Сблъсък на ТИР с 2 коли затвори пътя София-Варна, двама загубиха живота си (снимки)

Трима души са пострадали при тежката катастрофа, станала между шуменските села Градище и Черенча

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще е след като от всички само Баце иска да строи. Останалите само го възпрепятстват. Ако политиците бяха обединени около идеята да има инфраструктура - Хемус щеше да я има. А, не към най-големият град в Северна България да пътуваш по трасе от 1960... Това са фактите. Останалото е бла-бла, чесане на езици

"Баце искал да строи" - нема такива филми. "Бацето" ти иска само да краде и да пълни шкафчето.

Още ли не разбрахте, че у нас вечно ще е така?

Сега ,да ви кажа .... аз карам от 1974-та .... а по тоя у-к съм минавал стотици пъти от Варна към София и обратно ... с коли и камиони ...След разклона от Шумен -Разград -Русе ...,когато се отбивах вече към Търговище ... пътят бе идеален ... ама не само като настилка ...имаше простор и видимост ... Вижте снимката днес ...всичко е обрасло с дървета и храсталаци ...дето казва една "брат'чедка" ...абе ..."ЖУНГЛА " ...то банкетите не се виждат ,камо ли някой от завоя на 500 метра пред тебе . И не е само това трасе ...всичките ни пътища са така обрасли ... Аз не знам ...стотици хиляди мангали вземат помощи , как не могат да ги организират с по една мотика ,коса и брадва да ризчистват тази джунгла бре ?

Не е проблем, че освен Баце, другите не искат да строят магистрали.. Достатъчно да подрежем храстите, а не, че трафика там от 75та се е увеличил 10 пъти (поне!)

А, въобще не е проблем, че от 1974 трафика по този маршрут се е отроил. Или дори петорно се е увеличил. А, строежа на магистралата днес отново е пред спиране! Това въобще не е проблем, а?

Малко е смешно в 2021 да даваш пример от 1974.

Бреййй, оня ден прибраха... ъъъъ пренасочиха, половин милиард готова пара, целево отделена за Хемус...

Еваларка чалгопитеци! Чегъркането върви с пълна сила!

Ин-хаус, май-хаус..., Баце строи! Останалите чегъркат..

Какво е това не им стига чегъртането на герб ,ами хунтата на Мунчо пристъпи към изчегъртване на народа. Никакви мерки от страна на МРР пълен непукизам от временното правителство. Кво става, нема ли да питаш бе чалгар изчегътват суверена ти. Разчистват терена за колхозниците

Ами така ще е! Комитова нали ви обясни - само процедурите преди стартиране на строежа щели да отнемат по 6-8 години... Така, че свиквайте, няма да има Хемус скоро! Интересно, ако в Германия 500км магистрала я строят 10+ години? Или в Австрия, ако чуят 10 години за отсечка 150км...,хаха... Ин-хаус било голяма схема.... И? Нали върши работа?!? За 2 години построиха, колкото построиха преди това за 35!

На Славка и Тошка каква им е програмата по отношение на магистралите в България? Някой чувал ли е? Ааа, да, те я пазят в тайна тая информация, че ако разберем и ще ги убием с камъни... Според тях за редовия българин е важно да няма специализирани съд и прокуратура. От това зависи живота и здравето на обикновените хора...

Ицо Лодката, Хаджилегенов и Мая Общата ще излязат ли пак да ми обясняват за развитието на България?!? Защото като гледам една пътна мрежа не могат да развият без Борисов!!

Ко стааа, тука ве?? Ааа, нищо! Чегъркат българина...

Евала чалгопитеци, чегъркате ли?? Внимавайте, че вместо ББ, изчегърквате обикновените българи!

Точно там магистралата е готова до асфалт! Всичко! Може да бъде пусната ако от министерството си извадят главите от здниците... Обаче, нали чегъркаме!!! Нека народа се трепе докато си играят в София на по-по-най

Само ГЕРБ мислят за строителство на магистрали, пречиствателени станции и прочие инфраструктура. Ако у всяка партия имаше желание за развитие на инфраструктурата, досега Хемус щеше да е готова! Много лош Борисов, обаче само той строи.

Недейте да го мислите. Така или иначе строежа на Хемус спира, най-късно Ноември. Ще продължи когато Баце пак се върне. Както знаем - нео БГ комуниста инфраструктура не строи! Само плямпа колко са лоши опонентите. Което построено- построено!

У вас без бомба повече умрял от нас.

Кога ще се появят истинските журналисти, които сега да отидат и да питат Радев и служебните му, защо отмъкна... ъъъъ пренасочиха половин милиард?!?

