Съкращаването на депозитите увеличава напрежението в Гърция

Банковите депозити в Гърция са се съкратили с над 7,5 милиарда евро през февруари, увеличавайки допълнително напрежението в разклатената финансова система.

Обратно в новината

Коментари - Съкращаването на депозитите увеличава напрежението в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако неолибералите обяват Гърция за фалирала, тя винаги може да си върне драхмата с един национален референдум! Между впрочем това е било винаги резервния вариант на СИРИЗА. За разлика от българите гърците добре знаят, че Европа от Хърватско на запад действа РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ с ПРАВОВА ДЪРЖАВА и народите са 100% независими и суверенни сами да си определят бъдещето си! Нашият мутроолигархичен политически елит от всички центове продаде БНБ на американците без да пита народа си и там се подвизава сега МВФ ограбващ парите на българите! Време е българския народ да спретне своята СИРИЗА ,която да национализира БНБ и я изкара от ръцете на американците! Идея за България

Опитват се да внушат на българите, че по руския модел се живее по-добре от ЕС и САЩ. Гърция никога няма да тръгне по руската свирка, може само да блъфира, но до там.Гърците не са глупави да се отвържат от ЕС и да се вържат за Русия. САМИТЕ РУСНАЦИ БЯГАТ ОТ РУСИЯ. ВЕЧЕ 12 МИЛИОНА ЖИВЕЯТ В СТРАНИ ОТ ЗАПАДНИЯ СВЯТ.

12 милиона милионери живеят в западния свят.беден руснак на вън не съм виждал.докато прошляци български колкото искаш.

Какво да прави бедния руснак на запад? Там няма самагон. А без самагон богатата руска душа не може.

СИРИЗА стрелят право в десетката Проблема не е в точните суми и кой на кого какво трябва да връща. Нито Ципрас нито Кредиторите са наивни. Това което СИРИЗА се опитват е да променят са правилата на играта. До сега неолибералите диктуваха правилата едностранно и мачкаха всички по пътя си. Откакто СИРИЗА взеха властта и им се изправиха дори и на най-твърдоглавите започна да им става ясно, че със старите хищнически практики на Тройката е свършено и от тук на сетне ще трябва да изоставят грубия тон, да прокарват политика базирана на уважение и взаимен интерес ако въобще искат да имат бъдеще в Европа. Маневрите на СИРИЗА са основно политически и имат за цел да променят начина по който европейците възприемат и преговарят с наднационалните финансови институции. Това е първата закономерна стъпка в изграждането на имунитет, който Европа ще развива към неолибералалните финансови атаки за в бъдеще. СИРИЗА многократно дадоха индикации че са готови да прекъснат отношения с Тройката ако те откажат да реформират своята разрушителна политика към Гърция. СИРИЗА вече направи жест на добра воля като представи своя план преди седмица! Плана им е разумен и балансиран и разбира се без нито едно от исканията на Кредиторите които ще доведат до по-нататъшно обедняване и разграбване на родината им. Швейцарските банки са се съгласили да съдействат на СИРИЗА да разследва далаверите свързани с кредитите на Тройката. Ако наистина успеят да изловят макар и част от престъпниците докарали държавата до това положение, позициите на неолибералите в Гърция ще олекнат съществено. Ще останат без свои вътрешни хора, а пък и сегашната игра на Кредиторите изисква високо ниво на корупция за да е успешна. СИРИЗА пак стрелят право в десетката. Коментар на Стария Време и правителството на СИРИЗА да национализира Гръцката централна банка , така както направи Исландия, последва я Унгария! Същото възнамерява да направи и съратника на СИРИЗА в Италия - Чикуе стеле на Бепе Грило когато дойде на власт. Същото възнамерява да направи и други съратник на СИРИЗА- партията ПОДЕМОС в Испания на Пабло Инглесиас. Това са двете най силни антинеолиберални политически сили в Европа след СИРИЗА. Чинкуе стеле за 3 години достигна 15 милиона членска маса, колкото са половината избиратели на Италия, ПОДЕМОС се регистрира март 2014 г с 5000 члена, веднага спечели най много места в европарламентарните избори на 25 май ,сега е няколко милионна. Тази година има парламентарни избори в Италия и Испания и от сега се знае кой ще бъде победител. В Европа тече социалната революция срещу американския нелиберален(олигархичен) капитализъм,за прогонването му, българите хал хабер си нямат потънали в олигархия до уши и унищожавани от нея. Коментар на Идея за България

Исландия има собствена валута. Унгария има собствена валута. Гърция няма собствена валута има ,евро. България също има собствена валута и БНБ е ''национализирана'' отдавна.

