Без компромиси за пенсионната реформа, отсече Дянков

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че въпреки протестите, правителството е решено да проведе пенсионната реформа и действията в тази посока са отговорни и реформаторски.

Обратно в новината

Коментари - Без компромиси за пенсионната реформа, отсече Дянков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков май единствен от ГЕРБ знае какво иска, поддържа го и не е фурнаджийска лопатада. Колкото по- рано стане, толкова по- добре от всички. И да направи онези фуражки да не се скатават, а да си плащат, както всички нас. Колко до бъдещето му не се косете - той ще си отиде в Америка и ще живее по- добре, но ние оставаме тук и кой ще го замести

Браво

Моля ,моля какви 9 лв.Това е в далечното бъдеще до тогава "я камилата я камиларя".

реформата която трябва да се направи е проста и всички е знаят , но не искат да я направят защото не могат да крадат : 1. Пенсионната възраст трябва да се увеличи реално на 65 години за всички . 2. Да се махнат 1,2 категория труд , просто хората да получават повече пари за труда си , както е в нормалните държави . Всеки сам си избира работата в крайна сметка. 3. Когато навържшиш 65 да можешда си теглиш парите от фонда ако искаш. 4. Всеки да взима пенсия независимо от стажа но пропорционално на времето което е работил.

ДА, ЩЕ ЛИКВИДИРАТ БДЖ, ЗЕМЕДЕЛИЕТО СЪЩО, ЩЕ ПРИВАТИЗИРАТ ПОЩИТЕ, ЧУЖДИ ЩЕ РАБОТЯТ НАД ШИСТОВИЯ ГАЗ, ДАДОХМЕ СИ ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ НА ЧУЖДЕНЦИ, ЗАТВОРИХА КРЕМИКОВЦИ, ВОДАТА Е ПОД ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ, ТОКА СЪЩО....., АМИ ТОВА НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ПОЧТИ КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ? А Е БИЛА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! А СЕГА САМО ЕДНА МИЖАВА ДЪРЖАВИЦА, НА КОЯТО Й ДЪРПАТ КОНЦИТЕ, А ТЯ ОТ СВОЯ СТРАНА ПРАВИ ПОДАНИЦИТЕ СИ НА ЛУДИ, КАТО ГИ МАНИПУЛИРА И ЛЪЖЕ ОТКРИТО! А НАЙ ЛОШОТО Е, ЧЕ НИЕ СИ СТОИМ КРОТКО, САМО СИ КОМЕНТИРАМЕ ТУК И НИЩО НЕ ПРАВИМ ЗА ПРОМЯНА......

Мога да продължа! Догодина НИКАКВИ пенсии няма да получавате, а ще плащате за да ходите ба работа. Да ВИ е ЧЕСТИТО!

спаси България! Долу некадърното антибългарско правителство на Отворено общество!

просто няма да има БДЖ и това е. Не може да не си плаща там никой. Циганите се возят без пари,пенсионерите и студентите на половин цена , после нямало пари. И без БДЖ ще изкараме, ако има нужда от него, някой ще го създаде отново. като го няма кремиковци какво, нищо , че реваха за него. Сега въздухът в София е в пъти по чист

ох, боже този пхк дянков се интересува само от религиозен и културен туризхм, само това му е в устата... особено като увеличат с девет лева наикои пенсии, ще се изтрепиат хората да ходят по екскурзии... а в бедната ни дхржава и кои знае колко поклонници ще доидат.от чужбина. това увеличение на пенсиите само на тези дето наи малко са се осигурявали, е неправилно. по добре да им дават социална помощ. нали пенсиите са изчислявани по методики, формули и т.н. защо развалят и без това сбхркания механизхм. такива решения не могат да предизвикат уважението на хората, даже и тези които ни управляват да се хвалят, че много неща са направили.

дянков, го хоме ! преди да си ни довършил съвсем ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Томича 11!Това за Гърция,написано от тебе е самата истина,само че много хитро не си посочил причините и съзнателно го коментираш срещу политиката на ГЕРБ!Не си наясно,че Гърция никога не е била комунистическа страна,а напротив когато комунистите надигнаха глава през 60-те години дойдоха военните и ги разбиха!Жимял съм и съм работил в Гърция и знам какъв е живота там-той е рай в сравнение с нашия,но помни от мене-няма по-голямо зло за един народ от това да бъде управляван половин век от комунистите!Те биха опустошили Гърция само за 4 г.та камо ли 50-60,както у нас!

