Орешарски приел предложението на Станишев заради държавността

Приех предложението на Сергей Станишев да бъда номиниран за министър-председател, защото той в разговора си с мен постави акцент върху държавата и държавността, а не говореше за партийност, заяви пред bTV Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски приел предложението на Станишев заради държавността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Орешарски беше и зам министър на финансите на СДС 1997-2001! Той беше и от членовете за създаване на валутния борд!Кадърно момче е,ама е хамелеонче и му дърпат конците и стана подлога на БСП!Затова хитрия Станиш го предлага за премиер,защото им е най неопетнения!!

ЕТО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ДАНО ВИ СТАНЕ ГУСТО : Помним по Костово време станаха тия разграбвания. ЖАН ВИДЕНОВ таман беше напълнил хазната, заводи и фабрики работеха с пълна сила и на голяма печалба, ЦЯЛ СВЯТ КУПУВАШЕ ОТ НАС, хората бяха се замогнали, СИК и ВИС2 се грижеха за реда и хората бяха спокойни и си оставяха къщите и скъпите нови коли отключени, ПО УЛИЦИТЕ ВЪРВЯХА, УСМИХНАТИ, ЩАСТЛИВИ ХОРА. И хоп, дойде ЛОШИЯ И ЗЪЛ КОСТОВ и окраде всичко, а господарите му го наградиха с членство в ЕС и НАТО

Г-н Орешарски, мислите ли, че като обикаляте от партия в партия някой ще ви повярва? И че, ако имате някоя прагматична идея(примерно затварянето на Белене, например) депутатите от БСП ще ви подкрепят с разбиране? Просто ще бъдете кукла на конци, вие го знаете, но се съгласявате щото: - първо, ако откажете на Станишев, няма въобще да видите Парламента и ще бъдете вече "господин никой" и - второ, БСП с тези нестандартни ходове, се мъчи да остане на повърхността на политическите събития. Добре знаем, че това не е нито ваша идея , нито на Сергей, Станишев а се нарежда от централата(Монтерей), оная, на която още от години служите. Но ...няма да мине номера.

...системата ляво дясно е остаряла, ама на Запад, а у нас се поддържа с пълна сила още от времето на партизанското движение. Че само преди месец се крещеше по улиците за национализация и отнемане на богатствата на богатите. Само че тия идеи ги има в приказките и филмите за Зоро и Черния корсар. Всеки си носи някаква идея, негова си работа, ама вижте къде има частна собственост, кои отбори играят в ШЛ, кви коли правят и карат, как са с технологиите и пр. Леви или десни? Десни или тия, дето още карат на леви десни, леви десни, сено слама....

............Казваш вижте какви коли карат..............Ами точно това,се получава при НЕО-КАПИТАЛИЗМА,,което е в момента и ми го хвалиш.Едни забогатяват за сметка на други.Бедните стават все по-бедни ,а богатите все по-богата,няма средна класа.ЩЕ карат коли и и ще плюскат,а хората ,ще умират. Затова по протестите искаха хората пьлна национализация.Тези ,които са забогатели да не са си донесли богатството от Марс.На гърба на народа са забогатели.то е все едно да сервират баница с 10 порции,за 10 души,но 3 души да вземат по 2 порции=6 порции,остават 4 порции за 5 души,естествено ,че за другите ,ще останат трохите

Малък умнико - не се иска национализация, а разтрогване на договори, по които едната страна е върло неизправна! А системата ляво-дясно е актуална и сега в цяла Европа!

От кога на келепира му викат държавност?

Орешарски може да е Премиер, само и единствено с подкрепата на Цветелин Кънчев и ахмед доган. Без тези двама антибългари, сметките на третият антибългарин, от украйнски произход, не излизат. Надявам се, че българите сме повече от АНТИбългарите.

...Нямаше да има криза в БГ...но пък имаше Цанков Камък за милиарди народни пари... имаше по коледа кога милиард кога два за "верни другари"... Въобще БКП/БСП се готви за ново лапане на народни пари!

