Шишков: Липсва една трета от заложения по проект асфалт на Северната тангента (снимки)

Служебният регионален министър показа т. нар. "ядка", която е едва 14 см., а трябвало да е 20 по проект

Обратно в новината

Коментари - Шишков: Липсва една трета от заложения по проект асфалт на Северната тангента (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

онези кюлчета да не би да са били асфалтови... набедихме горкия "човек" безпричинно :)

Грозния ТОЛУП в затвора и всичко ще се оправи

Какви мерки ще вземете.Сега да си оправят пътищата за своя сметка,а не да вземат милиони за несвършена работа

Пълна глупост е да проверяваш нещо строено преди 10 години. От една страна има износване, от друга, гаранционния срок отдавна е минал. Както се казва пито, платено. Пък и добре че въобще я има тая Северна тангента. Че ако чакаме да стане северната отсечка на Околовръстното шосе може и да не я дочакаме. По добре е да има нещо направено, даже не и с най високо качество, отколкото нищо да не се прави. А от две години насам нищо не е направено. Даже и некачествено. НОЩО. Ами като сте такива големи майстори хванете и направете нещо качествено. Правите го показвате как се прави и толкова. Има три магистрали за довършване. Писна ми от многознайковци дето нищо не правят Тая работа много ми напомня за други подобни акции в предизборна обстановка. И показва пълна политическа импотентност

Явно и ти си от тях

шест сантиметра изнасяне, аре моля ви се

Шишков да си завре ядката в гъзоо

Тоя път не е мръднал за 10 години, което говори за качество. Също така да правят проверки на сегашно строителство.

Хидрострой ?...варненската мафия се разраства! Верно няма такава държава.

ако няма далавера, нещо не е на ред.

Изплува ГЕРБ грабежът "Хемус": Падна омерта за 500 милиона лева откраднати от Тулупа и неговата шайка.

И това ни го казваш на нас по медиите г-н министър защото...?

За да мислиш, на кой да гласуваш доверие в бъдеще !

В знак на протест срещу липсващия асфалт, предлагам, всички пишещи тук специалисти да спрат да карат колите си по този път. Кво ши каите, а? А можеше и това да го няма. Давам пример - последните две години.

Драги проектанти, архитекти и инженери, не забравяйте да си изключите телефоните, по примера на псевдо-архитекта на пл. "Гарибалди"!

до всички,които са съгласни със СТАНКО:ето пример как заблуждават политиците.Този министър държи пробата и ЛЪЖЕ....вярно е,че е 14 см. НО ТАКА Е ПО ПРОЕКТ...ПОВТАРЯМ ПО П Р О Е К Т ,защо е така не знам.....но ШИШО ,КАТО ПРЕМЪЛЧАВА показва или собствената си НЕКАДЪРНОСТ или СТРАХЛИВОСТ.Строителите не са виновни,не че не са пестили от други материали.И ЗАЩО НАДЗОРА е допуснал такъв проект да се изпълнава е друга бира...!!!!!!!!!!ИМА ЯСНИ ПРАВИЛА при строителство на магистрали..?????

Липсват отстояния Липсват градинки Липсва градоустройство За което Шишков изнудва строители да му прехвърлят апартаменти подаръци

Не лъжете! Нищо не липсва! Всичко е моето чекмедже. Пачка, до пачка, кюлче до кюлче.

Та "Добър ден" - това всички го знаеме(не до сантиметър, но го чухме).Интересно е какво ще последва- полагане на липсващите 10 см би били най логично или...?

Като видя поне една фирма от техническия надзор на който и да е от тези обекти да бъде подведена под отговорност и осъдена за някакви такива липси, тогава ще повяврам че някой наистина се бори с проблема. Изявленията на някой си ТВ са или чисто предизборно шоу или дава завка, че и него трябва да включат при следващия обект с липсваща настилка.

За водстрой и хидрострой потвърждавам. Тези са мошениците на варна. Вие в софия ли ги взехте да ви правят пътчета?

