Шипка на 3 март: Връх на единение с паметта и на разделение за политическа употреба

Викове "оставка" съпътстваха честванията през последните няколко години, а снежните топки по бившия премиер Кирил Петков засега остават най-сюблимният изблик на конфронтация

Обратно в новината

Коментари - Шипка на 3 март: Връх на единение с паметта и на разделение за политическа употреба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичкото циган с руски парцали Хаххаах

На Шипка ,българските опълченци заедно с украинците от Брянски и Орловски полкове спасяват насраните задници на "руската армия" която вече се товари на шлеповете по Дунав и бяга обратно Това е истинат

ни Кире ни Ристе и Гномъ едвали драгалевския лаборант се е качвал на това свято място дажи бат Бойчо ни е

Защо след като е било освободителна война после сме били задължени да плащаме 32 тона злато на руснаците а?

Естествено, че няма да покажете руските знамена! А те бяха поне 30-40%!

"Като стигнахме горе, 70-годишният опълченец Киров, гледам, падна на колене и плаче. После си бърше сълзите и ми вика: "Младо, ето тук, дето съм стъпил сега, ми беше окопът, тук заедно с братушките отблъсквахме неприятеля. Моля ти се като на баща, заеми се със строежа. Иска ми се да видя този паметник, че тогава да легна в земята, дето заради нея се бихме!". Аз целият изтръпнах. И си помислих - тука хората живота си са дали за България, та аз в мирно време от вятъра ли да се плаша! На връщане в село Шипка подписах договора. Бях на 26 години", разказва спомените си Бомбето - строителят на паметника на свободата.

_stankow

Дрън дрън, някакъв си канадски гражданин някога си бил ударен със снежна топка. Някаква си Караянева (коя е пък тази) казала нещо си. Само и само да не се каже: На 3-ти март 1878-ма година РУСИЯ победоносно завърши войната с Турция и освободи България. Ей това не видяхме в "статията". За това е поставен този паметник. Да се помни кой и кога е освободил България от турско робство: Русия Да живее Русия, да живее България, да живее дружбата между България и Русия ! Слава и вечна благодарност на руския дух и руското оръжие ! Разделението днес не е на леви/десни, гербаджии и почтени хора, български политици и американски марионетки. Разделението е между хората, които признават този исторически факт, и тези, които се опитват да го премълчат, изопачат, забравят. Ама не им се получава нещо !

При победата на русия срещу турция не се случва освобождаване на българия, а българската територия бива отнета от турция за да стане под окупацията на русия. България откупва независимостта си по-късно срещу тонове злато. За да бъде отново окупирана от русия под името "съвецки съюз" половин век по-късно. Русия е агресор, окупатор и световно зло. Добре поне че в украйна се оказа в блато от което може да излезе само на части.

Плянков,да си чул,че България е независима от 22.09.1908г.?До тогава е била васално княжество,политически и икономически подчинено на Османската империя.Турция още не е имало.Или във комунистическото школо до 7 клас не си стигнал.

Костюмът и вратовръзката не правят човека интелигентен. За очилата е спорно

На Шипка ,българските опълченци заедно с украинците от Беянски и Орловски полкове спасяват насраните задници на "руската армия" която вече се товари на шлеповете по Дунав и бяга обратно Това е истината

Слава на Русия, нашия освободител от османското робство.

Да го напиша за четвъртит път. Дирци трият без умора. Лудите ли нямаха умора? > Наред с нищоправенето на политиците, сега и нищоговоренето на журналята… На какви ли още извращения ще станем свидетели!? Ако това е думата. >=< Написах елементарна добавка за Firefox и Chrome, както и програми за Windows и Linux за справяне с проблема с писането на латиница и цензурата, която dir.bg налагат по този начин - невъзможността да публикувате линкове. Нова версия с леко променен външен вид. Ще ви хареса повече. За Firefox я одобриха точно навреме. Днес. За Chrome ще можете веднага да я инсталирате. Може първо да се наложи да премахнете предишната. Подобрението е декоративно. Ще имате рамка с цветовете на българския трикольор. Можете да ги свалите и инсталирате от следните адреси. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gfy-dir-bg/ https://github.com/wavic/gfy-dir.bg/

Проба proba ✪✈ Ех ама в полето за ник не работи

Прякора можеш директно на латиница да си го пишеш, както виждаш. Мислех, че е заради ограничението от максимум 40 символа, но реших преди това да пробвам. Английски и български букви, както и цифри. И интервал разбира се. Поне това се вижда в сорс кода за полето за прякора.

