30% от Сребърния фонд за дълга, пенсионерите ще чакат

Работодателите и синдикатите одобриха по принцип предложението на вицепремиера Симеон Дянков средствата на Сребърния фонд да се инвестират в държавни ценни книжа или акции у нас. Те решиха фондът да започне да изплаща пенсии по-късно.

Обратно в новината

Коментари - 30% от Сребърния фонд за дълга, пенсионерите ще чакат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сегашните работещи издържат сегашните пенсионери. Като дойде време ние да се пенсионираме обаче, тогавашните работещи ще са 2 пъти по-малко, е как ще стане тогава работата? От тук нататък, когато мога никакви осигуровки не плащам, когато не мога най-много минимални. Ако ще не да криминализират, ако ще да бесят, дреме ми на патерицата. От тук нататък всичко което успея да спестя няма да го държа в пари даже. Всичко в злато и в гората. Аз да си знам, под тоя камък са ми здравните, под онова дърво ми е пенсията. А па Бойко ако иска да прати Цецо Кауня да ме намери, да ме хванат за хуя дружно.

Сега нека журналята да намерят Миленчо Велчев и да го питат за далаверката с външният дълг. Дойде време да се плаща. Но и Симеончо трябва да го намерите, той подписа сделката като премиер.

Братя! Още ли вярвате в лъжата Бойко и ГЕРБ? Народе опомни се!

Това показва,че официално България е фалирала,щом няма пари да си платят сметките. Защо никой не пита нас- защо взимат от спестяванията ни.После кой ще ги върне и кога? Никой не пита и защо се стигна до тук!!

Хора, разбрахте ли, че престъпниците по веригата тристранно сътрудничество просто се събраха и узакониха пладнешкия грабеж на т.н. "Сребърен фонд". Този фонд вече просто не е в наличност и е останала само кухата му табелка. Разграбен е както и всичко останало от милиционерската клика. Камък върху камък не е останало. Още спете и блейте, ама яко, за да чуе цялата Вселена!

ББ се обгражда с прости и некомпитентни,за да ги държи в подчинение.Така правят и всички наши бизнесмени.

Синдикатите играят съвместно с крадливите управляващи заедно с разни грабителски организации и асоциации.

Хей,глупак до пенсиите на хората ли опря.Съсипа резерва,унищожаваш България,а ББ ти се възхищава.

ами,нали дянков идва от америка,какво сте кажете,добре прилага закона на понти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господа измислени капиталисти, Що не вземете да натоварите на шлепове нашите пенсионери - вашите родители - и да ги издавите в Дунава? Ще си решите проблемите с кражбата на пенсиите им, за да закръглите сметките си в чуждите банки. Такива продажници, такива патологични крадци като нашите ръководители няма по света, дори в Африка са по-честни и национално отговорни. Но народът си заслужава точно такива типове - с овцедушието си, вроденото предателство и леност. Дано всички вие доживеете момента, когато ще ви кажат, че пари за пенсии няма и че пътя ви е само един - към Орландовци. За да останат айдуците и психопатите, които вие си избирате и пазите.

Терзи ще ометат хамбара! Да му мислят следващите! Всяка година обаче умират по минимум 100 000 пенсионера и то от тези с най-ниските пенсии. И средната пенсия ежегодно се увеличава, без да е имало официална индексация! И ще дойде момент наистина пенсионната система да се срине. при източен Сребърен фонд!Това е новата формула за геноцид върху възрастните сега и в бъдеще време, заложена от Герберите, от продажните синдикати и от оядените "работодатели"!

Не лъжете хората, че само с 30% от Сребърния фонд ще плащате дълга. Процент от така наречените приватизации също трябва да отива там, а с този дълг това няма да се случи, а парите ще отидат директно за погасяването му. Следователно процентът ще е много по-голям от така заявения. Не заблуждавайте хората, и много ме съмнява, че парите, излезли от този фонд, отново ще се върнат там. Ще се върнат, колкото парите от фискалния и здравен резерв, за които абсолютно никаква отчетност няма! Как незаконно ни национализираха парите от Здравния резерв, какви дупки запушиха с него на фона на умиращите по вина на държавата болни, никой не знае. Същото ще стане и с парите ни от Сребърния фонд.

Тоя е престъпник! Ще ги вложи 30% в ДЦК, а после държавата ще плаща лихвите от нашите данъци.

Другата новина е, че Сребърният фонд ще започне да плаща пенсии през 2028 година, а не през 2018-та, каквото беше първоначалното намерение, съобщи лидерът на КНСБ Пламен Димитров след тристранката, цитиран от БНР. ПРЕСТЪПНИЦИ. КРАДЦИ. След 2028 тези хора, които ще се пенсионират сега няма да са живи, а са изграждали тази икономика.

Какво безочие и нагласт! Направо съм потресен. Дянков/Борисов/ се стреми да отнеме и последнят залък на върасните хора. Това е по-лошо от геноцид. Обричат хората на бавна и мъчителна смърт.

