Семейство осъди държавата заради полицейско насилие

Съдът по правата на човека в Страсбург осъди България заради неразследвано и безнаказано полицейско насилие от 2004 г. Държавата ще трябва да изплати на семейство от Бургас 14 500 евро обезщетение и да поеме 2500 евро за разноски по делото.

Обратно в новината

Коментари - Семейство осъди държавата заради полицейско насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България МВР никога не признава за полицейско насилие..Вътрешните проверки в МВР завършват с уклончиви думи и протакане.. прокуратурата отказва да прави додъдебно производство защото е мафия с мвр..

Военна прокуратура е такова кастрирано образувание, че въобще не се учудвам , че не са намерили нищо нередно в действията на бопаджиите!?

Ако заподозряния за печатане на фалшиви пари е действително виновен и осъден, тогава оправдавам нахлуването на антимафиотите в дома му. Жена му няма как да не е знаела за криминалната му дейност. Ако са цигани, то всички те лъжат за пистолетите опрени до главата на детето и на жената, включително и адвоката им . ЦИГАНСКИ ЛЪЖИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ С ЦЕЛ ДА ИЗВЛЕКАТ ПАК ОБЛАГА ОТ СКАПАНАТА НИ ДЪРЖАВА И БЕДНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. СРАМ ЗА АДВОКАТА ИМ.

Не мога да проумея докога държавата в лицето на всички граждани и данъкоплатци трябва да плаща за тези дела от Страсбург ?!?! Има си виновни, да си плащат ЛИЧНО ТЕ !!!

Всички адвокати, прокурори гледат само да лапат пари, проточват делата, съдебната ни система е кръгла нула!!!!!Има ли беден адвокат или прокурор?!....Делата ни се точат с години!!!Корупция и и мушеничество царят в нашата страна!!!

Не може да бъде! През 2004 не може да е имало безнаказано полицейско насилие! Тогава на власт бяха "добрите"! Те не биха позволили на главния секретар на МВР подобно нещо.

скапана мутра

а, бе като ви гледам как шофирате, сичките чалгари сте за кауша, или казано иначе: както мислите, така и управлявате колите си (като мутри). Аман !

Я направете извадка, колко пъти мутри са сбъркали човека дето трябва да бъде набит и колко пъти полицията е влезнала в погрешната къща. Имам усещането че повечето грешки ще се окажат полицейските. Не че съм за мутрите, ама те са по мотивирани и по организирани от полицията, което е жалко.

Но се сдружиха, направиха им партия ГЕРБ и сега са на власт.

БГ винаги е била милюционерска държава. Говеда с мирис на неизчоплени задници размахват пистолети и налагат правосъдие, или пък стават мутри.

Което е едно и също, да ме хванат за кобура

Всякакви форми на насилие ПРИ ЗАДЪРЖАНЕ срещу ДОКАЗАН престъпник са оправдани (през март 2007 г. той е осъден на 6 г. затвор) и не чувам да е обжалвал тази присъда! Когато печаташе паричките жената и детето не се плашеха, после станали много плашливи, брей!! Когато нарушаваш грубо закона, трябва да знаеш, че все един ден онези с качулките ще дойдат!! И как трабваше да дойдат те? С плюшено мече за детето, букет за домакинята и бутилка вино за синковеца ли? Аман и от европейски медицински сестри, маскирани на магистрати, които не могат да разберат, че тука е война! А на война - като на война!!

Абе малоумник не виждаш ли, че това става 3 години преди да бъде осъден т.е. невинен (до доказване на противното).

но ми писна! Когато престъпниците нарушават закона - всичко им е позволено, когато обаче има обосновано предположение за съпротива (нормално е да са поизнервени ченгетата) - тогава престъпниците, повтарям ПРЕСТЪПНИЦИТЕ (както е доказано за този) да с крухки души и чупливи като менте китайски порцелан!! А стига вече!

Айде сега всички по веригата да бъдат уволнени. От къде на къде аз ще плащам за техните грешки! Да не се пропусне и военната прокуратура! Писна ми от вън да ни казват какви сме туземци.

