Шоколадовата верига ”Линд” потресена от заложническата криза

Швейцарската шоколадова верига "Линд" заяви, че е потресена от заложническата криза в нейно кафене в Сидни.

Обратно в новината

Коментари - Шоколадовата верига ”Линд” потресена от заложническата криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДВУЛИЧНИЦИ! Ами ние да се потресем ли от цените на Линдт, а?!

То и ние сме потресени от цените на Линдт , ама ...

Едва ли потреса на Линт е толкова важен за да бъде водеща новина, но така се прави име. Та какво стана с Варненския газовия хъб?

Господин Редактор, шоколадовата верига се казва Линдт, а не Линд. За коментиращите е ясно да не го знаят, но журналист да прави такива елементарни грешки е смешно. Всъщност цялото име на фирмата е Линдт ен Шпрюгли.

На български такава комбинация от "ндт" - няма :D

И ако решим да се заяждаме, у умлаут не се "ю"! :D

delly

Не сте прав и се заяждате на дребно. Първо, когато се взима име на марка от чужд език или се ползва оригиналният правопис напр. Lindt, или фонетичното му съответствие на другия език, т.е. Линд. Същото е и напр. Jean-Paul Gaultier на български го изписвате Жан-Пол Готие, а не изписвате Жеан-Паул Гаултиер. Да не влизаме и в подробности, че имате и друг пропуск Sprüngli е по-скоро ШпрюНгли, доколкото изобщо "ю" би могло да бъде съответствие на "ü". Хубав ден!

Вашето си е заяждане, не моето. За вашата некомпетентност все някой друг е виновен. Марката Линдт е регистрирана в България като Линдт с Т накрая, ама ви мързи да проверите и вадите от 9 кладенеца вода. Не беше заяждане а да ви обърна внимание! Знам ,че няма да го направите, но все пак ви съветвам да потърсите как се изговаря и тогава да се обяснявате по този начин. Защото не случайно съм го написал това нещо!

Баси пиара си правят тези скапаняци Lindt. Като са потресени, какво ще направят? Ще пуснат едно съболезнователно писмо до роднините на убитите заложници. И толкова.

Трябва да си тъпо дребнаво човече, за да мислиш, че това е самореклама на шоколадовите производители. Само болен мозък може да роди тази идея. Доколкото става ясно освен писмо, ще има и финансови обезщетения за пострадалите и техните близки. Какво са виновни хората, че е влезнал терориста точно в това заведение? Утре може да влезе у вас - това твоя реклама ли ще е?

ЩВЕЙЦАРИТЕ ДЕТО СА ГЛАВНИТЕ ПАЗИТЕЛИ НА НАЦИСТКОТО ЗЛАТО СА ПОТРЕСЕНИ ЗАЩОТО ПЕЧАЛБИТЕ НА ЛИНДТ МОГАТ ДА ПАДНАТ С ТАЯ РЕКЛАМА :)))

А вашите помешчици от путака долен пидеря и деничка,що не муат самогон със селюдка ,а все търсят френско шампанско и швейцарски чоколад ?

ТИ КАЖИ ЗА 25 МИЛАРАДАТА ДОЛАРА ДЕТО СА ИЗНЕСЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ПО ШВЕЙЦАРСКИ И ГЕРМАНСКИ БАНКИ :)))

Хубавото е ,че ние не сме джихадисти!!? Потенциално може да бъде изтребен 3 милиарда свят... и пак ще остане някой да вее черния байряк!

Кой и къде каза и се видя , че е джихадист??! Може да е нескопосно театро! Хамериканците отдавна обучават цялото поселение на Америката на обществени театрални постановки ..Хелоуин,...!

Бог да прости жертвите, мойте съболезнования, млади хора са.Не симпатизирам на ислямистите. Но няма ли кой да прати на ръководството на "Линд" снимки от жертви на американски бомбандировки или от израелската агресия над палестинците. Ми на война като на война, жертви ще има и от двете срани, медала винаги е с две страни. Не може едните да убиват,да бомбандират, да сеят смърт, а другите да търпят и да наблюдават безучастно. Каквото повикало, това се обадило както казва народа. Жалкото в тези ситуации е, че винаги страдат невинните. А шефовете от "Линд" да разгледат по сайтовете и жертвите от другата страна. Сега поне в ерата на итнернет това е безпроблемно.

То той и ислямистът едно ислямско име има - Арон ...

И? Какво трябваше да направят от Линд според теб? Да кажат "Няма да изказваме съболезнования за загиналите ни служители и пострадалите ни клиенти, щото американците понякога бомбардират мюсулмани..." Хайде малко мислете преди да пишете глупости!

Тоо, онзи с чалмата вътре верятно е искал само "малко" парици от швейцарските банки!? Ама като не му разпространиха исканията медиите,.. а го утрепаха с други любители на шоколада?...

Толерантняците взеха че се потресоха, когато се натресаха на едни нетолерантни работи.

днес в Yahoo има статия от бившия МП на Австралия,в която той описва връзките САЩ-Австралия като много опасни за страната му;говори за провалите на амер.политика по света и заплахата,която тя е за човечеството. Прочетете,едва ли ще се появи в нашата преса,но е твърде поучителна! "Големиятбрат" май започва да не се харесва даже от близките му англосаксонци.

Можеш ли да дадеш линк към статията или поне заглавието, за да я намерим? Важно е, също така, да се знае в кой точно от многото Yahoo сайтове се е появила.

