Синът лекар на починала: Колеги, с айрян ли лекувате сепсис?

Синът на 67-годишната Петя Илиева, която почина във ВМА от сепсис, след като й бе отказан прием в "Пирогов", написа гневно писмо до лекарите в двете болници.

Обратно в новината

Коментари - Синът лекар на починала: Колеги, с айрян ли лекувате сепсис? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетох и статията и коментарите!Мога да ви уверя, че все още в България има свестни болници и лекари!Съпругът ми след трудова злополука бе откаран във ВМА Варна.Състоянието му бе критично,един месец беше в реанимацията.Там му правиха пластики след изгаряне .Когато му правеха операция отново го връщаха в реанимация, защото постоянно вдигаше температура,очакваха сепсис и той наистина дойде,но те бяха поръчали предварително антибиотик от София, за да почнат да му го дават.Антибиотика е много скъп и болниците рядко разполагат с него.Започнаха да му го дават в реанимацията и после продължиха в отделението.Заедно с този му вливаха и още три.Не ни поискаха и една стотинка,шефа на отделението в началото като го поръчваха каза, че може да се наложи да го платим този антибиотик-3000лв.струваше, но после ни каза че няма да го плащаме.Нищо не разбрах, но не ме интересува какво направи той, но съм сигурна,че той измисли вариант да не го плащаме.Някой сигурно ще помисли ,че мъжът ми е някой големец или пък сме давали пари....нито едното,нито другото ....даже и на нас не ни се вярваше...Това,което видях го бях виждала само по филмите.Професионалисти.А за нас-богове!Ще напиша и имената на тези хора на които ще съм благодарна цял живот!д-р полковник Валентин Милев-завеждащ реанимация,д-р Бояджиев,сестра Петрова,пластичните хирурзи:доцент Янков,доцент Заякова, д-р Пашалиев, сестри:Попова и Спасова!

У нас нищо не работи както трябва! Всичките ни измислени "системи" за, работят против. За съжаление д-р Лазаров е прав и тук е пълно с некадърни, но алчни лекари! След като причиниха страдания и фатален край на баща ми, писах жалба до Медицински одит, от където отговориха стандартното "всичко е на ред". После се оказа, че болницата, където правихме операцията, въобще е нямала лиценз за такива манипулации!? Но това беше в резултат на мое лично проучване. Както и потулените им разходи по НЗОК! А аз до ден днешен не мога да проумея що за дебил трябва да си, за да крещиш глупости в лицето на човек, изпаднал в лошо състояние!? Да губиш време и само да чешеш егото си! Такива са ни докторите. А за да имаш смелост да признаеш това, трябва да си избягал от България, еднопосочно! За да си сигурен, че нищо няма да ти причинят отмъстителните простаци. Защото в това "специализират" взелите диплома по медицина у нас! И няма кой ефективно да им търси сметка! Само за пари говорят! Само за пари мислят! Само за пари мечтаят! Едва ли това има нещо общо с Хипократовата клетва, която отдавна са потъпкали!

При комунизма всичко си работеше както трябва. Даже беше и безплатно.

Людмиле, приятелю, подкрепям те и знам какво изпитваш в момента! Моята сестра също умря като куче без капка внимание и човещина от тези изедници наречени доктори. Последния доктор ми каза че на сестра ми и няма нищо и дори в Париж да идем и там няма да установят болест. А болеста беше рак на шийката на матката. Дано някога си получат заслуженото тези мошеници, нерекли се доктори!!!

Май на всеки втори някой познат е умрял заради лекарска компетентност. Но да се замислим кой е в основата на всичко това, кой управлява България и извършва "реформите" във всички сектори.

Д-р Людмил Лазаров е съвършенно прав, но за съжаление писмото му няма да промени нищо. Факт е, че здравопазване в България няма. Тъжен факт защото имахме първокласно здравеопазне преди "прехода" към това състояние на разруха и повссеместен упадък. Да си лекар е призвание. Трудна професия, носиш огромна отговорност за всеки човешки живот. От теб, от твоите знания и умения, от способността ти да поставиш правилната диагноза най-вече зависи дали пациент в критично състояние ще "прескочи трапа" или не. Аз също за първи път чувам, че сепсис се "овладява" с кола и айрян. Ето за това българските дипломи не се признават в чужбина, и за да практикува в някоя западна страна български лекар, той/тя учи допълнително и полага тежки изпити. Моите съболезнования на д-р Лазаров и близките му, и Бог да пази хората в България, да не им се налага да търсят услугите на несъществуващата Спешна "помощ", както и на несъществуващата палиетивна грижа.