Да бе да. Сега като не ги управляват комунисти що са на този хал. И пак са в пъти по добре от нас. И нас не ни управляват комунисти, нали ?? Ама си затъваме всеки ден.

и някои мъз с рунтаци гърди да ви се падне в тази къща.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господи, моля те без компромис към това недоразумение и семейството му!!! Не забравяй и любовницата!

Така Дянков, всички средноинтелигентни хора в България те подкрепят! А комунистите мафиоти, които окрадоха страната от партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и от кръга на Гоце ДС-то, така или иначе няма да те разберат... Не ще те разберат и лумпените от БДЖ, които слушат комсомолските, партийни секретари и доносниците на ДС като Тренчев и Димитров... Такива са и "земеделците4 и "МВР" "стачниците"...

Ей умен и свършен от 47-ма година не слагай всички там .

ЕВАЛА ДЯНКОВ , КЕФИШ МЕ!!!

Ма вземи си го покани на тясна среща с приходи без напъване .

Ма вземи си го покани на тясна среща с приходи без напъване .

Най-доброто решение срещу рецесията е да се понижи пенсионната възраст (по възможност на 50, а защо не и на 35 години), да се дадат още пари на земеделците, за да си купят още по-лъскави комбайни и трактори, да се назначат още железничари, които при неналичен подвижен състав, който да се самозапалва и гори като факла, да викат ту-ту и паф-паф, докато си бъркат в гъза. А, да не забравяме и полицаите. Тях ще ги пенсионираме при 5 години трудов стаж (зер ще ходят с памперси на работа като навършат 25), ще им даваме по 100 заплати при уволнение и двойна пенсия. С тези мерки ще изгазим кризата и ще се устремим към светлото бъдеще

Да забравите и по хилядарка на циганите. По възможност на месец. На всяко дете. Ех как добре ще ми дойдат 15 бона на месец

ЕХО Г0Н ДЯНКОВ КАКВО СТАНА С ФТЗПБ КОЙ ЩЕ ПОКРИЕ АКО МИ ФАЛИРА ФИРМАТА НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТОЯ ФОНД ЗАКРИХТЕ ГО КЪДЕ ОТИДОХА ТИЯ ПАРИ ДЕТО МИ ГИ УДЪРЖАХТЕ С ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ ДА НЕ СТЕ СИ ПЛАТИЛИ С ТЯХ ВАШИЯ КРЕДИТ

Гръцкият премиер Георгиус Папандреу предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството, ги чака съдбата на България. Нима, каза той, вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима, о...бърна се той към пенсионерите, вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 600-700? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не, както досега, само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме, и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението, в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение, ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем.

Браво и пак поздравления .Много си точен , прати това на оня перушан Дянков и всички идиоти от това правителство ....да и без компромис към това недоразумение ,семейството му и любовницата --ама тоя смешник ,може ли да има любовница ??!!! Аз мисля че НЕ ...ако е готина ,да я даде насам ......ще я обслужим добре .....ха-ха-ха .

Каквито и реформи да се предприемат няма да се оправи положението.При това масово бягане на млади хора от България и това застаряващо население.Просто няма изход и това е.

Стана ти ясно май!? Или Флик или и двамцата с все герберите!!!

С терористи като теб не се преговаря! Това си е основен принцип.

ДЯНКОВ, ОТГОВОРИ СИ САМ НА СЕБЕ СИ КАК СЕ ЖИВЕЕ С 136 ЛВ. - ЗА ЛЕКАРСТВА, ОТОПЛЕНИЕ, ДАНЪК И КОЛКО ОСТАВАТ ЗА ХРАНА.Я КАТО СИ ТАКЪВ РИСКУВАЧ РЕЗНИ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА ДА ВИДИТЕ КАКВО Е ГЛАД/МИНИМАЛНАТА Е 50% ПОВЕЧЕ ОТ МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ/И СЕ ЗАПИТАЙ ЗАЩО ПЕНСИОНЕРИТЕ РАБОТЯТ. ТВОЯТ ЗАД ОКЕАНСКИ МОДЕЛ МОЖЕ ДА ПРОРАБОТИ АКО ПЕНСИЯТА МИ ЗА 45 ГОДИНИ Е В ХИЛЯДИ КАКТО НА ЗАПАД- ЗАЩО НАЛАГАТЕ МОДЕЛИ ОТ ЗАПАД БЕЗ ДА СА ПАРИЧНО СЪИЗМЕРИМИ. ПРЕСТАНИ ДА СЕ ПОКАЗВАШ НА МОЖЕШ И ЗНАЕШ ЗАЩОТО СИ ГОЛА ВОДА- СУХАР,КОЙТО ОТ ГОЛИ ЦИФРИ НИЩО НЕ РАЗБИРА. СЛЕЗ НА ЗЕМАТА И ВИШ МИЗЕРИЯТА В КОЯТО СМЕ.

