пъти досега , а се оказва че не могат да си опазят базите Жалкари на квадрат

Странно е как хора без да знаят подробности започват на дълго и на широко да разсъждават за характеристики на тези дрони. Ясно е основното, че те са независимо от това, че те са привидно самодейно изготвени, имат доста сериозен високотехнологичен пълнеж при това нагласен на връщане след удара на съвсем различно място от място на излитане. GPS в случая даде военни координати различни от граждански и, което предоставят само военни. Американски разузнавателен самолет 4 часа наблюдавал руски бази преди да стане инцидент, което косвено потвърждава, че американци имат там пръст. Но нищо не остава тайно.Руснаци ще предоставят доказателства след разследването. Друг въпрос,че САЩ отдавна се държат безцеремонно като господари на света и не ги интересува ничие мнение, дори и да ги заварят на местопрестъпление.

Какво , какво ? Граждански координати в градуси минути и секунди , а военните в алкохолни градуси ....А ?

Дрончетата са самолетен тип,с двигател с вътрешно горене.Със сигурност не са управлявани дистанционно,просто имат монтирани контролери,които вземат GPS сигнал от спътниците и информация от барометричния датчик.Контролера е програмиран да управлява модела до определени координати,след което или освобождава бомбения товар,или се забива директно в земята/по-лесния вариант/.Взривното вещество е в пластмасова обвивка/за олекотяване на модела/ и не предизвиква поражения от шрапнели,изключая металното двигателче на модела.Сиреч това са едни тъпи машинки които след локално заглушаване на сигналите от GPS спътниците са се шибнали в земята.Най-скъпото в целия модел е взривното вещество и детонатора,който най-вероятно е контактен тип/инициира се при удара в земята/,или е свързан с барометричния датчик-много по сложно.Факта,че са успели да приземят част от моделите,без да гръмнат е много интересен.

БРЦК

Малката подробност е ,че взимат ГПС координатите от американски военен спътник !

това е постановка - за да замажат положението след атаката по нова година за руското рождество си спретнаха една самоатака и си приземиха и унистожиха собственните дрончета - и сега много велики - пак някои им срал в гастите!

Хитлер е искал да избие славяните след евреите,американците ще го направят чрез ислямистите.Държавите са ни слаби,американците внедряват ислямисти по нашите територии.Когато доде момента ще ги насъскат срешу нас и ще почнад да ги въоръжават.Ще ни избият като пилци,затова можете ли въоръжавайте се!И не се топете един друг и не завиждайте на тези,които имат оръжия,защото един ден може да опрете до същите да ви защитят!

а какво ни интересува нас, българите, че ще изтребят славяните?

И ние сме в тази група.

Ами ти ако си мургав и приличаш на друг етнос си е вече твой проблем!

Стига с това преклонение пред Руския империализъм! Как иначе да си обясним тези нови термоядрени нападателни оръжия? Най-невероятното е, че в същото време Путин и сие, твърдят пред света, че Русия била "миролюбива"?

Вземи измисли нещо по-интелигентно, ако можеш... По твоята логика в графата "Агресори" са освен Русия - САЩ, Великобритания, Франция, Китай, Индия, Пакистан (за тез не е сигурно, бият се в гърдите че имат, ама...) Северна Корея. Може и да съм пропуснал някоя ядрена сила, но не това е най-важното.

Я малко се напъни и кажи колко държави са нападали Русия и САЩ за последните 60г.

Абе нека Путин оправи първо Русия, че ватниците за го закъсали от всякъде, че тогава да се пъчи, че може да оправи Сирия. До сега го видяхме докъде я докара с убиеца Асад, сринаха страната и избиха маса хора!

Та той се оправи чудесно, спаси Сирия от разпади. И най-вазжното, увеличи си влиянието в региона.

Не пиши глипости,размирициъе в Сирия ги предизвикаха отново американците,на тех не им харесват държави в които има ред и благоденствие,така беше и с Ирак и с Либия!