Като Гърция няма собствена валута, какво и пречи да върне драхмата с един национален референдум?Между впрочем това е било винаги резервния вариант на СИРИЗА. На кого БНБ е национализирана, след като нашия мутроолигархичен политически елит от всички центове продаде БНБ на американците без да пита народа си и там се подвизава сега МВФ ограбващ парите на българите! Не съм аз луд, а ти си проЗ комунист-путиновец, защото не знаеш, че в Европа от Хърватско на запад действа РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ с ПРАВОВА ДЪРЖАВА, и народите са 100% независими и суверенни сами да си определят бъдещето си!

Гърци държат около 80 милиарда евро в швейцарски банкови сметки, а ривът, че нямат пари! Много са тъпи западняците!

Външния дълг на Гърция от 320 милярда евро очевадно няма как да бъде изплатен. Питам се, защо банките са отпуснали кредити, за които е ясно, че няма да бъдат върнати? Едиствени логичен отговор е, че това е план за завладяване на цяла Гърция, като бъдат придобити всички печелевши и атрактивни дейности и имоти на безценица. Сега Гърция е принудена да продава бързо и на ниски цени всико, кавото има. Все пак са се продали доста скупо, защото БГ направи това само за дълг от 10 милярда.

Опааа ами сега?! Ще им вземат крадените парички ли?! Смятайте обаче 300 млрд дълг и 80 млрд скътани пари. И колко много вече са похарчени... Тия са крали повече и от наш'те бе.

като могат ще крадат.разликата е,че боко с другарчетата от парламента си ги прибират в джобовете и продават българия на безценица.

За Борисов само чувам клюки че е крал /от червенотиквеничковчетата/, без доказателства ама за негово величество горския всичко е видна, а за хората на Местаня всички в смесените райони знаят. А за станишко защо никой не казва нищо и за цялото ръководство на БСП?

140+80 = 220 мрд. - Ето къде са "заемите"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И добричките и честни швейцарци веднага ще "съдействат" да се върнат милиардите в Гърция! Или-хо-ХО-хо...както се казваше в един филм...Виж ми окото... Че кому са излишни пари на днешно време! Швейцарците да не са банкери на 2 петъка служба? Гърците в момента са като удавник за сламка...как ще излязат от този лупинг не е ясно,ама последиците не са оптимистични...

Хайде стига сте правили от СЛОНА МУХА,бе!Я се огледайте и ще видите,че това с Гърция е само едно перце от настръхналата гарга наречена човешки свят.Само не изпадайте в песимизъм,защото оптимизмът е още по-лош!!!:)

Експерт съм по всички въпроси, както знаете. Истината е една. Ципрас наследи една съсипана държава от десните партии. Той друг изход няма, освен да откаже плащането на огромния дълг, да излезе от Еврозоната, да върне драхмата и да влезе в Евразия. Там го чакат Китай и Русия. Да видим себе си. Ние вървим след Гърция. Вече започнахме с първите 16 млрд.лв. До края на годината още толкова и Гърция няма да бъде сама. Тогава и да смачкаме хероквският свинар ще бъде късно.

Абе къде се набутвате Китай с ефразия и чизмария, търговският им обмен е под $100 милиарда годишно, по-малък от този на Китай-Австралия ? Основни партньори на Поднебесната Империя са Европа, САЩ, Япония, Австралия, т.е. Белия Свят.

первонаучи географията и залежите на всяка една държaва и след това се напъваи и пиши.

което да не се отрази на жизнения им стандарт, т.е. да продължават да живеят живота, а друг да им плаща ?

по неофицялни данни гръцкият президент е разговарял с путин.така че плачете на чужд гроб.EC да очаква в скоро време изненади.

на гърчолята да плашат Европа и САЩ, давайте пари инак геополитически завой към чизмаристан.

те ще я изплашат,ама вие с какво ще я изплашите,като вървите посъщия път.че и държва вече нямате.