Ееех, ама оня ден беше сладко като прибраха половин милиард готова пара.... уж за борба с Ковид. При Ковид нещата са куче влачи, диря няма... Обаче пък загиналите са на лице

Недейте да протестирате заради спрения Хемус и игричките около проекто магистралата! Оня ден 500 млн готова пара за Хемус ги взеха за борбата с Ковид!! Защо никой не протестира при Радев, значи сте доволни! Бутайте се сега по 60годишното трасе и после ще си скубим косите защо стана така! Излизат селски пръчове, новоизлюпени политици и ми се бият в тумбаците какво развитие ще подсигурят на България.... За какво развитие ми говорят, след като не могат да развият една пътна мрежа..!! Баце може да е всякакъв, ин-хаус, аут-хаус, обаче за 2,5 години построи близо 200км от 500те. А като дойде Комитова и първата работа беше да пренасочи половин милиард, а след това се зае да обяснява колко бавни били процедурите и как ще минат 6-7 години само в процеса по отчуждаване!! И това след като ГЕРБ са ѝ демонстрирали как се прави за 2 години до асфалт. Я, питайте в Германия, Австрия, Франция, дали строят 500км магистрала за 10 + години! За държава на кръстопът нямаме никаква инфраструктура! И колкото и Радев Клишето да ни засипва със заучени фрази, истината е видна - няма инфраструктура, тясно, старо - хората мрат заради това... Нали беше много на място политик? Защо гепа половин милиард целеви пари, отделени за магистралата!

Стига лъжи. Баце бил построил 200 км. от Хемус. Дори в момента в експлоатация са по малко. По времето на ББ се построиха 9 км. от Шумен до Белокопитово и незнам дали има 20-на километра от Ябланива до Боаза

Я, запали колата и иди да видиш как има 80км до Ловеч почти. И от другата страна още толкова до Търговище почти. Всичко е готово - чака актуване. Спокойно на есен могат да се пуснат общо 100тина километра от двете страни на Търново, Ален Прост!

И да паля и да не паля колата, от Белокопитово до Буховци са 16 км. След Боаза надали и 30км се работят

Ясно, че е само от компа в къщи ги гледаш нещата

Ами да. Като стигна Белокопитово и ме отбиват от Магистралата. Как да карам по нещо което не е готово?

А, като не знаеш защо се обаждаш? Хем, не знаеш, не си виждал, хем говориш....? Ти си някакво недоразумение!

поведението на турските тираджии в Германия или Австрия е много различно от поведението на същите тираджиив Бългаеия ! защо ли ?

защото са на "своя" земя

И на двата първокласни пътя липсва маркировка! Държавата заслужава да бъде съдена като съпричинител на катастрофите.

Schilo

Що, кой държи кормилото и натиска педалите?

Човекът е прав за пътната маркировка. Тук може и да не е изиграла фатална роля, но на тъмно, мъгливо, дъждовно или комбинация от трите, без пътна маркировка с рефлективна боя, ограничителни външни линии (по възможност вибрационни) и мантинели с "котешки очи" където трябва, става много по-лесно да изпуснеш лентата или платното за движение и да стане белята. Ама и парите за тези работи като отиват на някого по чекмеджетата, така ще става.

Отсечката там е в ремонт. Тъй като от строежа на магистралата разбиха пътя - сега го постягат. То и без това скоро няма да пуснат нищо от новата част на Хемус, използват лятото поне да оправят стария път. Да не започвам с това, колко е тясно там и как от завоите няма видимост!!! Но и магистрала няма...

Итн и комунистите ще откраднат парите за пътища, за да се изтрепем.Скъпи Бойко, връщай се по-скоро.

Schilo

Целуна ли иконата на Тиквата?

Не, червен глупакол

Schilo

Бързо бягай, да го направиш!

Shilo, ти явно си червен шлякатарник, без грам мозък.

Да живее бог Тиквун, да се слави неговото име и всички които плюят по него, от Гешев да не се отърват. Това са методите на малоумниците. Селтаците нямат проблем, че са им откраднали 500 милиона, стига да им пускат по 1500 трошици ама редовно.

Снощи потъвах от Бургас за София, магистрала хубав път, но ниска култура на шофьорите всички са състезатели,никой не спазва ограниченията, притискат те на пътя за да те изпреварят, бясна скорост... За жалост ще продължава да бъде така докато шофьорите не се научат да спазват правилата и нормите по пътищата!!

асфалт не се ядеше.. Ако магистралата беше построена сега тези хора щяха почти сигурно да са живи..