В щатите НИКОЯ чужда диплома за лекар НЕ СЕ ПРИЗНАВА, не само българската. От друга страна не трябва и ние да признаваме щатските, включително и на този "доктор"

Никой не те пита какво признаваш! Трябва да си пълен идиот, след такива "резултати" да се правиш, че много ти харесва здравеопазването у нас и да говориш за дипломи! Хората в напредналия свят търсят резултати!!!

Здравеопазване, разбира се. Жалко, че дира няма опция за редакция на печатни грешки.

Този нахалник да си бе стоял в София, за да се грижи за майка си. Акъл от хиляди километри лесно се дава.

Значи държавата е вложила стотици хиляди левове народни пари, от моите и твоите данъци, и накрая емигранта си вдига чукалата, без да върне и лев ??? Тарикатчета значи ! Ей тоя тарикат отишъл за пари, оставил майка си, и кой ще му я лекува тук ??? Някой будала ?? Будалите свършиха вече !

Едно време си имаше система, с която се връщаха парите от безплатното образование. Ама сега май е платено. Ако ви се виждат малко парите, увеличавате таксите. Обаче свят свободен и вече всеки може да избере къде да учи и живее.Не може все насила.

Първо - образованието ни БГ не е безплатно. Да кажем, че като пращаме пари в БГ от чужбина на родителите си сме си върнали парите, които "държавата е наляла". Така че... НЯМАМЕ финансови задължения към държавата и за вас, разберете!

от коя пицария дава акъл, защо не каже къде работи и като какъв

"Някои оцеляват не зарди, а въпреки намесата ви". Явно човека си знае "колегите", сигурно и заради затова не е тук.

е отворен и простотията храчи с огромно удоволствие за радост на суджуците, те са забравени и пак умниците от форума ще си ги изберат до пълното връщане в пещерите

Всичко което прави Бойко Борисов за автентичните българи, се вдъхновява от Господ българина, ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВЕЧНОСТТА. /За атеистите и набожните има осигурена, високачествена геноцидна "алопатична медицина", за разлика от духовните./ /Господ помага, но в кошара не вкарва./

в търново в онкодиспансера има един зевзек, които се смята за гръден хирург-методиев. тои ликвидира баща ми. не попадаите в ръцете му.

ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА Здравна реформа Заглавието?

До коментатор по-долу с прякор "00000", който говори без да разбира. Относно цитата Ви, вижте публикация от" Pubmed" /American Family Physician Journal-статията се казва 'Ранно разпознаване и лечение на сепсис при възрастни:първите 6 часа" или "Early recognition and management of sepsis in adults: the first six hours", в който се казва как лечение, започнато в ПЪРВИТЕ 6 ЧАСА на Шока - за антибиотика ( дори в първия един час от диагнозата) ,венозни вливания (НЕ кола и айрян) и поддръжка на дишане НАМАЛЯВАТ СМЪРТНОСТТА! А именно: "Early goal-directed therapy completed within the first six hours of sepsis recognition significantly decreases in-hospital mortality. Initial management includes respiratory stabilization followed by aggressive fluid resuscitation. Vasopressor therapy is indicated when fluid resuscitation fails to restore adequate mean arterial pressure and organ perfusion. Early antibiotic therapy can improve clinical outcomes, and should be given within one hour of suspected sepsis. Така че, да не говорим, в Пирогов са сбъркали и закъснели с диагнозата и лечението, което е започнало чак в ВМА на сутринта. Накратко, антибитотика е трябвало да се започне до 1ч след като лекаря разпознава заболяването, което в Пирогов не е станало. В следващите 6 часа е трябвало пациентката да е на системи и респиратор, КОЕТО НЕ Е СТАНАЛО. Така че, какво да говорим...