На това му се вика да нямаш мъжеството да признаеш поражението си. Като се осраха САЩ сега се опитват всякакви долни методи, за да наложат изгнилата си "демокрация". Явно решиха, че след като ние в България сме шарани то целия останал свят се състои от шарани...... е ще видим дали нещо хубаво ще пожънат с долната си политика?

Какво изградихме, та ние ги разсипахме. Латвия е загубила почти една трета от населението си. Там остават предимно старци. България е с четвърт по-малка. Нямат икономика, няма никаква сигурност. И това го направиха нашите НПО, нашите пари, които изляхме там в шепа елит, за да пропагандират глупави идеологии. Сега без общество там, на мястото му ще дойде някой друг обясни Тръмп. Тогава водещият попита: Тоест, вие казвате, че политиката на предните администрации, вместо да превърне тези страни в съюзник на САЩ, е създала проблем на САЩ? Точно това твърдя. Семейство Клинтън и техните производни, които ни управляват от 20 години, изгубиха Източна Европа за нас. Те насадиха псевдо-ценности, накараха ги да се разоръжат, да си закрият фабриките, и всичко това в името на някаква абсурда идея, че атлантизмът ще ги направи богати и силни. Но какво е атлантизмът? Атлантическият океан ли ще дойде да ги нахрани? Той ли ще ги пази от пълчищата, които нахлуват през границите им? Аз изобщо не разбирам например, защо накарахме тези страни да се разоръжат, като условие за влизане в НАТО. Нали НАТО е военен съюз, защо караме съюзниците ни да стават по-слаби, преди да влязат? Може би някой си е мислел да им продаваме оръжие. Но с какво ще го купят? Като им закрихме и заводите, а народът емигрира. Ето това направи сем.Клинтън, и то просто означава, че Студената война накрая ще я спечелят ислямистите завърши човекът от Белия дом.

ТО ПЪК РУСИЯ КАТО СЕ РАЗРАСНАЛА

Скоро ислямистите, ще имат краилати ракети с които ще затрият базите на Краварника в Сирия, ирак, Афганистан и т.н...Ще са си ги купили от плод и зеленчука! Нали така викат лудите говеда за дроновете, от всяка сергия можеш да си ги купиш!

Според мен трябва много повече се вярва на интервюта с дезертирали руски военни, които обясняват, че за никакви пари не искат да продалжат договорите си в Сирия. Изглежда, че много от тях са ветерани и си спомнят как завърши мисията им в Афганистан!

Тези ветерани от Афганистан са вече по над 50г. надали тях ще пратят в Сирия. Явно си младок и не знаеш историята, просто вярваш на НПО-та

Чакаме включване от краварските бази в Сирия! Които ще бъдат заличени от лицето на земята, с крилати ракети изстреляни от неустановен противник..най-вероятно Джихади Джотата от ИДИЛ!!! Няма кой друг да е! Щом толкова лено намират Джихади Джотата резервни части за високотехнологични дронове управлявани със сателит и ГПС, и то от селските магазини за плод и зеленчук!

За военна техника който разбира от това и е профи много добре знае, че американците са били винаги много по-напред от рашаните и това статукво ще се запази така както е сега. Или както някой по-напред писа, "...американската сила няма равна , руснаците само им дишат изгорелите газове."

Пък що тогава се пениш толкова?

И каква стана тя, уж джуджи Путин спечели войната в Сирия срещу ИДИЛ, ама нещо не го пускат да припари в някои части на страната. Сега рашаните реват, че хамериканците са виновни и посредством дронове се бият с тях:)))

че ударете тия бази и ги утрепете ко се оплакват???

За истинския русофил Рассия е матушка, а България - мащеха...

Комерсант, Ехото на Москва и Дожд са лъжливи руски медии.

Дир-ници, хайде почнете да четете и други медии освен "Комерсант" Официално Русия никого не обвинява поименно. ПРЕДУПРЕЖДАВА САЩ и другите, че модерни технологии са попаднали в ръцете на терористи.

Защо да спират те казаха истината, а вие излъгахте?

Истинският българин подкрепя с всички сили руския тероризъм по света!

Рският тероризъм е най-добрият и най-прогресивният тероризъм в света, а Путин е неговият Пророк!