Единствен и необходим извод от дейноста на това правителство е НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.

Системата на социализма се смени с по добра-така ли е. За 22 год. трябваше да има по добра икономика. Сега всеки българин го очаква светлото бъдеще на мизерия при пенсиониране. Причината е краденето и некомпетентното управление на всякакви мераклии за власт.

А, много добре! Чакам следващата стъпка - здравеопазване според направените вноски, платено образование и съкращаване на майчинските и плащанията за безработица само за до два месеца, кола само за този който може да си плаща бензин, паркинг и застраховки, жилище само за тези, които могат да го санират и да плащат за подръжката на околното пространство. Останалите са лош матриал и бързо, бързо да мрат.

Е-не така Те /циганите/ първо ще се изучат-могат го.Това зная от опит: -в класа на най-строгия учител в нашето училище /СВЕТЛА МУ ПАМЯТ/ беше отличник един циганин ...

От 1989г . насам, всички управляващи да ги съберат, на малкия пръст на Тодор Живков, немогат да му сипат вода. В началото на прехода обявиха, че парите за пенсии са откраднати, сегашните кой ги открадна - ГЕРБ. Вряскащите от ГЕРБ защо не изкараха нещо при управлението си ами сама се жалят и накрая пак предишните плащат сметката а не те.

няма проблем,ще чакат пенсионерите,те 3 години чакат ще почакат ако трябва още 5 пъти по 3 години,стига да оцелеят на хляб и вода,ако ли пък не ще отидат при свети петър и ще си живеят живота там,хем те добре хем държавата добре,ще направи икономии от пенсии и ще има за по големи бонуси за следващата година

Изядоха като пирани всичко от (8 мл. лв.) които бяха в държавния резерв. Опраскаха и парите на здравния резерв. Сега бесрамно посягат на сребърния фонд.Ако могат да ни вземат и "оная работа" не биха се посвенили гадовете........

30% от Сребърния фонд за дълга, останалото за нас - ГЕРБ. Пенсионерите да мрат. Това е от нас.

Писна ми от пишещи и недоволни!Един от нас не описа начин за излизане от това положение. Иначе, да ругаем и писукаме във форума ,можем! А те могат и го правят ! Това е! А ние, вместо да вземем нещата в свои ръце, само жално стенем... И това ни е малко, защото сме с робска психика! Дори и циганите се борят и използват максимално правата си срещу минимални задължения .А ние ?

писах за 2 начина - Терминал 1 и Терминал 2 на летище София, ама няма кой да чете.

Писали сме едновременно...:))) Написаното означава бягство, а не решение.

А нека бунаците в тази издънена държава да продължават да внасят данъци,осигуровки за здраве и пенсии,за да могат тунеядците в нея да си живеят живота!!!

съм от отниошението на синдикатите. Явно изходите от кризата са само два - Терминал 1 и Терминал 2 на летище София.

Големи комисионни може би са предложил на правителството от "най-хубавата" банка в света HSBC или от "най-красивата" такава Goldman Sachs и двете с криминално минало и неясно бъдеще за да източат каквото е останало в хазната.

Браво на термитите от герб. Всичко опоскаха и тоя фонд го няма, а сега ни пробутват, че ще му влагат средствата не знам си къде. Плащания през 2028 г.-те това ми е любимата година. До тогава я камилата, я камиларя. Мутрата от Банкя, къде са ограбените средства? Къде са милиардите? Дебилииии и мошеницииии!

УМНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ СЕ ОГРАЖДА С ПО-УМНИ ОТ НЕГО ХОРА И СЕ УЧИ ОТ ТЯХ. А ПРОСТИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ СЕ ОГРАЖДА С ПО-ГЛУПАВИ ОТ НЕГО ХОРА ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА Е ПО УМЕН ОТ ТЯХ. ТАКА ББ Е ПО УМЕН ОТ ВСИЧКИ И КАКВОТО КАЖЕ ТОВА СТАВА- НО ДО КОГА...ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ....

Боже Господи,няма ли кой да ги спре тези малоумници.Ало синдикатите спите ли.Не виждате ли,че затрихте народа.Щели да останат само пенсионери след 10 год.,ами вие какво правите за младите хора за да останат в България.Принуждавате възрастните да работят до гроб,а в това време младите стоят безработни.

Не синдикатите, ние сме си виновни като сме избрали такива управници. Ама българина все така прави от трън та на глог, че по-висок! По добре бе преди три години, вече не вярвам, че тогава се е крало повече от сега!

Сега отлагат до 2028, а следващите правителства постепенно ще отложат до 2108, когато няма да има вече нито Сребърен фонд, нито останали българи.

каква невероятна мизерия и беднотия е тази България. тези 2 млрд. лв. на които се крепи пенсионния фонд и финансовата стабилност на цялата ни държава са прашинка дори за Гърция, която така злорадо "оплакваме". Толкова пари имат и тримата юнаци- Васил Божков, Цветелина Бориславова и Бойко Борисов между другото ???

