Кънев: БПЦ грубо се меси в политиката с решението за Симеон

Като груба и недопустима намеса в политиката от Светия синод определи Радан Кънев решението Симеон Сакскобургготски да бъде наричан цар на българите.

Обратно в новината

Коментари - Кънев: БПЦ грубо се меси в политиката с решението за Симеон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбирам този "реформатор" Радан - той действа по нареждане на Иван Костов. А Симеон преби на изборите Иван Костов. За "реформатора" Радан е по добре да се споменава Пеевски или Иван Костов нали Радане?

А ти какво очакваш Кънев? Всичко да е разчистено и безметежно в политиката и ти да яздиш на бял кон в нея ли?

Църквата ни продължава да загива под мишницата на комунистите. Симеон е масон, а масоните са известни като антихристи , отричат и оскверняват християнската религия. Той е наследник на царска династия, но никога не е бил коронясван за цар по действащата тогава Търновска конституция. Какво право има църквата да го произвежда за цар? Сред 1989 г бившите комунисти- и атеисти продължиха да са на власт, но този път се произведоха масони също отричащи религията. Същите върнаха Симеон, като го направиха представителното лице на тяхната партия НДСВ- издънка на БСП и създадена около крадените капитали на Луканов и неговия кръг Монтерей , изнесени в Лондонски банки и му подариха държавни гори и имоти за 500 милиона. А той за благодарност изсече западнато било на Мусала и изнесе дървесината да си плаща покерските дългове, сега даже и на ордените и реликвите на дедите си посегна и ги продава. Много трагичен този акт за нашата църква и говори за това, че БПЦ изпълнява политическа поръчка на властта. Преди 1989 г комунистите-атеисти мачкаха и съсипваха църквата, не позволиха да се изградят нови карди, превърнаха всички свещеници в доносници на ДС, съветизираха я направиха подвластна на комунистическата власт под мъдрото и водещо ръководство на КПСС. След 1989 г. децата на същите комунисти продължиха да управляват този път като мутренски бизнесмени и продължиха унищожението на БПЦ като превърнаха поповете също в мутренски бизнесмени въртящи бизнес с мутрите. Църквата е носител на обществения морал, под който обединява обществото. През време на Възраждането нашата църква спаси българския народ , като стана носител на неговия идеал за освобождение от турско робство и по този начин го обедини, оглави и поведе на борба. След 1989 г. БПЦ като Живково време остана под мишницата на Руската православна църква, която пък влезе под мишницата на едноличния авторитарен посткоумнистически олигархичен режим на Путин и работи за неговата олигархия под диригентската палка на КГБ. Комунистите се превърнаха в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери от неолиберален вид, като създадоха богатствата си с престъпни и незаконни начини - пладнешки грабеж на държавна собственост и навлякоха на народа си оковите на ново олигархично робство. Обществото ни остана бездуховно и без обществен морал, налегнаха го мутрите, организираната престъпност, роди се олигархия която безжалостно ограбва народа , унищожи над 3 милиона човешки ресурси, остави българския народ без бъдеще, продължи да държи църквата ни под мишницата си и я унищожава. Сега БПЦ тотално липсва от живота на българите и няма кой да ги поведе за освобождение от новото олигархично робство. Що Радан не говори за това? Та сините комунисти на Костов са тези, които отвориха вратите на Симеон да се завърне и окраде държавни имоти. Откак Радан мутряса и стана подлога на ГЕРБрите, вече и птичките го забравиха, за това сега иска да му се чуе името за последен път в политиката.

Стига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .С молитви нищо не става .Напротив - притъпява се чувството на самосъхранение и се унищожава способността на разум . Всички религиозни ритуали са опит за блокиране на човешката същост.Не си губете време и средства по храмове,джамии и свързаните с тях хора.Те са на най-ниското еволюционо ниво

ЖЕЛАЯ ДА СЕ ВЪРНАТ МУТРИТЕ И ДА РАЗКАЖАТ ИГРАТА И ПОПОВЕ И НА ПОЛИТИЦИ. ЛИЧНО АЗ ИМ ЖЕЛАЯ С...Т

Както няма БИВШ президент, така няма и бивш цар.

Че кога симеон е обявяван за цар?

този,тези знаят че нешата в българя излизат извън контрол. за съзалиение според мен българя се намиера днес в периода си от 1918-19ч0. дано да има мир!!!

Симеон ІІ е последният български цар - изпратен насилствено в изгнание от само провъзгласилата се комунистическа власт се власт! Сега внуците на номенклатурата на тази власт - новоизлюпени демократи и милионери, подобно на дядовците си искат да го изпратят в ново изгнание!