Кой ли е бил гл. секретар на МВР през 2004 година? Да ,бе да - демократа (член на БКП и бившата мутра) Бойко Борисов, а Цецо Цветанов по това време му беше нещо като секретарка. Въпросът ми, кой сега ще изплаща тези пари на пострадалите от полицейски произвол хора? Рапона ли или всички ние? Това ли са "ювилирните акции" на ченгета по бойковото време?

сега те ни управляват и се готвят за още дълги години .Страхме е от всичко което става напоследък.

...да ги страх престъпниците, мен не ме е страх

Защо споменаваш кой е бил гл.секретар тогава,а не кой е бил министър.

Абе, гербер смотан ти не момниш ли ежедневните и то многократни появи на Бойко Борисов пред медиите и най-вече пред камерите на TV по това време? Кой се биеше в гърдите тогава? Впрочем имено гл. секретар отговаря директно за полицейската работа! А сега след като Рапона се издъни и на нас почват да ни идват солени сметки за неговите "геройства" ти почваш да питаш, а кой е бил министър тогава? Сигурно не знаеш, че Бойко е бил кандидат в листите на НДСВ и член на политическия кабинет на царя, като негово доверено лице.

Нима само глоба и то от смешните 15 хил евро ???? Поне 5 млн евро глоба и затвор за полицайте и техните началници. СКАПАНА ДЪРЖАВА !

Да, 5 милиона, но от печатаните в мазето му. Държавата е скапана заради такива като тебе.

Не защитавам "антимафиотие" но все пак е осъден за фалшифициране и разпространяване на парични знаци. Е.. имало е защо да нахлуват в дома на въпросният. Колкото до шока който е изживяло детето е недупостимо от страна на блюстителите на реда но това е в последствие на "беупречният баща".Кой знае как се е държала и съпругата му след като поне от части е знаела за неговата дейност и автоматично е прави съучастник.

За всичко това са виновни ръководителите в МВР. Те са тези които следва да заявят пред подчинените си какво да правят и да осигурят непрекъснат контрол дали се изпълнява тяхното указание. Голяма част от служителите на МВР са интелигентни нормални хора, като всички нас, но някои звена се фаворитизират и на работещите там им се дават права да носят качулки и други атрибути, както и се насъскват излишно от ръководителите им. В колко случая досега при задържани е окзвана съпротива? Случаите са единични и това предварително се знае от шефа на тези които ще задържат. По-скоро сме свидетели на описаното в статията и най-лошото е че с това МВР се хвали постоянно. В крайна сметка тесе хвалят а ние плащаме скъпо и прескъпо за цирковете им, които ни предлагат по телевизията.

Нима така разсъждаваш? Знае се предварително кой ще окаже съпротива ли? Човешките реакции са непредсказуеми и винаги се действа по заучен план. Все пак и те са хора(антимафиотите) и на някой му е дошло в повече детския рев което никак не го оправдава и оневинява. Не можем заради изпуснати нерви на единица от състава да им приписваме черна точка и наричаме некадърници. Четеринадесет годишни са били преки участници в клането в Сребреница.Седем годишни се обучават от Червените Кхмери и прочие..Да изброявам ли още неща от суровата действителност?

Ама ти много ги защитаваш жалките полицайчета. Да нямаш нещо общо с тях а ? Да те питам защо тогава трябва да има съдебна система като те самите се изживяват като съдии? Нека да бъде око за око а ? Ама нестава щото на жалките полицайчета ще им се стъжни нали :)

в българия има празнота по отношение на много неща.

Един от антимафиотите дори опира дулото на пистолет в главата на плачещото момиченце и му крещи да замълчи. Когато майката опитва да защити детето си, служителят на МВР опира пистолета във врата й и нарежда да го накара да млъкне.

ненормални хора в ненормална .....ако може да се нарече държава тази частна фирма България..........дали пък да се не помолим да дойде страшния съд........то пък ще се стопим до 1 000 000 най-вероятно