Стига с тия 136 лева пенсия бе. Кой ви е виновен ,че гласувахте за хора които окрадоха пенсионния фонд. НИКОЙ, набийте си ги в кратуните НИКОИЙ на запад не разчита САМО на държавна пенсия. Хората още от 30 годишни почват да си правят сметката, има безброй възможности, застраховки, акции, облигации, частни застрахователни фондове с по 200 годишна история. Ти кво си си мислил, че като се пенсионираш и ще взимаш 1000 лева пенсия като си била на заплата 400 лева? Щом си бил на такава заплата значи толкова блага си произвел - като за 400 лева. Които е взимал 3000 значи за толкова е произвел и пенсията ще е друга . Или искате да ми сравните един стругар примерно във фабрика като Кремиковци с шефа на Кримиковци и да взимат еднаква пенсия и двамата?С тия простотии ви пълнеха главата комунистите "От всекиго според труда на всекиго според потребностите"

Само да ми припомниш какво стана с частните пенсионни фондове?

Дигай си парцалите от България некадърник нещастен!!!

долу малоумното, лъжливо управление на тиквата проста - най големия резил в историята на България

Такова мекотело като този мазник Дянков не съм виждал.

до 1990 добре си бехме, пенсионирахме се на 55 жените, мъжете на 58, безработни нямаше, работа имаше за всички млади,а сега незнам дали ще си дочакам пенсииката, ако не кои ще я прибере

е да ама мандалото лопна. Идва момент когато трябва да се плаща чорбата. Комунизма като единсбъркан строи не устиска и просто загуби състезанието. И да ревете все тая. Стягайте се и работете . А работа за младите имаше обаче границите бяха затворени. Ако бяха отворени пак кадърните млади хора щяха да са навън , просто защото не може и дума да става за сравнение между примерно работа в Силиконовата Долина и завода в Правец да речем ;-)

Без повече компромиси да им покажем пътя..От тях само зулуми виждаме и може да очакваме.....

Тези май не знаят и трябва някой да им покаже пътя, за къде да си ходят!Тоя за дудук не става, камо ли за финансист!

Ок, ще е без компромиси за теб, ч.футското ви правителство и пожарникаря-олигарх. ОСТАВКА!!! Оставка докато не паднете, за да ви съдим за геноцид и престъпления срещу България.

след 2 години герб с 1 дупетат в парламента по добре с станишев отколкото с бате ви бойко тази реформа си я натикайте там къде слънце не огрева айде мммм...........

След 2 години ГЕРБ ще има мнозинство а за Станишев малко хора ще си спомнят. Ат гого що да чакаш две години. Хващай самолета за Куба, там още са от твоите хора, поне докато не умре Кастро

След 2 години Брато тебе няма да те има, както и повечето хора на Земята! Данков също, дори по-рано ще е отпътувал в небитието. Иначе истински ме забавлявате с малоумните си умозаключения!

В Созопол Дянков покровителста мафиота Арнаутски. Стотици хиляди привежда на фондация "Созопол" вместо на Градския музеи. И Арнаутски пълни гушите на Божидар Димитров и Цоня Дражева. А дали чрез тях и "принципния" Дянков не се облажава?

Да бе, Всеки, който каже думите "реформа" и "работа" в тоя форум е обявен за гербер. Нека по-скоро ги направят тези реформи в пенсионната система и БДЖ. Нека реформират полицията и армията. И нека стане бързо. Нека веднъж за винаги се изкорени мързела по нашите ширини и се научим всеки да си гледа работата!

Ами няма да го дочакате от тях, защото трябва да започнат от себе си и себеподобните им....

БОКЛУК!!! П.С. Моля да ми се публикува коментара, т.к. друго не мога да кажа!

защо бе момче си толкова неуко.ами искай съвдет от някой простичък човек и той ще ти каже какво трябва да се направи. Статистиката която показва че инвалидните пенсии настигат тези с работещите ще е така. Има простоват народ както казвате вие но ето че са по хитри от вас. за това ще има повече инвалидни пенсии. така е като не ви стига ума.

