Дянков: България ще има най-ниските данъци в ЕС

България се ангажира да поддържа твърда политика на балансиран бюджет и през 2010-2011 година, а това означава устойчивост на икономиката.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: България ще има най-ниските данъци в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На ясно е.

За кой данъци говори това момче? А, ние си мислиме ,че има поне малко професйонализам ха ха ха. За каква дисциплина ни говори в държавно-администрат отношение? По корунпирана и разхайтена администрация няма никаде по-широкия свят. Явно е,че този г-н Дянков или не е наясно с действителността или се опитва да ни прави на тра-ла-ла

Това, че данъците ще бъдат ниски мене не ме радва. Това че данъкът е плосък - още по-малко. Това че банките си играят с лихвите както си искат - също. Очевидно е чии интереси обслужва това. Още по-ясно е, че интересът на повечето хора в България е друг.

най-ниски ще бъдат данъците за корпоративния капитал, за капиталистите, за изедниците. Иначе за целокупните бг-роби се повишават. Някой да не е забелязал? Неговите оптимистични сценарии са отчайващо песимистични, дори смъртоносни за работещите бедняци, за безхлебните безработни и мизерстващите пенсионери.

сега си копвам тая му снимчица на десктопа и ще го цункам вечер преди лягане по умното челце

И така, данъчната тежест щяла да намалява. Дали? 1.Г-н Дянков се готви да намали ДДС с 2% от 2011 г., но от същата тази 2011 г. се готви да въведе допълнителен стълб на здравно осигуряване, за който всеки гражданин да заделя 2% от дохода си. Но не всички стоки и услуги, за които гражданите харчат доходите си се облагат с ДДС. Следователно 2% върху дохода са много по-голяма абсолютна сума от 2% понижение на ДДС. Т.е. намаление на данъчната тежест ще има, но ...... за много богатите. За обикновения човек се очаква увеличение. 2. От 2012 г. г-н Дянков готви същия ход - 2% намалено ДДС и трети осигурителен стълб. 3. Г-н Дянков говори за поети ангажименти за запазване на валутния борд до влизане в еврозоната. Но не споменава за ангажименти за запазване на валутния курс. От друга страна регламента за влизане в ERMII предполага ДОГОВАРЯНЕ НА ВАЛУТЕН КУРС на местната валута към еврото и неговото спазване минимум 2 години. Очевидно е, че след няколко месеца именно с този аргумент ще бъде поискана промяна в закона за валутния борд и лева ще бъде обезценен с поне 30%. Което от своя страна ще напомпа инфлацията поне с 40%. Т.е. влизайки в ERMII България автоматично ще загуби възможността да удовлтвори критериите му и ще си остана там за десетилетия. Ограничения във времето на пребиваване в ERMII няма. От казаното до тук става очевидно, че стремежа на днешните власт имащи не е въвеждането на еврото в България, а промяна на валутния курс на лева към еврото. В посока на обезценяване на лева. Кому е изгодно това? Познайте сами.

Да стабилна икономика-сега нямаме никаква,та това ли ще стабилизираме.Нетряб ле първо разтеж и после стабилизация?При този тотален срив да се опитваме да стабилизираме нещо е пълно безумие!

Цитат Моята амбиция е данъчната тежест в България в края на мандата на правителството да е най-ниската в ЕС, изтъкна той. Не виждам нищо положително в това ! Има крещяща нужда от рязко НАРАСТВАНЕ на корпоративния данък. Вижте какво стана с осигуровките на самонаетите - основата на осигуровките се качи от 260 на 420. Това е война срещу независимия гражданин. Когато хвалите правителството за сравнително ниска безработица не е лошо да споменете при какви нива на доходите е това нещо. Известно е , че колкото са по-високи доходите, толкова по-ниска е заетостта. При тези доходи заетостта трябва да е поне 300 % ако беше възможно ! Правителството не прави нищо за развитието на реалния сектор и износа. За трудовия пазар нещата са трагични от 20 години. Политиката трябва да е точно обратната на тази ,която се провежда, трябва да се дават щедри обезщетения, помощи и ранно пенсиониране. Когато се изтеглят хора от пазара на труда заплатите нарастват бързо и стабилно. Не знам как Европа търпи тая кочина и социален дъмпинг в задния си двор.

