Шефът на ПСС: Ако имахме хеликоптер, спасителните акции щяха да завършат за час

"Чувам, че ще го получим през 2023 г. А дотогава - колко души трябва да умрат?", попита Емил Нешев. Да не превръщаме Априлци от северна порта на парк "Централен Балкан" в портата към ада, призова кметът

Обратно в новината

Коментари - Шефът на ПСС: Ако имахме хеликоптер, спасителните акции щяха да завършат за час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много филми гледате бе, хеликоптери. Кога станахте цигани, кога ви поцръне газо.

Спасителя от Жипката да се появи СЕГА!

На направим резюме: - закриха лечението на децата в чужбина - закриха сума ти лечебн и учебни заведения - не взимат медицински хеликоптери - не дават адекватно заплащане в държавните болници Ако това не е геноцид над народа

Важнот е, че за кърджалийсата женица пращат хеликоптер, това влиза в обещанията на ББ!

Явно за ГЕРБ не сте заслужили или по-точно никой от тях или техен роднина не е попадал в ситуация в планината - то и като се замисли човек софрите и подкупите ги дават на други места, а не в планината. Затова БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ (разбирай мнозиньтвото, но не само те) отказа да предвиди нищожната на фона на разходите за магистрали например, сума за закупуване на 2 (два) медицински хеликотера през 2021. Затова блъскайте пеш, а хората ще умират. И един допълнителен въпрос - каква друга техника е закупена за Планинската Спасителна Служба и какво е направено за заплащането на спасителите през последните (примерно 10) години - не знам отговора , но съм готов да предположа - НИКАКВА ?! Нещо като с линейките и заплащането на медицинския персонал - чак като опря ножа до кокала се разбързаха, ама вече е късно - хората продължават да умират ...

ГАНЬОВЦИИИ ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ПЛАНИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ, ЩЕ ВИДИТЕ ХЕЛИКОПТЕР ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ТОЯ ХЕЛИКОПТЕР НЕ Е 200 000 ЛЕВА. ТРЯБВА ДАСИ МАЛОУМЕН ОЛИГОФРЕН ДА ОЧАКВАШ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТИ Е ДЛЪЖНА, ЧЕ ЗАСТАРАХОВАТЕЛИТЕ ЩЕ СА ТИ ДЛЪЖНИ АКО НЕ СИ ПАЩАШ ЗАСТРАХОВКИТЕ. ТИЯ НЕЩА СТРУВАТ ПАРИ .... АЛОООУ КАТО ЗАПОЧНЕТЕ БАИР БУДАЛИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ЗАСТРАХОВКИТЕ, ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ПЕРКОКОПТЕР. ДО ТОГАВА СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ !

Да, държавата е длъжна при всички случаи да има медицински хеликоптери - военни или цивилни, а това със застраховките си го разигравай ти - и да си правиш застраховка пак ще видиш хеликоптер оттам през крив макарон ...

Румънската планинска спасителна служба има 2 най-съвременни швейцарски хеликоптера в Синая и Алба Юлия. И в Румъния политиците краднат, ама с мярка - не се оливат от крадене като нашите. То и затова само за 10 г. румънските заплати станаха двойно по-големи от нашите. А по-долу някакъв искал по-висока пенсия и планинския хеликоптер му пречел да я получи.:) Та и от народа си зависи какви ще го управляват.

Стига сте ревали за хеликоптер . Стига с тези измислени държавни структори и така наречени институции- Стига сама цоцате парите на данъкоплатците. Който е решил да умира да става авантюрист . Ами и аз искам по голяма пенсия ама от такива служби и лежачи няма .

ама тия хеликоптери са за всички бе - за катастрофи по магистралите, за родилката в затънтено родопско село, за човек със животозастрашваща травма ,който трябва бързо да бъде транспортиран до столицата и прочее. това е просто неизменна част от системата на 112 и бърза помощ във ВСЯКА ЕДНА държава в Европа, без България. //Така че тъпия коментар си го наври някъде.