И Путин какво казал: ще видим. Ще накараме руския народ да гладува, като през 30те години на миналия век в поволжието, за да могат маляките да щракат с пръсти и шорат узаки

Новината е: над 140 милиарда евро в гръцките банки. После чета похвални коментари за Сириза. Вие за какво хвалите Сириза? Защото има по-малко някакви си 140 милиарда евро по-малко? И има огромно напрежение в Гърция? Или че Ципурас ходи наляво-надясно и лъже как щели да опростят дълговете на Гърция и ще им дадат още пари да си живеят на воля? Гърция пада със Сириза. посоката е НАДОЛУ

Те надолу ,а ти си под тях.!. ха ха Стъпили са ти на гърбината, и си питат дядовеца, че Бандерлогата сака да руча.!. ха..ха..ха

Статията започва със стандартните глупости за да останат доволни тези които са я поръчали :) СИРИЗА се БОРЕЛА! за споразумение с кредиторите и ОБЕЩАВАЛА! план за реформи... Борбата на СИРИЗА е за съвсем други неща. Многократно дадоха индикации че са готови да прекъснат отношения с Тройката ако те откажат да реформират своята разрушителна политика към Гърция. СИРИЗА вече направи жест на добра воля като представи своя план преди седмица! Плана им е разумен и балансиран и разбира се без нито едно от исканията на Кредиторите които ще доведат до по-нататъшно обедняване и разграбване на родината им. Истински интересната част от статията е най-отдолу швейцарските банки са се съгласили да съдействат на СИРИЗА да разследва далаверите свързани с кредитите на Тройката. Ако наистина успеят да изловят макар и част от престъпниците докарали държавата до това положение, позициите на неолибералите в Гърция ще олекнат съществено. Ще останат без свои вътрешни хора, а пък и сегашната игра на Кредиторите изисква високо ниво на корупция за да е успешна. СИРИЗА пак стрелят право в десетката.

Ех мечти, мечти. Требе да се работи здраво и да се икономисва. Останалото са химери. С шмекерлъци може до едно време. Това време ИЗТЕЧЕ.

И ГРЪЦКИТЕ МУТРИ ПОДОБНО НА НАШИТЕ СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ ... КАКЪВ Е ИЗВОДА? - "НЕТ ЧЕЛОВЕК , НЕТ ПРОБЛЕМ":))

Защо на КРАДЦИТЕ ВИНАГИ ИМ Е ВИНОВЕН КОМУНИЗМА ДЪРЖАВАТА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ (КСЕНОФОБИ ,РАСИСТИ ,БЪЛГАРИ ГЪРЦИ И ДРУГИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ)КАТО ГИ ОБЯВЯТ ЗА КРАДЦИ. И КРАДЕЦА ВИНАГИ ВИКА 'ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" И като вече са ги разбрали и никой не ги слуша започват един друг да се УБЕЖДАВАТ ПО ФОРУМИТЕ!Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! Отвън сте като белосаните гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с

Вече никъде в Европа няма банкови тайни. Банките докладват на собствените и чужди държави всичко. Най сигурна е бурканбанк.

Гърците бавно рабират че както и да се въртиш, г.зът ти е все отзад

лято е . топло е . има риба и вино има . ще му мислим на есен . късна есен !

Ципрас се е качил на полета на Джърмануингс

Гърция може да я изхвърлят ог еврозоната, но не и от ЕС! Ние сме в ЕС, но не и в зоната! Въпросът е за последиците по отношение на финансовата стабилност на зоната. Няма да са добри, но разпадане на зоната и ЕС са само бълнувания на недоброжелателите им с болшевишко-рашистки мозъци!

и по добре.че ако си в еврозоната,гризкаш дървото.

Аз не го гризкам. Ако ти гризкаш дървото защо си мислиш, че и другите са като теб гризачи?

Че са бетер циганите. То бива лакардии и изпълнения, но за всяко нещо си има край. Не се усетиха как братята евреи ги прекараха и ги използваха, както се използва лека жена, а сега хленчат и се въртят като циганин на калайдисан тиган и се чудят как да излезнат от ситуацията. Въобще женско поведение, което ги приобщава с братята македонци... Абе, външните полови белези все оище не доказват принадлежността към съответния пол!

И как ги извозиха,като не могат да си върнат пари ли? Тъпо. Ако искаш можеш да ми дадеш един милион ,който няма да ти върна, а пък после разправяй, че съм глупак и си ме извозил,аз няма да отричам и дори ще се правя на жертва.