Станишев и Орешарски, да не си играят на министър председатели, а първо да изчакат влизане на БСП в парламента, че както са тръгнали с безсмилени назначения преди изборите може и изобщо да не влезат е парламента. Толкова са ошашавени, че може и да наредят министрите и за следващите 20 парламента напред. Върховна некадърност и безсилие за привличане избиратели.

лъжец и крадец. кой глупак ще подкрепя подобни уроди?

Този човек няма ли достойнство да се скрие омръзна ни от такива хамелиони стига се е кордисвал около седянките да започне да се труди а не да седи на хранилката на народа имаше възможност да покаже да беше го направил харесва му длъжността народен представител

Този веднъж беше номиниран за кандидат кмет на София и го деноминираха за нерегламентирани контакти с Васил Божков. После БСП го изрови от боклука и го направи министър в тройната коалиция. Като министър се изложи много яко с изявлението си за стабирността на държавата и за това, че кризата ще я заобиколи. Сега се излага тотално като приема да е номиниран за премиер от БСП.

г-н Орешарски от СДС към БСП.... г-жа Пръмова и г-н Даниел Вълчев от НДСВ към "България на гражданите" т.е. посоката е ясна ... КЪМ ХРАНИЛКАТА И КОКЪЛА на "СЕДЯНКАТА". Толкова популизъм и лицемерие е срам за нацията.

ББ от заклет комунист ->ГЕРБ- мАЙ ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ

Ако не не беше жалко и гнусно, щеше да е смешно, но не е. Като ги видях как са се изтипосали зад "вожда" си в зала Армеец и го гледат страхопочитително, чак ме хвана срам заради тях. Тези герберисти не виждат ли, че заприличват все повече на онези мазни подмазвачи от времето на Тато, които ръкопляскаха по задължение на неговите "бисери". Само, че сега ги ръси новият "Вожд" и цялата зала под команда ръкопляска на плоските му щеги. Просто ужас и срам!!!Ако тези доказали се некадърници - бивши министри отново се върнат на власт ББ ще се развихри още повече и в заслепението си ще направи още по-големи поразии. Да не говорим как ще изглеждаме пред очите на света с подобно пародийно управление. Много добре трябва да помислим, преди да си дадем гласа на изборите. Трябват ни качествени експерти, без цвят и партийно раболепие, ако искаме да се измъкнем от дупката. Стига вече самозвани пишман политици са се опитвали да имитират добро управление. ББ е всичко друго, но не и добър политик. Той няма достатъчен умствен капацитет и държавническо мислене. Той е един съвременен диктатор, който е влюбен в собственото си его. А това е много опасно. вече му сърбахме попарата. Стига толкова мазохизъм!

Ако ГЕРБ се върнат на власт да бъдат изметени боклуците като теб.

... и ще бъдат заменени с боклуците от ГЕРБ! От БСП на ГЕРБ = от трън та на глог.

Кажи за кой ще гласуваш тогава, щом си толкова навътре в нещата. Сами видяхме БСП какви ги е забъркало, а какво още иска да дозабърка - не ми се мисли. Хората не са вече толкова прости - разберете го това.

Орешарски вероятно заради "държавността" смело преминава от партия в партия, без да му мигне око......невероятен кариерист, демагог и циник, на всичкото отгоре с подозрителна компетентност!!!!!

Епа да, ББ си седе мирно в БКП и не го смени на НДСВ и на ГЕРБ накрай. Ууу, гнус гнус та не се издържа

"Той подчерта, че идеологията ляво-дясно вече е архаична..." Разсъждения на една евтина проститутка!

