Руски физик е заподозрян в шпионаж в Германия

Руски физик, работил в института "Макс Планк", който е най-прочутият германски изследователски институт, е заподозрян в шпионаж за Москва.

Обратно в новината

Коментари - Руски физик е заподозрян в шпионаж в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във въпросния немски институт работят много руски физици. Всяка себеуважаваща се и развита държава има своята академия на науките. Не е ясно сега дали предполагаемия руски шпионаж ще засенчи американското подслушване. А щом е имало подслушване, вероятно има и шпионаж.

Русия почва да краде технологии, като н еможе да създаде сама такива. Стар метод на комунистическите държави, но деградивен. Кражбата не решава икономиката!! Тя е временно решение, което води до още по-големи проблеми. Ккато циганите, като откраднат. Същото е. За това комунизмът е цигания де. То се вижда с невъоръжено око до какво води пошлостта.

Тъпчо! Защо се изказваш неподготвен? Направи една "логическа" верига като започна с нещо което е вярно за всички и достигна до гениалното заключение, че комунизма бил цигания. По същата логика и верига може да се твърди за абсолютно всичко! Дори и за твоята демокрация! - Пълна цигания е! Ти саият не виждаш в какви лайна си заседнал, а ми говориш за неща, които ги няма! Къде има комунизъм бе Тъпак? Покажи ми една спомената тук държава, в която да има комунизъм. Тъп и клиширан задник си! - това е!

А от нас легално крадяха.Мозъци от И.Европа се изтегляха от Москва и там работеха за руската наука.Дубна,например.25 години за това и дума не е казано.

Тази новина не би будила бурен смях в който и да е учен ако беше пусната преди 30-40 години. В днешно време няма и не може да има тайна в научната дейност, която се развива в стандартните изследователски центрове какъвто е Макс Планк. (Не става въпрос за секретни институти и проекти какъвто в случая няма). Та този младеж е достатъчно да се върне и да използва това което е научил и което няма как да се засекрети. Тези които са го канили за съвместна работа прекрасно знаят това. Ако са му давали компютърни кодове и др. ИП разбира се той направо си ги носи вкъщи с лаптопа или флашката. Ако ги използва без разрешение или ги даде на друг, разбира се има проблем, но той е научно-етичен а не шпионски. Тайни срещи, микрофилми ... такова нещо отдавна няма. Основната работа на разузнавача е да събира и анализира готова нескрита информация. В случая младежите от КГБ просто трябва да попрочетат малко статии в научните списания и архиви ...

Дам, след като американците подслушват и шпионират, което е лошо, някак си с православна благословия, това става добро, оправдан и необходимо, щом го правят руснаците. Това разбрах от руските коментари тук. :)

КОМУНИСТИТЕ РОДИНАТА ИЗГРАЖДАТ , АТАКИСТИТЕ СЛЕД ТЯХ ВЪРВЯТ....

нищо не разбрах ,немците откраднали руски учен или 28 годишен руснак откраднал немската наука ? кой се жалва и на кой му е добре не се разбира

Невероятно ! Руски физик работил за Русия ?!?! Как не го е срам !

Ами да си работи в Русия за Русия. Да не страда в мръсния, прогнил Запад.

Кого ли са хванали руснаците и се опитват да го разменят.

немски инженер, работил за немското разузнаване... Заподозрели са го, щото се е срещал с немското аташе в москва.

това е голям шпионин.Тези дето шпионираха меркел и незнам си кои още нищо не струват.Все пак те са" наши" и са го правили за проверка на "бдителността" на немското и европейските контраразузнавания-"партньорски" служби...хахахаха

научните резултати се публикуват, за да получат авторство. Така че какъв е този шпионаж в несекретен невоенен научен институт - просто не знам. То бива глупости, ама тези надминаха себе си. И като е "заподозрян", да бяха доказали нещо. То само с подозрение е доста подозрително! Така пише и в закона: невинен до ДОКАЗВАНЕ на противното.