Швейцарската шоколадова верига "Линд", реши да се направи на интересна и да си направи малко реклама с нещастието на хората.

Ква безплатна реклама! Потресени били! :D Ако не заделях пари за зъболекар заради тяхните шоколади, сега щях да ида да си купя няколко от коледната промоция!

какви сирийски бежанци бе неграмотни този изрод е иранец

Сириец, Иранец... циганин от Пазарджик... общото тук е "мюсюлмански джихадист"

общото са евроатлантическите ценности. "Австралийци подкрепят мюсюлманите с Ще пътувам с теб" - това е отговора на това събитие. от толкова толерастия ...

Свързан съм със Швейцария ОТ 1966 година. Страната е ненадмината във всяко едно отношение. Живеят в друг свят, в който золумите и диващините на рязаните са непознати. Моят род е наполовината изклан през 1876 година в Средногорието от башибозука. Ставащото в мюсюлманскияс вят е отвратително, не почива на класова основа, проява е на нов тип фашизъм и не може да има никакво снизхождение от рода на акцията на Линдт. Над света надвисна страшна опасност от хора, чието знаме и неграмотността, диващината и регреса.

БATKO

Значи сирийските бежанци не били толкова кротки, и облагородяващи, колкото ни описваше йессърката криСталина.

Но за сметка на това са много плодовити и с "облагородяващ" ген.

Прави деца, бе, кой ти пречи! Или от писане на псевдонационалистически лозунги в нета, нямаш време???

...еврейски циркове с рекламна цел !

Похитителят е бил със статут на бежанец от Сирия!!! Ахаааа.... а колко такива цъфнаха тука и продажните медии и неправителствени организации се скъсаха да клеймят как хората не ги били искали - защо?... ето отговора! Соломон Паси какви ги разправяше - да дойдат че да ни облагородяват - как послушните и робуващи медии не вдигнаха шум срещу тази антибългарска поредна кампания и в подкрепа на терористичната такава. Просто хем ние се затриваме, хем и ни помагат в затриването.

После върви, та приемай бежанци..................

Лошичко им стана на мазните Линдт, че точно преди Коледа името им се свърза в масовото съзнание с този инцидент. Аз пък не ги харесвам, шоколадите им са блъскани с какаово масло, адски тежки.

Кисело е гроздето!

Какво грозде, кви 5 лева :) В момента в шкафа с коледни сладкиши има 2 шоколада на Линдт - крем брюле и някакъв друг и макар че обичам сладкиши, и през ум не ми минава да ги изям. Много са тежки, факт.

Аз пък съм потресен от цените на изделията на тази марка :)

Хубавите неща имат хубава цена.

Само като информация, почти всички продукти на линд са с 30-40% по-евтини в Швейцария.

Само да поясня ,че белгийския шоколад е по хубав !

Луди има на всякъде, които като забравят да си вземат лекарствата и се вдъхновят от други луди . . .

+++++++++++++++++++++++++++

То и неграмотни има навсякъде :)

Защо не помислите върху хипотезата че на макдоналсите не им мина номера с Русия и са нарочили Австралия. Приятели, приятели , ама много ресурси и те имат . Как така изведнъж почна да се разраства движениета в подкрепа на мюслитата?

Едва ли усаците са чак толкова тъпи. Австралия е част от ОК.

Не са тъпи, а алчни. И с Русия не биваше да се заяждат, ама на... А тъпи в никакъв случай не са, да не си кривим душите.

Tezi hora naistina shte se pogrijat za jertvite i semeistvata im!Shte vzemat neobhodimite merki!Tova ne e Bulgaria!Nie niamame prava!Zatova pak ima isliamski kulturen tzentar i to v Sofia!Kakvi li kadri podgotviat?

И аз съм потресен от факта, че Канада и Австралия винаги участват във военни операции по света и изпращат самолети, които избиват неизвестни за тях хора в неизвестни за тях страни със съмнителна мотивация?!

просто на тях, за разлика от теб, им пука не само за собствения задник

Аз пък съм потресен от този блестящ рекламен ход на "Линд". Нямам предвид събитието в кафенето им ...

Това е чисто човешка реакция,нищо рекламно няма.Ако беше реклама ,щяха да изпишат пълното име на шоколадовата фабрика и търговската си марка , която е LIND & SPRUNGLI.В цивилизования свят от нещастията не правят реклами.Бил съм във фабриката им , която се намира в Kirchberg - предградие на Цюрих в една сграда на над 100 години.На всеки посетител дават безплатен шоколад и прожектират филм за историята на шоколада и тяхната история, разбира се.Синът ми , който бе около 10 години тогава, беше най-доволен от шоколада.

Не съди за всички по себе си. Ако ти би използвал човешкото нещастие за собсвена облага, други просто съчувстват.

БATKO

Та какво те учудва. Човешкото нещастие се ползва за собствени облаги най-вече от т.н. "цивилизовани" страни" - САЩ, Канада, Англия, Испания, Германия, Франция. Знаеш ли колко милиона са избили по време на колониализма? Включително и етническо прочистване на цели континенти - Северна Америка, Австралия? А във световните войни колко народ избиха? А сега, уж мирно време, колко милиона избиват с бомбардировките над суверенни държава. А колко милиона са избили диктатори и хунти, поставени на власт точно от службите на тези "цивилизовани" страни? И всичко това е за облаги, не просто от любов към убийствата.