не се води по акъла на джи пи -тата, те са далече от медицината - теоретизират, но нямат реална практика - въздух под налягане, макар и американски. Ти не прочете ли какво каза нашият доктор в САЩ - 40% лекарски грешки там при отлично заплащане и прекрасна техника, явно си нямаш и понятие за нещата, ама тичаш да пресъждаш и да се фуклявиш с познания по английски, по-добре иди прочети писмото до ЕК за ЕМА - 4 страници неграмотен текст на английски и платено на съставителя сумата от 90000 лева за този къртовски труд.

Внукът ми е във Института по Педиатрия с диагноза диабет 1 и вчера следобяд в 16 ч е получил закуска кисел със ЗАХАР. Как да си го обясня това?

напълно приемът на захар, особено при млади диабетици и на инсулин и защо не питаш лекарите, ами си седнал да се оплакваш, зер да не останеш по-назад от другите български пенсионери, чието основно занимание е да мразят българските лекари и да си въобразяват, че някъде в чужбина всички доктори са прекрасни.

Много точно изказване, синът на починалата, жалко, че е по такъв повод направено. В България няма вече медицини и лекари. Те умряха заедно със соца и мястото им заеха новоизлюпени меркантилни алчни екземпляри титулуващи се лекари заедно с престъпното им творение здравна каса и 30 годишната вече УЖ здравна реформа!. Апропо какво стана с доктор менгеле - няма ли да има съд и затвор за този национален престъпник и мошеник, а най-добре и линч за него???? Или всяко чудо за 3 дни и всичко да заметем под масата и да го забравим.

..да мрът!

Когато заведохме баща ми през 2004-та година в Пета градска гробница - "докторът" ни нахока "Защо сте ми го довлекли този труп?" Дано сам вече да е станал на труп...

Sepsis Statistics More than 1.5 million people get sepsis each year in the U.S About 250,000 Americans die from sepsis each year One in three patients who die in a hospital have sepsis

но не ги убиват- там е танката разлика-cвахташ я нали?

Като ще спорим, като лекар да кажа на горепосочение "ооо", наистина сте кръгла нула. Ето малко инфо оф официален сайт за публикации в медицината " Pubmed" -статията се казва "Early recognition and management of sepsis in adults: the first six hours", в който се казва как лечение, започнато в ПЪРВИТЕ 6 ЧАСА на Шока - антибиотик,венозни вливания (НЕ кола и айрян) и поддръжка на дишане НАМАЛЯВАТ СМЪРТНОСТТА! А именно: "Early goal-directed therapy completed within the first six hours of sepsis recognition significantly decreases in-hospital mortality. Initial management includes respiratory stabilization followed by aggressive fluid resuscitation. Vasopressor therapy is indicated when fluid resuscitation fails to restore adequate mean arterial pressure and organ perfusion. Early antibiotic therapy can improve clinical outcomes, and should be given within one hour of suspected sepsis. Така че, да не говорим, в Пирогов са сбъркали и закъснели с диагнозата и лечението, което е започнало чак в ВМА на сутринта. Не пишете глупости като не разбирате "00000", ЗАЩОТО СТЕ КРЪГЛА НУЛА ОТКЪМ ЗНАНИЯ.

Как да не ги убиват ? американски лекари мърлячи. Цифрите говорят най-добре !

Всеки, който се е сблъсквал с българското "здравеопазване" знае, че написаното от момчето е абсолютна истина! Не случайно на повечето политици децата учат и живеят в чужбина, не случайно се лекуват в чужбина. В България живеят само донори за пари, които да плащат кредитите и задълженията на страната, породени от некадърно дългогодишно управление. Добре, че има хора в чужбина, които да си позволят да кажат истината публично в очите. Защото в България това няма кой да го направи, макар и много хора да знаят. И тук става въпрос само за сферата на здравеопазването, а представете си какво е по другите сфери.

Сега, типично по български, ще започнат да се задават въпроси от сорта на "А Вие в САЩ защи биете негрите?", имащи за цел да отклонят темата.