Абе модерни момченца,не е ли време и ние да спретнем едно византийско "нъмбърче" от рода ЯЖ,ПИЙ И СМЕТКАТА НА ШВАБАТА Че както е тръгнал света...а и живота не е безкраен...!Хайде сега да ме псувате в хор...три,четири! :)

Тикво,тикво,само че твоята сметка едва ли ще стигне до...швабата:)))!!! А за плащането...даже не си и го помисляй:)))!!!

в гърция имало напрежение, а в цървуландия всичко е наред и раята е щастлива и безгрижна

И то какво излиза ? Ако Гърция фалира , може да се разпадне европейският съюз , както и парламента му . Тогава барека ще се върне обратно ! Предлагам да помогнем на гърците .

приема се

и кристалинка , кристалинка забрави

Е то сега като почне сезона, българите ще налеят някой евро в гръцката икономика, че гърка да може да си пие узото ;-))

Драги, как да не го направят! Отиваш в най- обикновена кръчма с хартиени престилки, то други не съм виждал освен в скъп ресторант, но горе долу чистичко. Носят ти хлебче, водичка, узото- узо, сувлакито го приготвили да ти се топи в устата, салатата с точно количество риган един вкус, че и другите храни са подобни. Е, защо? Преди 100 години един грък написал каква трябва да е гръцката кухня и тя е такава до сега, а ние? Ние сме брутални храната често мирише на газ, кебапчета и кюфтета често са с черно изгоряло. Кой клиент е толкова прост да ги яде тия работи и да не ходи да яде сувлаки на двойна цена? Ние лятото отиваме там- няма шум след 22,00, няма ги нашите досади и никой не те гледа от къде си? През лятото всички, които искат да си починат отиват на гръцка анимация, а останалите си късат нервите по нашето Черноморие. Гърците не са стока, лъжци и подлеци са, но умеят да продават анимацията си, а ние всичко си имаме , а го оставяме на синдрома сем.Баневи, които го обливат в кафява биологична маса. Пример пристанището в Балчик. Взеха го мутрите и за 5 години вече няма яхти, които да искат да стоят там- защо ли?А да споменаваме ли канализацията на Созопол и още някои други китни местенца? Всички проходи са вече отворени отива се елементарно лесно и е малко по- близко от Черно море. Все минуси за нашето море.

Благодаря за познавателния разказ };-))

Milen Gagov

Културата драги,културата!!! И просташката Байганьовщина,с която все се мъчим да...извозим този,с който уж трябва да...правим работа!!! Ама то...мъжкото дупе се...такова само веднъж,та затова...и лайната по Черноморието си останаха за лична употреба на тамошните сметкаджийчета!!!

НЕ СА ВИНОВНИ КОМУНОИДИОТИТЕ ОТ СИРИЗА БЕ ЕЕЕЕЕЕЙ ХОРА, ВИНОВНА Е МАЛОУМНАТА РАЯ ДЕТ ГИ ПРАЩА ДА ВЛАСТВАТ. ОТ 1917та ГОДИНА ДО ДНЕС, НЯКОЯ ДЪРЖАВА В КОЯТО СА ВЛАСТВАЛИ КОМУНОИДИОТИ ДА Е ВИДЯЛА ХАИР И ДА НЕЕ ПРОПАДНАЛА??? АКО ИМА ТАКАВА, МОЛЯ ВИ НАПИШЕТЕ И ИМЕТО!!

Та кой набор казваш че си и има ли още живи твои набори ...

Китай

Защо ли всички лоши финансови прогнози за Гърция се случват в България ...

Защото всички български политици са продажни дупедавци

"браво " за коментарите ви под статиите в дир за гърците , повечето сте напълно в тон с днешната посока разпалване на ненавист към ближния и съседа , аналогични на дира гръки форуми като влезна и чета българска банда хваната да източва кредитни карти , друга група с нелегален трафик на хора се занимавала ..... и отдоло коментарите бг са крадци , те са измамници те са корумпирана държва хак да им е бедноста ... и в този тон помия против нас а ние тука против тях та се пита в задачата защо е всичко това ? тази злоба и омраза ?

бяхме гепили 300 милиарда евро, нямаше да се занимаваме с банкомати. Но ще ти кажа нещо-за банкомат се иска пипе!

съседните държави се мразят, така е навсякъде по света, не е голяма мистерия просто не си забелязал....

Никаква омраза няма. Аз лично много се радвам за гърците, ще ще вкусят комунизма, който така желаят. А най-много се кефя за 200 000 булгаристанци и булгаристанки, които ще се приберат бедни и гладни. Голяма част от булгаристанките ще се приберат при впиянчените си булгаристнаски съпрузи с по едно, две копелдачета и ще подобрят демографската картина на булгаристан.

