Шарл Мишел: Предложението за старт на преговорите включва всички македонски позиции и забележки

Председателят на Европейския съвет демонстрира силна подкрепа за евробъдещето на Скопие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ли нещо не разбрах или изпуснах? Но ние какво предложение на Макрон приехме? Така като чета всеки ден новините, явно сме приели някакъв бял лист, който ще се допълва. И тук възниква въпроса...а законно ли е, ако парламента е приел дадено предложение, то да се променя пътьом и да остава валидно, без повторно приемане на промените? Това не ми е ясно, не съм юрист, но знам, че ако мен ме глобят за превишена скорост и след седмица вдигнат ограничението на скоростта, аз си плащам глобата (действителен случай). А какво правим на такова високо ниво, пренаписвайки уж някакво предложение?

Тоя скапан педерас. Педераси навсякъде. Аман от педераси.

искай от гейове от ЕС разум

Свикавайте с "демокрацията в ЕС. Това, което ви се показва в момента е "демо" версията. Истинската демокрация ще ви я покажат след като одобрите "демо" версията. Повярвайте ни, ние вече сме в реалната ситуация, изразяваща се в пълно незачитане на интересите на малките и бедни държави, за сметка на "глобалните" стратегии на големите и богатите. Скоро и законите ще променят, за да може да управляват според собствените си интереси законно. А бедните да го духат, както обяви Асан, вдъхновен от ЕС,САЩ и НАТО.

Предложението на МИШЕЛ включвало всички стартови позиции на македонците, а за нашите позиции забравиха ли ?! Или да духаме супата на Европа. А ваш КИРО МЕНТАТА кога да го издухаме "другари" европейци ?! ЗИГ ХАЙЛ ЕВРОПА

РСМ иска да признаем че сме ...македонци? И тоя готов да се съгласи. И НС ще ръкопляска ...

Кире свали гащите на всички българи, защото е педал гнусен, и въпреки това орките от рсм не са доволни. Киро, предател мръсен, мамицата ти мръсна слугинска.

на кого е всъщност гарант Макрон - на България или на Македония, македонският президент заяви, че всички техни искания са включени в коригираното предложение на Макрон, македонският език става официален в ЕС.

Така неграмотните българи също ще си отдъхнат.

Узурпатори на ВМРО, ако античната гръцка история е ваша, можете да получите паспорта си в Атина, като граждани на страната, чиято история е това. Ако средновековната българска история, език, български национални гетои са вашите, заповядайте в Сифия и си вземете българския паспорт. Ако продължавате да живеете с фалшификатите на Бълград за т.нар. македонизъч, койъо по същество се състои в омраза към всичко българско-отивайте в Белград и си получете сръбския паспорт. Ако не направите никое от това, , на ред на Балканите е Велика Албания. След антична Гърция, Римска империя, Визснтия, Велика България, Османска омперия, Сръбско кралство и Титова Югославия, сега на ред е Велика Албания. Може от там да си вземете паспирт, ако продължавате да живеете вс измисслиците за македонска идентичност.

Преди бяхме руски подлоги, днес сме американски подлоги. Днес няма политици, които да пазят българските национални интереси, защото днес вече никой не се гордее да се нарече българин, ние сме вече 'европейци'. Истината е, че не сме и европейци, а просто сме едни нещастници без самочувствие, които следват който ни кажат и тихо се надяват за някой лев повече. Осъждаме ромите, че продават гласовете си, но приемаме за нормално депутатите да сменят партията си в Парламента. Ние сме същите продажници.

Ако предложението включва всичо, което те искат, тогава как това кореспондира с противоположното, което ние искаме? Кого лъже Макрон - нас или тях?

от Киряк-Стефчовците !

Мамичката му педалска! Европа не трябва ли да защити Българските интереси! Интересите на страна членка, а не на страна кандидат??! Напускане на Доказано вредният за България ЕС! ВЕДНАГА!

Макетата са прави! Аце Пендела е изконно македонец и е приобщил всички македонони, включително и северните в тогавашен вариант на Еврогейски съюз, така че по право те трябва да са Първата Еврогейска държава във вселената! А каква стана, гърците им го отнеха и понижиха до обикновен жалък "Воин на конь", 16 краката им я направиха на някаква карикатура на японски флотски флаг, сега и ние пък за язикот и историята! Една сал "наденица" им остана за историята и тя ще вземе да се окаже сръбска скара!

