Станишев вижда в АЕЦ ”Белене” шанс за страната

Председателят на БСП Сергей Станишев е сред първите граждани, които се включиха в подписката, която стартира от днес в цялата страна – за провеждане на референдум за бъдещето на ядрената енергетика в България и за изграждането на АЕЦ "Белене", съобщиха от БСП.

Обратно в новината

Коментари - Станишев вижда в АЕЦ ”Белене” шанс за страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Станишев със сигурност е прав! Но, докато бе Премиер не успя да съгласува изграждането на АЕЦ Белене със САЩ! Просто докато сме в НАТО, няма начин АЕЦ Белене да е прави с руски реактори! Може би, ще стане с американски! Сигурно Станишев това има в предвид!

Ако не си разбрал руснаците си получиха по-голяма част от парите от Бойковото управление,а остатъкът Боко подписа,че ще го платим като попове.Така хем ще си платим Белене хем няма да го има.

simeon

Вярвам, че много хора ще са съгласни ако питането е формулирано :ЖЕЛАЕТЕ ЛИ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ КОМУНИСТИТЕ ДА СЕ ПОСТРОИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ"--- 100% ЗА -ГАРАНЦИЯ!!

АБЕ, КОМУНДЕ НЕГРАМОТНО.., ЩО БАЛАМОСВАШ ХОРАТА? ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ НА НУЛА (БЕЗ ЛЕВ ПЕЧАЛБА) ИДИОТСКИЯТ ПРОЕКТ, ТРЯБВА 60 ГОДИНИ ДА ПЛАЩАМЕ ТОК ПО 37 СТОТИНКИ КИЛОВАТА, А НЕ ПО 18. НЕ СРАВНЯВАЙТЕ С ТРОЙНО ПО-ЕВТИНИЯ ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ! НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА КУПИ ТОЛКОВА СКЪП ТОК. САМО НИЕ ЩЕ СИ ГО ПЛАЩАМЕ. КАКТО СЕГА ПЛАЩАМЕ ГАЗТА НА ЛЮБИМИТЕ ТИ РУСНАЦИ ДВОЙНО. АМАН ОТ ПРОДАЖНИЦИ!

Popa

Станишко е много интересен. Ако имаше желание да я построи, досего да я построил. Нищо не пречи да я построи пак, но с негови пари или с пари на БСП. Да вземе да основе акционерно дружество (виж как се е строял Панамския канал) и да си я строи, щом е толкова печеливша. Има си човека 2 милиона поддръжници, все милиардери, що се не включат, па после да изнасят енергия за цял свят. "Един грузин щял да жени сина си. Обиколил всички приятели да изпроси един баран (овен,овца). Всички му отказвали и го съветвали да отиде и помоли съседа. Питал последния, що така се получава. Отговорът бил "Дорогой, мы же страна Советов, а не страна баранов."" Така, че Станишко да не се бъзика, а да се фане и стои АЕЦа. А не да се прави на Остап Бендер - "Идеите са наши, Парите са ваши." Ама дали му стиска??????????????

simeon

Баща му беше същия умник.Когато на времето построиха "БОТЕВГРАДСКА ВИШНА" (със протекция на Димитър Станишев)завода проработи с 10% капацитет.(защото нямаше плодове).Направиха КРЕМИКОВЦИ ЗАЩОТО Стара Планина беше цялата от желязна руда а после внасяха от АЛЖИР. Все умници УМ ДА ТИ ЗАЙДЕ. ВСИЧКО СВЪРШИ никой не им вярва.

от пеераси акал не щеме.

да верно, вашят шанс е само в "белене", защото сте научени да крадете, но нашят шанс е в честен и продуктивен труд и вазраждане на опустошената от вас родина.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И като се съберат подписи за референдум какво? Кой ще определя бъдещето на ядрената ни енергетика? Бай Мангау? Дедо Пешо от Горно Нанадолнище? Те ли са ядрените капацитети с правилното мнение? Или са финансовите капацитети? Станишев дали ще им обясни, че за тази централа всеки българин в трудоспособна възраст трябва да даде по 5000 лева? Всеки, не само работещите! Или ще пропусне този момент? Щото то не е само "искам", има и "дай"!

Маниполативно изказване. Ако всичко е нормално и върви съгласно плана, АЕЦ Беляне, подобно на всички бизнеспроекти ще е безплатен за т.нар. данъкоплатци. Първо се взима заем, с гратисен период - срока на строеж, през това време държавата плаща само проектиране и консултации по икономическите аспекти на проекта, което е нещо евтино. След това АЕЦ-а започва да произвежда ток, които прави пари и започва да изплаща заема, без да се взимат и лев от данъкоплатците. След това, в зависимост от състоянието на енергийния пазар, АЕЦ-а се изплаща за 10-12 години и започва да работи за хората (същите тези данъкоплатци) както сега работи "Козлодуй" и имаме най-евтината енергия в Европа. Обаче дойдоха едни навлеци дето смучат от целия свят и ни принудиха да им купуваме енерията от ТЕЦ-ове и ВЕИ-та на цена десет пъти по-голяма от нормалната , защото това било правилно когато имаш съюзници и такива добри политически приятели. Същите искат да нямаме алтернатива и да спрат Беляне и такива като теб им пригласят. Дали си българин ,а?

Не съм против АЕЦ-а, а против референдум за АЕЦ-а. Не може някой, който нито разбира от дадена материя, нито има нужната информация, да взема такива глобални решения.

А защо г-н. Станишев не споменава цената която ще трябва да плати българският народ за някаква негова си прищявка. И аз искам да имаме АЕЦ, но не и на всяка цена. И как така той вече знае с какви дългове ще приключи управлението на сегашното правителство? Значи той има достъп до информация до която едва ли са му дали достъп? А и нека не забравяме, че папки с важни документи така и не бяха върнати от самият него и до сега не се знае тяхната съдба. Прекалено алчен за власт е напоследък. Дори Първанов не може да го настигне.

Защото не е трудно да се досетиш, че след 8-9 години АЕЦ Белене ще трябва да бъде затворен, поради технически негоден за употреба и тогава ще си щастлив ако можеш да си позволиш ток вкъщи!

Много правилно е казал СтанишеФ, че Аец Белене е неговия шанс да стане милионер. Знаете ли от толкова милиарди как сто двеста милиона не се усещат.