Около гърците витае нещо злокобно. Срути ли се пясъчната кула, ще замирише много лошо, а то вече кула няма и замирисва. Изтеглянето на кинтите показва, че доверие няма в държавата, в стълбовете на икономиката и най- вече в икономически господстващата класа. /Терминът е марксически, но описва добре конкретната група./ Те не може да бъдат премахнати просто така и само крути мерки може да донесат промени в Гърция.

Крутите мерки вече чукат на вратата. 20 април наближава.

Екипажа на счупеният самолет ви пожелава попътен вятър и лека нощ!

Пари има до 20 април. Останали от предишното правителство. После гърците ще ручат "светло комунистическо бъдеще". Булгаристанци го ручаха 45 години.

Отко, не се захващай с Гарудис,Михалис е малкото му име.Влез в Гугълчето и чети.Не е нормално само да се пише, трябва и да се чете!

Ох, баня, ох, кеф, приближава се големия... ден за Гърция, когато с шут ще бъде изхвърлена от еврозоната и от ЕС, а след това гърците ще чакат на опашки пред нашите КПП-та.

Смешник, Гърция е отдавна в Шенген и излизане от Еврозоната няма да я изкара от Шенген, нито да въведем визумен режим. Ох мамините глупаци в този форум, толкова много не бях срещала на куп...;)

От мене, една песен за ото и галерийте!

Ото Скорцени, Какъв комунизъм те гони? СИРИЗА няма нищо общо с комунизма , а с реалната демокрация на Европа, служи си с нейните три лоста: (1) доброволния избирателен вот ( съзнанието), (2) народовластието с формите на пряката демокрация, (3) правовата държава. Комунизъм имаше само в бившата сталинистка комунистическа система нарекла се комунистическа поради името на политическите си носители- комунистите. Те имаха своя политическа система без демокрация и правова държава, своя социална система нямаха, строяха социализъм също като западна Европа стореше по същото време - социална държава, социализъм, Държавата на всеобщото благоденствие welfare state по теориите за държавен социализиран капитализъм на левия английски икономист Джон Менард Кенс, стъпил върху Капитала на Маркс. Поради липса на демокрация, комунистите не успяха да построят социализма и се провалиха, след 1989 г си замениха комунистическата система с тази на американския неолиберален капитализъм внесен от Рейгън и Отворено общество на Сорос. Западна Европа построи успешно развития социализъм с реална демокрация и правова държава. Най-добре построени социални страни са 8-те най развити страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, чийто жизнен стандарт сега далеч надхвърля този на САЩ, а Германия сега се счита за най -силната икономика в света.. Балканският бай Ганьо е уникум, съди за другия свят от своя кенеф. ;)

Hе му ги обясняваи тези неща брато! Hяма как да те разбере! Tои ми прилича на необразован ром!! хахахаха....

Маркс е философ и най-добрият аналитик на класическия капитализъм. Но това не му е пречило да руча и харчи парите на фабриканта Енгелс, защото го е мързяло да работи. Комуниста е мързеливец, крадец и разбойник. Комуниста краде всичко каквото му попадне - агнета, кашкавал, еврофондове и най вече пари от държавата. И пее "да живей труда".

На теб ти трябва , малки деца, мокри дърва и лопата 8 номер, та да влезеш в час. Не споменаваме JP-то, щото ти би трябвало да си го знаеш...

Защо си губите времето с глупости и не се захванете с личните си проблеми?

Като имаш лични проблеми, решавай си ги. Какво търсиш в този форум?

............OTO,..нещастен малоумнико! Cлабичко ги вдяваш тези неща брато! Hе си за този форум, търси си някои розов саит и да си играеш с чурката в него! хахахаха..

Е, човек трябва да се и развлича малко.

Когато ми достигнеш образованието,културата и парите ,ще имаш правото да ме питаш!

може, може, но къде е гърция, къде щатите по население, територия. я не се саблуждаваи от путягите. да си виждала напоследък фиксинга на долара и на рублата. ама големи тъпанари това путофилите. и друго - щатите редовно си плащат а гърците?

Уф, че си неграмотен...

Нищо няма да вземат и от Швейцария. Основно това са парите на гръцки корабособственици. Обаче в конституцията на Гърция е записано, че за печалби реализирани извън територията на Гърция, корабособствениците не дължат данък. А тези печалби са извън гръцката юрисдикция, просто защото всички кораби плават под флаговете на "екзотични" държави.