това е повторна проба, че дирци трият

А кои са мършите които са развявали рашки знамена, знае ли се? "Активисти на възраждане"? Тази година има ли такива?

А какви знамена искаш да се веят, предателю мой? Турски, австрийски, английски-на тия дето ни клаха, на тия дето въоръжаваха и превозваха с кораби турската армия, на тия европейци, които служеха под турски имена в турската армия?

Може би искаш да развеем знамената на държавите, които след освободителната война оставиха половин България в Турция ли? Същите, на които лижете задника днес, защото очаквате подаяние от тях, за да предавате интересите на България. И не в полза на Русия, понеже Русия не иска нищо особено от нас. А в полза на САЩ и няколко крадци мошеници предатели, които работят за интереса на САЩ в ЕС - Урсула, Шолц, Кирчо и Кокорчо и цяла орда предатели неофашисти около тях. Те направиха ЕС беден! Те срутиха икономикат на ЕС, за да остане доминантата на САЩ и да получат пенсия на някой остров. Да не забравя Урсула, която не говори за пенсия, а за милиарди в джоба си, за да урежда чужди интереси. Народите на ЕС вече страдат в обедняване от предателствата. Русия не иска нишо особено, тя иска да съществува и да не избиват сънародниците й, които по силата на политическо слабоумие останаха в пределите на Изкуствено създадената безнационална държава Украйна. Безнационална, но за това пък пълна с нацисти, които си имаха държава в държавата, при това щедро и безпринципно финансирани от САЩ. Къде е нашият интерс и къде са принципите на справедливост?!! Поругани и двете от предатели. За това беше освиркването - заслуженият минимум за предателсктите безумия. Идва ред да плащат за стореното. Западнярите вече се канят на Урсула, а това автоматично ще задейства нужните мерки срещу Кирчо и тайфата му.

пичове не че нещо ама е по добре да сме независима страна в европа като гърция от колкото полусвободна колония вечноблагодарна на някакви евроазиати наследили името на империя. идеалите на путлерска РФ нямат нищо общо с царска русия. путле. и останалите зли джуджета са някаккав плебс който се опитват да ви яхнат размахващи Александър 2 ... ако царя беше жив щеше да се бори на страната на украинцте и европа ... просто щото това са неговите принципи.

ти в Европа си ВАСАЛ, имащ единствено правото да се подчинява и консумира

В азиатската кочина имаш право да работиш и мреш за Путлер.

Да живее България! Слава на Русия!

на слагай заедно святата България с руските лайна бе изрод продал се за рубли.

Каква Русия бе загубеняк !

героям САЛО

В навечерието на националния празник на България, майка с бебе беше убита в жилището си, от руски шахед изстрелян от пиян кацап... Бесарабски Българи... Резидента като лаеше от Шипка, пред събралите се мурзилки развяващи руски знамена защо не почете паметта на на тази жена? Защо бе боклук?

Я,си Е"И майката,МЪРШО !!!

Я си еби майката ти, кацап долен! Празнуваш убийствата на Българи на трети март.... Лайно непотребно.....

За мен втори, даже трети национален празник вече след 3-ти март и 9-ти май (руската победа над фашизма), за мен следващата дата е 22 февруари 2022 година, когато Русия ни освободи само са един ден!!! и от Ковид краварските фашисти и ни спаси мен и много българи от принудително инжектиране и терминиране с безвестни краварски отрови "факсини" . Да живее Русия !!

Я поясни какво се е случило на 22 февруари 2022 год. ? Моля ?

Те това,което ТИ си склонен да твърдиш,НЕуважаеми !!!

Каква е тая руска победа която дава 30 милиона жертви, Германия 6 милиона на всички фронтове. И до Берлин стигат 3-и украински фронт от украинци , а руснаците вървели след тях да мародерстват и да изнасилват и деца ..Червената армия(както и сега руската армия ) на 66 % не е от руснаци- ФАКТ!!

знаете ли кой е дал паспорта на гаврил хлътев и му е поставил за задача да предизвика клане и пълно унищожение на революционните комитети изградени от левски?

Долу сатанистите от краварската вавилонска секта от брюксел

знаете ли защо нито един от представителите на българското националноосвободително движение не е бил част от опълчението и никой не е правил опит да работи с изградените структури? защото страна със собствени герои не може да бъде колония

знаете ли къде се намира град самара и защо точно знамето на този регион са тикнали в ръцете на българските опълченци?