Само преди 22 години осигурителният стаж беше 55 - за жените, 60 - за мъжете. Нямаше нито един безработен... Как тогава имаше всичко, нужно на хората за достоен живот? Как животът не беше борба за физическо оцеляване, а за каквото сам си решиш оттам нагоре - за книги, филми, театри, наука... Как? Много просто как: България си имаше държава - национална държава: със собствено селско стопанство (съзнателно ликвидирано преди 20 години), със собствена промишленост (съзнателно ликвидирана и предадана в чужди ръце преди 20 години), със собствена енергетика (съзнателно предадена чрез договори със "съюзи" преди няколко години), със собствена армия (съзнателно разтуряна от 20 години), със собствени комуникации (съзнателно продадени на чужденци преди няколко години), със собствена земя (гласена за продажба на чужденци - за шистов газ, за злато...), със собствена територия (съзнателно предадена за военни бази на чужденци); със социална осигурителна система (съзнателно рушена от 20 години); със собствени жилища за всяко семейство (съзнателно подготвяни за изземване сега заради непосилни данъци, осигуровки, цени)...

РОФЛ! Ами като е било толкова хубаво, как така самите тогавашни лидери са си разтурили държавата, а вие - покорните овчици и до ден днешен си пазите рейтинга на комунягите завидно висок и стабилен? Сега положението е трагично, но с тези сълзи по комунизма може да ходиш на мта си!

идете в германия, там обмислят пенсиониране на 70 годишна възраст, в бг може да го гласуват преди тях

РЕФОРМАТА Е КОЙ КАКВОТО СИ Е ВНЕСЪЛ , ТОВА ДА СИ ПОЛУЧАВА.ЗАЩО ТОВА НЕ НЕ ГЛЕДАТЕ ОТ ЗАПАДА ?

Само това е начина, иначе загиваме. Всеки работещ трябва да издържа еден пенсионер. Ами да стие раждали, а ние сиемето вън или някъде си. Предишните правителства ги беше страх, защото си мислеха само за кожата и изборите.

И за още нещо мислеха предишните управници-за собственото/и на наследниците и родата/ богатство...

Кучето си лае а кервана си върви. Нека държавните служители да си поемат осигуровките и тогава ще ги питаме искат ли още една година да си седят на пикливите столчета а младите нека се гърчат без работа защото тези търтеи не освобождават топлите си местенца.

Слаб 2 на финансовия министър ще има от народа!Той не си е свършил работата и да събере 1 милярд вземания и да попълни липсата на пари в НОИ,вместо това вдига годините за пенсия!Срам и позор!Наорода няма да прости!

Преди да пишеш оценка, задай си въпроса - постижимо ли е това? ОТГОВОР: НЕ

И защо не???? Красимир Стефанов като трябваше да се извинява миналата година, се извини с Митрева (махнаха я). А тази година като няма с кого да се извинява, шефа му обвинява всички. Що не махнат това мазно момче и да намерят някой по-грамотен за събира. Другиге могат,ние-не. ЗАЩО?

ПОСТИЖИМО е само да се мачка народа нали?!?!

Г-н Борисов, извинете, че буквално се хващам за думите ви, но не мога да слушам повече глупости. В интервюто си в БТВ пред водещите, вие споменахте, че пенсионерите "прегръщаха неподходящите лица" и затова да си мълчат и разполагат с пенсиите, които имат. Пълни глупости. Никого не съм прегръщала и в никого не съм се вричала във вярност, просто работих и вярвах, че един ден ще живея достойно, горда с това, което съм била. И, стига с тия комунисти. Толкова вода изтече от тогава. Народа се изчака да потече жълтата вода, но нейсе. Не злоупотребявайте с пенсионерите. Както виждате те си мълчат най-много, търпят, докато умрат. За съжаление това е единствената алтернатива за тях.

Аз пък от кадрите на Бузлуджа друго виждах. При това не толкова отдавна, колкото ти се иска на теб. Съвсем скоро си беше! !е и на първи май ТАЗИ година.

Нещастник! Върви на майната си, откъдето си дошъл.

Дианков е смешен и гнусен организъм

Тази реформа се прави от 10 фодини-вдига се осигурителен стаж и възраст/от 55 на 60 за жените и от 60 на 63 за мъжете/. Но Дянков нали не е бил в България и не знае за това!! Така, че нека спре да говори, че няма реформи! Изобщо защо само нашата възраст да поема тежестите! Ами има и други инструменти за вдигане на парите в НОИ. Ние сме добри граждани и си плащаме данъци, парно и всички задължения, не е редно пак да сме потърпевши!!Още повече, че безработицата в България е огромна и просто няма къде да се навърти този стаж, който той иска да прокара!!