Гръцкият флот все още плава под гръцки флаг. Но комунистите са на път да принудят собствениците да регистрират корабите в други държави и Гърция ще остане и без огромния си флот. Това е много хубаво. Комунизъм в действие. Гърците тепърва ще си ручат това, което сами си надробиха.

Под гръцки флаг плават 32% от корабите в гръцкия флот, докато съответните проценти за употребата на местното знаме от Япония и Германия е само 9% и 15% съответно. Що се отнася до гръцкия флот, предпочита да плава под знамената на Либерия, Малта, Панама и Маршалските острови, които общо представляват 46% от броя на корабите в гръцкия флот.

Много добре помня времето когато на Банско и на Пампорово не можеше да се намери свободна стая в хотел. Всичко беше заето от гърци. В последните 2-3 години няма кьорав грък. В Банско още стоят ръждясали табели на гръцки върху фасадите на някой кръчми. Няма да се учудя ако след известно време видим просещи гърци по улиците на Банско. Комунизмът не прощава. Гърците тепърва ще опитат от "сладостите" му.

Ото има много поздрави от ортаците на Онасис.

Атина отдавна разпродаде империята на Онасис. Последно миналата година шитна и островът му за няколко милиона евра.

в гръцките таверни в Северна Гърция менюто вече е на български, както и надписите по хотелите.

Така беше на времето,даже и при правешката мотика билетчето за трамвая беше 4 ст., а сега е левче.Така е, в миналото.

Цветен телевизор-1500 лева, автоматична пералня-630, Лада-8000 лева. И всичко с рушвети. Заплата -200. За ТКЗС-арите-100.

Ку ку ру ку ,Палома!

Какъв комунизъм те гони? СИРИЗА няма нищо общо с комунизма , а с реалната демокрация на Европа, служи си с нейните три лоста: (1) доброволния избирателен вот ( съзнанието), (2) народовластието с формите на пряката демокрация, (3) правовата държава. Комунизъм имаше само в бившата сталинистка комунистическа система нарекла се комунистическа поради името на политическите си носители- комунистите. Те имаха своя политическа система без демокрация и правова държава, своя социална система нямаха, строяха социализъм също като западна Европа стореше по същото време - социална държава, социализъм, Държавата на всеобщото благоденствие welfare state по теориите за държавен социализиран капитализъм на левия английски икономист Джон Менард Кенс, стъпил върху Капитала на Маркс. Поради липса на демокрация, комунистите не успяха да построят социализма и се провалиха, след 1989 г си замениха комунистическата система с тази на американския неолиберален капитализъм внесен от Рейгън и Отворено общество на Сорос. Западна Европа построи успешно развития социализъм с реална демокрация и правова държава. Най-добре построени социални страни са 8-те най развити страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, чийто жизнен стандарт сега далеч надхвърля този на САЩ, а Германия сега се счита за най -силната икономика в света.. Балканският бай Ганьо е уникум, съди за другия свят от своя кенеф. ;)

Гърците изобщо не са държавата с най-голям дълг на глава от населението.Люксембург,Великобритания,Исландия ,САЩ и други са много по-зле.Но на нас ни промоват мозъците само за гърците.Другите са от правилната страна и за тях-нищо.Ако прочетете статистиката за държавните дългове,ще разберете.Просто Гърция е апетитна хапка за големите.

Размерът на дълга не е от особено значение. Може да имаш 100 милиона кредит, щом имаш достатъчно приходи да го погасяваш няма проблем. Но ако имаш 2000лв. заем, който си изял и изпил за няколко дни, и нямаш приходи за да го връщаш, тогава става проблем и банката ти разкатава фамилията.

Oто, ...ти "бос човек,..събувал ли си"? какви 2000 лв., какви разгонени фамилии говориш??!! Cлабичко ги вдяваш тези неща брато! Hе си за този форум, търси си някои розов саит и да си играеш с чурката в него! xaxaxaxa..

140 милиарда евро в Гърция? А у нас имаме едва 35 милиарда лева в банките... Боже, колко само сме зле, само ние си знаем...

При откраднати близо 400 милиарда с новите заеми е нормално да ги имат. Въпросът е за колко време ще им стигнат?

