Радев уважи Ханука – Празникът на светлината

Най-голямото чудо да живеем заедно в мир, взаимност и разбирателство е в нашите ръце, заяви президентът Румен Радев на празника Ханука.

Обратно в новината

Коментари - Радев уважи Ханука – Празникът на светлината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко

Айдеее, Радев почва да си заминава като човек и като политик. Тръгна по същия път като Плевнелиев. Почна да се заиграва с евреите. Така се изроди и почна да работи против България. Да се надяваме, че Радев ще се усети, че все пак е български президент, а не еврейски наместник. Не виждам що по същата логика не посещава всички видове секти в България. Колкото да не му се вярва на възмутения евреи, дето е писал по-долу не малко постове, евреите са си луциферианци. Да не говорим за талмкуда и това, че са ни обявили всички осстанали за гои, демек за добитък. И Радев в ролята си на какъв се явява там, очевидно е гой, може би в ролята на баш говедото. Ба си и унижението, на което се подлага. Поне да имаше някакви по-читави съветници да му обяснят какви ги върши. Ако се явява там като частно лице, да ходи и да се унижава. А не да подлага българската президентска институция на такава публична гавра. Ако не да си ходи, стига ни един Плевнелиев. Нужен ни е български президент, националист, а не еврейска марионетка. А той най-добре да се позапознае с подигравателното отношение натази еврейска религия към всичките неевреи. Може тогава и да проумее каква глупост е направил. Такъв за втори мандат не ни е нужен.

21 век сме и некой верват в неща от първобитно общинния

Радев е прозрачен ! Вето - посещение , пак вето и пак посещение !

Радев започна да става прозрачен , което не е добре за един президент ! Вето след вето , емоция след емоция !- не мога да разбера , има ли съветници ?!

Уникален народ сме. Ако не беше почел празника, щяха да завалят коментари за нетолерантност. Какво лошо намерихте и видяхте, че не разбрах.

Те просто са злобни- цялата работа е, че е свързано с евреите. А те ги мразят, защото живота им е мизерен, и някой ги е излъгал, че "евреите са виновни". Но не се безпокойте госпожо, има достатъчно хора, включително и в България, които не са обладани от омраза. А тези, които са обладани, напълно си заслужават мизерния живот, и дори няма и да разберат причината за мизерията си.

Добре, че не съм сам. Бях почнал да се отчайвам, че в България има само озлобни и овълчили се хорица. Какво по-хубаво да се почитаме и уважаваме празниците с другите. Инъче става като в ислямска държава....

КУКУВИЦИ,ТОЗИ ПЛАЗМОДИИ СТРАДА ОТ АБСОЛЮТНА ЛИПСА НА ВНИМАНИЕ,ТА ЗАТОВА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ВКЛЮЧВА НА КАКВИ ЛИ НЕ МЕРОПРИЯТИЯ-ПОВЕЧЕТО РАЗБИРА СЕ АБСОЛЮТНО НЕЗНАЧИТЕЛНИ.....

Е що не почете неделната служба за Св. Данаил в някой примерно православен храм в някой малко градче а?? Щото госпожо Иванова и вие сте от тези като него смятащи Коледа за празник на шопинга и тъпченето с патки /печени на фурна или мъжки/

Не знам дали на този, но на някакъв празник на Слънцето, евреите има символ завъртяна ромбовидно свастика с точки отстрани. Така че при тях има свастика. В българските исторически символи също. За будистите се знае - там имат по храмовете и също е символ на Слънцето и вероятно от там е взето от нацистите.

Уникален народ сме! Ако не беше почел празника щеше да се лее помия. Сега се лее, защото го е почел... Колко национални герои имаме, които не са оплюти... Не сравнявам Радев с тях, само питам.

И още по-голямо чудо. Малцинствта да живеят на гърба на мнозинството, по заповед точно на тези, които празнуват.

А ...как само 3.8 млрд. не бяха ли 30.8, а май най вероятно да са 300.8 млрд. лв. Я съм чувАл, че он е много богат.