Глупости, на магистралите толкова хора се трепят, заради идиоти на пътя

Schilo

Това ли е причината? Я се поразрови, колко катастрофи и с колко жертви има само тази година по магистрала Тракия?

ГЕРБ може и да са критикувани за некачествените ремонти ама са на път да се окажат абсолютно прави. Така всяко лято ще се наложи да се ремонтират пътищата - отсечка по отсечка, само с една лента. Само това ще спре кретените и ще намали безсмислените жертви (които да бъдат така добри да намерят друг начин да си избиват излишния адреналин). Просто ще се чака на безкрайни опашки и няма да има възможност за високо рискови изпреварвания и място за натискане на газта.

Кога ще се научат да карат коли като хората , то се правят на Шумахери ! В България не се гледа на умението да кара автомобил , а на заплащането на курса на очение !

Schilo

Когато келешите разберат, че има правила, както и, че е важно да стигнеш жив и здрав, а не 10 минути по-бързо

Комундетата изядоха мангизите за Хемус за два месеца!

Schilo

Къде Хемус те гони между тези села?

Точно там е участъка Белокопитово - Буховци, който трябваше да е готов средата на 2020г.

Ще бъда кратък -Пееерас ! Кой ви прави такива Изроди продажни ???

Едни си спомням едно време квичаха "ние асфалт не ядем". То верно, че Боковите магистрали изкарват 1-2 години без ремонт макс, ама по-добре от тоя селски път на снимката - ни колчета, ни маркировка, ни знаци.

Schilo

Че кво му е? Какъвто е, такъв е и водачите трябва да се съобразяват с това. Кресненското дефиле да не е по-различно? По магистралите да не би да няма катастрофи?

просто трябва да се построи вече тази магистрала,НУЖНА НИ Е, това е

се кара внимателно - няма да има толкова произшествия. Ако има магистрала - пак ще се трепят ама с по-голяма скорост. Ако няма КУЛТУРА на движението и 10 магистрали да има - все тая.

И най-дисциплинираните шофьори да ги туриш зад тия тирове, и те ще се изнервят и ще почнат да правят глупости ! Тирове и коли нямат място в една лента ! А ти си една жалка робска душица дето Боко ви ебе с 200 - абсолютно сте доволни и нищо не ви трябва.

От Порто до Лисабон магисрталата е почти като магистрала Тракия в добрите отсечки! На места с по три ленти, нищо повече! Средна скорост - около 120. Няма фучащи кретени избиващи комплекси и агресия! Няма натискащи джипове . Няма нито една патрулка. Толкоз!

Е, там просто им се живее. А при нас всеки иска да е първи!

Мога да потвърдя от личен опит. Поддържана магистрал и шофьори, спазващи ограничението от 120 км/ч. Пътуваш с удоволствие, без страх, че някой джигит ще се прави на герой.

На скоро си припомних обичайна практика по родните пътища - някой кара с определена скорост, тръгваш да го задминаваш или да се престрояваш пред него и дава газ до дупка. Докато това е масова практика и не се санкционира, колкото и да е трудно, ще има много загинали. Крайно време е да се въведат видео регистратори като доказателство за пред съд / полиция. Друго няма да помогне.

Доста неприятно е и когото видиш как някой срещу теб сече завоя, без да изпреварва - също обичайна практика, за съжаление.

Ония ден де върнах от Варна към София.. Отсечката между Шумен и Търговище е най тегавата по която съм карал. Разбит път и тир след тир. Караш със средна скорост 40 през целия път.Няма много възможности за изпреварване.Трябва да си с мощна кола иначе и тегаво изпреварването. Бог да прости загиналите.

Тази отсечка я ремонтират, все още работят по нея, има тежки машини, работници, изровено, изкъртено, с преходи като бордюри, там където е изрязан асвалта, без никаква маркировка... Внимавайте бе, хора! Два пъти минах оттам този месец. Бяхме в плътна колона, на места карахме с 30-40 - и по-добре, защото нямаше изпреварвания... Дори и някой да се мотае пред вас, карайки страхливо, не се юркайте да изпреварвате. Този, дето се мотае, ще стигне жив и здрав. А за вас някой ще плаче... Карайте умно и внимателно!

Колкото и да е лош пътя, няма нищо по-лошо и по-опасно от задкормилното устройство!