Веднага щеше да дотърчи с Toyota-та и ще ше да оправи положението.

И то многа ясно и категорично.Няма да има спасителен нормално оборудван хеликоптер.Парите трябват на ГЕРБ,ОП и Воля за изборите.

А пари за дебилните комуноиди НЯМААА, И НЯМА ДА ИМА -ПОНЯЛ???

А защо нямаме спасителен хеликоптер? Когато борисов 1 започна закриване на болници обеща хората в малките градчета и села да нямат проблеми, защото щял да се погрижи да извозва болните с хеликоптери. Това беше една от първите му лъжи, за която никоя медия не попита и никой не му потърси сметка. Но пък платихме нарисувани американски самолети.

Няма нито един спасителен хеликоптер, но пък имат предплатени ф-16 ли бяха безумия, които още на скица не съществуват. Явно властта за Тиквата му е по ценна от човешките животи...

Ами няма да се дават пари за летящи руски щайги русофилистици и колкото и да ревете сте ПЪТНИЦИ!!!!

Правителството на Борисов обеща преди 2г хеликоптер, човека не си обича народа това е...simple.

след затваряне на вратите,им показва среден пръст.Аз "нареждам"военния въртолет " да бъде на разположение 24 часа.Къде тие въртолета бе идиот. Само нареждаш празни обещания и няй-вече неосъществими.Ама така е с простия и неук простак. "Нареждам" самолетите Ф-16 ако дойдат да са на разположение на ПСС и МЗ, и на всички министерства по света.

То проблема е че шепа българи, прости и наивни + всички мангали ще му направят процента...

:))))))))))))))"умните и красивите" сестра галева,гаргамел и отровното трио + учиндолския чалгар-това сте вие тъпи селяци и пак ще гризнете дръвчцето:)

По важно е да даваме милиарди за ненужни самолети набор на баба ми вместо за нещо смислено само да угодим на хамериканците

Хеликоптер няма да имаме, но си имаме никому в България ненужния руски Паток, който Толупа построи за кефа на Жужето, набълбуквайки дебилите с над три милиарден заем, който никога няма да се върне от транзитните такси, определяни от Газпром.

Виждам, че във форума един трол на Тиквата ми краде ника, с който пиша! Колкото и да се стараеш да си заработиш тролската заплата, няма да успееш, момиченце! Тиквата и цялата му клика са за съд и затвор!

Герберските тролове се активизираха и осраха коментарите. Досега спахте или хапвахте от мазнинката :)

Важното е, че за счупената ключица на една ПКП има хеликоптер. Няма нужда от медицински хеликоптери. Сега си е добре със спартан-а. Решава Вожда и праща спартана за някое болно дете. Така на практика Вожда се превръща и в Спасител, който буквално спасява човешки животи. А междувременно тихомълком умират десетки хора заради ненавременна медицинска помощ.

Става и с ДРОН!

Ако имахте хеликоптер, щеше да пречи мъглата.

Вместо да се дават куп пари за стари безполезни изтребители може да се купят малки маневрени хеликоптери. На запад затова имат по-малко жертви от катастрофи, защото при нужда идва хеликоптер. Определено би имало смисъл.

Какъв хеликоптер, дрон ви трябва и обучен персонал. Заспал си в 20 век шефе

Важното е че пари за асфалт, Ф 16 и танкове има......един ден ОНЯ барабар с ония по въжетата требе да висят

Като докарат ф16-ките ще летите с тях да спасявате хората...

До тогава да монтират на крушовската биволица криле.

Я бе тоя хеликоптер иска...а как да се пълнят чекмеджета с евра ако ти се купи хеликоптер...айде у лево...не стига че има магистрали сега и хеликоптер иска.

А Захариева иначе праща 100 бона и тирове с вода на хърватите..щото тука даже спасителите са добре оборудвани...

