Шофьори масово спират в нарушение извън платените места в София

В общия случай това са притежатели на офиси в близост, заявиха от ЦГМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Паркирането върху маркировка е нова мода, а санкциите пак няма, предаде bTV." Не е НОВА мода, и преди си паркираха. Нова ви е маркировката. И вината не е на хората, че няма къде да паркират, а на тези, които трябва да създадат условия за паркиране и благоустройство. Когато ви глобяват, от КАТ винаги се оправдават, че не е техен проблем, че няма къде да се паркира.

Ако кметицата и ГЕРБ имаха топки да са решилии проблема с паркирането ! В Хага ако автомобилата ти е над 10г няма място в града ! Ако всичко що е над 10г бъде изгонено от Сф дали ще има места за паркиране !

не е проблем стария автомобил, то и новия ти замърсява въздуха, а и новият също пречи на другите да паркират. Ако живея в града и имам автомобил на 11 г. трябва ли да се изселя? Хага не е София - всеки с проблемите си. Освен това НЕ е вярно за по-старите от 10 години автомобили. Може да попиташ чичко Гугъл, ако не си ходил в Хага.

Аз не питам чичкото Гугъл , а хората които живеят там !

Колко % от колите в Сф са под 10г ?! Има ли поне 30% - съмнявам се !!!

1) направихте целия град зона за платено паркиране 2) цената на час е лев и два (зелена и синя зона), а може да направите 2-3лв за ден 3) милиони от зоните и никой не знае къде отиват парите

В Хага също има нарушители и също поставят скоби - червени на цвят. Но хората са културни и има ред по улиците. Освен това използват масово велосипеди и градът е доста зелен. В София е самоубийство да караш колело в трафика.

Не си спомням референдума за платените зони, защо ли, защо ли ?!

От 7г карат от април до ноември и все още съм жив !

Защото го решава самата община ;)

Получава се Параграф 22 : Забранено е спирането на 5 метра от кръстовището , а в същото време Столична община маркира платените места на половин метър от ъгъла !!!!

справка: Нивото на неефективност на трафика в Хага е много висока. Жителите на Хага ежедневно преодоляват средно разстоянието: 25.76 км. Жителите на Хага са недоволни от трафика.

Някои катерят небостъргачи, други летят безмоторно, трети бягат от бикове... И някои са ОЩЕ живи.

С противогаз или обичаш изгорелия дизел?

Къде отиват приходите от платеното паркиране, колко подземни гаражи се построиха? Отчетност на всеки лев от платеното паркиране веднага.

Почти противогаз :)

Скрий с тези стъкмиситики !

Платеното паркиране няма нищо общо с подземните паркинги !

Тарикатите от ЦГМ да знаят, че има по-големи тарикати от тях..целия център боядисаха за кярат кинти, ама пак сметката им излиза без кръчмар хаххах

На изборите ще им благодарим за всички платени зони.

само знаят да събира глоби, един нов паркинг не са построили в центъра! обикаля се по 30 мин и няма място за паркиране, а някои хора имат нужда да зареждат стока, карат деца, обслужват болни или просто живеят там. това си е жив рекет над тия хорица

Много каруцари в този сайт с ! Защо смятате , че някой вие длъжен да ви прави паркоместа за каруците ?! Не стига , че сте окупирали половината тротоари по центъра , а и недоволни ! Духачи !

Не съм минал аз да им събера акомолаторите да ги видя дали ще паркират пак с отверени капаци.

Престъпление и пладнешки грабеж е да ни дават нашите улуци под наем.

Абсолютно вярно! Дори и на зона Б5 и Б18, последната зона, която увеличиха направо направиха хората луди! За да паркираш, трябва след бул. Константин Величков, но вече и там не може да се паркира, понеже всички паркират там, а реално хората живеещи там, къде да си паркират колите, като вече за тях няма места? Ще разширят нататък за да има и за тях, но така пък ще трябва да си плащат по 100 кинта за да паркират! Ако това не е рекет, какво е? Един паркинг не направиха от тези пари! Защо да правят, като имат постоянен приход, пък от паркингите, които евентуално да направят ще загубят пари, понеже никой няма да паркира в зоните... Те за това и не ги правят! Конфликт на интереси се казва на това! ;) Само C4 или кола бомба в парламента! Друго решение няма! Или да легализират марихуаната, че хората поне да могат да се напушват порядъчно, да не им пука и да им е все весело!

копелетата от мобилноста се правят на невинни... а самите те нарушават правилата на движение нонсто - карата срещу движението в еднопосочни улици, правят забранени завои... и като крадци се прокрадват за да ти сложат скобата... виждат - фирмерна кола. виждат че сме на 2 метра от нея и работим. обаче не виждат отворената пътническа врата, нито разтоварените инструменти... и ох ма то ако не ти сложа скобата.... да не говорим че паркоместата са всъщност имагинерни - в алея Яворов пред блоковете разбирай - градинките са обявили че са парко места - няма нито асфалт, нито плочки нито боя. но са боднали някъде табелка и ти я сочат - ето заради това тук е зона... много бой ще има ако не се уреголират нещата!