Трябва много да се внимава като се шофира,и дори и да си изгубите предимството ,важното е да запазите спокойствие и да дишате спокойно,и да преброите до 10-сет и ще ви мине,но това ще ви запази вашият живот и на близките,от свиркане и викане и уличен бой,нещата няма да се опарвят. Мен лично ,вчера дяа пъти във София ми отнемат предимството,автомобили които аз съм им от дястана страна,да ви кажа изобщо не се огледаха че аз бях спрал,и им бях от дясната страна и ги чаках да спрат и да ме пропуснат,но това не се случи,изчаках ги да преминат,и тогава продължих движението,та не е срамно да се откажете от предимството,срамно е да се одарите и да има пострадали,винаги мислете две стъпки преди събитията и ще сте добре винаги,това го запомнете от мен,и ще видите,че ще ви се промени начина и манталитета на шофиране по Бг бътищата.Поздрави на всички,прочели тезата ми.

Прав си, ама наблегни малко и на българския, не само на шофирането, че много... несериозно така.

atanasov.1978@

Той Тулупа беше 11г Премиер на България,без да знае един западен език,тоя на мене тръгнал забележки да ми прави,айде у лево,не карам никой на сила да ме чете,разбра ли?

Горе проповядваш търпение и толерантност, а тук се зъбиш... Ясен си ми. А съветът беше приятелски.

правилно...промяната в едно общество, запо4ва в/от обществото!!! ноо...балканският ни манталитет не го позволява - "как тъй ще ми отнема тоз предимството(аз неговата мамица)" ," как тъй ще ми казват те с колко трябва да карам тука(тяхната мамица)" , "ти ли бе свирка , с тъз старата Лада ще ми ше пре4каш си*а( твойта мамица)" и т.н.

Ти знаиш ли кой съм аз!? и аз за малко

Докато има корубция в КАТ такива ще са последствията,чувството на безнаказаност на някои шофьори е голямо.На магистрала "Тракия" вчера ги наблюдавах с 180 км/ч че и отгоре с включен ляв мигач...и това не са изолирани случаи те са масова практика

Аз само да питам - КАТ ли кара просташки? Май ще да са виновни кретените зад волана... или пак на Ганьо друг му е виновен, той никога не е?

не ни трябва война на нас...дайте само на българския джигит една мощна кола , а той знае какво да прави от там нататък

Магистралата от Варна до Търговище е готова и трябваше отдавна да е открита. Катастрофата е малко преди магистралата. Последно в края на лятото трябваше да отворят точно тази отсечка , но се знае че вече нищо не се строи. въпреки обратните твърдения. Около 20 км преди Търговище пътя е в ремонт и без басолютно никаква маркировка , прахоляк и неравности. Пътя е зарязан и оставен така от Великден, когато минавах от там и имаше стоителни дейности Пътя около Търговище е изключително опсасен , внимавайте много особенно ако се движите по тъмната част на денонощието. Поне мантинелите да не бяха отрязани ! Честита ви Съдебна реформа и Ревизия ! Внимавайте с пътя до морето.

Тя може и да е готова, ама не върви да я открият, защото хората знаят кой я направи! Да не би случайно да се намали ефектът от изчегъртването!

Едната кола е управлявана от мъж, а другата от шуменец?!!!!

И това по магистралата на Тиквата? Не може да бъде, не вярвам.

Да сА бешИ научил да 4ete6

Кефиш ли се изрод, на трагедията на хората.

Тръгна си бай Ганя по отпуски... Вчера на тракия може и да имаше 10-15 човека да не карат с превишена скорост... Аварийна, изпреварване от дясно, автопилот на 200, засичане, псувни - няма такова чудо у светО! Бая ще се срещнат дъс създателя си като всяко лято...

АМ Тракия в този сезон е натоварена и опасна поради една единствена причина - гастарбайтери! Тоя проблем се решава с три моторизирани екипа в участъка от София до Първомай (разклона за АМ Марица). Както обаче знаем, под фуражка акъл не вирее, по-лесно е да опърдяват седалките на колите в храстите, чакайки да напълнят фиска с глоби за превишена скорост. От турчин зад волана, по-големи камикадзета на пътя са само самоуки мотористи по къси гащи и джапанки върху пистарки. Знанията които се придобиват на шофьорските курсове, няма да ги коментирам, защото нямам зачислен калашник ... и по-добре, че много инструктори щяха да затрия, за зло или добро! Карайте внимателно!

"изпреварване отдясно" - абсолютно нарушение, за съжаление и аз го правя, обаче каква е причината, някой замисля ли се? Напред в далечината се вижда ТИР или автобус и В изпреварващата лента са плътни колони автомобили със скорост 100-110 км/ч, а дясната лента е празна в продължение на стотици метри!!! Тази идиотщина скоро няма да се излекува.