Абе ей ХОРА, защо поредното тъпото министърче не внесе промяна в закона за техните пенсии - Царя прие закон всеки министър, трил стола за 6 месеца, независимо от възрастта си да си получи пенсийка, НО не тавана, както е за нас простосмъртните?! Защо некадърната държавна администрация да не си плаща осигуровките, така както всеки от нас го прави. Седна Бакалина и сметна на Пожарникарчето от къде да си увеличи парите в хазната. Ей държава без участие в икономика НЯМА. ОТ данъци и осигуровки не може да се издържа. Къде Ви е ИЗЛИШЪКА от миналото правителство - изядохте го, защото сте некъдърни. "Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"! И най-големите националисти ще изгоните в чужбина. Да ви видя тогава кой ще ви храни!

И ти ли си подставено лице - работник в "отворен източник" с български език? или си обикновен наивник?! Ние го съдим тоя и всички като него за това, че САМИТЕ ТЕ ни организират "кризата", на фона на която да ни викат: "Аз съм зъболекар и ще ви извадя болния зъб", "Аз съм хирург и ще ви режа краката и ръцете, за да ви спасявам"! СЕГА РАЗБРА ЛИ? Тоя влезе с взлом и невъобразим цинизъм да вдига осигурителни минимуми до степен да не могат да бъдат плащани от хората, да организира вдигането на данъци, цени и пр. ВСЕВЪЗМОЖНИ ПЛАЩАНИЯ и всевъзможни задължения на хората (вкл. с новоизмислени "декларации" за всичко, което се сетиш) така, че в един момент всички да се окажат ДЛЪЖНИЦИ с непосилни суми. Така естествено се блокират каквито и да е постъпления в хазната. Тогава идва той с гол в ръката меч и вика: Трябва да режем, за да ви спасим!" Елементарно, нискочело, нагло - като военна операция на НАТО за "освобождаване" на избрана от тях страна.

Валка, простотията ти е безгранична.

въпреки, че сегашното управление бъка от милиционери талантите трябва да се признават. +1 за Дянков.

СТИГА С ТИЯ ПЕНСИИ! ДА СЕ ЗАБРАНЯТ! ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛА КЪМ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!

що? светлият социализъм дето го построихме за 45 години не заслужава ли магистрала?

Добре че беше соца да има какво 22 години да крадат "демократите". Те още не са изсрали всичко, с което си натъпкаха търбусите от взетата наготово, строена 45 години държава - останаха им още два три залъка - БАН, БДЖ... Добре, че беше соца да им построи пътищата в оназ селска, разбита от втората св. война държава и от националната криза тогава и репарациите да направят истинска държава - с пътища, енергетика, язовири, проходи, жп-мрежа, училища, болници, детски градини, театри, кина, действаци читалища, социални гаранции, никаква безработица и т.н. и т.н. Тия сега какви "магистрали" правят?! Просто поправят направените още преди десетилетия пътища.

Построеното по врeме на светлия социализъм от нашите бащи и майки беше приватизирано (продадено,разграбено) по време на 20-годишния преход. В хазната,а съответно и в пенсионен фонд трябваше да постъпят между 150 до 300 млрд (по различни оценки) долара. Но сухият остатък след приватизацията се оказа ни повече,ни по-малко от ... 3 млрд! А държавата беше разграбена до корен - в момента единствените държавни активи останаха осакатените АЕЦ Белене и БДЖ! И на тях им е дигнат мерника и в скоро време ще се разделим и с тях!

Тези реформи трябва да се направят, иначе ни чака намаление на заплати, намаление на пенсии, голяма безработица и т.н. Управлението на една държава е математика, а както знаем тя е точна наука. Предишните правителства, ако бяха направили реформите, а за това имаха 20 год. сега нямаше да сме на това дередже. Виновни са всички партии, и тяхната демагогия без изключение за сегашното състояние на държавата. Реформите трябва да се направят и обърнатата пирамида трябва да си застане отново стабилно во веки веков. Безработица ще има, и то голяма, това е неизбежно, затова държавата трябва да открие обществени столове за тези, който се намират под прага на бедност, нейзбежно е. И всеки трябва да знае, че вече ще има работа за най добрите от добрите, затова учение му е майката и то всестранно. Може много да не са съгласни с моето виждане по въпроса, но истината е това и тя в много случай боли. На карта е заложено съществуванета и просперитета на държавата, всички партии обединете се в името на една кауза. Няма време!!!

Гербер смрадлив. Не може да има обединение с боклуци като вас. Защо? Защото вие го разбирате това обединение като пълно съгласие , пляскане и прегръщане с крадци като вас.