Шофьори масово спират в нарушение извън платените места в София

В общия случай това са притежатели на офиси в близост, заявиха от ЦГМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има начин - ползвайте приложението "Гражданите". Работи - изпробвано е :) Няколко нагли човека вече са глобени по мой сигнал и един път не са ме викали да свидетелствам. Всичко става през ап-а

Абе, какви тъпотии дрънкате, а и статията още повече? Я, разходете се до Словения и после от Виена нататък та чак до Лондон да видите дали въобще има подобни картинки, с отворени капаци и багажници, с някакво си настъпване на линии или шишета и тухли за пазене на място и прочие дивотии... Точно след 3 минути си изпържен с такава глоба, че през ума ти няма да мине мисъл да повтаряш упражнението на този наглец, с когото софийските милиционери вече една година не се справят??? У нас цари тотално безхаберие, мутренски отношения и тежка корупция. И виновна е властта, защото не иска, но не че не може, да въдвори ред!!!

Чудя се една такава кола на моята улица всяка сутрин е с вдигнат капак, а преди време ми сложиха скоба пред собствения ми гараж, докато се върна да заключа, като мародерите ме дебнеха преди това, докато си пиеха кафето и най-нагло постъпиха, трябвало да включа аварийните, та значи лъжи и ще бъдеш добре, иначе ще патиш.

Поредният материал където ни обясняват, че трябва да вършим работата на контролните органи, които взимат заплати за да не вършат нищо.

Тези коли от снимката не са на 5 метра... НО се вижда че е очертано с бяла линия за паркиране....?????

Заради такива селски /без извинение/ тарикати в Изгрев ни оставиха без кофи,защото камиона не може да влезе,добре де питам аз ,а пожарната как ще влезе?!? Какво ми отговориха от ЦГМ : кофите са предпоставка за ПТП,а питам аз като има спряла кола на джоба на кофата тя не е ли предпоставка за ПТП!?! Сега кофите са на задна улица без джобове и колите спират,за да се разминат нооо....там не е предпоставка за ПТП!?! Та питам има ли някой с малко мозък в главата да ми отговори адекватно,е оказа се ,че няма !!

Че къде е проблемът? Избутват го метър-два, докато настъпи зоната. Снимат, качват на репатрака и Сбогом Гергино. Като го одрусат така два-три пъти и е готов. Ама има една дребна пречка. Ако този, който всеки ден е там и го знаят, бута по 2-3-5 лева на ден на ръка, може и те да са му дали този акъл и докато работят да го пазят.

Ако с паяка се движи патрулка на "Общинска полиция", е в реда на нещата всеки път да му пишат фишче. Двайсе фиша за месеца дали ще му дойдат добре?

А ми първо държавата да си свърши работата, всяка новопостроена сграда трябва да има определен брой по закон гаражи и паркоместа! Както в нормалните държави! само че тук срещу хубав рушвет гаражите стават магазини и офиси. И послед хората виновни, че няма къде да паркират, че трябва и да плащат за да си паркират колата пред собствения имот! Корумпирани нещастници! В блока в който имам жилище в София има 40 апартамента и 8 офиса , за тях има 5 парко места и 10 гаража! 30 мин чакаш докато успееш да паркираш наоколо! Някой път и на 300 м от блока! Но нали някой си е прибрал кеш под масата и са направили магазинчета и офиси!

И кв'о, като си я свърши. Нормата е е едно място за паркиране на апартамент, а коли имат мама, тате и аз. Да не говорим, че повечето хора не си купуват паркоместа, щото на село си паркират пред къщата без проблеми. Просто общината трябва да започне да прави паркинги и да ги дава под наем, а кола да има всеки който може да докаже, че има къде да я паркира, както е в Япония. Обаче на кого му пука, по тези ширини всеки се оправя само и както намери за добре, а държавата и общината се вълнуват единствено, колко е прихода от данъци и таксички и как да го разпредели......

Много си прав :) И 70% от паркираните скрапове никога ме излизат или ако се карат е 1-2 пъти месечно ! Колко да не им ръждяса мотора и да се разтика маслото ! Трябва да стане като в ЕС ! 80 кв.м. полагата си едно парко място и за всяко следващо си го купуваш !

а какво правим с вече построените? Те са далеч повече!

Има решение за всичко, стига човек да има желание. Многоетажни паркинги на същата или съседна улица където има свободно място за строеж.