ама с нещо трябва да промият зелките на баварските потребители, че иначе само сащ се набиват на очи. Тоя беден студен сега ще опере пешкира и накрая ще го обвинят и за сексуален тормоз над меркел.

ми толкова скандали с америк.подслушване в германия и Франция... Явно са решили да натопят малко и русия, за да има баланс... ама историята е ялова.

ама верно са изостанали руснаците ,щом на крака човек им пращат ,ако бяха американците само си слушат кой какво говори ,ако има нещо интересно , викат шефа на института да чете лекций ,после нещо почерпят и това е .какви агенти ,какви пет лева

На ФАЩ за сметка на това шпиони не им трябват. Гугъл и мобилните оператори им дават цялата информация директно. А продажните политици им донасят лично кой, как и защо. Овцете мислят че 1984 е само роман... само, че Големият брат не е комунист, а изроден демократ, пребоядисан поне веднъж.

ДОБРЕ, ЧЕ СМОТАЯТ ПО НЯКОЯ ТЕХНОЛОГИЯ ОТ ТУК ОТ ТАМ, ТА ГОРЕ ДОЛУ ЩЪКАТ. ИНАЧЕ КАКТО ОЩЕ СПЯТ НА ПЕЧКИТЕ И МААТ БРЕЗОВ САМОГОН, ЩЯХА ДА СЕ БИЯТ С ТОЯГИ!!!

Недей така! Те са открили много неща, включително и водата! Един неграмотен, но за сметка на това с буден ум крепостен селянин на име Михаил Водой, е открил водата!

Преди 2 години репрезентетираха Три нови химически елемента синтезирани от руснаците. В Софийският университет. Чрез единият е създадена уникална технология за пречистване кръвта. Засега на елитни спортисти. Руснаците само имат технологията,за атомни реактори на бързи неутрони. Такава централа Русия строи в Турция в моментът....аркадашлъ натооглу. Те възтановяват отработеният уран от 3 конвенционални реактора, като изходният уран е повече от заложеният. Така се затваря цикълът в ядрената енергетика . Особенно скъпоструващите и замърсяващи за хилядолетия полуразпад погребване на ядрените отпадъци и производство от руда на уран. България се издърви на,Русия и сега сама си съхранява боклуците от Козлодуй. Казано разбираемо - превърната,е в световно бунище за ядрени отпадъци. Нещо като филмът "Транспортер2" ...но не за,Украйна.

Изобщо не става дума за крадене на научни резултати, защото всеки резултат се подписва от всички участвали в проекта и разбира се има пълен достъп. Ако има тъпото нещо в тази история, ако е вярна, разузнаването използва физик не по назначение.

те повечето "руски" "открития" са направени така ако ги питате тях руснаците са изобрети ли всичко :)))) и повечето пъти някакви колхозници или посредствени чертожници :)))

например Термояд и проект ТАКАМАК, ой не бъдете толкова неграмотни.

Ловът на вещици е традиционен похват на всяка диктатура.

Абе кога белите държави разберат, че Мужикистан няма нищо различно от СеСеСеРЕ? Що за идиот допуска в 2015, особено след Крим, мужикистански специалисти в европейски и американски институти? После, шпиони били - еми много ясно.

А ти си един тъпичък козяк.

Моля да напишеш как се чете "СеСеСеРЕ " на български.

за европейски проект на термоядрен реактор, Курчатовски институт отговаря за поставки на свръхпроводници, и ги произвежда защото са понапред в това от целият свят. А и за самата свръхпроводимост получена нобелова награда от руснаци. Мога да продължавам този списък, но няма нужда, да фърляш бисер пред...

А коя държава няма шпиони?

Отговарям:България,защото е най-демократичната на света.

