Шенген окончателно се отлага за догодина

Решението за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство окончателно се отлага за следващата година. Най-малко една страна - Холандия, продължава да се противопоставя на приемането ни.

Обратно в новината

Коментари - Шенген окончателно се отлага за догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и не е зле да запомниш че наи тежко е на българите сега- когато са под българско робство :)))

Не е зле да се информираш. И да мислиш. Сега сме само с турско присъствие, подкрепено от евроатлантическите ценности на партийната класа. Не знам, кое е по-тежко: средновековното робство или съвременното присъствие.

Комисиите които ни проверяват за Шенген освен другото хвърлят и по едно око на това как правителството разходва парите които получаваме за охрана на границата и особено как подържаме подарената ни от Европата техника за тази цел. Като гледам катерите на гранична охрана на какво дередже са не ми се мисли в какво състояние е тъй наречената зелена граница. Пък като си спомня че миналата година не ни позволяваха да минаваме с яхтите покрай Евксиноград щото пазели сянка на ББ вместо да патрулират поне в териториялни води ако чак толкова нямат нафта за да покрият и икономическата зона ми става ясно защо нелегалните емигранти шетат из България като на пикник.

На всички е ясно, че имаме много кусури и трябва да ги оправим. Как ще стане това, като народа иска, а трите власти не могат, или не искат - не знам?! Може би с натиск отвън... Но, че явно някои европейци прилагат двоен стандарт спрямо нас смятам, че е безспорно! Великата истина на бай Ганю май пак ще се окаже вярна- "И едните и другите са маскари". И по принцип нищо в живота не е черно и бяло, а в нюанси на сивото.

Прав сте! Виновни сме всички щом търпим това политическо и юридическо статукво! ДА

Като гледам май и "Вашият телевизор е без звук и картина..."

Пичове от ДИР БГ, сайтът Ви е Ок, но пооправете все пак хронологията на съобщенията, че на "човек може свят да му се завие..."

Трябва да се признае, че членството ни в Европейския Съюз беше най-доброто, което нашите "политици" успяха да постигнат. Те го направиха с користни цели разбира се, но без да искат си създадоха единствената малка пречка пред това, да превърнат България в пусто и голо поле с останки от сгради. Без този малък натиск от вън камък върху камък нямаше да има до сега от тази страна. При тези "политици" на Прехода е цяло чудо всичко това, което се случва.

На нас все някой друг май ни е виновен... Не е лошо да се замислим дали пък "повредата не е в нашия телевизор..."?!

повредата е във нашия телевизор

Аз си мисля че е във ВАШИЯ телевизор!

Темата се превръща в историческо - патриотарска и тук е момента да се пита много ли си горд, че си българин? После ще се пита каква гордост е днес да си българин?

и да и не

Неизбежно е, темата да не се свързва с историята. Всичко, което се случва днес е продължението на вчера! Все пак, следвоенните събития продължават и желязната завеса не е паднала. Както западните държави, така и българите имат право на своята история. Аз не се срамувам от българската история. Да си българин днес е същото, както и да си французин.

ОПАЗВАНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ ЗАВИСИ ОТ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА! Очевидно, несъгласието на шенгенците не е свързано само с вътрешнополитическите им проблеми или с едната боя на тоалетните на КПП-то! Просто, Европа не иска всевъзможни ислямисти с български документи да кръстосват безпрепятствено из държавите й.

Като чета коментарите и ми става ясно, че ние не сме за Шенген, ами за психодиспансера.

Имаш ли достатъчно добри познания за двете, че се чудиш?Опит имаш ли?

сега е територия , а след като станем държава ще ни приемат ,а че има много хора за диспансера е вярно и че инвеститора го интерисува съдебната система и опростения начин на старт бизнес ниска степен на корупция и т.н.

Чудя се, ако аз бях чужд инвеститор, къде бих инвестирал? В несигурна страна с магистрали или в страна от Шенгенското пространство?

Съвсем очаквано се разбира, че виновни са холандците, европейците и румънците, но ние сме невинни. И естествено холандските неуспехи пречат на нашите успехи. За по сигурна вреда, от Холандия ни изпращат флашки, бомби, неразкриваеми атентати и други такива услуги на мафията, както и разни народни недоволства, които са политически, защото насочеността им е против колосалните успехи на ГЕРБ във всичко за което си помислите.

Мухахахаха! +1!

До: Питам Отговарям: Ами явно е че само да боядисаш една сграда не е достатъчно за да те пуснат да влезеш в Шенген ;-)

сега е територия , а след като станем държава ще ни приемат ,а че има много хора за диспансера е вярно и че инвеститора го интерисува съдебната система и опростения начин на старт бизнес ниска степен на корупция и т.н.

Това е поредният звучен шамар, който Европа подарява на това управление. След критичния доклад по напредъка, след отпадането на Желева след загуба на избори от поста й, не ни искат и в Шенген, при това управление. Няма време, но ако имаше, следващият шамар щаша да бъде финансов, какъвто Европа даде на Румъния.

