Оправдаха шофьор, блъснал незрящ на пешеходна пътека

Криминално проявен шофьор, който преди три години блъснал незрящ човек на пешеходна пътека, е оправдан на първа инстанция.

Обратно в новината

Коментари - Оправдаха шофьор, блъснал незрящ на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съдия и адвоката трябва де ги облъскат с дипломите им по тъпите глави и да ги изхвърлят като мръсни котки от съдебната система!Какво ги чакат още!

Няма лъжа, няма измама. Това е истинска новина от европейска България - хем оневинен заради тумор в мозъка заради което е блъснал човек, хем книжката му не е отнета. А дано следващия път отнесе роднина на депутат/министър/прокурор/съдия (ако може да е на съдията дето се е произнесъл сега)

Господа доктори, съдии и други престъпници, Господ бави, но не забравя. Неговата справедлива присъда идва и за вас, без значение дали го вярвате или не.

Оправдаха шофьор, блъснал незрящ на пешеходна пътека Единствената причина за която се сещам да бъде оправдан , е че и шофьорът също е бил незрящ.

@Dir

"Според магистратите тя е трябвало да се огледа и да съобрази на какво разстояние е и с каква скорост се движи моторът." Пожелавам им да попаднат в същата ситуация и след това да стигнат до същия извод...

Незабавно да се" ремонтира"правилника за движение по пътищата.Да се премахнат всякакви пешеходни пътеки и разни ограничителни знаци.Да се задраска думата " задължително" в правилника.Да важи едно единствено правило-Действайте без правила.При нарушение ще се тегли чоп.Така е най-справедливо.Каквото покаже клечката.

и колко им платиха за да оправдят поредният убиец?! Колко взехте на ръка докторите и адвокатите за да го изкарате раковоболен този убиец?!

Той да се радва Кьоравият,че е останал жив,той тръгнал да се меша във Работата на съдът.Кьорчо лош материал такъв.

Тъпа страна, тъпи магистрати, тъпи хора и всичко е тъпо.

Правилно.Къде е тръгнал да върви тоя кьорчо кьорав?Да пресича на пешеходна пътека.За българските магистрати правосъдие и морал са две неща от различни галактики.Че те намериха повод през седмицата да изкарат съпричастна ученичката убита на пешеходна пътека.Не се била огледала.А този невзрящия ще го съдят след време за пречинения стрес на шофьора.

Мутри управляват, мутри ни крадат, мутри ни убиват, мутри ги защитават !

интересно какво е поискала прокуратурата ,имам предвид като обвинение ,за па пари е ясно . и ако обвинението е не коректно няма какво да кажем , освен цацаров ти си ........., върви си

Тато извика: Ей, пазвантин, ела тук да ти налея малко информация в кухата кратуна.....

Крайно време е ТАКИВА "съдии" ДА СТАНАТ БЕЗРАБОТНИ!!!!!! Мястото им НЕ е в СЪДА!!!!!

Шило

Вярвам, че втората инстанция ще поправи грешката на младока. Макар че, такива съдебни и прокурорски решения съм чел, че....Да се чудиш тъпички ли са, корумпирани ли са, напук ли го правят....

Поредното доказателство "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА".

Това си е положението и нас :(((((

Това вече ми идва в повече. Не знам, но вече съм убеден, че в съдебната ни система се избират или назначават напълно откачени хора, някакви зомбита и изроди. Без Революция България няма как да тръгне напред.

Могат да изкарат сляп човек виновен че са го сгазили на пешеходна пътека "защото не се е огледал на пешеходната пътека"!

Ал

За да се овапца едно дело, като това, "кристално ясен случай", обикновено ПРОКУРОРЪТ, срещу съответния подкуп, скалъпва лошо обвинение, което е подплатено със съответните "МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРТИЗИ". Съдията просто няма какво друго да отсъди. Въпросът е защо този, с тумор в мозъка и със "забавени реакции" не е съден за умишлено причиняване на въпросното ПТП. То е същото като да шофираш пиян. И в двата случая си неадекватен.

Шило

Бънди, обикновенно се пише тенденциозно. В твоя случай- прокурорът не изготвя СМЕ, я това го правят лекари, които не работят в прокуратурата или съда. Както съда, така и прокурора са длъжни да се съобразят със заключението, но преценено с останалите доказателства. Пак казвам, дори да е имало такова заболяване, водачът е бил длъжен да се съобразява с последиците. Не е внезапно възникнало заболяване, непосредствено преди ПТП, което е довело до внезапна загуба или намаляване на реакциите. Съдът е преценил неправилно. Явно е някой младок съдията без опит.