Пича нещо не се е впечатлил от свободата, демокрацията и просперитета. :)

Той и АЛ Капоне си е купувал прокурори в САЩ...За корумпираните хора парите нямат цвят или политическа принадлежност! Ако си имаш работа с Русия, си имаш работа с мафията, но това не е пречка на лакомни хора да приемат пари от мафиоти!!! Примери? Симеон Дянков, Миолен Велчев, даже и Симеон Сакскобурготски!!! Списъка не е малък....Воленчо Боленчо итн!!!

така се прави наука в терорашата, копи и пасте! нека свините червени се скъсат от квичене сега, хаха!

Тъпако, науката на "великите западни държави" се прави от умове от източна Европа ако не си схванал!На Интел , шеф на "архитектурата" е Борис Бабаян - съветски учен разработвал "Елбрус" процесорите и на тяхна база после прави заедно с Пентковски "Пентиум" процесорите! Квичи сега ти! Смешник!

създадена от владимир илич ленин.

Американски президент е заподозрян в шпионаж в Германия. Германската федерална прокуратура в Карлсруе, отговаряща за случаи, свързани с шпионаж, не води разследването, защото ги е страх от заподозрения в шпионаж. Заподозреният е на 54 години и е познат под инициалите Barack H... O... 2. За последен път са го виждали в Белия дом. Германското разузнаване попаднало на следата на заподозрения, като наблюдавало действията на американски дипломати па покрива на американското посолство в Берлин. На покрива били качени мощни антени за подслушване на телефони и била изградена пристройка с фалшиви прозорци. Освен това, в приятелски разговор с Ангела Меркел, заподозреният и напомнил, да говори ясно и разбираемо, за да не я карат да повтаря записа.

Шмъ извините, мъ товъ е изсмукано от .... гъза на списващите новинътъ! За къв ... трябва да ходи до Аахен, за да се срещне с учен? Хората ползват съвременни устройства и среди за предаване на информация, те ги направиха от 17-ти век шпиони!!! И лелята слушала кодирани съобщения и я хванали в крачка как под леглото слуша тайно съобщението и го записва с молив в таен тефтер, после го декодира с романа на Гогол "Идиот"! Айде! И тук ни мислят за глупаци! Америчките спецове телефочетата на всички европрезиденти подслушват, руснаците с шифровани съобщения по радиото ....

Чи кво му е на шифрованото съобщение по радиото изстреляно за по малко от секунда? Оди го фани ако можеш...

Явно санкциите на ЕС вършат работа щом взеха да краднат миризливците.

Хаха, ми то телефона на баба Меркел слушаха, че в някакъв институт ли няма да шпионират.

Руски физик разузнава научна информация в полза на Русия. Бахти и новината? Че нали това му е работата. Какъв учен си ти ако не работиш за просперитета на родината си?!?

Не какъв учен си , а какъв шпионин се трябва да кажеш... Между науката и обикновения икономически шпионаж има разлика , но от хора с малко умствен материал е трудно , дори невъзможно да се разбере това !

А такива като теб още не са разбрали че шпионажа е секакъв-научен технически политически икономически и прочие...

"като наблюдавало действията на руски дипломат" Интересно ще стане ако почнат да наблюдават Руски дипломати в България, особенно около изборни дни!!!

Ти гледай да не почнат да наблюдават Протестна Мрежа...

хихихи чакайте новия руски квантов компютър матръошка 1 кат натиснеш ентер и всички печки де не са на руски газ спират

Почти всичко в Русия е крадено. Но мужиците все не могат да разберат, че колкото и да се мъчат, Чебурашка никога няма да стане Мики Маус.

Руски физик разузнава научна информация в полза на Русия. Бахти и новината? Че нали това му е работата. Какъв учен си ти ако не работиш за просперитета на родината си?!?

Естествено е, че няма да стане: защо да сваля поне нива надолу?

+++

Крадливи както винаги.