Явно е че в РСМ действа дългата ръка на Русия. Надявам се Господ да им помогне и да приемат истината за своята история, че са част от велика България.

Дори и този гей се наложи да им отиде на краче на тези северномакедонски маймуни и да им каже това, което искат да чуят. А истината е, че България си запази правото да ги натиска докато клекнат изитрият посръбчения си идентитОт.

Запази си правото, ама ако пак ни тропосат някой, като Просто Киро, всичко отива по дяволите.

Стига рева, бе. Всеки ти е виновен, ти си най убав. Когато си сменим ганьовския манталитет и се променим като общество тогава ще спрем и да хленчим!

Защитата на българския национален интерес не е 'реване'! България се напълни с безгръбначни опортюнисти, без капка национална чест.

Историята не е изискване и има само едно изречение и в предложението, и в протоколите, че историческата комисия трябва да има между 8 и 12 заседания годишно" - мисля става ясно какви са намеренията на РСМ по отношение на историческите въпроси и работата на комисията. Хубавото е че в крайна сметка вероятно няма да приемат нищо и Албания ще продължи сама. След което е редно да ги масираме хубавичко и да се оправят както искат

ще приемат това предложение, защото то не включва най-съществените искания на България.

Се едно слушам нашето БСП+Възраждане. Точно същите приказки и лалания. От двете страни на границата руските слуги като да ги е правил един и същ полов член - тоя на Масква. С тая разлика, че там топките са сръПски та още по четвъртит. Като цяло, РСМ върви смело към стената в която ще се удари здраво. Албания ще продължи напред, а тея ще си останат вечните сръПски подлоги. Живи и здрави - не липсват на никого.

Куролацио те стори мЪкедонец. От тук насетне само мъка ни чака!

очевадната истина е че РСМ не иска да влезе в ЕС но искат да си измият ръцете с нас. Мисля че всички осъзнават дори и тези в ЕС. Албания от др страна изглежда доста мотивирана! Мисля че изводите и крайният резултат е ясен !

искат да "усвояват" еврофондове ! И Сърбия иска същото.

Мишел им е казал - или да приемат френското предложение, или да забравят за ЕС. По-рано днес холандският премиер каза, директно, че ако РСМ не приемат предложението, ЕС ще продължи само с Албания, т.е. двете страни ще бъдат разделени. Да се оправят макетата. Като си мислят че те поставят условията, а не ЕС, ще си чакат. Между другото, Албания също има претенции към РСМ, заради албанското малцинство там, което е доста голямо, над 30%. Така че ако изпреварят макетата за ЕС, тепърва с тях ще трябва да се преговаря, и няма да е по-различни от с Гърция и България.

Аз ако бях сега БГ журналист щях да ида да отразявам протеста и само да чакам някое маке да ме удари за да орева всички телевизии и радиа и да давам интервюта на ляво и на дясно.

Нашите журналя са страхливи... Дай им да лигавят мръвката на Изток и Запад и да трият коментари.

Журналист-провокатор :) Няма такива журналисти вече, днес всички работят по поръчка. По същата логика, ако бях адвокат, щях да търся съкратени служители за да съдим работодателя, но никой не иска да се заяжда с работодателите в България.

Сърбоманските келеши получиха всичко срещу, което България беше против !

ама друг път. Същото е като "тате ще ми купи колело"

Така е. Радев миналата година смени нашите искания с това глупаво вписване в конституцията и всички тук захапаха (с облекчение).

И как ги включва, след като България не ги е подписала.

Голям театър играят СДСМ и ДПМНЕ в РСМ. Ами отхвърлете го това предложение и тогава ще видим цирк в България - ПП, ДБ и ГЕРБ ще направят ново правителство без да има нови избори.

Сръбските еничари "подскачаха" и срещу смяната на името на нещастната си държавица, но накрая това стана и с гласове на опозицията. Това са "котешки каваци" за да се правят на жертви на "фашистичка" България и да се създаде впечатлението, че френското предложение е в тяхна вреда и да получат още по-изгодни условия при подписването на бъдещия протокол. За съжаление истината е, че то е категорично против интересите на България...

