Съветът на ЕС каза "не" на България и Румъния за Шенген: Въпросът е политически (видео)

Опитите за намиране на решение за Шенген продължават, въпросът е политически, заяви след заседанието вътреиният министър Иван емерджиев

Обратно в новината

Коментари - Съветът на ЕС каза "не" на България и Румъния за Шенген: Въпросът е политически (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен jes, трябва да знаят и now.

Не се стига далеч

немислещ би заредил в "оемвиту" или напазарувал в "била".

Можем да направим.

Браво

И последните си гащи да изпратите на Украйна, Шенген няма никога да видим.

искат валутните ни резерви - искат ни в еврозоната, но самите ние сме им неприятни и не ни искат. обидно както обикновено ....

Ще кажа ами нашите си играят на къс пас

Онази ненормалница бийчър да си ходи! Тя е виновна за шенген, защото спря процеси в мвр, които трябваше да се случат и нямаше да има проблем за шенген. Така че г-н Демержиев, първо изхърлете бийчър и после пак действайте!

Ей най-после нещо умно да се пръкне в ЕС! Че напоследък вършеха само глупости!

Още ли стачкува. Ако са, уволнете ги всички до един!

Докато не се махне главния прокурор,да се направи съдебна реформа,да се спре краденето на пари с чували,разсипването на банки и не се създадат Гранични войски за възспиране на мигрантите на границата,до тогава ще гледаме Шенген през крив макарон,ако все още го има.

Хората виждат какво става

Да спем да пазим границата и да пуснем емигрантите да отиват на запад за където са се насочили.Тогава ще разберат каква грешка са направили джендърите.

Въпросът е политически и икономически.

от шенгенски държави,но проблемът е в България???А пришълците в Австрия са прелетяли над шенгенските граници ли???Пълни глупости,просто опит за разсейване на биомасата от процеса за корупция срещу бивши водещи фигури от партията на канцлера...

ами ВИЕ политиците ДЕКА бехте и ДЕКА сте сега??? кичо измамника, румянчо летящия, белия следовател и други "съученици" ЩО правихте последните години??? некои други секретни работи разбира се та никой да не знае и да не може да ви пита! ще изчезнете както се появихте ( по списъчно от ръководството)

Ние пък ще им кажем НЕ за ЕС

'България се представи достойно' По нелепо изказване не съм чувал от много време. Напомня ми най-много за 'моралния' победител в анализите, които правеха комунистите преди години. Може да не сме победили, но сме 'моралния' победител.

Какво ни казва Рюте: 1. ПРЕДАЙТЕ БОЦИ НА СЪДА В ХАГА за да изчистите тъмната страна на властта в България: - за 12 години той и местните гробари извърши геноцид с българския народ за което има крещящи доказателства, българите са НАЙ - бедните, болните, необразовани, намаляващите, с ниски доходи......... и това е така, ЗАЩОТО го: ограбиха с милиарди, разрушиха и доведоха до негодност жизненоважни системи като отбраната, вътрешната сигурност, правораздаването, здравеопазването, образованието, транспорта, административното управление, избирателната система, науката и т.н и т.н. 2. Гербаджийте ще се изядат взаимно, защото крадените пари на Боци ще свършат и .....тези които не се самоизядат ще се разбягат да запазят откраденото. 3. Без тъмната страна на властта ще започне пречистването на България с колосални промени във всички жизненоважни системи и сфери на живота доведени до негодност. 4. Младите хора ще започват да се връщат в България което ще ускори процеса на пречистване. 5. ... 6. ... 7. ... ......събудих се и чух по радиото, че Рюте ни е .......

Добра идея, така Борисов ще получи европейско правосъдие.

Кой ми сра в гащите?!

ДА явно още не Вие писнало от лъжовната ,фалшивата двуличната западна Европа.Какво очаквате от джендъри.Слънцето изгрява винаги от ИЗТОК не от запад. Но простотията ходи по хората ,а не по гората.Не ни трябва Шенген нито и еврото.

Всеки който е контактувал с австрийци знае, че Хитлер може да се роди само в Австрия и никога в Германия. Най отявлените нацисти са били австрийците. След войната се правят на жертви. А ми Холандия, най добре организираната и с най много членове след Германия е нацистката партия в Холандия. Те дори не си мърдат пръста да си защитават държавата. И пак след войната жертви. Ако си мислите, че са се променили се лъжете. А нас ни мразят защото ни смятат за тъмни балкански субекти.

Ха ха ами да оттеглим молбата за присъединяване. Не разбирам защо се бутаме там където не ни искат. Група самодоволни, корумпирани Рютки ще ни извиват ръцете, ай сиктир бе...За украинските фашаци милиарди дадоха от моите данъци, ама няма далавера за тях България да е в шенген , няма да ни приемат . За македонските катунари подобен сценарий...Излизаме от нато ,ес и всички международни перачници на пари и си живеем живота без да влачим кърлежи, кошто ни изпиват всичко.

Връчи нота на австрийския посланик. А ние?

Не иска конкуренция от гръцките пристанища. Ще конкурират Ротердам.

България е жертва.