Щом в инфекциозна болница те карат сам да си носиш и переш чаршафи и чакат да се самооправиш, значи нещата не са добре. Хора с различни инфекциозни заболявания използват общ санитарен възел.

Синчето в щатите замисляло ли се е колко възрастни хора тук е обрекло на смърт, като си е дигнало чукалата чак в щатите да лекува негрите ? А тези хора са си давали парите на времето да го образоват.

А ТИ какво правиш, глупако?!? Дращиш безумни коментари. Колко са били глупави родителите ни за та те образоват да можеш да пишеш!

Ние НЕ обричаме българските пациенти като заминаваме за чужбина, поради простата причина, че когато напускаме БГ сме на нивото на същия лекар в Пирогов направил гафа с тази жена. В чужбина обаче трабва да покрием други стандарти и приравним диплома, което е допълнително учене и практика, което ни прави вече по-добри от някои ( не всички БГ) лекари. За това обучние в чужбина сами сме си платили и изпитите, и материалите и времето за практика.

Подобен случай и с нас в Пирогов, добре, че имаме роднина лекар в Германия, който по стечение на обстоятелствата беше в Сф по това време и след като прочете изследванията се ужаси от начина на лечение на пациент в кома, и след вдигане на скандал положението беше овладяно. Да не казвам какво ни се случи пък в Инфекциозна, когато решихме да преместим децата си от чужбина в София. Минахме през огромен ад с едното дете и добре, че пак се допитвахме до лекарите в чужбина и от болницата направо на самолета. Детето беше оправено за нула време, да не говорим за отношението на лекарите в чужбина към пациента. Мога да изпиша томове за бездарниците в софийските болници.

Да не говорим как се крадат пари и какви глупости се пишат в епикризите, които нямат нищо общо с лечението.

И колко литра твърд концентрат изчезва безследно от бутилките в кабинетите на докторите.

Ненавиждам коренното население на гетата/ Модератора, няма расизъм!/, но единственото " Евала" им давам за това- влизат като хлебарки в лечебното заведение и къде кого хванат в бяло го посиняват! Единствено възпитанието и съзнанието ми досега са ме възпирали да не дотичам до вкъщи за ловната пушка! Ще гръмна говедо, а ще го лежа като за човек! Лекари- печалбари, а не "ДОКТОРИ"!

Мои близки бяха диагностицирани погрешно от наглеци ,в резултат на което заминаха в отвъдното-цял живот работили за тая неблагодарна държавица..до последния дъх не казаха нищо против нея,въпреки невъзпитаното и жестоко отношение към тях...между другото докато раждах ми казаха да си преместя п.тката да не изцапаме чаршафите

Като е толкоз дофтор, ще може ли да върне застреляните от Лас Вегас от оня свят ?

Спри наркотиците!

не бе, нали бил много велик, и от всичко разбирал...

Докато лекари убиват хора, лекари ще бъдат бити (най-малкото)! Трябва да се приеме закон, който да квалифицира това лекарско поведение като предумишлено убийство!

Поредната жертва на белите престилки...

Много тъжна и изключително вярна оценка за българската здравна система и болници. Да допълня в България ако някой има нужда от спешна медицинска помощ да взима най-яките си роднини за да има кой да го вдигне на леглото в болницата /това само в България го има/. Разбира се никой за нищо не е отговорен в България. Политиците си вдигат сами заплатите и партийното финансиране, съдиите също даже със задна дата, а народа страда!!!

само искаме и се оплакваме! Ако синът ѝ беше останал у нас и той щеше да дава в пенсионната система. Ама тя работила и се осигурявала - да ама къде са парите. Веднъж ги окрадаха комунгите до шуш! Взеха и имоти и пари - много се бяха насъбрали до 9 септември. После нищо не остана при повсеместната инфлация при Виденов, а после и Борисов прибра квото намери. А сега - работещите дават пари за пенсии и от бюджета допълват - това е - НЯМА!!!

Дали става въпрос тук за пари, когато лекар НЕ може да разпознае "шоково състояние вследствие сепсис", или пък по-скоро е Немарливост и некомпетентност?

