Шефът на „Сиела Норма“: ЦИК много забави процедурата за машините

При бюджета, който предлагат, можем да осигурим гласуване само с наличните вече 9600 устройства, твърди Веселин Тодоров

Обратно в новината

Коментари - Шефът на „Сиела Норма“: ЦИК много забави процедурата за машините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

С поред изявленията на представител на ЦИК пред БНТ липсата на машини няма да попречи да се проведат изборите включително и с използване на царевични и бобови зърна както е станало при първите избори.

Има такива ненормалници

Защо държавата ги купува от фирма където не е производител . Има няколко производителя едни в България . От тях трябва да се купуват машините -

Как да не фалират от фирмата. Просто са инструктирани д правят мръсно до последно, за да може пак ГЕРБ да окепазят всичко. Както и да се погледне една машина не струва колкото 3 луксозни лаптопа, а и едв ли от тях се иска да ги разнасят по секциите в чужбина.... Това вече е друго, но нама да се учудя, зщото българските дипломати са нечувано прости и няма да могат сами да си пуснат машината....... Трагедия. Герб направиха от българина една тъпа хлебарка.

Какви са тези цени, какви са тези пари, които се искат, нали разбирате, че това да най-обикновени таблети сложени в кутии, колко пък да струват... и лаптоп с тъчскийн да са пак не са толкова скъпи...

Накрая май ще си напечатате пак добрите стари хартиени носители

Извинявайте много, Вие от Сиела Норма, но, вярвам Вие сте наясно, че това служебно правителство, преди всичко, има друга приоритетна задача. А именно, да проведе чистия реваншизъм. Другите задачи, не са заяк да избягат...

И всичко това, Само защото не им купихте Грипените? Поне 1 Грипен самолет да бяха взели и това нямаше да се случи

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

Е нали правителството е заедно да маскари предните управляващи и да подменя хора за да заграби корупционните канали. Явно е, че нямат време и мерак да организират избори. Готвят ни военна диктатура.

Не, Просто Диктатура на пролетариата

На ЛУМПЕНИАТА.

Сиела е от1991 г, Кой можеше да има издателство тогава? Присъединената през 2010 г Норма е от 1985 г - софтуеърна фирма от комунистическо време. Единият другар е велик междупланетен юрист. Роден през 1958 г, присъства в Панамските досиета като акционер в офшорна фирма за 1 ден, т.е. класен играч. Той пази машините и ще ни брои резултатите

Баси излагацията честно. Ама така става когато ламери се занимават с работа, която не им е работа. Едно дърто писи, работещо под линукс(щото за уиндоус се дължи лиценз, което за избори си е главоболие), с един мастилено струен принтер, бракуван отнякъде вършат работа отвсякъде. В най - праволинейния случай с едно апаче и пиейч пи на локалхоста със съответната форма, попълнена с мишката и разпечатка на а4, сгънат в плик. Звучи като импровизация ама върши работа и това е важното. Машини, Венецуела, Сиела, дрън, срън

Слагаме аптекарска везнна с касов апарат и тя отбелязва, колко са черните и колко са белите бобови зърна и накрая излиза квитанцията от касовия апарат. Машинно гласуване та дрънка!

Сиела е отфирмите с традиции от много преди ГЕРБ .. малко трудно ще ме убедите че те са за бой в случая.

Я пак? Традиции??? Издателство свито до книжарницата в СУ прерастнало в октопод по времето на ГЕРБ. Айде стига глупости.

Точно както се предполагаше. Зелените чорапи не стават за нищо.

Доказвайте наглостта си с надеждата че ментора ви боко пак ще се върне и постъпленията към вас от нашите пари ще се възобновят....

Искам машини, а от къде ще ги намерите и за колко - питайте Рашков, НАП, Банката за развитие, Александровска болница и областните управители. Баста. Това е работата на служебното правителство, с главен шев ПрезидентО. Искам машини!

Някъде към 163 пъти от МЕИ и други научно творчески наши , български групи предложиха на правителството тези машини на цена два пъти по ниска от цената на Сиела, произведени у нас, гаранция- у нас, вторично производство - у нас.,обаче ...