г-н Бийн, желание има, място няма. В центъра сградите наистина не са големи, но са една до друга и приютяват семейства всяко с 2 коли. Нима предлагате дворовете на училищата да се намалят и на тяхно място да се строят паркинги? нима предлагате градинките към църквите да се преустроят на многоетажни паркинги? А какво предлагате за частните имоти? Общината да ги изкупи ли? като например тази стара къща до Народният Театър дето собственика иска да я бутне и на нейно място да построи 8 етажна офис сграда с 2 етажа подземен паркинг (само)... отделно там по ПУП може да се строи само до 6-ти етаж.

Както се намира място за молове и офис-сгради, така може да се намери и за подземни и многоетажни паркинги. Общински терени на ключови места се продават и заменят без да се мисли, че биха могли да се използват за такива цели. Под много градинки може също да се изграждат подземни паркинги.

Ей този още има акумулатор стига бе толкова прибрани хора има и не са го взели не е истина!!!

е, за акумулатор ще те осъдят... ама ако случайно се спънеш и гаечният ключ от якето попадне на лошо място няма нищо да ти кажат.. най-много общината да ти плати обезщетение за кривите плочки, дето е можело да доведат до сериозна травма.

На последната снимка колата е Citroen C3, по заводски данни е с габаритна дължина 3996 мм. Сами можете да прецените дали са оставени предвидените 5 метра от маркиралите кръстовището

Тия от ЦГМ да не се правят на утрепани, а да си свършат работата. Могат да им сложат скоби, като не става с паяк.

ЦГМ е търговско дружество, то се занимава със събиране на таксички, не следи за спазване на правилата за движение. Даже е спорно доколко имат право да налагат принудителни административни мерки, като заскобянето. В този ред на мисли, когато има нарушение на правилника за движение, отговаря друг, а той няма финансов интерес, за т'ва реагира значително по-бавно от рекетиращото дружество на СО.

То масово се паркира и в градинките - в Дървеница глупаците се изхотриха и си карат по алеята за деца, за да може да се сложат в градинката. После чисто новия тротоар се разваля, да не говорим каква кал и мръсотия се разнасят после. Но никого не санкционират, защото така е по-удобно.

Ами вие там пирони нямате ли?

абе не може да хвърляш пирони къде ти падне, щото след това твоето дете може да пострада. КАТ-аджиите отдавна са го казали - снимка и след това се подава сигнал в КАТ от свидетеля, къде и какво е видял. Обаче никой не иска да си дава данните щото ги е страх и затова нарушителите си остават ненаказани - защото за анонимни сигнали глоби не се налагат.

Да внесем малко яснота в мат'ряла. Такива "хитреци", да си го кажем направо - андрешковци, въпреки, че се придвижват с автомобили със софийска регистрация в 99,9% от случаите са селяндури. Това не са софиянци. Ние-софианците винаги чинно си плащаме зона или оставяме колата на платен паркинг. А малките селски душици само гледат как да изтИрикатеят, за да спестят някоя и друга стотинка за на село. Това е цялата истина.

И к'во от това? Вие, софиянци, нали сте големи тарикати. Толкова ли не може да се организирате простолюдието с прилагането на закона и правилата, които да се спазват? Или и вие толко си можете? Решете си проблема де..

Трябва да има повече зони за паркиране. Това е, което трябва да се прави, а не да се коментира колко трябва да се глоБява и къде трябва да се спира.

В Норвегия правилото за 5 метра е същото. Ако спреш на 4.90, получаваш една лепенка на стъклото за глоба и готово. Няма скоби, няма паяци, нема русунки по асфалта, няма колци за стотици хиляди по тротоарите.

За наш'те...

ефекта ти се загуби защото не каза какви са им глобите. а иначе рисунките са полезни, защото те улесняват в паркирането. Стига да имаш желание да спазваш правилата разбира се.

По закон паркирането на по-малко от 5 метра от кръстовище е нарушение. Да ама за ЦГМ това явно не важи. На повечето улици, техните разграфени паркоместа започват на 2-3 метра максимум. А след това "тарикатите" спрели върху маркировките не се санкционират. ЦГМ "нямали" правомощия за това

Не оправдавам шофьорите, но главната вина трябва да се търси другаде. Всяка собственост си има предназначение и когато това предназначение е бизнес, трябва ползувателите или собствениците да подсигурят съответния брой паркинг места. Същото се отнася и за новото строителство. Не може да направиш офис, заведение или магазин и да няма място за паркиране и на една кола. Не може да направиш блок и хората веднага да започнат да паркират по околните улички и по тротоарите. Просто е - блок с 20 апартамента, например, трябва да има паркинг минимум с 30 места, рсторант с 50 места - 30 паркинг места, офис за 20 души - 10-15 паркинг места и т.н. Законите и правилниците ли са калпави или нарушенията са поголовни и всички си затварят очите?!?!?!