много отдавна майка ми постъпи в Първа градска болница в София.Нейната болнична стая беше разпределена на една млада лекарка. Без зла умисъл, а напротив тя помисли, че има начален стадии на паркинсон, а майка ми като се вълнуваше ръцете ѝ трепереха, хакна ѝ една инжекция и тя "откачи". Трябваха ѝ месеци за да се възстанови отчасти. Но аз не мога да се оплача - ходя на частен кардиолог, чупих два пъти китки и два пъти глезени - чудесно ги възстановиха в така оплютия Пирогов. Преди година и половина сложиха изкуствена тазобедрена става - прекрасна операция. Та и добре ни лекуват - дори връщат към живота. Нали в Пирогов сглобиха потрошената гимнастичка. Сигурно има и излекувани, но не прочетох и една добра дума.Няма ненаказано добро.

за операцията на тазобедрената става? никой няма да мръдне пръста в Пирогов, без да му платиш за такава операция. Само че на наш приятел там са му сменили ставата, а след година и половина той е починал от тромб - това често се случва тука.

Това е щото не достигат кадрите, заради ей тоя на снимката избягал боклук.

Този тук лъже - явно е трол на здравната каса. Няма начин да си е счупил и китките и глезените - 4 броя, няма такава дейност, която да ти докара тези травми. Пък да не говорим, че голословно твърди, че бил добре. "Чудесно" ги възстановили. Ако е вярно за травмите - значи не е наред с главата си.

Така е мойто момче в живота, едно печелиш, друго губиш. Аз има приятели, децата в чужбина, няма кой да погледне....

Проблемът е в това, че останалите пенсионери в България, преобладават пред работещите. Пенсионната и здравната система работя, при положение че децата на пенсионерите влагат средства в тях. Т.е. няма как без децата да работят за пенсионната и здравната система, родителите им да ползват адекватна помощ. В това е проблемът. Другото е следствие. Иначе е лесно да изискваш, но да не даваш нищо.

и с оная си работа. В това е проблемът - милиарди левове са откраднати и са потънали в джобовете на управляващите. А ти си сляпи не виждаш очевадното.

Тоз избягал от БГ плъх - "доктора"- лекува негрите и латиното, ама не лекува българите. Да си завре съветите дето слънце не огрява.

Да погледнем истината в очите: Ако беше останал щеше да работи за някви мижави 1000лв. И трябваше да угажда на прищявките на нечий кум

Значи е отишъл за пари, а в това време хиляди българи са измрели заради него, тъй като е избягал плъх. Сега защо очаква някой да спаси майка му ?

Абе вие идиоти ли сте? Нямате против, че управляващите ни крадат милиони, ама ви бърка в очите, че доктора е отишъл в САЩ. Никой не е длъжен да учи 8 години и послед да стои в България да ви лекува после за 800лв на месец.

Тоз кога ще си плати парите, които държавата е платила за образованието му тук ???

"Kолеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около 00 часа на 31.08.2017г., тя беше в явен шок ". ДОКТОРЕ, ЗАЩО СЛЕД КАТО СТЕ БИЛИ В НЕПРЕКЪСНАТА ВРЪЗКА СЪС СЕСТРА СИ, ДОПУСНАХ ТЕ МАЙКА ВИ ДА ИЗПАДНЕ В ШОК И ДА ПОТЪРСИ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ ЧАК 23.55 часа. А ЧЕ ЕКИПА В ПИРОГОВ Е СГАФИЛ ТОВА Е ЯСНО.

Ако наистина сте "Хипократ", ще знаете, че има стадий на шока ( в началото е компенсиран с малко симптоми), но после става декомпенсиран с пълна клинична картина, развива се за часове. Причините може да са много за станалото - човека работи, не стои по телефона непрекъснато с майка си. Една такава инфекция може да се развие за часове 12-24ч.

Защото не е бил в България глупако!Живее и работи като лекар в САЩ.

Значи е избягал от БГ като плъх, без да си плати образованието получено тук ! Заради такива като този днес има недостиг на медицински кадри ! Заради такъв като този са измрели хиляди хора !