Велик украинец Микола ГОГОЛ го е написал през 1933-та година: „Тарас Булба“. „Когато Тарас Булба се свести от удара и погледна към Днестър, казаците вече бяха на лодките и гребяха с веслата; куршумите пищяха над тях, но не ги засягаха. И блеснаха радостно очите на стария атаман. — Прощавайте, другари! — викаше той отгоре. — Спомняйте си за мене и идната пролет отново елате тук и хубавичко се поразходете! Какво, успяхте ли, дяволски ляхи? Мислите ли, че има нещо на света, от което казакът би се уплашил? Почакайте, ще дойде време, ще настане време, ще научите вие какво значи ПРАВОСЛАВНА РУСКА ВЯРА. И сега вече далечните и близки народи усещат; ще си създаде РУСКАТА ЗЕМЯ свой цар и няма да има в света сила, която да не му се покори!… А огънят се вдигаше вече над кладата, обхващаше краката му и лазеше пламъкът по дървото… А нима има в света такива огньове, мъчение и такава сила, които биха надделели РУСКАТА сила!“

1833-та година.

питам вярно ли е че основната част на армията на руския император е съставена от украински казаци финланнци и румънци и по малка от териториите на днешна русия? тогава какво общо има митрофанова и путлер та им развявате знамето?

А ти знаеш ли какво е станало в Москва през 1859 година и защо? или си неграмотен мозъчен инвалид?

Бесен макартизъм

абе що така "украинците" или "финландиците" не ИНИЦИИРАХА освобождаването на България? Какви бяха те ТОГАВА и КЪДЕ бяха? Кой взе решението?

Прочетете надписите по паметниците на падналите руски войни за освобождението на България и по името ще разберете от кой край на руската империя са.и какъв процент са от падналите.

Империя не освобождава а поробва

Са сащ, а Русия е свещена, Освободителка, Благодарим ти Русия

на тия цървули дето са се качили на шипка, някой да им обясни, че българското знаме не е пешкир каква е тая простотия да се увиват с него?!?!!?

“Знаете ли каква е приликата между българския и руския националист? И двамата веят руското знаме на митинги

Защо няма живо предаване от връх Шипка по нито една национална телевизия бе!!! Кви са тия нищожества дори по БНТ дори бе, това е краварска спросоидна обида към целия български народ!!!!

кво да ти предават ... там са се събрали на митрофанова башибозука да освиркват и замерят със снежни топки .. ходи там да си ги гледаш

Ходи да поднесеш цветя на бункера , който те храни, мършо , на Козяк....краят ви е близо

Никога не сме имали проблеми с 3и март, преди Путин и неговите слуги да почнат да го използват за имперските си цели

винаги сме имали инфантилно обществено съзнание .. вазов от много напъване направи една голяма беля

Няма не искам, няма недей, руснака идва да ви освобождава.

Дето Йотова на колене му падна, маймуната Дръжте го, да му оскубем брадата фалшива

На Шипка ОСВИРКВАТ Желязков. И БНТ удобно СПРЯ излъчването. :))) ОТРЯЗА и културната програма. ПФУ!

явно националния празник е повод до гледаме как на митрофанова башибозука замеря със снежни топки и освирква представителите на българската държава и институциите и избрани от българския народ.

Всички мутрафони се изтупали на Шипка, но не и ДПС защото те не са българи, а са наместниците на султана. За сметка на това обаче на обесването на Левски бяха пурва писта. Не празнуваме 146 години свобода, а празнуваме само освобождението, защото не сме свободни, а сме поробени и окупирани от САЩ ЕС, Англия и разбира се пак Турция чрез ДПС. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Ъхъ, виждаме колко знаеш та е ясно колко можеш муахаахаха

Заради ДПС-то искаха 3-ти март да не е национален празник, ако има някой който още не е разбрал

за ДПС тоя празник е екстра .. без него няма да има условия за съществуването на етническа партия и на Доган и Пеевски келепира отива по дяволите.

Какви глупости пошеш? Конституцията забранява етнически партии но ДПС съществува защото сме под турско робство

5. Защо тази дата е национален празник сега? В периода на комунистическата власт тази дата не се празнува, въпреки че от 1978 г. се отбелязва макар и не като официален празник. Когато комунистите с вътрешен преврат смениха властта на 10 ноември 1989 г., предишният национален празник, 9.09. стана несъвместим и в пълно противоречие с демократичното развитие на страната. Тогава заклетият комунист Петър Младенов, станал първия на България, още на 27.01.1990 г., с Указ на стария Държавен съвет обяви 3 март за национален празник, а с Решение на Народното събрание официално започва да се чества от 1991 година.