Господа, Българските Социални Паразити са наели г-н Орешарски и той ще приказва басните им. За Белене: "... тази централа се откупува за 15 години". Без износ, държавата с пари от гражданите строи АЕЦ и пак с техни пари я откупува за енергийната мафия. Гарантирана възвращаемост - паразитите дават нищо и получават всичко. Друга басня - кой ще допринесе за напредъка интелектуалният елит, бизнесът и работниците. Мутренските бизнес и елит допринасят за упадък, а работниците им служат в допринасянето. При Орешарски няма да е иначе! Трета басня: "...отчаянието ще отстъпи място на надеждата", ако БСП е на власт. Не БСП, а господарите й ще са на власт - и надеждата, и тази лъжа са на тези човекоподобни животни, а не на хората.

Да прави са някои от изказващите се,че Орешарски е хванат в далавери с ВАСИЛ БОЖКОВ.Да не се забравя,че той много държеше на онази крадла и двулична администроторка М.Мургина.Тя му беше машата,която опрости данъците на В.Златев,братя Галеви.Реформира така данъчната администрация,като назначи само безгръбначни плазмодии и курвенца на ръководни постове.Слагаше чадъри на един куп мафиотски фирми,които спонсорираха нея и тройната коалиция.

...тази централа и необходима...АЕЦ Белене...ТОВА СТИГА.

на голия ти гъз ли е необходима .... или да пълни джоба на р.овч. ...

Като си в Германия си пиши в германския дир, не се изказвай по проблеми, които не те засягат.

Шикалкарски, през колко партии още трябва да преминеш за да разбереш, че ниставаш и за чеп.

Ей хора, не виждате ли, че ставате смешни с тия джавкания м/у БСП и ГЕРБ, не печели никой от това. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДСБ - ТАМ ПОНЕ СМЕ СИГУРНИ, ЧЕ ИМА КАДЪРНИ И МОЖЕЩИ ХОРА - ИВАН КОСТОВ, РАДАН КЪНЕВ, ПЕТЪР МОСКОВ, ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ И Т.Н. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ВЯРВАЙТЕ МИ НА ЕСЕН ПАК ДО ТЯХ ЩЕ ОПРЕМ !!!!!!

Само ненормален може да гласува за Костов!

и ти... ще гласуваш, ще видиш САМ ЩЕ ГО ИСКАШ !!!!!!

Протестирам! Някакъв червен идиот ми е откраднал ника, така както Станишев открадна Орешарски от СДС! Аман от айдуци! По същество Орешарски не е нито ляв, нито десен или центрист той е мафиот-прагматик. За такова чудо биха гласували само малоумни, заслепени комунисти. Припомнете си само прогнозата му за заобикалящата ни световна криза!

НИКОЙ НЕ Е КРАЛ ОРЕШАРСКИ - СДС ГО ИЗГОНИХА, ЗАЩОТО ГО ХВАНАХА В ДАЛАВЕРА С ЧЕРЕПА !!!!!!

Питайте ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ - ЗАЩО С ЛЕКА РЪКА изхарчиха 2.5 милиона лв.за ямата АЕЦ-Белене и още 12 милиона за РЕФЕРЕНДУМ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НИТО ИМАМЕ ПАРИ ЗА СТРОЕЖ, НИТО ИМАМЕ НА КОГО ДА ПРОДАВАМЕ, НИТО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ОЩЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ???? ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма да ги питам отговора е даден от др. Станишев и е: ЗАЩОТО СМЕ СОЦИАЛИСТИ!

Да знаеш случайно, че има разлика м/у милион и милиард?!

Орешарски се номинира за премиер от квотата на СДС в БСП ли,не разбрах?...

Не е от квотата на СДС, а от квотата на "белите якички" в БСП!

Правилната формула е: БСП + СДС + ДСБ + ГЕРБ = БКП

ВЯРА ЗА НАИВНИЦИ

Това е защото сте свързана с някоя герберска групировка. Я питайте някой от 400-те хиляди човека, останали без работа при управлението на ГРОБ. Или питайте близките на починалите, заминали си от този свят защото не е имало пари по здравната пътека, след като дянков прилапа НЗОК !!!!