щирлиц знаеше колко е две и две но нямаше нареж дане от центара

Това е организирано за обикновения тъп немец, дето все пак трябва да вдене че не САЩ, които послушват няколко милиона германци в реално време , включително цялото правителства, а РУСИЯ е ЗАПЛАХАТА! Тая Русия дето щяла да открадне "резултати" за някакви тъпотии квантови, дето след има-няма 1000 години ще се превърнат в използваема информация за някакво практическо използваемо приложение! ХА ХА АХ. Отбелязвам, че европейците стават от тъпи по - тъпи и явно това е необратимо!

Инвестирайте в българската наука, като не ви стигат силите. Ама не в тия феодални старци, ама основете филиали на немски ВУЗ и институти у нас. Обучението - безплатно, след стабилна пресявка. Преподаватели българи и чужденци - пак след такава пресявка. Резултатите до 10 години биха били страхотни.

А след дваесе ще сме на плутон да копаме екологичен лед!

Едва ли има друга страна по света с толкова много похабен талант. Ресурса е на лице.

то не беха ЦРУ, дето и на баба Меркел знаеха долните гащи , а сега и руснак на 28г ще им открадне светлината на кванти

Когато германците са го поканили на работа , Иван е бил едва на 22 години!

Немците нещо да кажат по повод на това, че политиците им са на каишка към вашингтон и там им знаят всяка мръсна тайна. Техните съюзници. Смешници.

Абсолютни балони и глупости предназначени за малки деца в стил Джеймс Бонд или друг подобен циркаджия. В германския институт "Макс Планк" трябва да не са в ред или даж са изключително некомпетентни, щом са допуснали въпросния руснак/чужденец до толкова опасно поверителна информация. А въпросният дипломат , който бил шпионин и чиято дейност мистериозно се коментира от недоучени или недоразвити журналисти, не е нищо ново. Няма средно интелегентен човек, който да не знае , че всеки диполомат е шпионин и работи за собствената си страна или за този който му плаща. Дипломатиоческият сан само му осигурява безопаснопст и спокойствие в работата, тоест ако го хванат - само ще го експулсират в собстаената му страна , а няма да го пандизят. Изобщо цялата история мерише на глупаво съшита история за промиване на мозъци и пропаганда в тъпашки Джеймс Бондовски стил.

А нашите политици, които постоянно ходят на инструктаж по разни посолства какви са тогази?

Един "цитат" /макар и неграмотен/ от вашия бисер ... , а след това и коментар : "..Няма средно интелегентен човек, който да не знае , че всеки диполомат е шпионин ..." /тук има поне две граматически грешки..:) / Ако приемем съчетанието от букви за думата "ДИПЛОМАТ" ... - може ли да попитаме ние "средно интелЕгентите хора" каква е връзката между дип(о)ломат и учен ????? Или за високоинтелигентните като Вас господине няма такава ...

Пич,(ако си мадама-извинение) за правописните грешки си прав/а, не си кривя душата!Посипвам си пепел на главата и следващия път като пиша ще внимавам повече, защото ако така продължавам може някъде и да напиша ЕнтелЕгентен, което ми звучи много гот, но не е граматически правилно, според учебите помагала. Мен ако питаш, ти си много по ентелегентен от мен, защото знаЙш граматиката повече от мен. Кво да правя, да скоча от джама ли???