Може, може. Достатъчно е да бутнеш в общината и те изведнъж забравят за законовите изисквания

Няма лошо, това е начинът-нов строеж със задължителната бройка паркоместа..е,друг е въпросът,как се взима разрешение за апарт сграда, за да не се хаби златна площ в гаражи и места за паркиране. Само че,какво правим именно със старите сгради в центъра- минало,бешело-там квото е застроено, е застроено,но при една кола,преди години,вече са две и три.След като общината прибира толкова пари,най-нормалното е ,да направи многоетажни паркинги и ,предполагам,всеки нормален човек ще си плати,за да е спокоен за автомобила си. Точно в сниманите райони има точно 2 платени паркинга, фул до горе,с продадени абонамменти и не спират да се търсят места

Гошко не си прав. 1. ако си отворил заведение тип - бар - за какъв паркинг ще ми говориш, при положение, че шофьорите нямат право да шофират след употреба на алкохол? Как ще стане таз работа - докарва се компаният в каляската. Паркират пред бара и след това зарязват колата щото няма да могат да я карат. Собственикът на бара (или ресторанта) колко точно места трябва да ангажира на улицата, че да позволи на всички клиенти за вечерта да може да си паркират колите???? 2. защо реши, че на 20 апартамента точно 30 места е минимумът?

За бара - има и персонал, може да има и непиещи посетители. Бройката за 20 апартамента е "на око", като се има предвид, че някои семейства са с повече от 1 кола, а трябва да има паркинг и за гости. Има си формули по които се изчисляват тези неща. Същественото е подхода, а точните цифри са подробност.

непиещи посетители в бар? чувал съм, че тези много ги харесват :) сериозно - главното ми мърморене е по въпроса, че няма как изчисленията да се случат на око. Щото окото на един е едно, на друг друго. Например - паркинга на ИКЕА сам по себе си е огромен и безплатен. Никога не го бях виждал пълен догоре докато не направиха мол-а в съседство където паркинга е платен почасово. Тогава изведнъж паркинга на ИКЕА отесня максимално. Аналогично това, което сега ти се струва разумно след 2 години може да е абсолютно неадекватно. а след 20? Защото ще се съгласиш, че сградите и улиците не се строят и бутат през 5 до 10 години, за да се нагодят към търсенето и предлагането.

за насътъпана линия веднага следва глоба .

всеки сульо вече спира В ЗАВОЙ!

През отворения му преден капак като му щипнат я акумулатор, я бобина,а от багажника крик или пожарогасител пък да видим следващият път пак ли ще надига капаци.

Такова ни е племето. Трябва да се приемат поправки в закона и глобите да са толкова високи, че да накарат животните да мислят. Няма оправдание за подобна простотия, мързел и Бай Ганьовщина.

просто не се налагат глоби . Ако всеки ден ти вземат по 50 лева за неправилнопаркиране колко дни ще издържиш да паркираш неправилно ?

Кой да налага тези глоби? Градската Дебилност на фънди? Или смотаните фуражки, спящи в патрулката?

Автомобилно оскотяване - и на народа, и на общинските власти... Сменете наредбата, бе, и да могат и ЦГМ да глобяват, толкова ли е сложно!

Да бе да, само това да беше! Спасявайте се от клоаката София!

Крайно време е да се коригира закона. Живея в зелена зона и колата ми е в личен гараж. Народа се научи, че ако запушиш нечии гараж няма да те глобят както ако не си платил за зелена или синя зона. Тоест, глоба няма. А като викнеш паяк, идва след много часове, ако изобщо дойде.... Вече пред гаража ми денонощно има коли и обикалям като идиот да търся наглеца, който ме е запушил и е заминал да си върши някаква работа. Естествено, като го намеря наглеца, следва дежурният отговор "...ама аз само за малко". Аман вече, писна ми!!!!