Как ги определяш истинските българи : по тоталитарните критерии на соца или по демократичните критерии на Истамбулската конвенция ?

Жалко, наистина, за загубата на американския суперспътник Zero. Пък може и да възстановят връзката, случвало се е. Но това, което дразни е, че ни заглавичкват с някакви дронове. И то руски. И няколко, неуточнен брой самолети - от 0 до 9, от напълно разрушени до леко надраскани, ама руски, огън да ги гори ! Да, западните СМИ са много, много обективни, как може да си мислите друго !?! И няма да минат и 3 дни, когато ще се появи витиевато съобщение за "евентуално възможни навярно компликации едва ли, може би, ама то е засекретено, нали знаете щатите колко са велики". Знаем, как да не знаем, кой не знае е червен. Съобщението ще стои в листата цели два часа по обяд, след което ще изчезне, трябва да е пази имиджа на САЩ, я колко пари плащат на СМИ-тата за този имидж ! Това е дразни, иначе SpaceX е млада компания, тепърва я чакат триумфи и разочарования ...

Аз пък Zero - Zuma

Официално го обявиха за паднал, с какво да се свързват? С духа му ли?

Ти това нещо, простьо, как успя да го видиш от лудницата в карлуково??? Да не би да са ти дали достъп до компа на болницата /ако има такъв там/ за да пишеш разни ''умни неща'', или си свил смартфона на някой от докторите - я кажи бързо???

Заглавие на най новата статия :Русия доставя природен газ на САЩ! Какво стана със санкциите, а?

Те, хамериканците съвсем закъсаха. В САЩ ПАДНА КЛИМАТИЧНА БОМБА. А шистовият газ се оказа напразна химера

И в Сирия победи. Това винаги е добре за България

Рассия победи и на 09.09.1944 г. И мамата ни разката! Съвсем заслужено, впрочем. Най-сетне лелеяната десетилетия мечта Рассия да ликвидира българската държава бе осъществена. И какво спечели Рассия от съсипията на България? Нищо. Народите на Световната Тюрма продължават да пъшкат подпимперския гнет на шайката разбойници, завмадяла Рассия...

Да,Русия винаги побеждава. Последната и голяма победа е разпада на "Великия" СССР и Соц системата. Анадънмо!!!!!!!!!

САЩ може да са на страната на джихадистите. Но България е на страната на Русия

загобите им в сирия са док.за края на свет .русски тероризам...

оTега русс ша ги гони параноя и след бягството им от сиря

искам да питам рашистките тролове, нали там действа С-500 дето уж е непобедим, пък арабите с дронове на по 1000 евро и обикновени минохвъргачки ги направиха луди. Как така на световната сила и гръмнаха 7 саомлета? Тия рашките са чисто на гол Г... чифте пищови

СФирки за пари дали праиш, щом като дращиш глупости срещу заплащане?

на тоя дебил, без пари ще му напълня устата!! да му е.п.м!!;))

да непобедим е и заради това колкото е опита да правиха за нападение нищо и не направиха освен да пускат слухове на такива като теб

parwo rusnachite w siriq imat c400 a ne c500 kogato turchite swaliha samolet cu25 koito sme rodeni gore dolu po edno i sashto wreme a az sam na 45 rusnachite dostaiwha w siriq c 400 i kogato rusnachite letqha amerikanchite ne smeqha da izlitat sega proto shte dobogatqt w siriskata si pomosh s kopleksi za radielektrona borwa i wsichko shto e s elektronika i atakuwa ste bade s izparjen moraak i ne ste da leti/raboti

С 500 нЕма!!!! а и скоро нЕма да има! С400 всъщност е усъвършенствана версия на С300, каквато имаме пък ние и ти гарантирам, че тя не е проектирана да отстрелва врабчета!!!! за разлика то другите системи, дето пазят базата, като ТОР например

Американская общественность требует от Дональда Трампа максимально жестко наказать причастных к развалу космической отрасли страны. Последней каплей стала потеря военного космического аппарата Zuma, запущенного компанией Илона Маска Space X.