Направи си сметка-1 млрд е равен на 1000 милиона

140 млрд са останали в банките, а от Нова година досега са си изтеглили за лични нужди около 17 млрд-пак от банките.Другите за джоб парасъ от преди това,не ги броим.Така,че другаря ото скорцени спокойно може да нанка и да не се тревожи за гърците.

За Германия Гърция е повече от досаден проблем в периферията на Европа. Тя е идея фикс. Защо? Човек може да разбере защо гърците са вманиачени на тема Германия, която правителството на СИРИЗА обвинява за политиката на строги мерки за икономии, поставила страната на колене. Германия обаче изгради защитна стена около своите банки, за да ги предпази от съпътстващите ефекти от един евентуален "Грекзит"*. Нейната позиция - че Гърция трябва да спазва условията на спасителния си план - има подкрепата на по-голямата част от останалите страни членки на ЕС и европейските институции. Германия може невъзмутимо да гледа лудориите на едно неопитно правителство, изправено пред суровата действителност на живота в еврозоната. Така де факто се държи германският финансов министър Волфганг Шойбле.

Не със 140 млрд. по-малко, а със 7.5.

Това е спекулация и провокация на неолибералите. Време и правителството на СИРИЗА да национализира Гръцката централна банка , така както направи Исландия, последва я Унгария! Същото възнамерява да направи и съратника на СИРИЗА в Италия - Чикуе стеле на Бепе Грило когато дойде на власт. Същото възнамерява да направи и други съратник на СИРИЗА- партията ПОДЕМОС в Испания на Пабло Инглесиас. Това са двете най силни антинеолиберални политически сили в Европа след СИРИЗА. Чинкуе стеле за 3 години достигна 15 милиона членска маса, колкото са половината избиратели на Италия, ПОДЕМОС се регистрира март 2014 г с 5000 члена, веднага спечели най много места в европарламентарните избори на 25 май ,сега е няколко милионна. Тази година има парламентарни избори в Италия и Испания и от сега се знае кой ще бъде победител.

В Европа тече социалната революция срещу американския нелиберален(олигархичен) капитализъм,за прогонването му, българите хал хабер си нямат потънали в олигархия до уши и унищожавани от нея.

Тече викаш социалистическа революция? Като Великата Октомврийска Революция ли? И къде се намира тази река, че да отида да гледам как тече.

А българските сметки в швейцарски банки много ли са законни?

Незконни са, но България си няма СИРИЗА да го каже това!;)

Aко, оставят наистина тази държава да фалира, ефекта на доминото е неминуем! има още 3-4 държави които, хич не им е розово положението и също ще се сринат като гърците. Tова го знаят много добре брюкселските зелки и треперят от страх, защото този проект EC, ще се срине като старият CCCP!!

Нормално е, когато някой ти дължи пари, да го крепиш, та белким ти ги върне... Но това е до определен момент, след това е безмислено и само мултиплицираш разходите си и вероятността за тотална щета по този заем... Мисля, че гърците с голяма сила наближават тази точка на пречупване и кредиторите им ще предпочетат да ограничат загубите, макар и късно...

Hаистина има логика в коментара ти! Hо друго си мисля. Kогато има двоен стандар в един съюз винаги ще възникват проблеми. Hапример Aнглия е в EC, но не е в евро зоната нали? Tам се плаща в паунди! Tе винаги са си били консервативни към всякакви съюзи и обединения и затова са си с независима икономика и финанси! за което може да им се признае, че много добре са си направили сметката навремето и ето го сега резултата! Kоя, друга страна, освен германия се чувства комфортно с еврото? Hяма такава,..нито франция,нито испания,нито италия, а за останалите да не говорим! CCCP на времето беше съставен от 16 републики и над 100 националности! A в EC са вече над 29 републики,не знам колко са националностите, а за манталитети и култури да не говорим. Tа за това съм песемест.!

Парите бягат със скоростта на светлината от места, които миришат на комунизъм. Скоро в Гърция няма да остане кьораво евро. Добре, че идва лято и "бедните" булгаристнаци ще отидат на почивка и ще оставят на гърчолята по някоя кинта.

Богатите гърци отдавна са си изнесли кинтите извън Гърция и им дреме. Тоягата и мизерията ще отнесат бедните отрепки. Точно тези дето избраха Ципрас. А това е много хубаво.

Винаги съм си мислел, че като закъса човек за пари, се хваща здраво да работи, за да излезе от кризата!

Tова го правят робите, а не тарикатите! Tи от кои си??

така мислят и германците.