Скуката яко го е налегнала

Радев не е зле да се запознае малко с българската история: - Какво са направили евреите за България - Турско-еврейското робство. Освен това еврейството и американци са в основата на съсипването на българската държава днес и икономическият геноцид, който извършват над нас, българите в стремежа си да ни изселят от България. Изключително нещастен антибългарски гаф на Радев.

Айде Радев, провали се като българин. Вече за тебе няма да гласуваме, щото стана като Плевнелиев. България е била 500 години птд турско-еврейско робство. Това е равносилно да се намърдаш в джамията да празнуваш. А защо не отидеш в арменската църква или в някоя евангелистка или свидетелите на Йехова. Това е първият вече жестк гаф на Радев. Който се е хванал с евреи, добро не е видял. Я Плевню как се срина и за нищо не ставаше на крвя. Евреите по принцип са сатанисти и ритуалите им са сатанистки, Луцифериански. И е доста гадно, президентът на православна България, без никакъв зор да се намърдва на сатанистки ритуали. Евреите разчитат така да го зомбират, защото ритуалите им не са безобидни. След което вече ще го имат за техен човек и ще се опитват чрез него да прокарват антибългарските си интереси. Браво на Бойко, който до момента се държи като истинбски българин и не се подава на тия еврейски провокации. А Радев вече минава на наблюдение и ще видим дали ще го отпшишем като българин. И да го пратим при Плевню.

Кой, ти ли сатанисте, наричаш цял един народ "сатанински"? А себе си наричаш "православен"? Какво разбираш ти от православие и християнство изобщо? Вземи се скрий някъде (и си чети там твоята змийска литература за "световната конспирация", пълна с лъжи!), не че изобщо зависи нещо от теб де, все пак. С теб или без теб, все тая, има достатъчно хора, които ако искат ще гласуват за Радев, и ти нищо не можеш да промениш. С най-добри пожелания да те посети някой "лош евреин" някой ден! :)))))

Радев се изПлевнелиеви

Весел празник на всички от моята фамилия Шаломов.

И нека бъде светлина, любов и успех за всички.

И нека бъде светлина и любов! Успехи за всички!

на българския народ нему пука за Ханука , още по малко да се мярка на хоризонта брада с каскет приличащ на козел на баира . признвам само ако Ханука признае баташкото клане , маи забравихте а ??????

кой те пита ти какво признаваш ве ? Виж си тъпотиите дето си писал "признвам само ако Ханука признае баташкото клане , маи забравихте а ?????? " Това значи ли , че Коледа вече е признала баташкото клане. И защо такова исторически добре документирано събитие трябва да има нужда от признаване от някой , някъде , някога ? Що не поискаш от Тръмп да го признае , както се оля с Йерусалим.

Евреите получават много пари от Германия, като компенсация за Холокоста, а с нас нищо не споделят, при все, че сме ги спасили от Хитлер, до колкото сме могли.

еееееееех ,радееев ,радев

Bravos , bravos !

Bravos , bravos !!!

Защо германците поколения наред да носят колективна вина за холокоста, при положение, че евреите не изпитват никакви угризения за това, че са разпнали Иисус?

Ти пък какво си се загрижил за Исус, все едно си много вярващ в Него? Много сте объркани някои хора, не вярвате в Исус, обаче използвате повода да обвинявате евреите за Исус! А пък ако вярваш в Исус, но обвиняваш евреите, че са Го предали на разпване, значи изобщо не знаеш в Кого вярваш. А да си даваш сметка, че сам Исус (или Иисус, няма значение) казва, че това така е трябвало да стане, и че ако не стане, не би имало християнство? И ако това е станало по този начин, кой си ти, че да съдиш евреите, че "са разпнали Исус"? А и всички евреи ли са Го разпнали? А за германците- да, нормално е да носят вина. Но не се безпокой за тях, те са се извинили за Холокоста, Бог оценява това, и както виждаш, въпреки огромните суми, които плащат на евреите, пак са по-проспериращи и по-богати от нас, така че не ги мисли.

Hе са убили Исус а Xристос!!! Исус не е Xристос!!!

Кой затри Кадафи? Евреите Никола Саркози и Дейвид Камерън. Защо се водят войни в близкия изток? Защото Израел иска да се разшири териториално за сметка на сирийци, палестинци и тем подобни.