Непродаваемо. - Се намалихаДрастично данъците ! - Се повишиДрастично ВоистинеБорсата ! ...а виа Елон - Се Обхвана И-ПринципноНов Подход ЗА Космоса. ------ Совалките - ги Изследваха доАнгстрьом ! ..и ги Отписаха. - докато Бураните (Откраднатата совалковаТехнология) - вииисяааат за Срамотите в Изоставени хангари .

САЩ са подли и действат подмолно,подпомагат терористи /джихадисти и всяка паплач срещу Русия щом е.

Се палите кат Банскалия, Колега... - а Се ли сетихте Да проверите Преди да реагирате ?

Дронове могат да се купят от всеки магазин за играчки, не са ракети.

Томахоук също е вид дрон. Дали ще ти го продадат във всеки маказин за играчки?

НА МАЙКА ТИ .......!

БРЦК

Да, ама няма да ти продадът контролни модули за американски военни спътници с които са били оборудвани тия 'дрончета'. Нали?

...и бидейки зарадван че Колегата Schilo успя Да запали нипонската (ФокеВулф ;-) - позволете Въпрос, Колега Schilo : - Приемайки за Възможно ДА направим ГлобалнатаСреща у Нас, и то Именно през Европредседателството-Ни - Сте ли В състояние ДА осигурите Надлежно Процедиране към/с гости от Бл.Изток/Магреба/Кремъл ?

До AK 47 ...с какво уважаеми колега AK 47, CNN, Fox News и др. лайномети превъзхождат YouTube, или да кажем болшинството руски новинарски сайтове???? Ето първия пример който ми попадна пред очите във Fox News... и така какво четем във Fox News на дата 20/02/2017- Тръмп разказа за несъществуващ атентат в Швеция, чул го по телевизията!?!?! Майтааааап и този фейк го пуска президента на държавата на която се кланяте до земята ...За CNN изобщо не си правя труда защото всяка новина там е фейк чиста лъжа и измама....докато YouTube драги русофоби троладжий : любители и професионалист е друга манджа....например там можем да видим видео в което Джен Псаки твърди съвсем уверено , че западна европа изпраща газ по тръбите през Украйна за да снабдява Русия...тя е уверена, че Русия краде парчета земя от територията от САЩ и Канада и ги придърпва с лебедки към себе си и т.н. и т.н. всеки може да ги види тези неща стига да иска...та повтарям въпроса ми още веднаж: с какво CNN, Fox News и др. лайномети на които, вие русофобите мразещи Русия и В.В.Путин вярвате безрезервно и цитирате дословно са по добри от източниците, които аз цитирам в случая YouTube или други руски сайтове????...относно езиците говоря английски, гръцки , руски, сърбо-хърватски и малко турски българския не се брои, така че се оправям твърде добре с пресата и е напълно излишна иронията , която влагаш не за друго а защото КПД-то ми и в пъти повече отколкото твоето и на жена ти взети заедно

Когато подпомагаш терористи , значи ти самият си терорист. Жалко че една такава страна като САЩ от край време за да извлече ползи винаги е залагала на терористичните методи.

русс са много изплашени -разбират воината тепарва започва и сас загуби и ежедн, напрегение-русс военни бягат не желаеки да изпал. военни те си контракти. говори се за опозиця сред военните и за една изгуб. воина в бадещв

Знае ли Човек ?! ...пък Вземете та Подновете нипонската на Колегата Schilo ! (, вижте ЩоХора го чакаме...пък тойЗавалията върти мммманивввелатта ;-)

Шило

Колко?

Правописа , правописа ,приятелю,връщай се в отделенията ! Sankta semplicitas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Колега Schilo ! - Ви чакаме Всички ЗА Вашия Туторат зер ! (, какво Сте се заусуквали около Непалещата-Ви нипонска я ?! ;-)

с хвърчила /високотехнологични/, а вдругиден - ще ги стрелят от туристически балони/без GPS/. Ама те, руснаците, какво майната си търсят там? И докога?

Въпросът е ВсеСъщият ! : - Ще ли Остане Русия като ЕдинноЦяло или Се ... ?! ...колкото до кагеБейството - уйде та се НЕ виде .