Много ти е крива, късопаметна и лъжлива истината, та забравяш ,че внуците на номенклатурата на тази власт  , върнаха Симеон, като го направиха представителното лице на тяхната партия НДСВ- издънка на БСП и създадена около крадените капитали на Луканов и неговия кръг Монтерей , изнесени в Лондонски банки и му подариха държавни гори и имоти за 500 милиона. А той за благодарност изсече западнато било на Мусала и изнесе дървесината да си плаща покерните дългове, сега даж и на ордените и реликвите на дедите си посегна и ги продава. Що Радан не говори за това, и на него ли е толкова къса паметта? Та СДС и Костов са тези които отвориха вратите на Симеон да се завърне и окраде държавни имоти. Откак Радан мутряса и стана подлога на ГЕРБрите, вече и птичките го забравиха, за това сега иска да му се чуе за последен път името в политиката.

Ей, Радко Пиратко, не бяхте ли вие по предизборните трикове, а?! Не е ли очевдино, че ако Царят се завърне в политиката, няма как да играе за други освен Мутрифончето и вас. Или може би ви е страх, че тогава Мутрифончето няма да има нужда от вас! Е, да, така си е.

правилно рехение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Все още ви е страх от царя, май! Обзалагам се, че ако споментаия беше умрял преди стотина-двеста години, никой нямаше да се тревожи за евентуалното разделение на вярващите християна на монархисти и републиканци, камо ли пък и някакъв мижав комсомолски сектретар сложен за президент от бивш СИК-аджия.

Безспорно е че до голяма степен за пет века "османско присъствие" сме се запазили като народ благодарение на православната църква. Какво освен разрушения за България са направили оплюващите църквата нещото от президентството и рамадан. Някой нещо да е чувал църквата да иска смяна на републиката с монархия. Изглежда най важното за професионалните плювалници е да изпълняват отвъдокеянските заръки за изкореняване на православието

Без да съм на ти с църковните дела щом против са нещото в президента и предводителя на партията от един файтон предатели аз съм твърдо зад православната църква

По Конституция църквата е отделно от държавата нали ? За каква намеса в политиката става дума...

Не си позволявай да караш накой да се чувства като идиот,,

Следвайки башдемократа на снимката, утре може да изкараме и Христо Ботев нарушител на конституционния ред в България, за следния негов стих: "Но защо не съм Владикин, да напиша чудна драма - за жабите, за мишките, и боят им с цар Радана"?

били опитни зайчета на руската/съветската политика. Така беше през 1989 г. - какъв да бъде "преходът" в Русия беше експериментирано в редиа бивши соц-страни и беше такъв какъвто модел "тестваха" в България - нямаше показни разстрели като в Румъния, нямаше "нежни" революции като в Чехословакия тогава, нямаше "Солидарност"-и като в Полша... Беше си просто един мутренски "преход", осъществен от партийната номенклатура и ДС! Та сега ни тестват за монархия - уж Бате Бойко в България, но по-важното Путин - цар (император) на Русия... 18 век!?!...

То патриархът бе на "спявка" при руския и са му спуснали задачи в близък и средносрочен план от руските служби.

Тази тема показва единствено колко са елементарни, злобни и завистливи нашите политици . Нашата църква никога не се меси в политиката . нейните жестове са символични, без никаква връзка с обществения живот . В много случаи са леко мистични, каквото е всъщност православието . Решението, царя да бъде споменаван е просто идна символика . Също като наличието на корона в нашия герб. Айде да помислим - короната в герба, монархия ли означава . Ами не . Нашите политици, като едни от най-калпавите и завистливи хора, естествено тези неща не ги знаят. И започнаха едни конспиративни теории- царя ще става президент или ще се връща във властта. Айде вече стига с тази истерия. И журналята малко да включат мисловните си умения и да спрат и те .

Хубав ник и много описателен! Ама не ни баламосвай и нас като искаш с тебе да се къпем в тинята на профанщината. Короната си е царски символ като за инфантили,които имат нужда от бащино одобрение. Царят в молитвите отново е инфантилност към Негово величество, понеже надежда няма, грабежът няма да спре, а ще се усилва и да плачат за някой останалите без вегетатвина нервна система сенилни старци. Ама , докато някои от нас знаят за какво става дума, тоя род, с тия две национални катастрофи не трябва да стъпва по нашата земя. Бог ще наложи царство, когато си дойде времето.