как искат да получат поръчката?

Тия мошеници от Сиела трябва да влязат в черния списък и никакви държавни поръчки за тях. Малко им били парите,да си купите ковчези с тия 36 милиона дето взехте за предишните избори.

В черният списък и бакалина, който не ми продава сирене на цена, която му кажа.

Сиела при предишните избори беше поръчала машините доста преди да я "одобрят" и да подпишат договора за доставка. Явно са си имали "достатъчно" доверие с Бойко. Пък той не им платил, виждате ли. Ами той се е съгласил на тази цена, не е казвал, че ще я плаща. Сега може да се разтрогне договора и да ви върнат машините, като не ви устройва. Ще се намерят и други доставчици, които Бойко отсвири, защото комисионната беше доста по-малка.

кво стана бе?? Боко май пак излезе прав? Дори неговия бюджет за ибори няма да ви стигне. Сега ще почнета да печататя бюлетини и знаем КОЙ направи далаверата с тях в Костенце. Гадни червени боклуци. Нарочно го направихте. ИСКАХТЕ ВАШ ЦИК. Получихте. ИСКАХТЕ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ - ПОЛУЧИХТЕ. Сега Боко ви е виновен щото спахте 1 месец и нищо не направихте по въпроса с обявяване на поръчка. що бе? За да кажете - предишната фирма е виновна. Аре бе.... Я пак. Кой е виновния за бездействието?

и тея се научиха да изнудват.............

ще искам тройно повече. Нито съм сменял закона, та да се гласува само с машини, нито съм провалил редовно правителство, нито съм предложил новия ЦИК. Още хан Крум е казал: Болен на легло се е...бе.

Първият провал на парламентарни избори в историята на България осъществих с помощта и на чалгарите и др.подобни . Рапорт даден . Решейников: Рапорт принят .

Ами нормално да искат пари. На всеки три машини фирмата трябва да осигури техник за изборите със автомобил а в другите градове трябва и хотели и храна. Само за тези 9600 машини са 3200 души персонал за изборите. А в чужбина вече трябва и самолетни билети и т.н. само за персонала с теанспорт, храна, нощувки където трябва и заплащане няма да стигнат тези 6,5 милиона - по малко от 200 лв на техник. А те искат и нови машини и техническа подръжка в чужбина.

щом като на всеки три им трябва по един техник да върти манивелата. Или просто се преекспонира цялата работа за да се провалят изборите и Банкянския толуп да се върне ня бял кон и да раздава общесвени поръчни надути с 300% за да осигури по 100% печалба за себе си и фирмите от бръча на ГЕРБ.

Абе в тая държава други фирми няма ли,нали имаше едни дето правеха демонстрация на техните машини пред народното събрание,после от ГРОБ ги отсвириха заради тия мошеници от Сиела.

Честните и Прозрачните са в опасност??? Не ми пука, има европейско по футбол!!! Ще гласувам на следващите, р.р. се е наговорил с всички посолства, че временното правителство става постоянно...

Една червена фирма.

Преди години имах работа с тази фирма. Невероятни мошеници. То ако не бяха такива, зер биха ли ги избрали от ГЕРБ. Дори с машините - далавера. Сега долно рекетьорско изпълнение. По чия ли заръка, че не мога да се сетя!

Българин си бил? Бойко ли има сметка тези избори да се проваллят, да остане същото служебно правителство и то да проведе наесен избори и за президент. Това е упражнението: Радев да се самоизбере на есен.

Интересно как при цена на само машините 43 млн., изборите ще са 15 млн., а нали все пак и те струват към 57 млн. (https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/predsrochnite-izbori-shte-struvat-571-mln-lv-327963/ )?!

То това не се брои, Само се плаща.

Сама фирма, дето може да ги осигури. Под 15 млн. не преговарят, при предложени 6.5. Бая нахални и ненаяли се........Ако бях на власт, плащам им, след изборите влизам с НАП и си ги взимам обратно.....Фирма ще държи държава заложник в Западна Европа найш ли кога......

Ама не силовашката. Само по закон ще ги цакам. Изрядна фирма няма. Цялостна пълна инспекция от всички възможни органи. С пунктуалност до крайност...