От опит - паркирай пред гаража си :)

Аналогичен случай- на вход за подземни гаражи една дама всеки ден си паркира колата с коментар "Аз съм се разбрала със собственика" и на репликата от моя страна "Аз съм единия от собствениците, много сме" прилежно се усмихва и обръща гръб. ЦГМ се правят и те на луди- не им било в правомощията да глобяват за такова нещо. Полицията ако изобщо дойде идва със закъснение и последно отправиха коментар че ако дойде паяк и няма какво да вдигне, трябвало аз да им платя!!!

Никога не съм оправдавал това поведение, но в този случай - цепиш двете предни гуми, след което викаш паяк - за да си сигурен, че паяка ще има какво да вдигне. Така веселбата и за този нагъл шофьор ще е двойна - хем ще отнесе вдигане, хем ще виси със сигурност на платен наказатгелен паркинг, докато си оправи гумите ;) Да го видим, дали ще паркира пак.

Ау тия мръсници паркират без да плащат !?! Ще докарат до просешка тояга кметицата и цялата шайка от СО и ЦГМ. Преди имеше виц: "Баща буди успалия се син-катаджия с думите: Ставай Иване тия негодници вече един час карат без да плащат" . Сега паркират без да плащат същите негодниците и ще увиснем на една гола заплата. А колкопаркинга направиха? Само рисуват по улиците и прибират милиони, а паркирането се затруднява с всеки ден!

Всъщност иде реч, че като спре така, пречи на другите.

Къде са фатмаците и защо не рисуват актове за паркиране, всекидневно. За какво им се плаща да подпират дуварите по сокаците?

копелетата от мобилноста се правят на невинни... а самите те нарушават правилата на движение нонсто - карата срещу движението в еднопосочни улици, правят забранени завои... и като крадци се прокрадват за да ти сложат скобата... виждат - фирмерна кола. виждат че сме на 2 метра от нея и работим. обаче не виждат отворената пътническа врата, нито разтоварените инструменти... и ох ма то ако не ти сложа скобата.... да не говорим че паркоместата са всъщност имагинерни - в алея Яворов пред блоковете разбирай - градинките са обявили че са парко места - няма нито асфалт, нито плочки нито боя. но са боднали някъде табелка и ти я сочат - ето заради това тук е зона... много бой ще има ако не се уреголират нещата!

Престъпление и пладнешки грабеж е да ни дават нашите улуци под наем.

А как мислиш, е в Европа?

"нашите улици"??? Пич, улиците са на общината, а не конкретно на човека дето си е паркирал превозното средство отгоре. Прочее - посочи ми къде в закона пише, че имаш неотменимо право да паркираш по улиците без никой нищо да не ти казва. Прочее като отидеш на море - тези от Варна или Бургас или по-малките селца какво да кажат?

Не съм минал аз да им събера акомолаторите да ги видя дали ще паркират пак с отверени капаци.

АКУМУЛАТОР

АКУМОЛАР! На чист пражки фронски..

само знаят да събира глоби, един нов паркинг не са построили в центъра! обикаля се по 30 мин и няма място за паркиране, а някои хора имат нужда да зареждат стока, карат деца, обслужват болни или просто живеят там. това си е жив рекет над тия хорица

Напълно прав си,но... Винаги има едно но. Такива сме селски хитреци долни,че и паркинг да има ,за да не плащат пак ще спират така. Докато не се предвиди и промени и най-малкия пропуск в закона и докато не ни смажат от глоби няма да се научим. Защо в Европа и особено в Америка никой не си и помисля да спре неправилно. Щото знае,че ще го смачкат от глоби. Не че са по съвестни от нас. Просто ги е страх.

А, ако има паркинг, дали ще отидеш да спреш в него и да си платиш? И дори ти да го направиш, колко още ще го направят? Просто манталитета ни е такъв, бай-ганьовски. Искат всичко на готово, ама и на аванта. Уверявам те, че ако имаше търсене на места за паркиране, всеки нов блок, офис, и т.н. щяха да го строят с много повече паркоместа, отколкото е в момента. Виж че новото строителство, първо се купуват апартаментите, после след години може и паркоместата. Трябва и закона да задължи инвеститорите, като строят на един апартамент да се падат 1.5 места за паркиране, а не както е сега, на 2 апартамента пишат 1 място. А някой апартаменти ги пишат ателиета, за да не се налага място за паркиране.

На изборите ще им благодарим за всички платени зони.