Ей, това е проблема.Далеч съм от мисълта, че който се качи на МПС е с "ясното", че иска да участва в ПТП, или пък да предизвика смъртен случай.......но пък да "караш" безразсъдно, авантюристично и опасно, това се случва. Закона е призван да "търси" сметка за тези действия........ и тук закона с неговите хиляди "вратички".....такова ...на положението и подхранва "чувството за безнаказаност". Ще се повторя, преди време беше направо опасно да се пътува в Румъния след като "страшно" защитиха пешеходеца на пеш. пътека. Там закона няма никакво двусмислие, удариш пешеходец на пътеката - направо "гориш" и ония (пешеходците), навежда глава и тръгва, нищо че ти може да си на 50 см от нея, длъжен си да спреш, свиква се и вече знаеш, на пех. пътека внимаваш, те са осветени, боядисани.....но другото си е в сила, водача на пеш. пътека е винаги в кюпа......

имали какво да се говори по темата??? да го наречем абсурдно това решение би било доста нежно. на всички педали из судебната система и подкупни докторчета които само могат да реват за пари и чрез деиствията си да оправдават преступници, мога да кая-ебети си путката маина. рано или кусно всеки си плаща сметката! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да е гледал пострадалия пък, къде е блял?

Шило

Хм, решението определено е неправилно. Дори да има такова заболяване, то не е възникнало внезцапно, непосредствено преди ПТП и да е довело до изпадане до такова състояние. Съжалявам за заболяването и нека да се оправи човека, но по закон е длъжен да се съобразява и със собствените си възможности. Не го е направил, носи отговорност. Съдебният акт определено е неправилен.

Неадекватността на българските институции е толкова невероятна, че вече дори не съм сигурен дали е резултат от корупцията. По-скоро някакви хора с психични отклонения работят там. Живеят си в техни собствени светове, в които правилата и логиката нямат нищо общо с правилата и логиката на истинския свят.

Е, как да вярва човек в правосъдието ни. Тя, съдебната ни система, е корумпирана и "прогнила". Как да вярват хората на съдии, прокурори?

"Българския съд" за пореден път се доказа като съучастник на престъпността. Твърд и последователен закрилник на престъпниците!

Според мен, всички пешеходни пътеки в населени места трябва да са повдигнати, добре осветени и обозначени. Безброй пъти ми се е разминавало на косъм някой "невнимателен" водач да ме отнесе с висока скорост на пешеходна пътека. Държа да отбележа, че аз винаги внимавам и се оглеждам. Често водачите ускоряват като видят човек на пътеката, за да не се налага да спират и да го изчакат 15 секунди... А когато има повече от едно платно в посока, много шафьори не се сещат, че щом колата в съседната лента е в спряло положение пред пътеката, вероятно има човек на нея и въобще не намаляват... Нека бъдем по-внимателни! Отпускайте педала на газта като видите пешеходна пътека, дори да не виждате човек на нея. Никога не знаете кога ще изкочи някое дете например. Нека не се избиваме по пътищата, като спазваме правилата и внимаваме (отнася се и за шофьори, и за пешеходци).

Плащаш на прокурора и той повдига калпаво обвинение и си оправдан или условно

Ако някой блъсне (и убие) роднина на депутат, министър, съдия, прокурор - дали има съдебна експертиза дето може да го оправдае ?

"извършителят" с тумор в мозъка ? какви са тези закони ? за такива хора нетрябва да имат св. за правоуправление на МПС, а да си наемат шофьор или такси..закондателят е виновен също...

Затова прокурори и съдии си получават бонусите от престъпниците, а при пенсиониране - 20 тлъсти заплатки накуп! Да му мислят пострадалите! Пожелаваме им да им се случи същото и на тях!

Най-злокачествения тумор на обществото са съдиите и той следва да бъде убит!

Не абсурд, а свинщина. бг съд май само такива присъди издава за нагли шофьори, все намира по нещичко, за да омаловажи вината на дебила и да я припише на пострадалия. Какви са тези съдии, какъв морал имат. За този с тумора, ако го има, поне книжка да му бяха взели, за да не шофира, щото следващия път ще убие някой.