О, искате Бойко да ни направи безсмъртни??? А пътеките не ги въведе Бойко, та сега да го обвинявате и а това

Ами другаря Костов затвори стотици предприятия и него сега не го обвинявате за този грях, а Бойко, който опира пешкира в криза ви е виновен, че няма работни места.

Орешарски е известен специалист по седенките. Груб, вулгарен крадец. Измъкна стотици милиони заедно със Сариев за изграждане на информационни системи - САП. Засекрети и ИС на НАП, за да се скрият далаверите. Той е за затвора.

Тези Бесепари да не си пъхат носа пак във власта. Време е всички управлявали партии и техните производни да си ходят. Хора събедете се. Сега е времето за промяна. Гласувайте за неуправлявала партия. Всички мафиоти вън.

Ама Орешарски е седесар,не помните ли!?

Бог да му е на помощ на Орешарски. След като гробарчетата доведоха България до национална катастрофа и разруха, ще бъде много трудно да се изправи отново на крака. Гробарчетата бяха само почти 4 години на власт, а разрухата е повсеместна, сякаш България е в следвоенно положение !!!

Не се шашкай. На Орешарски ще му трябва само адвокат. Няма да му се наложи да съставя правителство.

Тъпако гробарски, първо си ми копирал ника, второ ГРОБ никога няма да спечели изборите !!!

Орешарски е отличен избор. Никога не съм гласувал за БСП, но сега ще гласувам за тях. Най важният приоритет е мутрата борисов да бъде разкарана от властта и съдена за геноцид !!!

Да, съгласна съм, че Бойко Борисов трябва да бъде съден за геноцид над руския монопол в България.

Не фани, не си разбрала !! Геноцид върху българите !!!

Гласуваш за Орешарски получаваш Чепепа, Мургина и ДПС със Софиянски!

булсевиски плах *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това с мазньото Орешарски потвърждава социологическите проучвания, че БСП умира. Винаги когато БСП знае, че ще загуби праща някой неудачник за пушечно месо, както беше с Жорката Кадиев на изборите за кмет на София. Тук е мястото да се замислят плтените писачи на БСП в интернет, дали ще получат обещаното им.

Oт 91-а година се занимавам с частен бизнес и никога не съм гласувал за комунисти. Hо след последното нашествие, Oрешарски ми е далеч по-приемлив за премиер. Oще повече,че никоя партия няма да може да управлява самостоятелно.

Аз не харесвам републиканеца Орешарски и ще гласувам за охранителя си Борисов. Аз не можах да ви оправя за 800 дни , Борисов не успя да ви оправи за един мандат. Трябва му още един и ще ви оправим вас мръсни българи със сбърканите чипове !!

ФИНАНСИСТА ОРЕШАРСКИ ИЛИ ОХРАНИТЕЛЯ НА ЦАРЕТЕ БОРИСОВ. ИНТЕЛЕГЕНТНИЯ ЧОВЕК ЩЕ ИЗБЕРЕ ОРЕШАРСКИ. ПРОСТАКА ЩЕ ИЗБЕРЕ ЦАРСКИЯ ЛАКЕЙ БОРИСОВ. ПО ГЛАСУВАНЕТО ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОЛКО СА ОСТАНАЛИТЕ ИНТЕЛЕГЕНТНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА И КОЛКО ПРОСТАШКАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА БОРИСОВ Е ЗАВЛАДЯЛА ДЪРЖАВАТА !!!

"ИНТЕЛЕГЕНТНИЯ " - то една интелЕгентност струи от Вас, направо се впечатлих!!! Моля, преди да претендирате за интелЕгентност, да попрочетете малко граматика. То си пролича, къде са интелегЕнтите, определено, не сред Вас.

Интелигентноста си остана при пълния и непълен член, т.е. - скри се.

Този ако дойде и ни направи Белене ще ни разкаже играта. Нещо ако се откупува, трябва да има къде да го продадеш или да имаш собствено производство, за да използваш мощностите му. Ние нямаме нито едното, нито другото.