А защо да не празнуваме и ние Ханука заедно с евреите? Тъй както например празнуваме Коледа заедно с католиците?

Защото си еврейче и се опитваш да се намърдаш като фактор в България. Айде сиктер в Израиля със сатанистките си ритуали. И престанете да ни занимавате с вашето присъствие в България. Имате си държава, ходете си там. В България сме българи и ни интертесува нас си. А с вас имаме неуредени сметки и ще трябва да си ги уреждаме. За товеа се изнасяйте докато можете, продавайте и си отивайте. После цените ще са под половин. И друг път реституция вече няма да ви огрее.

Теб някой да те пита? Евреите в България ако искат, ще останат в България. Ако не искат, ще напуснат. И ти и да лаеш и да не лаеш, нищо не можеш да направиш. А за "неуредените сметки", по-добре не си го проси, да не ти дойде някоя неуредена сметка от Бог! Защото ти самия се държиш точно като сатанист в случая!

Защо не е изпълнено решението на ООН от 1959 година за създаване на две държави, Израел и Палестина и Ерусалим като град с особен статус. Създадена е една държава Израел, като държава Палестина не е създадена и до днес, а след войната през 70те години на миналия век, Ерусалим влиза в територията на Израел. Е, Дир.бг, като защитници на етническата толерантност, защо не го напишете в статията си. Стига с тези евреи, ние сме българи.

Г-н Президент, докато празнувате с тях, в Израел забраниха светлото Рождество Христово: "Кметът на Назарет съобщи, че всички мероприятия за празника Рождество Христово, се отменят, след признаването от САЩ на Йерусалим за столица на еврейската държава. Най-вероятно, сега в Израел се правят многоходови комбинации, които в крайна сметка ще доведат до горещо противопоставяне между евреите и арабите, с което ще се разчисти пътя за строителната площадка под Третия храм, в който скоро трябва да бъде коронован еврейският месия антихрист, за световен цар."

Кметът на Назарет се казва Али Салам. Без да защитавам евреите, не знам случай да са отменили Коледа на тяхна територия.

През 242 г. пр. Хр. Антиох ІV Епифан, владетел на Сирия, нахлул в Йерусалим и без особени затруднения го завладял. След като убил много хора и разграбил града, той се върнал в Сирия. Две години по-късно, Антиох отново се завръща в Йерусалим със своята армия. Той третирал евреите с голяма жестокост, разрушил стените на града, опожарил най-добрата част от града и заграбил всички златни съдове и съкровища от храма, пречейки на евреите да жертват и да се покланят. Той осквернил олтара, като пожертвал прасе на него и издигнал жертвеник на Зевс в храма. Евреите били принудени да спрат поклонението на Израилевия Бог, трябвало да престанат да празнуват всички еврейски празници и им било заповядано да престанат да обрязват синовете си. Хората, които се осмелявали да нарушат тези заповеди, били измъчвани, осакатявани, разпъвани или обесвани. Един еврейски свещеник на име Мататия, събрал голям въоръжен отряд и възстанал срещу сирийците, преобръщайки езическите им олтари и убивайки тези, които жертвали на тях. Той също така наредил всички еврейски деца от мъжки пол да бъдат обрязани. Тогава те избягали със семействата си в пустинята и заживели в пещери. Сирийците тръгнали да ги преследват и успели да убият над хиляда души, изгаряйки ги в пещерите им. След като ги предвождал в продължение на една година, Мататия се разболял и починал, оставяйки своя син Юда Макабеус като техен водач. Юда Макабеус и неговите братя продължили да се борят срещу сирийците и през 164 г. пр. Хр. те ги прогонили от страната. След победата, Юда казал на еврейския народ, че Бог очаква от тях да отидат в Йерусалим, да очистят храма и да принесат жертви. Хората отишли, възстановили олтара и върнали святите съдове в храма. Когато те вече били готови да запалят светилника в храма (менората), успели да намерят само една друза (малко съдче, в което се съхранявало олио или миро, бел. прев.) с масло (олио), което щяло да им стигне само за един ден.