ПП, ДБ, ДПС, ГЕРБ и БСП предадоха нашите интереси, но вина има и Румен Радев, който подготви подмяната на нашите искания. Не ми се спори и за мястото на ИТН в цялата измама. Нашите искания бяха всички исторически фалшификации да залегнат в глава 35 на преговорната рамка с ЕС, заедно със сроковете за тяхното коригиране. Сега говорим, че ще стимулираме историческата комисия да стигне до решения по някакви въпроси - ами ясно е, че няма да стигне до решения и ние ще може само да си протестираме, както правим сега и с 'македонския' език.

EC превърна съюза в такава боза, че на практика предопредели бъдещето му, като зле функционираща клоака. Чиновниците се държат, като сектанти овластени с специални права и вманиачена вяра в своята непотрешимост.

Ами това е членството в ЕС постоянна чужда намеса и налагане на чужди интереси....Това чака и Македания, тотално съсипване , както и всички настоящи държави членки. Стига с тая романтична представа за пълноправно партньорство. ЕС е диктаторска организация , която нито за секунда не защитава интересите на европейските граждани , а интересите на давоските вампири и сащ-инаците. Нека си вземат Македония , а България по-бързо да се кортолиса от тая клоака...

Той категоризира като "унизителни и недостойни позиции за страната По-просто казано и лудите имат достойноство. Каквото и да означава това. Тази държава трябваше да се казва по друг начин.

Много интересно се изразяват това французите. У нас говорят едно, оттатък границата - друго. Ето едно интересно заглавие от днес в Мк: "Шарл Мишел доби новинарски нокаут во Македонија: Зошто ги поддржувате примитивните бугарски тврдења за непoстоење на македонски народ, кога во ЕУ граѓаните можат слободно да го изберат својот род?"

Ами това е европейското лицемерие...

Защо ЕС иска тия помияри да са част от Европа ? Явно че заедно със сърбите ще бъдат сателит на СССР .

смятат да ги обединят с Албания и Косово, и да получат по този начин сателитна държава с голямо влияние на Балканите, която същевременно е натопорчена срещу всичко местно...

CAЩ нe иcкaт cилeн Eврoпeйcки cъюз и зaтoвa гo нaтиcкaт да налага санкции на Русия(ЕС+Русия е кошмар за USA), както и да приема мигранти мюсюлмани и cтрaни c мюcюлмaнcкo нaceлeниe (Турция, Aлбaния и Ceв.Мaкeдoния) Нa пo-къceн eтaп щe нaтиcкaт и зa Кocoвo и Бocнa и Хeрцeгoвинa...

Американците залагат на албанците, защото те са най-младата нация в Европа, а след около 20-30 години(според анализ на ЦРУ) ние българите и така наречените македоци " ще бъдем малцинства.

Ти в кой век живееш? СССР не съществува от над 30 години...

Гордея се с произхода си и с това, че истината победи. Пратете в неплатен отпуск всички историци и говорители, които упорито работеха и работят против майка - Македония!

И произхода ти е от хора, които векове наред са пазили българското си самосъзнание ... докато великите сили не са намерили члаъм да ги мелят по всички фронтове и те са келкнали на сърбоманията....

Като за македонец доста добре пишеш на български

Не зная коя истина е победила според теб, но за НЕбългарин се справяш страхотно с българския език. Дали пък нещо не си се объркал?

Ти виждал ли си снимки от централната улица в Скопие през 1944 г.? На какъв език са надписите върху магазините, а?

Ха ха ха! Наистина ме развесели!

Я ни кажи с какво точно се гордееш за да посмеем дръжно !

хайде мили съседи, пресолете манджата и скъсайте този празен чек!

дано има възмездие за вас - за България нищо повече няма да се оправи, Северна Македония - кучета я яли, но за вас - да ви заболи, мръсен немски еснаф.

Междувременно "Македонското друштво „Илинден“ од Тирана бара од специјалната собраниска комисија „За административно-територијална реформа во Република Албанија“ да го земе предвид барањето на жителите на Голо Брдо и Гора за формирање на општина Голо Брдо и Гора по територијалната поделба во Албанија што се случи во 2014 година." Става дума за Голо бърдо, където живеят етнически българи, но според Илинден, които са забранени у нас, те са северни македонци.