ТОГАВА ДА СИ СТОЙ В АМЕРИКА УМНИКО И ДА СИ ТРАЕ!, А НЕ ДА МИ ГОВОРИ КАК ВЕДНАГА РАЗПОЗНАЛ, ЧЕ Е ШОК И ТО СЕПТИЧЕН, ПО ТЕЛЕФОНА. АМАН ОТ УМНИЦИ!

А ти злобееш, защото завиждаш като мърша. Кадърните хора са търсени навсякъде по света, за в десетки пъти по-големи заплати и по-добри условия на живот и труд. В БГ пенсии, инвалиди, дечица и некадърници, които освен българския никакви други езици не знаят...

Щом толкова ги разбира нещата, чий го дири в САЩ, а не е в България?

значи в България само разбирачи сте останали ....пожелавам ти същото да ти се случи и на тебе това както са третирали тази жена

и какво да ги прави в балгаря искаш да го бият ли?

Амо то ги разбира, защото е учил и тук, и там. Когато отидем в САЩ трябва да приравняваме дипломата си. :-)

е заради такива ,като тебе всичко у нас е наопаки

Съболезнование на фамилията ! Първо Само преди 6 месеца рязаха здрави гърди на жени за пари. Второ - После не могат да ходят на време на визити. Трето - немогат да поставят една диагноза. Четвърто - Защо ги биели ? Ами народа вече не може да ги търпи. Ваше право е да ги съдите и в България няма да има резултат ,но като обжалвате в Страсбург там ще получите възмездие . Пак ще страда българският народ но поне ще има един осъден некъдърен лекър които сринва на всички добри доктори имиджа.

Dr. Ludmil Lazarov, MD Internal Medicine Male Save Dr. Ludmil Lazarov, MD is an internal medicine doctor who practices in Milwaukee, WI. Dr. Lazarov is affiliated with Aurora Saint Lukes Medical Center. Защо добрите отиват вАмерика ,а простите остават в Балгария за да гласуват за бати Бойко

е и?

Ама шматко, пише се България!!!!!

Не желая да коментирам този лекар.

все още има чудесни лекари и професионалисти в България но в голяма степен е прав човека и най-тъжното е че го казва от чужбина...възможно е той самият да би бил кадърен специалист и да спаси тук и своята и други майки ама нейсе ше спасява детройтските хора ...примерно

ами там му плащат 10-15 провече. ти каде би работил?

Значи изоставил майка си, и отишъл за пари

Не само лекари, във всички области господства абсолютна посредственост и некомпетентност. И това е резултат на един естествен процес на унижение и унищожаване и прокуждане на интелигенцията и всичко що има някакъв акъл в главата. Затова пък по мутри, цигани, боклуци и всякакъв вид простаци държим челните места. Е, какво очаквате, тук са е раят на земята ли ?!

лекари са боклуци, но много боклуци са лекари, за съжаление. Лично аз съм впечатлен от професионализма и чувството за дълг на лекарите, от помощта на които съм имал нужда. Сигурен съм, че ще се разпознаят.

много раково болни, които умират по домовете си и болниците, давайте ги един по един и да плюем по българските лекари, че не са ги излекували, да ги плашим с народен съд, линч, бой с железни тръби и прочие мутренски простотии

Несравними са нещата, за които говорите. Сепсис, в ранните стадий, ако се започне спешно антибиотик има високи шансове за оцеляване. Тук не са разпознали диагнозата навреме и не са започнали лечение навреме и така...

от суджуците

сигурно мие чинии по пицариите

Но го лекуват истински лекари! Това поне е сигурно! А ти ако ти се наложи, вместо линейка викай поп! Повече ще ти помогне, макар, че и той нищо няма да свърши

ами влез в интернет и провери, ако знаеш как става. но аз мога да ти каза че е лекар в USA.

Съболезнования към доктора. Представям си колко му е трудно, като знае като специалист, че майка му е могла да бъде спасена...