TIREX

значи пешеходеца трябва да се обучи да е радар и далекомер и Gps да има.. ЗАТВОР за корумпираните магистрати!

Доктора какво е очаквал! Последната индикация за него трябва да е била случая с албанският българин Бериша, който потроши и водача и колата -ама не бил той. Като живеете в български села и градове, като разследват български следователи, като експертизите са от български съдебно -медицински лекари, като обвинители са български прокурори -какво очаквате да отсъди български съдия

Боклучавите журналистчета ще си свършат ли някога работата? Защо не виждам интервюта с тия съдии, защо снимките им не висят навсякъде?

Линчуване на съдиите да се рестартира държавата. Това не е съд а битпазар.

Съд за българските съдии!!!

Мешарето върши повече работа от тъпия съд В много райони със смесено население всички спорове се решават чрез мешерето а идеята да се обърнат към съда даже и на българите звучи нелепо

гербераст в действие ...

заспали съдии да бъдат съдени за съучастие в престъпление и в затвора вместо престъпника.Защото престъпникът може да извърши още едно престъпление, а съдията е съучастник и причина за много други.

ФЕРМЕНТАЦИЯТА НА ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА!САМО ТАКА ДРУГАРИ СЪДИИ,ДО ПЪЛНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ!!!

Кой каквото и да говори става въпрос за пари, за много пари.

Глупости Нямаш идея за какво дребни сумички се навеждат

Ако този блъснат на пешоходната пътека човек ми е баща или брат бих убил този съдия.

Нямам думи. Щом има тумор в мозъка, значи има напълно неадекватен човек и опасен не само за пешеходци, но и за шофьори и за себе си. С таково заболяване няма шансове за живот, ако наистина е болен.

за да приключи всичко това, най-напред трябва да се сгази Тиквата, после останалите 240 бустанчета. Едва тогава.

Всъщност за какво са тези пешеходни пътеки , я направо да ги махат навсякъде. В закона пише че пешеходеца е с предимство на пешеходна пътека явно вече не е така . И в този ред на мисли като шофьор ще почна да не спазвам законаи да не давам предимство на МПС . И после като го ударя ще докажа че водача на автомобила с предимство е трябвало да се огледа, да прецени скороста ми и че той е бил болен с забавени реакции

Пешеходците имат имат предимство, но нямат преимущество, всеки да си прави сметката, ако ли не попа ще му я направи.

Реалист а какво ще кажеш ако подкарам някое камазче или мазче а може и КРАЗче и да мисля като теб относно леките коли, че може да са с предимство но.... Нямат преимущество !!!

а как стои въпросът с тежките коли, от над тон и нагоре?!

Реалист а какво ще кажеш ако подкарам някое камазче или мазче а може и КРАЗче и да мисля като теб относно леките коли, че може да са с предимство но.... Нямат преимущество !!!

Каквото и да мисли реалиста, казаното важи с пълна сила. Камионите са с преимущество пред леките коли, дори когато не са с предимство. В катастрофите между камион и лека кола жертвите в голямата част от случаите са в леката кола.

Ами точно това се опитвам да кажа , ето почнахме да си ги мериме без дс се съобразяваме с закона . Закона не определя кой е с преимущество , а кой е с предимство.

За да дадат такова заключебие,явно и тримата "пекари" са с тумори в гла- вите си.Но каквато ни е държавата, такива са ни и "лекарите".СКАПАНИ!

Абе, Маро, не ти ли хрумна, че човекът наистина може да има тумор в мозъка. Лекарите какво да напишат, че няма ли? Пишат, каквото има. Пък съдът решава. Тази диагноза даже би трябвало да утежни присъдата. Ама де в Мара толкова акъл. Както се казва каквато ни държавата, такива са ни и Марчетата.

Оня къде е гледал? Делото на давещия се е в негови ръце. Съдът е длъжен да не зе размеква, затова всички са прави, макар и седнали. Честито членство където и да е, давайте все така и ще напреднете още /и без друго не слизате от първите страници на световната преса с куриозите, гаврите и изцепките си/. Станали сте пример за това, как не трябва да се живее и работи и ви знаят навсякъде, подсмихват се зад гърба ви, просто да го е срам човек да иде някъде на екскурзия.