До: ад Какво турско робство те гони пък тебе бе??? Ако си си учил старателно уроците по история (при все че е очевидно че не си ги учил), щеше да знаеш, че първите фабрики в България възникват още през прословутото турско робство. Сигурно щеше да знаеш за Добри Желязков (бай Добри Фабрикаджията), който основава първата фабрика в България. Не само я основава, но лично султан Махмуд II я узаконява, след като се среща лично с него! А болшевиките дойдоха през 1944 г. в България и ни взеха и фабриките и земята и настъпи новото Съветско Робство!!!

до имигранта да учил съм и черквите е трябвало да се строят със туски ферман от султана

до имигранта да учил съм и черквите е трябвало да се строят със турски ферман от султана и да беше поживял малко в смесен град и ти като божидар димитров че е намало турско робство защо е написал под игото и как е истинското име на история славенобългарская а новото робство е да си икономически и политически зависим от хора и партии със турско самосъзнание

до имигранта руските войници са погребвани в черкви в знак на почит щеше да знаеш и това и баташкото клани щеше да знаеш и че турция всяака година отделя 230 милиона за пропаганда в българия да промива мозъците на такива като теб за турския златен век колко добре си живеели християните

Не е лошо да говорите само от Ваше име...

до имигранта да учил съм и черквите е трябвало да се строят със туски ферман от султана и да беше поживял малко в смесен град

до имигранта да учил съм и черквите е трябвало да се строят със турски ферман от султана и да беше поживял малко в смесен град и ти като божидар димитров че е намало турско робство защо е написал под игото и как е истинското име на история славенобългарская а новото робство е да си икономически и политически зависим от хора и партии със турско самосъзнание

Решението за Шенген се отлага за след изборите - като се махне Бойко от властта. Ама лошото е че ще спечелят БСП и пак ще сме аут от Шенген.

до имигранта да учил съм и черквите е трябвало да се строят със турски ферман от султана и да беше поживял малко в смесен град и ти като божидар димитров че е намало турско робство защо е написал под игото и как е истинското име на история славенобългарская

Да беше сложил поне една точка, запетайка или главна буква, а?

баба европа ни донесе ново турско робство унищожено земеделие фабрики заводи България стана тайланд на европа не искаме нито шенген нито европейски съюз нито нато

Съгласен! Това е решено отдавна, преди 90-та. За да запазят икономическото си присъствие, руснаците ни предадоха на американската политика. А ЕС ни прие, за да го обслужваме. Затова 23 г. нищо не е, както искат гражданите на България и разбира се, няма и да ни питат.

През март миналата година, така нареченият министър председател Борисов каза, че тлябвало само една сграда да се боядиса и сме в Шенген. И каква стана тя?

Сградата още не е боядисана, а и по нея още личът едни будьоновки, едни сърпове с чукове,едни червени звезди, все неща които на запад не харесват!

Никой не ме е питал искам ли в ЕС или Шенген.

А пък аз се чудя какво правим още в този скапващ се Европейски съюз! Това е забранено, онова не е позволено, тук може, там не може... За едни има, за други няма... Баста!

Ясно - чакат това милиционерско правителство да си отиде, за да ни приемат. Не мислите ли, че е крайно време България да се раздели с комунизма, корупцията и милиционерщината и да стане НОРМАЛНА държава? Въпросът е коя политическа сила ще предложи въпросните нормални политици...

ДА. Това е ВЪПРОСЪТ!

Милиционерското правителство е само логично продължение на управлението на червената буржоазия. Нашата олигархия е прекалено глобализирана, за да се събере в рамките на ЕС и естествено, западняците се дърпат. Тези "вътрешнополитическите проблеми" в ЕС вероятно са свързани с външната политика на България, без значение кое правителство сме "избрали" да управлява държавата.

Съгласен съм, че отказът за Шенген не е свързан с циганите. Ние нямаме независима държава, а шенгенците отказват да приемат една американска колония със силно турско и катарско присъствие. Изглежда се влага различен смисъл на понятието "опазване на границите" и политиците в ЕС и в България не могат да се разберат, от кого и от какво точно, трябва да се опазват.

НЕ НА ШЕНГЕН. НЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ГЪРЦИЯ ДА НИ ЗАЛЕЕ С ТЕХНИТЕ ЕМИГРАНТИ!!

Много интересни Европейци сте това Българите .... Хем викате "Искаме в Шенген" , Хем Мутрите дето ви управляват ходят на баня в Тел Авив с Ердоган, Емира на Катар, Енвер Ходжа и Клинтъновица :) ..... Изглежда Европа наистина свършва при стените на Виена :)

Ние българите сме такива - а ти какъв си,освен мияч на чинии?

Получавам оргазъм когато се гаврят с Тиквата и ГЕРБ! Бойко Борисов е създаден за ГАВРА!

Гейко от сергей ли идва?- нищо ново, простотиите все същите, умряла работа от умираща партия.

А де, а де,! Стискам палците и на краката това да стане!

Като чета коментарите си мисля,че не сме дорасли за анадола, а да говорим за Шенген си е направо утопия.