Като всички "планинари" си платят планински застраховки и ето ти пари за хеликоптер!

До един месец Бочето и хунтата ще намерят начин да махнат директора на спасителната служба. Как може да симппзволи да иска хеликоптер, като парите едвам стигат за хунтата, шкафчето и дебелото момче?! Знае ли колко люде чакат на хранилката за нови коли и къщи?

Всеки път като напишеш идиотското определение хунта показваш че си платен драскач. Единствената ханта на власт в България, е управлението на БКП дошли на власт с помощта на чужда военна сила.

Тролът си ти - почивен ден нямате ли, или до изборите ще е тъй?Важно е, защото Бочо ви плаща хонорарите с нашите пари!

Ами купете си едн-два хелкоптера де, кой ви е спрял? При почти два милиона годиишен бюджет все може да се измисли нещо на лизинг. Или няма да остане достатъчно за "усвояване"?

Само един и.д.иот може да купи хеликоптер на лизинг.

Дай да го платим сега а ще го доставят сед 5 години.

но за ПКП с изместеното рамо хеликоптер веднага се намери!

За съжаление е много прав човека. Медицински-спасителен хеликоптер, който е безкрайно нужен, нямаме и не се знае, дали въобще някога ще имаме, но за сметка на това пък тъпата , крадлива мутра не спря да прахосва държавните пари с лека ръка - за бойни самолети и кораби на хартия, които евентуално ще видим след 4-5 години, за стадиони на частни клубове, няма как избори идват все пак, за безсмислени спортни зали и т.н. Проклет да си некадърен, банкянски, еднокнижен изрод! Дано един ден ти се потърси сметка за всичките гадости и далавери, които сътвори!

Какво ли трябва да значи "имаМЕ"?! Бюджета на здравеопазването е раздут до невъобразими размери, няколко медицински хеликоптера няма да се усетят, дори ако включим и инфраструктурата. Но медицински хеликоптер не е точно по темата, ПСС търси спасителен, който може да лети в сложни метеоролигчни условия и въобще има друга специфика. При всички случаи "имамМЕ" не е много точно. Законите бяха направени такива, че всяка болница и всяка служба са си отделно юридическо лице. И аз не мога да разбера защо те ни казват "дайТЕ"?! Как мобилните оператори намират хеликоптери и всичко, което им е нужно да си поддържат инфраструктурата? Че, формално, те не са по-различни от една болница, поне според закона. И мобилен оператор и болница са си все търговци по смисъла на закона. Ако не искаме да е така трябва да го решим, вероятно на избори, само с "дайТЕ" ни няма да стане.

Толкова ли си тъп че не правиш разлика между защита на държавата и спасителен хеликоптер? Толкова ли си тъп, че не можеш да проумееш разходите за този хеликоптер,плащат дори мизерната планинска застраховка. Толкова ли си тъп, че си мислиш,че си изключително оригинален в писането на простотии? и между другото аз пък се сещам за едни два хеликоптера дето ги купи Станишев и които не стават за нищо. И се сещам за още нещо-за грипени те когато ги поръчаха не ви беше проблем,нищо че бяха спрени под производство и нищо че щяхме да ги гледаме по същия начин както гледаме и на станишко хеликоптерите. Значи проблемът вие не за дадените пари а затова че не ще си прибрали комисионната.

Браво ,най после си призна.Такъв си,просто тъпо нещастно насекомо.Проклет да си ,ти и зелият ти род 2021-01-03 14:20:51 Ото Скорцени (нерегистриран) Олигофрен съм.

С Ф16 ще ги спасявате. Същото важи и за бърза помощ. С ГЕРП напред....към миналото... Цяла държава съставена от прости селяндури!

Как можи да сте толковола Прости..вместо да кажете добра дума за тези достойни мъже..Респек от мен

Да почнат тренировки за спасяване с Ф16 - от тях със сигурност ще имаме няколко

Какво ти разбира тъпата кратуна от Ф16

Просветли ме ,професоре по аеродинамика ? Да та еа у капута нещастен !