Не съм допускал, че някога ще гласувам за комунисти. Но тоталното корумпление на безмозъчните мутрирали герберисти и номинирането на Орешарски за премиер при изборна победа на БСП ме мотивират да направя точно това.

АБЕ, ОСВЕН БСП ИМА И ДРУГИ ПАРТИИ ... ТИ СИ ЛУД ...

Орешарски е добър икономист и дано стане премиер, та да не ме е срам, че ще бръщолеви глупотевини като Буда, които си е истински простак от Банкя. Няма по какво да се сравняват нито по акъл нито по поведение и изказ.

КАНДИДАТУРАТА НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Е НАЙ ДОБРОТО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДЛОЖИ КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ. СТИГА СМЕ РОВИЛИ И ТЪРСИЛИ ОТ ЧУЖБИНА ЦАРЕ, ЦАРЕДВОРЦИ , ЮПИТА И ОХРАНИТЕЛИ. БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ МОЖЕЩИ ПРОФИСИОНАЛИСТИ!! ОРЕШАРСКИ Е ТОЧНО ТОВА ЛИЦЕ ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА ДЪРЖАВАТА!! НАЙ МАЛКО Е ПАРТИЙНО ОБРЕМЕНЕН. ДОБЪР ИЗБОР НА НЕУВАЖАВАНИЯ ОТ МЕН СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ

Еййй, аман от комуняги дето сипят идиотии по форумите с измислени профили! Аре у лево и се заври некъде по Позитано!

Не вярвам на очите си... Един от най-добрите икономисти е, но АЕЦ Белене ?!!!! Инсталирана мощност 12,000 мегавата - потребление 4,000 мегавата и нова АЕЦ, която се изплаща за 15 години!??? Кой ще купува ? Миньорите са без заплата, ВЕИ-тата ще съдят държавата..къде е нова АЕЦ ?! Това е чиста, крадлива и мръсна политика.. А хората продължават да обедняват и да страдат ....

Овошкарски се дистанцира от понятието партийност. Овошкарски се отъждествява с понятието Държавност. Опитваш се да скриеш ,господине,както произхода ,така и заслугите ти за сасипаната от такива като тебе България .

сЪсипан

НИМА БОРИСОВ, ЦАЧЕВА , ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ СА РЕНЕГАНИ И ТО НЕ ОТ КОЯ ДА Е ПАРТИЯ , А ТОЧНО ОТ БКП. Тези са по отвратителни от всички други останали защото ни водиха към СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ , а ни доведоха до дебрите на ТЕХНИЯ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ в който те са робовладелци , а ние роби !!!!!

А ти искаш да те управляват мазните комунисти и мръсните турчоляци с празни и фалшиви обещания, как те щели да ни "оправят"????? И с този мухльо за премиер, който 2008 изобщо не разбра, че било криза????? Кажи ми ти сериозно ли говориш?? Колко още трябва да ни ограбват комунистите? Колко още разруха ще им позволим да сътворят, че след тях и господ няма да може да оправи положението!

...през 2009 на българите не им беше избита чивията да изберат ББ и досега нямаше да разберем, че е криза.

Този педал пак ли иска да ни краде.

другарю орешарски как не те е срам, след всичко което забърка в тройната коалиция и доведохте държавата до фалит да се изживяваш като месия и да лъжеш хората, че ставаш за премиер. чудя се каква е тази наглост, нямате ли срам другарю/господин орешарски???? вземи и се скрий, а не се натрапвай, че ни писна от вас комунистите. 20 години ви видяхме колко и как можете да управлявате, така мъдро ни управлявахте, че загробихте държавата и доведохте народа до просешка тояга.