Хер Флик източва нанякьде хазната . Даже да ги влага на сметка, то това е с цената на сьздадената от липсата на източемите пари допьлнителна повсеместна мизерия у нас.

Щом нещо се завърти в картуните на управляващите, то непременно става така, както са си го наумили. Това, че първо го споделят с нас е само , за да ни драдзнят и за да ни внушават, че управляват прозрачно. Истината е, че опоскаха всичко без това да е прозрачно. Няма медии, които да се позаинтересуват. Живеем в мъгла.

Какви медии бе човек, те се надпреварват да хвалят до небесата големия бял вожд ББ! Не знам къде останаха обективните медии в България, как толкова бързо ги подчиниха и тях!

Апел който членува към някой синдикат да се махне и да не плаща членски внос!!!Да видим от каде ще се издържат?Ето 31,03,2012 и 30,04,2012 СЛЕД ПОДАВАНЕ на информацията от НСИ ще излезе цялата истина за "розовото " положение в БГ. Гръцкият вариант ще е цвете те поне са в Евро зоната , ама ние като държава няма как и да се справим!!!

дреме им за нас. Никой не ги е избирал, ама гледай как решават смърта на пенсионерите - днешни и бъдещи. Сякаш 28 години са утре, сякаш хората нямат право да живеят добре. Сборище от палачи - това са тези на снимката. Работа няма за никой, а те само гледат от кои народни пари да откраднат.

Тази "новина" я знаех много отдавна.

А в някои държави първо се гледа колко стаж си набрал, /заложено е в законодателството им, в Англия, Турция, в Канада например можеш да се пенсионираш на 39 г. възраст при внесени определен размер осигуровки/, а тук е по- лесно само да се вдига възрастта за пенсия, да се криминализирало неплащането на осигуровки, изобщо по всякакъв начин се гледа да няма пенсионери, ама да плащаме, та да има какво да харчат правителствата. Че защо да ги плащам тия осигуровки?

тия трима глупака боко цецои и дянков с всеки изминат ден доказват че им е по силите да затрият държавата нормално докато има говеда да ги търпят

До единствената ИСТИНА се стига само по пътя на парите.Ако парите не ви стигат означава че пътят е грешен.Благороден факт който ГЛУПАКЪТ заобикаля с ВРЕМЕТО.Но времето е голям дявол.Вицето г-н Дянков също го знае.Когато времето изтече идва РЕВАНЕТО.ГЛУПАКЪТ е сигурен че няма да реве но на финала се приватизират печалбите и социализират дълговете както в момента прави г-н Дянков.

Само на мен ли така ми се струва или "доблестните синдикати, защитници на правата на трудещите се" пак обърнаха палачинката? Друго хортуваха май преди месец време за идеите дянкови...

Някой да е виждал мургав в учебна кола и НЕработещ млад пенсионер. Аз не съм виждала. А какво става сега. Ще трябва да си осиновявам младо пенсионерче. Всяко семейство с осиновен млад пенсионер на 45-50г. а аз ще работя до 70.

Какви пенсии от този фонд?! След 10 години България ще е само пенсионери - и по 5 лева месечно няма да се паднат от този смешен фонд!

Ако незабавно не вземем в ръце продуктите на г-н Калашников, познайте до къде ще ни докарат ГРОБарите? Под мъдрата опека на посранник Уорлик, Боко Рапона съвсем скоро ще обяви обществена поръчка за масови гробища за останалия жив електорат.

Обаче обърнете внимание как са го написали - синдикати и работодатели подкрепили компромисния вариант и разрешили до 10 % от Сребърния фонд...., а малко по-долу е разяснен този компромисен вариант, че всяка следваща година още по 10 %, докато стигне 70%! Пълни мошеници! Как има още слепи и глухи хора за случващото се в държавата ни, бе? Вие подкрепяте безобразията на управляващите!

Ако му позволим да излети от тук.

На снимката онзи "всемогъщ" все знаещ и изказващ се Данев. Вдигнете пенсиите на хората според % на връхлитащата ни инфлация. ГЕРБ ни оправя яко.

След като се нагушиха с фискалният резерв и резерва на здравната каса Б.Борисов и гробокопачите му С.Дянков ,Цв.Цветанов и сие хвърлиха окото на,, Сребърния фонд,,.Явно управляващите играят ва банк в края на управленският им грабеж.Дянков ще си отиде в САЩ при семейството, а това правителство на съд и линч за ликвидацията и геноцида спрямо собственият му народ.

ама за това никой не смее да говори.

Долу правителството на Световната банДа, на Сорос и олигархията. Всеки лев даден на това правителство е смъртоносен удар по България.

Чакали чакали и така и не дочакали.

Вместо да търсят инвеститори грабители от чужбина Сребърния фонд може да се вложи в изграждането на АЕЦ. Така поне 50 години ще носи сигурни приходи.