А бе Распутен,ти си един голям олигофрен!Какви са тези простотии бе глупендър!Я вземи и ни светни,как точно разбра,че Дянков е най добрия финансист,който сме имали в България!Кажи ни ,кои са тези действия и законодателно осъществени актове,които го правят голам,велик финансист!Кажи ни бе мурджо,защо според тебе той е велик финансист!Повръща ми се от такива експерти като тебе бе помияр!

ili DQVOLI ni upravlqvat, ili SUPER NEKOMPETENTNI HORA.. ednoto ot dvete 6te e

ako trqbva da davam ocenka na partiite, za partiq GERB ocenkata mi e 2.00 s dva minusa

ей гербери не се правете на много остроумни ,те и здравните не се вдигнаха от 8% ама....по добре кажете българия с най-нисък стандарт на живот в европа ...как си намирате още такива положителни статистики за да се изтъкните.....

С голямо удовлетворение отбелязвам, че очакванията ми се покриват на 100%. Нещастниците отново газ пикаят!!! Срещу кого се плюе? Срещу най-добрия министър на финансите от...колко време - като се връщам назад, май отивам към 89 г.(за безвремието преди това няма да говоря). Не че е някакъв суперфинансист. Не бе! Но се оказва, че е много лесно в България да си финансов министър. Защото летвата е много ниско! Та Дянков единствен от 20 г. насам ми показва, че за него интереса на държавата стои над интереса на партията любима(БКП, БСП, СДС, Мултигруп, НДСВ, ДПС). Сигурно това толкова много ги влудява тези, които свързват просперитета си с бюджета на държавата. За да го КРАДАТ! Знам, че в пазарната икономика е трудно! Особено за мързеливи, неграмотни, подли, корумпирани и всякаква друга подобна сволоч. Познавам много такива - през 90-те опитаха частното и като посрани се завърнаха в лоното на майката-закрилница(п или държава). Но... време е да свиквате! И ако правите сметка да я карате като досега, сметката ви и без кръчмаря!!! Да живее прогресивното българско предприемачество!!! Ура! :)

твърда политика на балансиран бюджет и през 2010-2011 година, това означава устойчивост на икономиката. Верно? В тази криза?

Нещо не разбрах логиката. Да съгласна съм за хармонични семейства. Но в случая аз и моето дете, което също е гражданин и ценност какво - кучета ни яли. Аз да не съм искала съпругът ми да почине втова ми беше въпроса.

Ще има най-ниските ама съответно ще има и най-лошата инфраструктура и един куп други неща ще са на най-ниско ниво. Всяка развита страна има високи данъци. В Швейцария стигат до 60% от доходите. В Шотландия са 40% при нас са 10%. Та ще си имаме пари ама ще газим в кал... не е хубаво това

Тези такси и приходи от приватизация на държавни предприятия са временно явление,тъй като почти не са останали ,освен губещи заводи, а НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ТОЛКОВА ТАКСИ -БИ ТРЯБВАЛО ТОВА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ ДА Е БЕЗПЛАТНО -за лични карти,за паспорти,за нотариалн заверки и друти

az sam raabotil vav FIRMA koqto godi6no e pravila okolo 2 miliona.. ot tiq 2 miliona ima6e 20 sabotnici na zaplati ot 400 do 600 leva.. 6efa na firmata si gu6va6e po okolo 500 000 leva godi6no za sebe si 4ista pe4alba... KAJETE MI za6to trqbva da namalqvatt daanacite na BIZNESMENITE?? kolkoto i da im namalqvat danacite, biznesmenite ne uveli4avat zaplatata.. PRIMER e FIRMATA V KOQTO RABOTIH.. PRIMER sai drugite firmi v koito rabotqt masovo grajdanite za JALTI STOTINKI a tehnite 6efove karat koli za po 1 milion.. TOZI DAANAK SE NAMALQVA zaa da mogat OLIGARSITE razbira se da pe4elqt pove4e i vsi4ki MUTRI koito sa svarzani s tqh i te da pe4elqt pove4e.. tova e MUTRENSKA POLITIKAA

В България данъците може да се премахнат изцяло. Администрацията не се издържа от данъци, а от корупция. За всяка услуга например охрана на обществения ред, ние данъкоплатците заплащаме по няколко пъти. Това, че ще имаме най-ниските данъци може само да ни плаши допълнително. Г-н Дянков, може да е сред най-добрите икономисти в света, но е пропуснал един от първите уроци, а той е, че безплатен обяд няма. Ако се опитва да ни убеди, че имаме най-ефективната администрация, просто няма кой да му повярва :-D

i zaplati sy6to

От данъците не се плащат пенсии и помощи! Пенсиите и помощите са от осигуровките за пенсии и безработица от НОИ!Когато това не се спазва ,се влошава кризата в държавата,тъй като данъците са за общи разходи САМО за задължителното образование,ред и сигурност,здравеопаз в живото-застрашаващи състояния,инфраструк субсидии с възвращаемост за част от секторите,планиране политика и пазарна икономика с покупателна способност и икономика ,земеделие, здравеопазване и образование,сигурнос и правосъдие