"...оказал в действителност офицер от руското външно разузнаване", не бе не е. Те дипломатите и разузнаването нямат нищо общо никъде по света. Всъщност това е и проблема на дипломацията и заради това тя е реално неефективна навсякъде, защото се занимава с това, с което никога не трябва да се занимава. Всички преговори са обречени когато знаеш, че от този срещу теб нищо не зависи, а е само пощенски гълъб. Разузнаването си създава дипломати и след това се чудят защо света се е обърнал на ебем страна. Дипломатите трябва да са учени с високи нравствени качества и авторитет, които да не се поддават нито на външни, нито на вътрешни провокации. От толкова разузнаване възникнаха всички конфликти по света, а парите там текат като Ниагара фолс. Резултатите на разузнаванията по света са: бежански потоци, липса на световен технологичен напредък, параноя сред гражданските общества, нарушение на международното право, нарушение на конституциите в отделните държави, идеологическо разделение на народите, световно финансова криза, бум на нарко разпространението и обслужване интересите на елитите (тирани) и едрия капитал. С такова мислене човечеството не може да просперира, защото трябва разузнаването и отбраната да се осъществява глобално от сорта на ООН в интерес на човечеството, а не на малцинството от хора. Обединението на всички нива трябва все някога да бъде осъществено, защото има само една планета, на която живеем. За съжаление човешкият вид не е съумял да се надскочи в мисленето си и това ще му изяде главата. Вселената тръгнали да изследват, а на Земята не могат да се разберат. Всичко, което е в полза на всички - трябва да бъде публично достояние, а не обект на шпионаж. Животинското мислене и инстинкти на човешкия вид вземат превес над божественото мислене, което цели благото на всички без изключения. Обединяването само заради обща заплаха е животински инстинкт, а претенцията, че сме създадени от висш разум не отговаря на действията ни в този си вид. Срамота!

Че кога е бил трезвен та да може да шпионира?

Този умник сега ще работи само в далеч по-престижните университети на магадан, перм, челябинск и ще се занимава с фотоните преминали през водка и самагон. Заплатата ще му е, колкото двудневна ставка в Германия и а каже, че в Германия било еди си какво, а в раша не е така, веднага ще бъде засекретен или тежка болест ще го покоси

А за дубна и токамак чувал ли си а демократче?

Отде да чуе! С една гънка в главата , и то кога клекне да сеRи се изправя};-)))

И какво толкова са измислили там?

Сега да видим колко германски мирни граждани шпионират русия за германия? До няколко дни ще има начално инфо.

Даааа немски шпиони от мерцедес в заводите на ваз, уаз, заз и тем подобни съвецки недоразумения. Хахаха

За вас демократите най важна е ширпотребата. Ама толкова си можете!

Германия е шибан американски сателит. САЩ и позволиха цяла Европа със стоките си. Германско не купувам никога.

И в "Der Spiegel" само намеци. Срещал се с дипломат веднъж в месеца и го хванали. Ама какво, как , защо - не е ясно. Дойчо да разчита на собствени физици, ако не иска да изтича инфо. Нови технологии с честна дума не се пазят.

В Русия са арестували германски турист, заподозрян в шпионаж. Той пресякъл улицата на червено. Нищо за шпионажа не е доказано, но е заподозрян! Имал и фотоапарат в себе си... Съмнителна му е работа! )))))))

Дойчо,какво праите със американските шпиони,които следи целият ви политичиски елит и е събрал сума ти компромати?!Меркел не смее да гъкне,пак руснаците ви виновни!

Ха. Ако не подозирате повечето от дипломатите са някакъв вид шпиони.. икономически, технологични.... и каквото се сетите там .... и каквото дори не подозирате

Аз пък изобщо не подозирам.

Айде, мятаме ги! Вътрешните врагове! Почваме от руснаците, после караме наред!

Показвали някаква технология пред чужденци и чакали същите да си мълчат форевър? Че то това си е обмяна на опит. Или порсто материала е непълен и неточен.

" КЪМ БЛОХИН" - ТИ СИСАЩ КАЗВАТ, ГЕРМАНИЯ ОБЯВЯВА И ГОНИ...

Руските агенти в България са хиляди и никой не ги следи. Те са като бълхи в бездомните кучета.

Защо да ги следят?Те са си на показ.Всеки ден са по телевизиите..Освен,когато не са на Варадеро или в Париж....Или на лов за изчезващи видове

Страната ни е разграден двор. Властта се чуди на кой чужденец да се подмаже. Какво следене, какви 2 лева?