ма те тия тротоари са обрисувани, че са парко места бре! вместо да обвиняваш хората - псувак мобилните

А как мислиш, е в Европа?

Къде са фатмаците и защо не рисуват актове за паркиране, всекидневно. За какво им се плаща да подпират дуварите по сокаците?

Ау тия мръсници паркират без да плащат !?! Ще докарат до просешка тояга кметицата и цялата шайка от СО и ЦГМ. Преди имеше виц: "Баща буди успалия се син-катаджия с думите: Ставай Иване тия негодници вече един час карат без да плащат" . Сега паркират без да плащат същите негодниците и ще увиснем на една гола заплата. А колкопаркинга направиха? Само рисуват по улиците и прибират милиони, а паркирането се затруднява с всеки ден!

Крайно време е да се коригира закона. Живея в зелена зона и колата ми е в личен гараж. Народа се научи, че ако запушиш нечии гараж няма да те глобят както ако не си платил за зелена или синя зона. Тоест, глоба няма. А като викнеш паяк, идва след много часове, ако изобщо дойде.... Вече пред гаража ми денонощно има коли и обикалям като идиот да търся наглеца, който ме е запушил и е заминал да си върши някаква работа. Естествено, като го намеря наглеца, следва дежурният отговор "...ама аз само за малко". Аман вече, писна ми!!!!

Да бе да, само това да беше! Спасявайте се от клоаката София!

Ти си яко тъп. Вредните емисии са показател, не на колко години е колата. Има 10-годишни коли с евро4.

Автомобилно оскотяване - и на народа, и на общинските власти... Сменете наредбата, бе, и да могат и ЦГМ да глобяват, толкова ли е сложно!

Такова ни е племето. Трябва да се приемат поправки в закона и глобите да са толкова високи, че да накарат животните да мислят. Няма оправдание за подобна простотия, мързел и Бай Ганьовщина.

Напълно прав си,но... Винаги има едно но. Такива сме селски хитреци долни,че и паркинг да има ,за да не плащат пак ще спират така. Докато не се предвиди и промени и най-малкия пропуск в закона и докато не ни смажат от глоби няма да се научим. Защо в Европа и особено в Америка никой не си и помисля да спре неправилно. Щото знае,че ще го смачкат от глоби. Не че са по съвестни от нас. Просто ги е страх.

През отворения му преден капак като му щипнат я акумулатор, я бобина,а от багажника крик или пожарогасител пък да видим следващият път пак ли ще надига капаци.

всеки сульо вече спира В ЗАВОЙ!

просто не се налагат глоби . Ако всеки ден ти вземат по 50 лева за неправилнопаркиране колко дни ще издържиш да паркираш неправилно ?

за насътъпана линия веднага следва глоба .

Всъщност иде реч, че като спре така, пречи на другите.

Не оправдавам шофьорите, но главната вина трябва да се търси другаде. Всяка собственост си има предназначение и когато това предназначение е бизнес, трябва ползувателите или собствениците да подсигурят съответния брой паркинг места. Същото се отнася и за новото строителство. Не може да направиш офис, заведение или магазин и да няма място за паркиране и на една кола. Не може да направиш блок и хората веднага да започнат да паркират по околните улички и по тротоарите. Просто е - блок с 20 апартамента, например, трябва да има паркинг минимум с 30 места, рсторант с 50 места - 30 паркинг места, офис за 20 души - 10-15 паркинг места и т.н. Законите и правилниците ли са калпави или нарушенията са поголовни и всички си затварят очите?!?!?!

От опит - паркирай пред гаража си :)

По закон паркирането на по-малко от 5 метра от кръстовище е нарушение. Да ама за ЦГМ това явно не важи. На повечето улици, техните разграфени паркоместа започват на 2-3 метра максимум. А след това "тарикатите" спрели върху маркировките не се санкционират. ЦГМ "нямали" правомощия за това

Може, може. Достатъчно е да бутнеш в общината и те изведнъж забравят за законовите изисквания

В Норвегия правилото за 5 метра е същото. Ако спреш на 4.90, получаваш една лепенка на стъклото за глоба и готово. Няма скоби, няма паяци, нема русунки по асфалта, няма колци за стотици хиляди по тротоарите.

АКУМУЛАТОР

За наш'те...

АКУМОЛАР! На чист пражки фронски..

А, ако има паркинг, дали ще отидеш да спреш в него и да си платиш? И дори ти да го направиш, колко още ще го направят? Просто манталитета ни е такъв, бай-ганьовски. Искат всичко на готово, ама и на аванта. Уверявам те, че ако имаше търсене на места за паркиране, всеки нов блок, офис, и т.н. щяха да го строят с много повече паркоместа, отколкото е в момента. Виж че новото строителство, първо се купуват апартаментите, после след години може и паркоместата. Трябва и закона да задължи инвеститорите, като строят на един апартамент да се падат 1.5 места за паркиране, а не както е сега, на 2 апартамента пишат 1 място. А някой апартаменти ги пишат ателиета, за да не се налага място за паркиране.