Постъпленията в бюджета се формират от данъци,такси и приватизации. Логично е да се предположи, че като бъде премахнато данъчното бреме за да поддържаме някакво минимално ниво на социални разходи ще трябва да засилим приватизациите емфатично наричани привличане на стратегически, т. е. чуждестранни инвеститори. Предполагам, че такива ще се появят за най-добрите или в този контекст-най-доходни болници. Има и друг вариант. Като се има предвид, че сме бедни премахването на данъчното бреме ще ни доближи още повече до Латино-американския модел. Тези реформи все повече започват да ми приличат на вълната реформи в развиващите се страни, която е извстна с това, че почти навсякъде въпросните се провалиха. happy, ти наистина ли не знаеш, че ние и Македония имаме най-ниските данъци в ЕС или даваш рамо на данъчните реформи? ЛИНК: Tax rates of Europe - Wikipedia, the free encyclopedia. VAT e на старото ниво. ... 1377, Къде са забранени стачките и митингите? Къде звучи руска музика? И какви са тези измишльотини за ДАНС? И тук както гледам различни мнения има бол. Защо трябва да се пишат измишльотини? А за Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени и хора... - това си го сънувал докато с едното ухо си слушал чалга, а с другото-руска музика. Предполагам хора на Александров. С каква цел ги пишеш тези неща?

I NAI-NISKITE ZAPLATI, UMNIKOOOOUUU

И НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ.КЪДЕ В ЕВРОПА ИМА ЗАПЛАТА 240 ЛВ.ЗАЩО ДЯНКОВ НЕ КАЖЕ?НИКЪДЕ В СВЕТА НЯМА ТАКИВА НИСКИ ЗАПЛАТИ КАТО НАШИТЕ.ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА СРАМ!

danacite sa kato dohodite, nai-niski danaci - nai-niski dohodi...koe mu e hubavoto...

TIQ ako slojat PO NISKI DANACI 6te se IZVAR6I MASOV GENOCID NAD BALGARSKOTO NASELENIE.. 90% ot bulgarite pe4elqt pod 400 levaa na mesec koeto ne e OBLOJENO S DANAK.. danak pla6tat OLIGARSITE i bogatite.. AKo im se slojat NISKI DANACI za tqh, tova ozna4ava BOGATITE da pla6tat PO MALKO DANAK, no masovo graajdanite pak 6te rabotqt za 400 - 500 leva.. ako bogatite pla6tat po MALKO DANACI tova ozna4avaa da vlizat PO MALKO PARI v BUDJETA, koeto ozna4ava PO MALKO PARI ZA BOLNICI, PO MALKO PARI ZA SOCIALNI POMO6TI, PO MALKI PENSII, PO MALKO ZA OBRAZOVANIE.. sa6to po MALKO DANACI, ozna4ava OLIGARSITE da imat POVE4E KOLI, POVE4E KA6TI V 4UJBINA, POVE4E QHTI..NAMALQVANETO na DANAKAA e AKT sre6tu NARODA.. TRQBVA da SLOJAT ZABRANAA na MASOVATA RJDAEMOST, taka 4e bulgari, cigani, evrei, pakistanci, marsianci, da nqmat pove4e ot 1 DETE.. i trqbva da slojat po VISOKI DANACI na BIZNESMENITE

Навсякъде ще се облекчават данъчно СЕМЕЙСТВАТА С ДЕТЕ ИЛИ ДЕЦА-ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА Е ТАКАВА,ЗА ДА СЕ СТАРАЯТ ДА ГРАДЯТ ХАРМОНИЧНИ СЕМЕЙСТВА ,В КОИТО И ДВАМАТА РАБОТЯТ ЗА ДОБЪР СТАНДАРТ, И ИМАТ РАВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Ех да можеше Дянков да прочете тези коментари ! Та да му се насълзят очите за клетия Български народ ,да иди при бати си Бойко , па да му даде оставката си , а ? Мечти , мечти...........

Имам въпрос относно данъците. Но -во да уточня, че този цитиран в статията период е за след 1 г., а до тогава какво? Как да оцелеем? Та на въпроса: С какво млади семейства теглили кредит имат право на облекчение, а родител останал сам с непълнолетно дете - няма. И то останал сам не защото е разведен или нещо подобно, а поради злощастни стечения на обстоятелствата? Този 1 родител според Дянков как да си гледа детето? Ще се радвам ако някой отговори все пак. Имам чувството, че ако поне един депутат беше самотен родител щяха веднага да одобрят данъчно облекчение. А те какво направиха - обслужиха си банките с повече клиенти.