Тарикатите от ЦГМ да знаят, че има по-големи тарикати от тях..целия център боядисаха за кярат кинти, ама пак сметката им излиза без кръчмар хаххах

Абсолютно вярно! Дори и на зона Б5 и Б18, последната зона, която увеличиха направо направиха хората луди! За да паркираш, трябва след бул. Константин Величков, но вече и там не може да се паркира, понеже всички паркират там, а реално хората живеещи там, къде да си паркират колите, като вече за тях няма места? Ще разширят нататък за да има и за тях, но така пък ще трябва да си плащат по 100 кинта за да паркират! Ако това не е рекет, какво е? Един паркинг не направиха от тези пари! Защо да правят, като имат постоянен приход, пък от паркингите, които евентуално да направят ще загубят пари, понеже никой няма да паркира в зоните... Те за това и не ги правят! Конфликт на интереси се казва на това! ;) Само C4 или кола бомба в парламента! Друго решение няма! Или да легализират марихуаната, че хората поне да могат да се напушват порядъчно, да не им пука и да им е все весело!

goose

Всъщност абсолютно никой не ти е гарантирал, че като си купиш таралясник общината безплатно ще ти предостави място за паркиране. Тези неща са доказани отдавна извън България - единствения вариант да намалиш движението е с такива репресии, осигуряваш ли удобства от сорта на паркинги и т.н. - движението винаги се задръства повече.

Къде отиват приходите от платеното паркиране, колко подземни гаражи се построиха? Отчетност на всеки лев от платеното паркиране веднага.

Платеното паркиране няма нищо общо с подземните паркинги !

Много каруцари в този сайт с ! Защо смятате , че някой вие длъжен да ви прави паркоместа за каруците ?! Не стига , че сте окупирали половината тротоари по центъра , а и недоволни ! Духачи !

ма те тия тротоари са обрисувани, че са парко места бре! вместо да обвиняваш хората - псувак мобилните

Илиян, не си чел концепцията за платено паркиране в София, само каруците броиш. Платеното паркиране от 20 години се оправдава с това, че събраните средства ще се инвестират в подземни паркинги.

справка: Нивото на неефективност на трафика в Хага е много висока. Жителите на Хага ежедневно преодоляват средно разстоянието: 25.76 км. Жителите на Хага са недоволни от трафика.

Скрий с тези стъкмиситики !

Получава се Параграф 22 : Забранено е спирането на 5 метра от кръстовището , а в същото време Столична община маркира платените места на половин метър от ъгъла !!!!

Не си спомням референдума за платените зони, защо ли, защо ли ?!

Защото го решава самата община ;)

1) направихте целия град зона за платено паркиране 2) цената на час е лев и два (зелена и синя зона), а може да направите 2-3лв за ден 3) милиони от зоните и никой не знае къде отиват парите

Ако кметицата и ГЕРБ имаха топки да са решилии проблема с паркирането ! В Хага ако автомобилата ти е над 10г няма място в града ! Ако всичко що е над 10г бъде изгонено от Сф дали ще има места за паркиране !

не е проблем стария автомобил, то и новия ти замърсява въздуха, а и новият също пречи на другите да паркират. Ако живея в града и имам автомобил на 11 г. трябва ли да се изселя? Хага не е София - всеки с проблемите си. Освен това НЕ е вярно за по-старите от 10 години автомобили. Може да попиташ чичко Гугъл, ако не си ходил в Хага.

Аз не питам чичкото Гугъл , а хората които живеят там !

Колко % от колите в Сф са под 10г ?! Има ли поне 30% - съмнявам се !!!

В Хага също има нарушители и също поставят скоби - червени на цвят. Но хората са културни и има ред по улиците. Освен това използват масово велосипеди и градът е доста зелен. В София е самоубийство да караш колело в трафика.

От 7г карат от април до ноември и все още съм жив !

Някои катерят небостъргачи, други летят безмоторно, трети бягат от бикове... И някои са ОЩЕ живи.

С противогаз или обичаш изгорелия дизел?

Почти противогаз :)

"Паркирането върху маркировка е нова мода, а санкциите пак няма, предаде bTV." Не е НОВА мода, и преди си паркираха. Нова ви е маркировката. И вината не е на хората, че няма къде да паркират, а на тези, които трябва да създадат условия за паркиране и благоустройство. Когато ви глобяват, от КАТ винаги се оправдават, че не е техен проблем, че няма къде да се паркира.