Швеция въвежда нови пътни знаци ... със символи

От 1 декември по пътищата в Швеция ще се появят нови пътни знаци, по-разбираеми за шофьорите, които не владеят шведски език

Обратно в новината

Коментари - Швеция въвежда нови пътни знаци ... със символи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е подходящо за неграмотни хора

loyola

Не би било зле и други да вземат пример ... например да си сменят надписа DUR с картинка ;-)

Че то пътните знаци са универсални, а и как са взели книжка тези дето не знаят шведски...

Знаете ли каква е разликата между Швеция и България. Че когато в Швеция се появи проблем - той се решава. И то сравнително бързо. Това се случва в истинската държава. Докато в България има ли проблем - той започва да се коментира от най-различни хора, че не можело да се направи така или иначе защото ще попречело на други или на друг, кой ще е ощетен, най различни дискусии се правят и варианти се обсъждат и все някой е недоволен, ощетен и против, защо не може да стане това или онова и така в един омагьосан кръг а проблема си седи. Така е в банановите републики. :(

Факт! По-големи мрънкалници и "разбирачи" от българите няма по тоя свят.

тази държава се превръща в държава на пълни идиоти и безмозъчни ислямски паразити

кракът ти стъпвал ли е някога в "тази държава"? съмнявам се...едва ли си ходил по-далече от "бахтиготинотоолинклузиввкушадасъ":)

Дрънкотиш без никакво познаване на шведите и живота там. Страна с минимална бюрокрация в сравнение с повечето в света.

Пардон - коментарът ми беше към "аха".

Язък дето Кукуневица затваряше глави и хармонизираше законодателство. Ми те си правят каквото си искат.

не видях знаци ...като ,,забранено за камили без камилар,, , ,,задължително карането на камила с чалма,, , ,,коленето след 17 часа забранено,, , ,,само за кервани,, , ,,в тази посока е мека,, ...и т.н. ...!!! след ,,арабските числа,, доидоха и ,,арабите,,...!!! а имаме и ,,ромски,,...!!!

ха,ха...а после ще сложат знаци как талибаните да не ги колят и взривяват. шведите винаги са били отнесени и не в час, но скоро ще се научат на новите арабски "ценности"

Само дето имаше една конвенция, Женевска ли беше, Виенска ли беше дето точно уеднаквяваше пътните правила за подписалите я. Тоест който я е подписал, а тя важи за територията на ЕС, следва да ползва стандартизирани пътни знаци.То затова и шофьорската книжка в една от държавите важи за всички.

Първа стъпка към арабската азбука.

Миг невнимание на пътя - после цял живот мъртъв! Ех, цветар да си около осми март и гумаджия през ноември...

над 80% от българските емигранти в Швеция, също са със слаби познания по шведски. Така, че ко се бъзикате с арабите? Добре, че шведите са умни хора та знаят английски.

Без шведски език не можеш да си намериш работа в Швеция. Дори и за чистач. За квартира да не говорим. Дори и да ти е перфектен английския, местните няма да ти я дадат.

бе...не си много "знаещ" да ти кажа:)))) ич даже....:)

Това ще да е заради Новите Шведи - брадати и с рязани карабини, за които е твърде трудно да прочетат Правилника и трябва да им се обяснява с пиктограми.

Много ми е интересно, как ще изглежда знака, за Крайпътна Тоалетна или Мотел

Клекнала орка със заголен дирник, и шатра...!!! :::)))

Те новите шведи още не са научили какво е тоалетна!

Тази промяна явно е наложена заради подчовеците налазили в Швеция...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))