този не прилича на доктор, а сестра му толкова ли е тъпа, та води майка си анте мортем по болници и какво й е основното страдание, вероятно силна имуносупресия. Сестрата е ядосана на брат си, че се е измъкнал от синовен дълг и не е тръгнала своевременно към лечебно заведение. Колко души по статистика оцеляват от фудроянтен сепсис- както го описват лаиците- май никой. Старците разбойници, дето ще трепят български доктори, веднага да скочат в самолета, за да търсят сметка на американските лекари, които давали брак 40% при ежемесечна вноска за здраве 600 $

и за миг си помислете, че дори да има и един процент шанс на някой да оцелее, то той трябва да му бъде даден, а не отнет, защото нощем на докторите в БГ не им се работи. Повечето близки на починали "лекувани" в БГ болници дори не разбират, че близките им са имали шансове, които не са им дадени . Бездушието и некомпетентността трайно се настаниха в така нареченото здравеопазване, което в голямата си част е само институция за регистриране на летален изход. Колко жалко наистина. Колко сърцати бяха българските лекари, но откакто ги направиха търговци нещата в здравеопазването имат облик на търговия, за съжаление с най-ценното - животът.

Знаете ли, не ни е работа на нас лекарите да казваме кой да живее и кой да мре. Това господ го прави. Колегата е прав за това, че има неразпозната диагноза, очевидна само от факта на сринатото кръвно налягане, промяната в съзнанието и възрастта на пациентката. Никой нормален колега няма да обвинява доктор за починал роднина, стига да е направено всичко, което трябва и навреме. Колеги работещи по принципа "Тоя си е труп, нищо че диша. Няма какво да се занимавам с него" са за мен безкрайно депресирани, обезверени и болни хора. Ако мислиш по този начин ти трябва продължителна отпуска, и нещо по различно от ракията за борба с депресията.

Изсмях са! Знаеш ли... имах един преподавател в университета... той така пишеше оценки. Вижда ти снимката в книжката и казва "колега, не ми приличате на програмист"

Какво да коментирам! Ново правителство и крути мерки срещу бакшишите.Били те доктор, министри или други педераси.

Здравната система в България има много , много проблеми... Ето само част от тях свързани със случая Единият е тъй наречените здравни пътеки. Те една от страна не покриват голям брой заболявания, а от друга има ограничен срок , за който едно заболяване се покрива от касата. Това е един абсурд. Например една пневмония може да се излекува за 7 дни, но ако се усложни може да са необходими 14 и повече дни. А ако лека даже може да се лекува и вкъщи. Получава се така , че в болниците се предпочитат леките случай или се изписват преждежременно тежко болни. Лекарят се натоварва с финасови задължения, докато би трябвало да го интересува само медицинската част. От друга страна няма добре изградени общопрофилни спешни отделения, където болният се приема, прави се триаж в зависимост от тежеста на случая, пациентът се стабилизира и се повиква съответния специалист. Качеството на медицинското образование все повече запада. Губим славата , че имаме добре подготвени лекари. Няма взаимно уважение и доверие между лекар и пациент. и още много, много.... Необходима е истинска здравна реформа, но политиците нямат изгода от нея....

4oveka e zagubil maika si a vie se pravite ba otvoreni Benz kapka sa4ustvie samo Edni Nevezi hora mogat da misliat taka !

Има усвояване на пари чрез прекарване по разни пътеки и източване на касата. Предписване на ненужни и скъпи лекарства. Изнудване на пациентите да си плащат консумативи, които кой знае къде отиват и дали се ползват от тях. Това е ... Но не е само в "здравеопазването". Краде се поголовно - и саниране и храните фалшиви и ... всъщност всички го знаем. Тук трябва да се снима "умирай трудно". Само че и Брус Уилис няма да може да ни спаси.

Първо съболезнования за починалата.А като второ питам този отворко що дири там а не е тук в България?За '"септичен шок"сме чували драги ,че дори и че Щатите са на първо място по смъртни случаи от този"септичен шок"!Нека някой да ме опровергае!

Да ще го осъди и после всички ние ще платим ,но поне един некъдърен лекър повече няма да убива повече невинни хора от незнание и некъдтрност

ами там му плащат 10-15 провече. ти каде би работил?

Айрян с мастика. Паразитите бягат, микробите умират.

много лоши - не знам защо тук идват да лекуват главно зъбите си най-вече от САЩ - моят син и той, не го е срам.