Добре че нямате. Щяхте да се пребиете всички. Като ви знам какви сте

глупак само може да каже това

Ама ти сериозно ли мислиш, че спасителите ще карат хеликоптера, а не специално обучен пилот за лоши условия ? Тъп ли си, вдлъбнат ли си ? Чудно ми е, ако някой твой познат закъса в планината - пак ли ще пишеш тия тъпотии ? И винаги може да станеш ПСС - тъкмо ще им покажеш как се прави. В което се съмнявам. Дивана е твоята сила.

предан гербарастки трол е.

Требвало е да ударят една жица на правителственият авиоотряд и да се оправят.Там им намалиха бюджета и е само десетина милиона, щото вече не кусали сьомга и 12 годишно уиски.Ако, бяпа паднали у Алпите , досега служебния самальот вече да е излетел.

Тоз бастун е същият като шефа си, дето сега е началник на ваксините. Бойко да не се ослушва ами да вади тоягата.

аве манино тоа зеоикоптер ве, я тиквобоков ква жипка има. газ със 200 и неаш проблеми

Медицинските хеликоптери в Лондон се издържат от дарения от жителите на Лондон. Годишните разходи за двата хеликоптера, които работят 24/7/365 са около 8.9 милиона евро. https://www.londonsairambulance.org.uk/about-us/how-we-are-funded По всичко изглежда, че само в София се краде доста повече, а пък на ниво цяла България да не говорим...

Какво очакваш от една държава съставена на 98% от прости селяндури, бивши комунисти, закърмени с идеята за далавери, измами и кражби!! През 1990 нямаха търпения да им дойде шанса да се изявят...сега гледаме лайна на дс и другите мутренски структури. Само кражби и далавери. Друго няма тук!

Отново го няма Толуп I Чекмежето да каже защо тези служби не им е осигурено нужното ! Похарчи пари за няколко хеликоптера за да събира заразени ГЕРБ-ски идиоти от цяла Европа ! Много важно да си прибере електората ! Въобще не е важно екипировката на ПСС ! Те са много по-малко и едва ли ще гласуват за такъв като него !

Комунистите през март като вземете властта ще купите хеликоптери. Такива като Кугарите дето за нищо не стават.

Аз се прибрах благодарение на активната дейност на правителството, в частност - външно министерство. Затова с моето семейство сме им искрено благодарни. Имаше много други българи с мене, които успяха да се съберат със семействата си, благодарение на тази помощ. Ама ти си трогателно тъпа личност, за да можеш да разбереш това

И благодарение на вас довлякохте тук КОВИД-19 ! И затова не живеем нормален живот вече 9 месеца ! Затова ли да съм благодарен на бездарник Борисов ?! Не мога да празнувам празниците като хората ?! Не мога да се видя с приятели ?! И какво ли още не !!! Затова ли да съм благодарен ! Ти си гнусен егоист който мисли само за себе си ! Гаден мигрант ! Заминавай си ! Нямаме нужда от такива като теб ! Предател !

Този съшият мушмул в интервю: "Едно счупване на крак в планината например води след себе си разходи за държавата за около 120 000 евро. Това се смята за обикновен случай. - в трите големи алпийски държави Австрия, Италия и Франция. Там се прави статистика и се изчислява колко струва всяка една акция."

Олигофрен съм.

По -важно е некачаствения асфалт по т.н. ,,Магистрални лотове" за Асфалто Риос -Б3 ,отколкото здравето на българите и медицинските хеликоптери.Въпрос на акъл и липсващи приоритети на авторитарния управител на територията България в ЕС.

Тези ако бяха закъсали в Алпите без застраховка тогава щяха да видят кон боб яде ли и магаре стока ли е.