В джекмеджето на Бойко е ! При кюлчетата....

В мен напират още едни въпроси - за да се брои един път магистрала: 1. Колко тонни автокомпозици трябва да може да издържа? 2. Колко сантиметра и какъв трябва да е носещия слой асфалт? 3. Колко сантиметра и какъв трябва да е износващия слой асфалт? 4. Какви още параметри трябва да се спазват?

само асфалт ли липсва? колко сантиметра какво трябва да има под него? и това не е липса. все едно да ви донесат счупен чайник и да ви кажат 'има 10% липса, няма го дъното'.

Според служебния министър липсвали няколко сантиметра. Не, не са сантиметри, другарю министър, а хиляди тонове.

не е до хиляди тонове. ВСИЧКОТО вкл и положеното е за тотален ремонт. защото не може просто така да насипят липсващото отгоре.

Бе, каквото и да е, положението е едно - Фандъкова и Ко - под съд и в затвора.

От асфалта са крали ама каква е тая черноземна пръст отдолу. Къде е чалъла, къде е основата?

Ае ся въпроси. РАЗБИРА СЕ, че са откраднали и от основата.

А защо мислиш че пропада и досега Северната тангента, да не говорим че преди 2 години пропадна и моста над Искъра, ама кой ти гледа подробностите ...

САМО ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВСМЕ. ЕДИНСТВЕНО ТЕ СТРОЯТ ПЪТИЩА КОИТО СА ЗДРАВИ СЛЕД10 ГОДИНИ. КАКТО СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА.

Северната тангента няма никъде пропадане или дупки. Това означава че е направена качествено преди 10години. Да вземат да проверяват нещо което сега е построено.

Северната тангента е открита на 28.04.2016 година, т.е преди 7 години, а наясно ли си колко ремонти и правиха от тогава, та да говориш, че е направена качествено?!?

Смени си ника. Лъжеш като дърта циганка.

Даже ,лица с познания по планиметрия/геометрия/ на ниво пети клас , знаят, че тангента е права линия ,която има само една допирна точка до произволна крива. Хорда е отсечка ,която свързва две точки от окръжността и я разделя на две неравни части..В случа се говори за хорда ,която свързва две точки от околовръстният път

Абе и аз от много вреем питам защо хордата я наричат "тангента" и към какво точно е допирателна тази "тангента", но ми отговарят, че съм прозд и да съм си заврял знанията по планметрия, геометрия и стереометрия в .... Това било нещо съвсем друго и се наричало "тангента". Само дето не ми обясняват какво е това друго.

Тези неща се наричат "тангенти" защото така са планирани в една по-ранна епоха, когато действително са щели да бъдат тангенти на околовръстния път. После околовръстният път се преместил (в плановете, това, построен е още по-късно)

така и с асфалта нали?

Ами в този случай първия за прокуратурата е строителният надзор! Да връщат парите защото не са си свършили работата! Каскета да не се прави че го няма!!!

Това в пари колко е?

Около 20% от стойноста на проекта!

Около 60% Ти да не мислиш, че са спестили от по-евтините слоеве? Прочее то освен асфалт и основа няма твърде.

Ще излезе,че по проект не е магустрала!

Ами вкарайте някой в затвора като липсва!

В съда не се приемат за доказателства празни приказки и-цитирам Рашков -политическо говорене.

Тоя същият предприеме действия и заведе дело в съда за неизпълнение на договора. На лъжи и празни приказки се наслушах последните три години.

А така.Пак Кирил е смотолевол нещо.Две години и нищо за българина а той е пъснел касичката.

Като се има в предвид,че премълчаната истина те прави съучастник в дрането на кожи,Кирил си е за пандиза.Сега избори и инфото излиза на бял свят.Къде беше преди.

Ето това са магистралите на Винету

Не трябва да се трепят, трябва да се дерат

Гербофашисти

Е то иначе откъде ще се напълни чекмеджето на толупа

Кажи го на бате Бойко...