И най-важното – кръвният данък, който платихме във вида на няколко милиона българи, които вече са безвъзвратно загубени за Родината. България загуби много повече хора като процент от населението си през последните 34 години, отколкото при падането под Турско робство, или от Германия и СССР по време на Втората световна война, което е геноцид, упражняван от посолството и посолствата. Но не бих се учудил ако процесът бъде ускорен, тъй като посолството и посолствата изглеждат твърдо решени да водим войните им срещу Русия, докато не ни изтребят, защото робите вече са станали непотребни на господарите. В резултат на цялата тази работа робите бавно си отиваме. И ако турците за пет века не успяха да ни затрият, то не бих се учудил ако посолствата и посолството завършат тяхното пъклено дело. Затова за съжаление не е време за празнуване и за веселие, а пак е време, братя, за Освобождение!

За разлика от народа, робът има настояще, но няма история история и няма бъдеще. Както и българският народ е бил роб, защото не е имал история, настояще и бъдеще в продължение на стотици години, преди да успее да се самоосъзнае като народ благодарение на „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, така и днес ни превръщат в роби, унищожавайки всичко онова, което сме. Четвърто, защото българинът днес не прибира плода на собствения си труд, а той се присвоява безвъзмездно от господарите от посолството и посолствата, оставяйки за него жизнения минимум за оцеляване. Затова днес бедният български роб дарява стотици милиарди на господарите – за несъществуващи хвърчила и БТРи, за въоръжаване на марионетния нацистки режим в Украйна и за война с Освободителката Русия, за санкции, за чужди централи, окупационни бази и войски, за несъществуващи ядрени блокове, за безогледно ограбвани златни находища и за какви ли още не ирационални евроатлантизми.

Българите не си знаят историята! В училищата е мазало и това личи както по "празниците", така и по честванията им! Боевете не са били март месец, а лятото предната година. В Сан-Срефано се подписва договор между две империи, който днес празнуваме, но разделил България. Честваме разделението ни. Царска Русия е ликвидирана от създателите на СССР, а СССР е ликвидиран от създателите на РФ. Всички снимки и видеа показват много слабо познание по история. Слаб 2!

Очевидно е дори и за слепеца, че правителствата ни от малки отгледани еничари и подкупни чорбаджии не слугуват на държавата и на народа, а на посолството и на посолствата. И на Украйна, което всъщност е на посолството и на посолствата, но не и на държавата или народа. Също както навремето тук се е разпореждал турският султан, така и днес тук пълновластни господари са посолството и посолствата. Второ, защото сме окупирана територия – с американски бази, командни центрове, войници, чужди армии и въоръжения, които надвишават многократно възможностите на българската армия, която армия всъщност не е българска, а НАТО-вска, сиреч на посолството и на посолствата. Също както и турските поробители някога, днес войниците в тези армии могат да убиват, да крадат, да изнасилват, да извървят целия Наказателен кодекс, но не подлежат на санкции от българските закони, защото те не важат за поробителите, а единствено за робите. Става въпрос за окупационна сила, която пази интересите на посолството и на посолствата, докато в същото време прави невъзможен всеки бунт на робите, тъй като той ще бъде смазан в зародиш. Трето, защото ако някога първата работа на османските поробители е била да унищожат българското културно-историческо наследство, то и днес работата на посолството и на посолствата е абсолютно същата – разрушават се паметници, традиции, история, култура, религия, език и всички онези атрибути, без които не може да съществува народът като някаква въображаема общност, обединена от общи ценности и интереси, а и държавата.

Рекламите са по-важни от националния празник.

Решенията да членуваме в ЕС и в НАТО не бяха наши, а на посолството и на посолствата, но сега ЕС и НАТО се разпореждат у нас като пълновластни господари. Решението да се пълним с бежанци и да променяме етническия състав на територията не е наше, а на посолството и на посолствата. Решенията да налагаме санкции и да се тикаме във войните на Запада срещу нашата Освободителка Русия не са наши, а на посолството и на посолствата. Решенията да осакатяваме българските деца, като ги тъпчем с хормони, режем им или им присаждаме полови органи не са наши, а на посолството и на посолствата. Решението да се откажем от българския лев не е наше, а на посолството и на посолствата. Решенията да ни държат под домашен арест в продължение на години и да ни ваксинират с отрова не бяха наши, а на посолството и на посолствата. Решенията да слагаме перки, да унищожаваме Черноморието, да правим птиците на кайма, да закриваме ТЕЦ-ове, да унищожаваме плодородна земя, да спираме енергийни проекти и да слугуваме на чужди проекти не са наши, а на посолството и на посолствата. И дори правителствата ни не се излъчват с избори, а от посолството и посолствата. Защото суверен не е българският народ, а посолството и посолствата. Затова и сглобката може в най-добрия случай да обсъжда кой да бъде външен министър, за да приема заповедите и да изпълнява волята на посолството и на посолствата, но в крайна сметка дори и това не зависи от нея, а от посолството и посолствата.