и сега ми дойде още една простотия цял живот в учебниците на соца се изучава как храбрия бг народ печели битките а царете им ги губят в най новата история единствено което мога да кажа сега е че става въпрос за промиване на мозъци десетелетия подред факта до който щяхме да стигнем без царете си че към днешна дата нямаше да има и окръг бг това е -честито на всички дето години подред са се мислили за историци и са ми /ни промивали мозъците:)

Ш'ма прощава Бог, ама неговите наместници тук на земята до толкова са се оплели в милиционерщина, политиканщина, че даже и алчността им иде малко странична дейност, а народът толкова се е погнусил, че като чуха хорицата за последната славна мисия за Негово Величество и започна масово повръщание! Дето се рече и Царя при Иван Костов , а те редом до всички изверги комунисти! Айде Царят ще иде в Москва да измоли за царството си, ама поповете да попадийстват в републиката, без да е върната короната, понеже Негово веилчество може да е законния цар, ама са му взели короната и първо трябва да му я върнат и то с някакъв консенсус и то наложен от червената тиня, за да ни е още по- гнусно до края на дните, че дядовците ни останаха разорени, а комунистите тънат в разкоша от грабежа. Те първи ще се закълнат във вярност към Негово Величество стига бащицата от Кремъл да каже. Засега се чака парада.

Какъв цар?!!Живеем в РЕПУБЛИКА България!

Дядо Мони изпитва хроническа нужда от пари защото има скъпа страст. Ходи и в 2-та лагера и се продава като евтина жена.

който има сабя с надпис за царя и отечеството да слага + който нема - нема

Господа духовници спирам да ходя на черква. Не желая да чувам името на Симеон който доогрсби българския народ когато съм отишла да се моля в черквата за здраве и благополучие Ще се моля в къщи ако не спрете тази гавра с народа

Църквата си направи харакири. Както и Симеон с мандата си на премиер. Тиквата е с евроатлантични връзки и се уреди втори мандат.

Ченгеджийски номера на ченгетата от светият синод.Всички са на служба при др.Путлер. И после:що за наглост и дебелокожие да споменават Симеон като "цар на българите"които българи царят съди в момента в Страсбург.

Ще ви оправя за 800 дни-вервайте ми. Верно ни оправи това хитро старче,а?Прибра къде ,каквото можа и после се покри като невестулка,айде мерси от такива.

Да направим една друга взаимовръзка. Кралски, царски династии,респективно крале,царе имало по времето на Атлантида и след това "богоизбраната нация" - цар Давид примерно. Каква е кралицата майка, масон 33 степен. А масоните не са българи, нали? От каква династия е Симеончо. Кой си носеше червено конче против уроки, или друго беше. На коя сграда пише Сити Палас. Така че тука връзката със "Сталинския" комунизъм и Москва са много неуместни. Уж бяхте демократи пък се обърнахте като ветропоказатели и станахте монархисти. Като обеднее човек е способен да вика "осанна" само и само да получи комачка хляб да засити глада.

Радане,толкова ви е безмозъчен електората,че дори и един паметник не могат да боядисат като хората... Иначе снимката е перфектна! Липсват мустачките.

Ще се смеем, но на следващите избори ...

И какво добро е направил този цар за България ,някой ако може да каже ,както и всички негови роднини,смучат от народа наготово,е то така си е супер да си цар и всички да работят зя тебе,а?

хихихи намирисва ми на цар и царство ами сега:) кво ша праим комунистите махнаха царя създадоха си опозиция опозицията махна комунистите и накрая царя им каза на всички аз съм човека - вервайте и мегду другото няма да е изненада за никого ако народа повярва хихихи винаги съм твърдял че бг без ценз няма да я докара до никъде ама да не се окаже че бг без цар няма да я докара доникъде:) не се връзвайте - това ми доде -това написах:)

Може би ще ви хрумне да ни покръстите та да няма руско влияние,а?

и готово!

Радан ли? Недей така.

Искаме си царя! Искаме си царя! Искаме си царя! Защото бяхме социалисти, но днес сме монархокомунисти.

Заминавай при цар Путин и готово!

Кога най сетне в България ще се служи на руски? Не ели вече време?

В България се служи на руски (руска редакция на църковнославянски) още от 19 век.

Счетоводството на БПЦ разчита на допълнителна търговска отстъпка като пазарува дърва за огрев.

На коя дата несъстоялият се Цар - Княз Симеон е коронясан непълнолетен. Подчертавам - непълнолетен?

е Пунта Мара!

Тези милиционери покорни на политбюро в Кремъл то синода всеки ден ме изненадват отрицателно. ...После се чудят защо църквите са празни.....А може би точно сека комунистите постигнаха целта си да отвратят народа с дедо Боре,с баба Гуси ,с златни часовници и скъпи коли...

ало балгарските "демократи" ! щом се борите с комунизма, защо не сте отменили до сега деветоспетемврижския комунистическия преврат? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

цар Путин да отмени преврата 1917 година и да въстанови монархията!