МУТРАТА БОРИСОВ, ИДИОТА ДЯНКОВ ИЛИ ФИЗКУЛТУРНИКА ЦВЕТАНОВ ?? Покажи някакъв избор на по добър профисионалист от Орешарски. Не казвам, че е безгрешен, но когато говориш за дадена личност винаги вземай предвид какво той е оставил. ОРЕШАРСКИ ОСТАВИ 8 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ , КОЙТО ДЯНКОВ И НЕГРАМОТНИЯ ПОЖАРНИКАР ОПУКАХА ПО МАГИСТРАЛИ И ФОТОВОЛТАИЦИ !!! Странното е, че герберските простаци и калинки се държат така СЯКАШ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ ГИ Е ИМАЛО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА !!!!! АДЕ СТИГА СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ДОКАЗАНИ ИДИОТИ !! ПРОСТАЦИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЯТ МЕСТОТО В ДЪРЖАВАТА - ДА ОХРАНЯВАТ ЦАРЕ И ДА ИМ ЛИЖАТ ЗАДНИЦИТЕ !!

Чух, от Орешарски, че имал скромни спестявания. А ми има ли спестявания в Швейцарски банки. Нали знаете кой скри списъка на тези спестовници - Дянков и Кр. Стефанов. А има ли спестявания в офшорки? А в други чужди банки. Орешарски е една от главите на мафията. Станишев, не прави глупости. Той е по опасен от Р. Овч.

ЗА ПРОСТАКА УМНИЯ ВИДАГИ Е ОПАСЕН. ФИНАНСИСТА ОРЕШАРСКИ И ПОЖАРНИКАРЯ БОРИСОВ СА ДВЕ НЕСЪПОСТАВИМИ НЕЩА. ЕДИНИЯТ ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ , А ДРУГИЯ ЩЕ ОТИДЕ ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО - ДА ОХРАНЯВА ЦАРЕТЕ , ДА ИМ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ НА КОЛИТЕ И ГИ ОБГРИЖВА КАКТО ГО Е ПРАВИЛ КАТО ТЕХЕН СЛУГА. НЕ ЖЕЛАЯ ПОВЕЧЕ С НАРОДА НИ ДА СЕ ГАВРЯТ ПРОСТАЦИ И ЦАРСКИ КЛОУНИ !!!

Това ще е най-доброто за държавата ни - бивш министър на финансите да е премиер. И то най-добрият финансист. Г-н Орешарски е изключителен като експерт и като човек. Българите не бива да пропускат тази добра възможност да тръгнат нещата на добре.

Българските социалистически финансисти - най-добрите финансисти в света - по крадене , разбира се

ДНЕС ДИР БГ: "Емил Димитров ще докладва пред нотариус в чужбина ценна информация" ЗАЩО В ЧУЖБИНА, А НЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР МАСОНА ЦАЦАРОВ !! МОЖЕ ДА ИДЕ И ПРИ БОРИСОВ ДА МУ ИЗДЪРПА УШИТЕ ИЛИ ПРИ ЦВЕТАНОВ ДА ГО ПАЗИ !!!!!! МОЖЕ АМА НЕ ИСКА !!!! ЗАЩО ЛИ ???? ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА !!!

Хайде сега,глупости! Не проповядвай неща,които ТИ не би направил! Например да бачкаш без заплата! Изключват се доброволни благотворителни инициативи.

Колкото и да коментираме,дали тоя червен капут или досегашните управляващи,все едни и същи боклуци ще ни управляват след 1 месец... Нищо няма да се промени,докато всички тези смрадове не ги изринем от Народното събрание! Трябва да управляват хора,които нямат нищо общо с тези партии,нищо общо с олигарси,съвсем нови лица,тези отново ще си крадат и ще ни замазват очите,че вършат нещо!!!

За наркоманите от "Орлов мост" ли говорим. Ние гласуваме за тях с пет ръце....

Някаква работа за някакви пари е приел . Готов е за всеки, който плати. Нормално. Нищо лично. Просто поръчка.

мара мургина ще асистира !!! И ДА ЗНАЕТЕ: КРИЗА НЕМА !!! У ХЛАДИЛНИЦИТЕ НА ВИСШЕТО РЪКОВОДСТВО НА БСП МЕСТО НЕМА !!! ТРЕБАТ ИМ НОВИ ХЛАДИЛНИЦИ !!!