че пак дядо Иван ще ни освободи....надеждата крепи човека!

от кво да те освобождава тоя дядо бе леке

Разделение има само в главите на евроатлантиците пиещи мазно турско , кафе в нечий скут . Я скута на Пеевски, я скута на Доган ! Самата статия е евтина пропаганда ! За какво разделение ми пишете? Това ,че Русия победи османската империя и в резултат на това станахме независима държава е -ФАКТ? Къде е тук разделението? Сега,че има 10% ненормалници, евроатлантици, които тъгуват да са роби и си харесват Турското робство е факт, ама са само 10%. И тези 10% , ако аз имах власт нямаше да излезнат от затворите до живот !

тъп повод за национален празник ... няма друга държава в европа да чуждопоклонничи дори на националния си празник .. има мвого държави създадени в резултат междуимперски катаклизми .. това е положението. Не е моя национален празник .. националноосвободителното ни движение е раковски, каравелов, левски, ботев ... някакъв император владеещ половин европа е едно временно събитие което българския народ не може да празнува като национален празник.

Не е време за празнуване и за веселие, а пак е време, братя, за Освобождение! Днес празнуваме Освобождението на България от турско робство, но така и не мога да се отърся от натрапчивата мисъл, че днес България и българският народ сме също толкова поробени, колкото преди 146 години. Също както и тогава нашата воля не ни принадлежи, а е в ръцете на някой друг. Защото ако нямаш суверенитет, не можеш да решаваш за себе си, ако не можеш да решаваш за себе си, не си свободен, а ако не си свободен да вземаш собствени решения и да определяш собствената си съдба, си роб. И именно в това се състои проблемът. Първо, защото решенията се вземат в посолствоТО и посолстваТА, а не от българската държава, а още по-малко от българския народ. За последните 34 години „демокрация“ ние не сме решили на практика нищо за себе си. Решенията да си ликвидираме индустрията, земеделието, здравеопазването, образованието, отбраната, енергетиката не бяха наши, а бяха на посолствоТО и на посолстваТА.

ротация от властта --> в затвора. На пълна държавна издръжка.

Канадците у Канада

страх тресе кочината

ПП-пеперасти и ДБ-дебилорасти са най-мразените родни отрепки от турско насам. Въобразиха си, че могат да ни направят африканска държава, но и за това се оказаха БЕЗЛИМИТНО некадърни маймуни. @ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! Никой не е в състояние да изтрие от паметта ни кой освободи българите! Слава на РУСИЯ...Слава...Слава....Слава!

На ЦАРСКА Русия, а не на СССР или Руската Федерация!

СССР го няма отдавна....анадън!

България е руска !

Точно днес ли трябваше да напишеш подобна глупост?

баси примитивите !

се червея...

На 3 и март винаги ще благодарим на предижната Русия, на руския цар, на руските генерали и офицери, на войниците и благородни руснаци. Също така знам , че те са били избити и прогонени от Ленин, Сталин, СССР на които достоен наследник е и Путин. Тези последните са сатрапи и убийци.

Цял ден веят руски знамена, лигавят се с Русия, благодарят и за това,че са българи, боготворят Путин..после викат,че сме били американска колония, посолството на Козяк командва всичко !АБе що не ви ....

На този ден навеждам глава и се покланям на революционерите, хилядите опълченци и войници дали живота си за свободата на България. В тази война участват руски, украински, полски, румънски, сръбски, черногорски и български войници, доброволци и опълченци. Малко известен факт е, че в руската армия са мобилизирани много части почти изцяло с украински произход . Радецки, който пристига със гръм ръководи 36-ти Орловски полк, който е почти изцяло от украинци.

Трети март Брест-Литовски мирен договор Капитулация на Русия пред България Турция Германия. Защо е на 3-ти март, сетете се!

"До 2030 година няма да има държава България,нито останали българи !" Едмънд де Ротшилд

ПеПерастите мислели да основат африканска държава от негри и афганци. Но щели да ги одобряват срещу комисионна.