Само че не са работи така на запад.Ще фалират ако трябва фирмата като така даже и наличните машини няма кой да поддържа за тези избори.Едва ли са единствената фирма която се занимава с това. Управляващите да намерят друга да им даде и поддържа машините,какъв е проблема.

Така де. Именно. Проверката е след изборите и е само по закон....Не ме разбра явно. Така се работи на запад. А фирмата засега е една, защото втора не се е явила на обществената поръчка. В този смисъл държавата да търси и да предлага на друг изпълнител не е по правилата

ЦИК била ЗАБАВИЛА процедурата за машините. ОК! Но Тодоров ДА НЕ СЕ ПРАВИ на ЛУД! Той КАК КУПИ машините за предните избори ПРЕДИ да е СПЕЧЕЛИЛ търга?! ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА?! Този ли беше отговорът на Тодоров, след като се разбра ЗА РИСКА му?!?

Борисов му е казал че проблем няма да има. Това е разликата - той може това да го направи тия с зелените чорапи не могат.

Не ни трябваше да ги купувме изобщо, можем да ги вземем под наем от някоя държава от ЕС.

Евала, мозък! Много ми е интересно колко бабички ще успеят да гласуват на машини под наем с английски, немски или френски интерфейс. Да не говорим за нещо по-екзотично, като унгарски, холандски, финландски или португалски.

Ами да, Само за изборите, После не ни трябват! За какво са ни, като няма избори?

не цик е забавила процедурата а ЛИРСВА КРАДЕНЕТГО НА ПАРИ КУТО ПРАВЕХА С ГЕРБ

"Според изпълнителния директор на фирмата с предложения бюджет от 6,5 млн. лв. те могат да осигурят само гласуване само с наличните вече 9600 устройства, които бяха използвани и на вота на 4 април. За тях все още не са получили дължимите пари. Тодоров уточни, че процедурата за машините за изборите все още официално не е открита." Видно от горния текст 1 месец преди изборите процедурата за машините , които трябва да се закупят допълнително не е открита. Държавата все още не е платила пълната сума за купените от нея машини за предните парламентарни избори. Излиза, че вече 1 месец ЦИК не е свършила едно от най-важните неща по организацията на изборите, а сега се опитват да изкарат, че фирмата им извива ръцете. Хем не са си платили предната поръчка, хем искат изпълнение на новата без да дадат пари авансово и при нереално нисък бюджет, хем не са си дали труда и да открият процедура за избор на доставчик. Некадърници на държавна хранилка - това са новите ЦИК.

Излиза, че Тулупа НЕ Е Платил!

Ако гласувам с бюлетина, ще ме съдят ли после че съм нарушил закона?

Има партии на статукството и партийки на слугинажството които съставиха слугинажно правителство .то ще доведе до хаос ,за да обслужи олигарсите

Колкото и да квичи моделът ГЕРБ/ДПС нещата се подреждат! Делян Методиев Борисов си заминава.

още не си е заминал.

Май накрая пак ще е с хартийки.

Спокойно може и без тези машини. Допълнителни машини трябват при условието че гласуват 100% от населението. А то няма да е така

И кой няма право да гласува. Ти ли ще решиш къде ще гласуват повече и къде по-малко хора?

Ко стана бе? Боко пак излезе прав. Нещо изборите не са 2х по-евтини. Като гледаме БСП-ДПС. ще ги направят 2х по-скъпи и пак друг ще е виновен

Още едно доказателство, че Толупа е от стара коза яре. Той не е интелигентен, но по селски хитър. С убедително добре развит усет. Ходът му да изтегли Ципов от председателското място се оказа удар в десятката. Представяте ли си какъв вой срещу ГЕРП щеше да се извие сега? Когато гласуваха в Парламента за 100% машинно гласуване, впечетлепието беше, че въпросът с машините е решен. Явно това не е така.