Първо ме свалиха, после питаха имам ли застраховка. Слава Богу, имах

И ква сметка щяхте да треснете на нещастниците за спасяване с хеликоптер? Тя и сегашната без хеликоптер няма да е никак малка. И по всяка вероятност близките са я платили преди да ги свалите от баира.

Да бе, който е на умирачка ще предпочете да се гътне ама да спести. Ей Ото, понякога можеш да бъдеш уникално кух. Но гъз поне си винаги.

Освен кинтите кихнати за спасяването тепърва ще кихат за снаждането на кокалите. А то никак не е евтино. А ако имаше и хеликоптер направо трябваше да продават къщите.

А бре Ото ти олигофрен ли си???? Сериозно питам. На кой му пука за пари, ако живота на близки хора е поставен на карта . Ти си баси и мизерника....

Да.

В Германия всеки град с жители между 30 и 50 000 жители разполага с най малко два хеликоптера за мед. цели / останалите не се броят/. Обаче там е Германия и мангизите се контролират, а не се крият по разни скришни места.

Така ти си мислиш, защото не си бил в Германия а си гледал игрален филм. На пътя да закъсаш помоща за да те измъкнат струва хиляди евра.

И ква сметка щяхте да треснете на нещастниците за спасяване с хеликоптер? Тя и сегашната без хеликоптер няма да е никак малка.

Олигофрен съм.

аве неа са пуашите ве, са кат дойдат кенЕFките и са упрайм ве

Има: 1. Шкафчета-хардетоби за тъпчене 2.избори за купуване 3."партньорски" държави за хранене. За колело-хеликоптер...ако остане.

Ако всички спасени си плащаха разходите по спасяването при установяване на аналог на чл.20 от ЗдВП-"екипировка и действия несъобразени с планинските условия", вече щяхме да имаме поне десет хеликоптера.

Най-много нови 10 млрд. заем да имаш...

Ами защо не си ги плащат? Аз не мога да си представя в цивилизацията някой нещо да не си плати. Едни 10 кинта за неправилно паркиране си ги плащаш до седмица или 10 дена, пък какво остава за такава сериозна сума. Не разбирам защо у нас това не се случва.

Сега пък хеликоптер, ми карайте Ф16 бе.

Добро предложение, може и с 30-годишните фрегати да пробват...

Ако баба беше мъжка, а дедо женски, ама живеете в България - най-изостаналата страна в ЕС, страната с най-висока смъртност в света, страната с най-ниска средна продължителност на живота в ЕС, страната с най-висока корупция и бедност в ЕС, където хората чакат Спешна помощ с дни и умират пред болниците, без да има кой да им обърне внимание.

Кое е вече шокиращо у нас? Пияна с Кайен уби човек и я покриха. 35 годишен с 10 присъди краде 14 кила трева и стреля с калашник. Продават се фалшиви ПСР тестове. Убийци отпреди 5 години още не са осъдени. Нямало спасителни хеликоптери. И кое е учудващото? Всяка седмица нещо ново, хората вече претръпнаха, само тук още 100 човека си чешем езиците.

Има и още. Средната пенсия е 200 евро, а едва около 24 хиляди пенсионера от над 2 милиона взимат тавана, тоест около 96% от днешните работещи ще са бъдещите бедни пенсионери, на които обаче няма да има кой да плаща пенсиите.

ДА БЕ ХЕЛИКОПТЕР И ПАРИ, ТА ДА СПАСЯВАТ МАЛОУМНИЦИ, КОИТО ОТИВАТ СЪЗНАТЕЛНО ДА СИ РИСКУВАТ ЖИВОТА. НИКАКВО СПАСЯВАНЕ НА ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ, ДА НЕ ИМ ПРЕКЪСВАМЕ ЕКСТРЕМНОТО УДОВОЛСТВИЕ.

Като гледам колко си умен, въпрос на време е да стане някое ПТП и да си заминеш, защото няма да има хеликоптер, който да те закара до болница.