И какво от това? Седиш и чакаш? Или викаш ти трябва задължително да минеш щото си си драйвер…

Давам ти втора причина: Колона от три западни коли (турци в отпуска), "изпреварват" в лява лента със 110 в продължение на повече от 10 км. Настигаш ги, пускаш ляв мигач, последния не мърда защото следва първия, той пък не мърда, защото не те вижда, карат на по-малко от 10 метра един зад друг. Застанеш ли в колоната между тях, веднага задните коли те изпреварват, без значение от коя страна, без грам мисъл с риск да претрепят всички на пътя. Този сценарий го виждам всеки ден на АМ Тракия, без изключение. Забравих да кажа, че турците карат на по 14 кафета, 7 редбула и т.н. защото бързат да се приберат за да се тъпчат с агнешко. Погледите са им като на предсмъртно ранена кошута, седнала зад волана.

Евала. Гениален коментар. И какво ще ти стане да изчакаш 1 минута, да се източат колите със 100 - 110? По-добре ли е да караш със 100-110 за 1 минута, или да фраснеш някой аварирал автомобил. Да убиеш една камара хора, че там не се знае дали някоя от колите няма да отиде в лявата лента ... Та накрая си прецакваш и твоя живот, защото нищо няма да те оправдае и ще те съдят за предумишлено убийство ... Много хора си заминаха точно заради такива като теб ... после се чудя защо татко ми казваше, да се разкарам по най-бързия начин от аварийната лента, като ми се наложи да спра и да проверя автомобила ...

Митенце, не напразно "изпреварват" е в кавички, ама по-лесно е да плюеш преди да схванеш какво е написано. В правилника пише, че извън града, при дву- и повече лентов път, се заема най-дясната свободна лента. За да не ги изпреварвам отляво дава знак, че искам да ги изпреваря. Ти какво мислиш че трябва да направя, да карам след тях до Одрин ли? 10 км. не се минават за една минута! Задръствания при натоварен трафик, се получават на магистралата най-вече от неадекватни шофьори, които живеят с мисълта, че са сами на пътя. Може би и ти си от тях.

Ми не, не трябва да мине щото е драйвер, а защото такъв е закона: Чл. 97. При движение по автомагистрала се използва най-дясната свободна лента, ако не са въведени други специални условия чрез съответни пътни знаци, маркировка и сигнал. Или законите не са за всички, а?

Kuro, Митко, хващайте автобуса/влака, ей такива "шофьори" като вас, щом видят патрулка на магистралата при скорост 95 км и скачат върху спирачките. Точно такива уикенд шофьори правят задръствания, че и се репчат даже. Точно такива малоумници изпреварват на същата тази магистрала БЕЗ. ибан мигач, в последния момент!!!

Не му се карайте на Митко! Това не е Митко, това е една леко закръглена какичка със сиво Пежо 308, която прибирайки се към София всяка неделя, прави задръстване на Тракия, защото кара в лява лента с 100 км/ч., а когато и дадеш мигач да я изпревариш, въпреки, че дясната лента е свободна, не освобождава платното, а започва да ръкомаха, да те кълне и да псува. И всичко това защото инструкторът я е учил, моме, караш колкото можеш, другите да му мислят и да се оправят както могат, да не ти пука.

Към изпреварващия отдясно, пич кажи каква е минималната скорост за изпреварване отляво и колко минути е разрешено да изпреварват хората, тоест да те забавят…определяш го тоя минимум и го внасяме в правилника…. и вече след това изпреварването през аварийната ще стане оправдано и разрешено… Хората му обясняват за правилници, за кое е опасно и кое не, той ми обяснява за турците… Айде направи го това в чужбина и там после обяснявай на КАТ защо го правиш…да видим дали ще те разберат… Това е пример за прости хора… от типа като пие не му е проблемът, че може да убие някой, ами дали ще го хванат полицаите…

PEYTSCH

Чалгарите губят електората си...

Всеки ден стават катастрофи със загинали и тия хора пак не си вадят поука,как трябва да се кара.

строейки магистрала Хемус, тази отсечка стана разбита като селсми път, уж София Варна... пътищата са убийствени в България буквално.

Пътищата са еднакво лоши за всички. Но има умни хора които се съобразяват с обстановката а има и джигити които се мислят за безсмъртни.

За съжаление има и турски тираджии

Няма оправия… Писна ми от идиоти, олигофрени, малоумници на пътя! До кога бе, хора? Поливината новини днес в дира са за трупове по пътищатат.