До до Happy А смяташ ли че официалната статистика на България и на държавите които цитираш имат нещо общо по обективност?

te sa si nai-niskite... niski danaciniski prihodi za durjavatanisko kachestvo na jivot. Ne sluchaino v Shveicaria tazi godina na referenduma OTKAZAHA da im se namaliava danaka.

В България били най-ниски данъците. Може би са най-ниски, но за един западноевропеец, ако живее в България и работи или е пенсионер в Западна Европа. За българите, имащи 15-20 пъти по-ниски доходи от европейците,както всичко друго, така и данъците отнесени към доходите им са много пъти по-високи от тези на Запад.Така, че приказките за най-ниски данъци в Европа са само за балъци, ако все още има такива.

Дянков: България ще има най-ниските данъци в ЕС. Ами Дянков всъщност е прав. Защото под неговото вещо ръководство България ще има най-ниската събрана сума от данъци в ЕС поради поради некъдърността на финасовия й министър да си събере вземанията.

Интересуваме кога ще има средноевропейски заплати? Тогава ще кажа браво, евала, машала и т.н.

То построихме соца! Вечна дружба с ЕС.

Ето-след като Румъния е ограничила социалните разходи/подразбира се за пасивно подпомагане без ефективност/ от ЕС отпускат 1 млрд блокирани и от МВФ -2 мрда,половината от които са за заплати в обществения сектор ,след като са проверили ,че политиката на новоизбраните там е на линия вече...

засега в Швейцария са най ниските данъци ....да видим колко ще ги направят в БГ...ако ги смъкнат това ще е предпоставка много крупни фирми да си преместят централните офиси които до момента са в Швейцария в БГ.....ех мечти

Г-н Дянков, безработни сме и сме гладни. За сметка на това гледаме да си плащаме здравните, че иначе големи глоби. Нищо, ти поне намали данъците.

Дянков е толкова компетентен, колкото беше Румяна Желева, ББ така я защитаваше - много компетентна, много знаеща и какво стана... Един ден по същия начин ще стане и с другаря Дянков, той горкия е още по-зле - наблюдавам научи няколко икономически термина и само тях повтаря - намаляне на данъците и ще дойдат инвестиции, ще поддържаме балансиран бюджет. АБЕ главчо ти не разбра ли докато си тук че няма да има инвестиции отвън, ти колко милиарда задълженияна държавата към фирмите не изплати в края на 2009 г. за да балансираш бюджета, ами сега като трябва да ги платиш, от къде??? Това правителство не говори за развитие на промишленност, търговия, туризъм и не влага там средства, ПОРАДИ КОЕТО НИКОГА НЯМА ДА ИМА УСПЕХ!! По интернет гледах курортите на Турция - 12 курорта всеки по свой начин устроен, но там са вложени много пари, и затова българите отиват там на почивка - и е по-евтино. Тоя глупак ще говори за балансиран бюджет. Час по-скоро трябва да си ходиш!!!

Колега, Б-я далеч не е на първо място по безработица в ЕС и Европа... но това да не ти пречи да се изявяваш като виден кръчмарски политик. Безработиц в Б-я за Септ. 2009 е 7.6%, за сметка на това за същия период имаш Франция - 10%, Германия 7.6%, Гърция 9.2%, Унгария 9.7%, Латвия - 19.7%, Португалия - 9.2%.. Повечето хора тук приказвате без да мислите, ей така, наизуст, с презумнцията че винаги в България е най-зле и това някак си ви дава право да плюете по който ви оттърва..

По-добре е да имаме все по-високи заплати.

При положение,че са ни в пъти по ниски доходите дори и тези данъци са убийствени Небива така елементарно да ни баламосват

стига да има кой да плаща.като гледам ,60% ще са безработни!!!

Нормално е да падат данъците. Това некадърно правителство унищожава всичко работещо все още и като никой не работи, няма и данъци.

след като и доходите ни са най - ниските, то е логично и данъците да са ни най - ниски. щеше да е конщуство, ако не е така ?!

Данъчната тежест на бизнеса и по-конкретно Данък печалба + Данък дивидент беше свалена от предния кабинет от 22 на 15% или в процентно изражение намарението е близо 32%! Това значи че ако Хер Флик смята че това ще е правителството, което ще намали най-много данъчната тежест за бизнеса трябва в края на мандата общите данъци за бизнеса да са под 10% (общо за данък печалба и данък дивидент) ПАЖИВЬОМ, УВИДЕМ!

Достатъчни са ни данък сгради и такса смет ,АМАН ОТ ПОПУЛИЗЪМ!!!!

Колко много некомпетнтни компетенции, на мързеливи и свикнали на подаяние хорица. Дянкооов това дето го искаш се прави в нормална държава, а не с мижитурки.

Да, най-ниските данъци, наи-ниските заплати, наи-лошото здравно обслужване, ...и т.н.