Тошко Африкански и мнозинството депутати не сме на същото мнение

Не само е хитър, но е и интелигентен, но най-вече не е злобен и гнусляр. Сто пъти предложи разговори на кой ли не. Предложи разумни решения, които дори не бяха изслушани. Щеше да се оттегли отново, нооооо някои хора прекалиха и се радвам, че не влезе в техния тон. Разни първобитни първосигнални същества крещяха истерично (нещо замлъкнаха напоследък). Колкото и фа се пънат разни хора Герб е фактор и още дълго ше бъде тскъв. Може да не са перфектни, миже да има злоупотреби, но това е едунствената алтернатива на комунистите ченгета, които вече ги гледаме и слушаме с техите безумия. Да ви кажа - предпочитам Бойко да ме краде, отколкото Радев и Рашков да ми дават!

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

... а може пък да бъдат и бойни дронове. И ако не гласуваш правилно, направо ще те отстрелват след подавана на гласа ;-)

Мдаа цялата схема е да се провалят изборите и да остане на Мунчо правителството колкото се може по-дълго.През това време да понапълнят червената каса,че нещо се е поизпразнила последните години,за сметка на държавната разбира се.Приоритет 2 е да се махне и Гешев,защото колкото по близко се доближаваме до западно-европейско правосъдие,толкова повече глави на олигарси ще падат,а респективно пак партийната каса ще си седи на отрицателен баланс

Машините у нас са достатъчни за това. В чужбина разчитаме най-вече на Ердоган. А там машините ще пречат.

Сега разбрахте ли защо всички партии на "промяната" се дърпаха да номинират шеф на ЦИК и мрънкаха, че трябва да е от ГЕРБ?!?!? Провала на изборите е предварително заложен!

Така работят гербаджийските фирми.Парите все са им малко,увеличават ги и отиват в чекмеджето.

На калпавия БСПар Герб му пречи.

Ами сега имат пълната свобода си изберат друга фирма! Какво правиха до сега?!?! Играта е да няма машини! Не да са на ниска цена!

Забавили? Нали това беше единствената им задача. Или просто се загуби време докато се състави комисията. Явно властимащите не са мислили как занапред ще стават нещата и дали радикалното решение да има машини навсякъде няма да създаде трудности.

Абе не разбрахте ли, че изобщо не им пука за избори!Още повече да организират честни избори! Вече месец ЦИК не прави нищо!За доставка на машини започна да се говори от вчера! А уж са в основата на "честните избори"!Нали бяха най-важни!? Поставят се неизпълними условия на една фирма и хоп, тя е виновна, че няма машини! И видео наблюдение няма да има! От месец насам по всякакви възлови силови и финансови структури се назначават тъмночервени другари!Прие се изборен кодекс с който изборите могат лесно да бъдат касирани!Плана е за продължителна еднолична диктатура на Радев и касиране на избори докато БСП и ДПС не постигнат пълно мнозинство, а през това време контрабандата да пълни касата на другарите! Толкова ли ви не ви стига акъла!?!?! С лица като Хаджипенчо, Дончева, Гном Атанасов, Маяма, Капон каква промяна очаквате бе хора?!?!?!

Правилно решение на ЦИК.Трябва да се спрат фирми-монополисти,които рекетират държавата и потребителите.Това в пълна степен важи и при парно,ток,вода. А Сиела като не и е изгодна сделката,просто я отказва,а не всеки ден да са по ТВ.Техните"радини вълнения"не ни интересуват.

Правилното решение е да се мисли, проучва пазара и тогава да се говори. А не да се тръгва с обвинения и голяма уста с плюене срещу другите. Па после - Боко ми сра в гащите.

И кое му е правилно на решението на ЦИК протакането ли? Те живеят в 19век още… Да не би да си мислят че всяка фирма в българия държи на склад машини за гласува… тва да не е сапун… Като се мотаят и не поръчват или ще плащат скъпо за експресна доставка или просто няма да имат машини….. Проблема не е решението на Цвик а това че не са взели решение

Имаше открита процедура и всеки, който се е чувствал способен да реализира поръчката, е могъл да се яви. Рискът да не свършиш работа и да загубиш парите е голям. Сиела защитава своите интереси и е съвсем нормално да предлага и да прави това, което е в нейна изгода. А че ЦИК са блокирани от популизма на Радев и кукловодите му е повече от видно.