Шило

ИО Русия ще си остане цяла и в Сирия ще си остане на власт Асад. Което е за предпочитане пред алтернативата, която е ислямисти начело.

Шило

Бият се срещу терористите, бе. Не си ли разбрал досега?

ФАЩ отдавна трябваше да бъдат изключени от ООН и добавени в списъка на държави подкрепящи тероризма по света. То това последното те не го и крият.

Оставете Ингилъците, Колега ... - що Ще правим съсСрамът-поЧелотоНи от тов.Бокава ?

Ко тана ся - кой ми сра в гащите - ли пак? Уж гоним мангали по байрите, пък те да се окажат на редовна служба, еби му малшанса...тцтц

на ушанките пак краварите им виновни - всяка савременна кола има гпс вапрос на малко умения е да се насочва дрон с тази система - да не мислите че теророистите са тотално прости или нямат пари да платят на някои?-хамериканец , балгарин та даже и руснак??? аколко взривни устроиства са придобили - и те не могат да си ги преброят!

Дискретно : - Кремъл - Отдавна Официално обяви че продава на ВсекиЖелаещ Всичко от тип бадабим-бадабум-бадабанг.

...28ого января 2015 ...пресслужба Президента РФ.

Най-интересното е, че вече толкова дни нито една терористична организация не смее да се похвали, че е ударила толкова много руски самолети , убила войници, взривила склад, пуснала толкова много дронове ??? Защо се срамуват или по-точно страхуват да се покажат тези герои ??

...и НЕ се Сепвате отн.найЕлементарното, Колега ?! - че просто НямаТакива .

Няма такива за членовете на "Клуб 80 %" За нас останалите има такива, затова задаваме елементарният въпрос: Кой ??

Хайде, скоро и в Европа!

Дискретно : - макар Европейската Агенция по Въздухоплаване пак да НЕ премина Одита - мерките ЗаСигурност отн.дронове СА В-Пъти поДраконовски от тези в Америка.

Няма по-смешна пасмина на света от руската сволоч!! Тотално деградирала сбирщина от пияндета събирани от кол и въже!! Ако ФАЩ са искали да ударят пияндетата еВразийски, можеха да го направят например с RQ-4 Global Hawk или MQ-1 Predator-което щеше да означава край за цялата пасмина от "освободители" в базата!! Никой няма да се пуска дрончета за по 99.00 лева от детския магазин, освен ако самите пияндета не си правят някви "патриотични" игри за да отклонят вниманието от глупостите ставащи всеки ден в РашаСтан!!!

Добре, че анонимността на интернет те пази ...

Не го пази изобщо. Веднага си личи, че е от хората на Иво.

Отрепка с последователи.

Тая, която те е пръкнала е "отрепка"! Относно темата-мразя ФАЩ и евраАзия заедно с техните сатрапи на власт!! Затова смятам, че няма проблем да казвам какво мисля наистина! А не съм като вас тролчета на тоя или оня смешник, без значение кой и къде-в мАсква или ФашинГтон!! Истината е, че всички изтрещяли путинофили или фенове на Перуката сте за психодиспансено лечение или сте зле платени-откъдето иде злобата ви всъщност, щото сте безплатно употребени!! Галоши нещастни....

САЩ вече не се и крият при помощта си за рязаните против Русия !

МногоПрибързано съждение, Колега... - я Да видим Тутората на Колегата Schilo ! (Дано НЕ се Е пакНацупил де ;-)

Комунистическите тролое са почитатели на Путлер и Корни. Другари много ниско сте паднали.....

...а Сте ли В-час че Така просто ВечеУнищожихте Всякаква дискусия, Домакини/Дир.бг ?! И ! - каквоСледва Е Ясно . ------- Продължавам да считам че Си пилеете Потенциала, Дир.бг... - което Неминуемо слага въпроса Защо .

Шило

"Ахрар аш Шам" са следващите.

Бихте ли попоописали ?

Шило

Ами -да. Ще ги гонят до унищожаването им- сирийците по земя, руснаците по въздух. И съдбата им ще е същата като на ИД- при аллах. Вероятността, инструкторите на САЩ да намалеят още, е твърде голяма.