Поредното доказателство , че пътната мафия в лицето на бившата номенклатура не се ебава … БСП/БКП все същите жоклуци доносници и османци ..

Поредното доказателство за "прекрасните " неща ,който направиха ГЕРБ ! Тези още говорят по телевизията , а трябва да говорят само с адвокатите си и съкилийниците ! Няма ли смели свидетели?

Какъв ГЕРБ бе челата пътна мафия са БСП боклуци. Били доносници и курви…

Какво БСП бе, Путин е виновен за асфалта, питай зельония папугай и бай дъно

Я какво направиха БСП. Нищо , окрадоха държавата. ГЕРБ със подизпълнители комунистически фирми( защото другия няма, това е строителната мафия) постигнаха много… Лесно е да се критикува ама кой е направил нещо повече? Дайте примери!

В най голямата световна инфлационна криза това е най важната работа на вмирисаният болен и безроден чорап от прецедентството и назначените от него глабоумно изглеждащи комунистически отрепки от снимката.

Баце, що не млъкнеш вече

Не че нещо ама цялата същност на инфлацията е че някой някъде краде. Разкриването на кражбите е борба с инфлацията.

Който гласува за крадеца и убиеца ВЕНЕТУ СТАВА СЪОЧАСТНИК В КАТАСТРОФИТЕ ПО ПЪТИЩАТА

да го е......

Щот не си спомняш пътищата по времето на Луканов . С танк щеше да имаш проблем да се движиш. Пътната мафия е БСП/БКП бивши партай дроГари ченгета и доносници … ако не беше ХЕРБ щяхме да сме в Азиа ..

Помните ли крилатата фраза на великият Тодор Колев във филма Двойникът?-"Ша са измирише брат'чед!Всяко чудо за три дена"!И сега няма да е по различно.

Не бил опасен пътя с окраден асфалт и окрадени камъни и вложен "варовиков камък" при който автобусите се пързалят и падат в деретата,но иначе пътищата строени от дебилите на Боко Тиквата не са опасни...

Тази "Северна тангента"имало ли е "Инвеститорски контрол",който да приема "скритите видове работи" и е подписвал акт 19 за разплащане на изработените видове работи? Гешев какво правим сега???

И, кой каза, че асфалта не се яде ?

Ами че той асфалта/ който липсва/ е станал на кюлчета и е на шишкавия "каратист" на шкафчето.... оне бе там дето бил най-хубавия в България, че другите му изпращали момиченца да ги пляскал.... Той и голям нерез се извъди бе, а сега иска да ни плаши, че ако пак не го изберете.... щяла държавата да пропадне, все едно при него беше цъфнала и вързала. Еййй, боклука от Банкя тия манеканки ти размътиха мозъка нещо!

Май не са били манекенки, а манакени. Мазникът от Банкя ще се окаже гнусен педал.

Какво чудно има в тази констатация? Това са невидимите, вече видими резултати от доброто управление на баш глупака на републиката Боко Тъпото. Помощници в далаверите при строежа на пътища/ влагане на по-малко и по-некачествени материали от тези, предвидени в проектните документации/ бяха Дебелата Лиляна - тогава министър на регионалното развитие и Лазар Лазаров - шеф на АПИ. И на децата стана ясно, че Боко Тъпото крадеше милиарди чрез пътищата - многократно завишени цени и изключително некачествени строежи и чрез санирането на панелки - саниране на многократно завишени цени и използване на евтини материали с лоши топлоизолационни характеристики. Ако БГ не беше бананова република, а държава с работещо правосъдието, лоената топка от Банкя отдавна щеше да труп.

Път който е на 15 години се измерва на тегло а не на дебелина. Всичките коли които минават през годините компресират слоя.

Некой тука измисли нова физика

Ебем ти пътя и асфалта дето колите го "компресират" за 10г. !!!! Да те питам, щот си доцент, оня живковия асфалт, белия, на магистрала тракия що не можаха да го "компресират" за 40 години бе ?!? А?!!!