И когато ни казват че сме недостойни да бъдем в Шенген,вярваме.Само хора,които не са били в чужбина и не се общували с чужденци,които са дошли в България не знаят,че ние не само не сме по-долу,но сме и по-почтенни и честни от западняците .Европейците не са перфектни и добри ,а ЛИЦЕМЕРНИ.

Когато имаше протести масови и побои през 2020 срещу корумпираните правителства на мутрата западните лицемери не подкрепиха протестите и казваха това е вътрешен проблем понеже ползваха мутрата да вика уес на всички сбирки в брюксел, а сега ни спират заради корупция, долни лицемери

Точно защото е православна, Гърция я тъпчат с милиарди кредити като бройлер,обаче когато гръцкия бройлер стане кокошка, западните кредитори ще искат да им снася минимум по две яйца размер XXL на ден.

Разбира се, че е политически. Но освен такъв е и мошенически. Практически искат да ни откраднат резерва на валутния борд, но реално да не ни пуснат в Европа. Ценности, какво да правиш…

в тази статия и се чудите защо не приемат България в Шенген. Ами, значи сте много прости!

Не разбирам действието в рамките на ЕС. Ако България има проблем с опазване на външна граница на ЕС,то не трябва ли да ни помогнат по някакъв начин/? За Пършивата УКРАЙНА, която не р в ЕС, се мобилизират всички, за да ги ,,пази,, от Русия. А при нас какво? Седят и крещят ,,Защо не ни пазите,,

Това са лицемерните евро атлантически стандарти...Корупцията в ес, нато,сзо, мвф и др.такива е чудовищна...Уюялите се РЮТКИ ако имаха далавера да сме в шенген зоната щяха да ни приемат преди години. Сега нямат , няма от какво да се краде и няма да ни приемат...

За да се даде такава помощ, трябва да се поиска. Наскоро декларирахме от най-високо ниво, че можем сами да се справим.

Единствен съюз на солидарност и равноправие може да има единствено с Русия.

Тъпо. Не може да има равноправен съюз с голяма сила. Нито с Русия, нито със САЩ, нито дори с ЕС, които пет пари не дават за нас, освен ако не става дума за техни интереси. Финансирането ни от ЕС е път към изкупувне на държавата ни от големите.

Все пак имам някакви спомени. От всички, с които сме били в разни съюзи, само руснаците ни приемаха като равни. Европейците дори не ни смятат за хора, макар да не им личи.

Разбрахте ли че Ердоган и Ахмед Доган са хората които направляват миграцията и другите партии само се пенят и нищо не могат да направят единствено тиквун успя да се договори със тях та отклониха мигрантите.Единствения начин да се покаже на ЕС какво прави България на границата е да започне масово да ги пропуска тогава направеното ще се оцени . Това е лично мое мнение незнам дали съм прав

Струва ми се ,че Кирчо има пръст в тази работа, нещо е надробил зад гърба ни с Рюте.Той се въртеше около него да се изтъква за да уреди ПП в негова европейска партия в ЕП.Т.е.,че са " образовани реформисти",пак с мантрата срещу Борисов и "голямата" корупция,която те чрез шуробаджанаците успешно приземиха на "нулева".Лъгал е,както лъже всички.Механизма за проверка действително е спрян през 2019,това е едната заблуда,Рюте е подведен,нещо като вторият мост на Дунав,а другата е измислената съдебна реформа,но не че нещо ще реформират,а да се уредят с техен гл.прокурор фигурант.Рашков изпусна края на мигрантите дали умишлено,платено или защото е вей хайвей,но резултата се вижда всеки ден и пострадаха свестни гранични полицаи.

може въпросът да не е политически, а еврогейски, че сме твърдо против Истанбулската конвенция. Рюте и Австриеца не бяха ли с обратна резба?

Само Борисов и неговото управление е пречката пред Шенген.

Не са важни празните приказки, а действията. В случая, България и Румъния пак бяха отхвърлени с вегли приказки за бъдещо приемане. Слушаме го вече 11 години. Време е България да започне да налага вето и да си отстоява позицията, а не да бъде вечният лижещ йЕС-мен.

Хърватите ги приеха, защото са католици.Православните християни сме трън в очите на англо-саксонците.

Гърция е православна.

Управлението е в ръцете на евреите, затова винаги я подкрепят финансово, като фалира няколко пъти...

Позор и геополитическо късогледство.

Румъния я спират заради България. Един вид не е само към България. Понеже пакетно влязохме в ЕС... Според мен трябва по този повод да спрем приемането на еврото. Повтарям: повод. Причините са много и тежки д не приемем еврото, както няколко умни народа не го приеха. Причините д го приемем са формални. А реалните причини са интересът на ЕС и САЩ да ни управляват изкъсо чрез паричните политики, на които малки държави и тези със слабо развита индустрия не издържат. Примери, кокото щеш: Гърция, Испания, Португалия, Словакия, Словения. Все с много труд удържат на валутната тежест на еврото и не успяват да си оправят покупателната способност. Това е вид господство на големите. Други държави са разбрали това и са далеч по-свободни: Чехия например е в постоянен ръст. Полша е много добре. България не може да издържи на задлъжнялостта на големите държави. Чрез Еврото ще трябва да се поеме съразмерна тежест, която преминава през валутата в банкови резерви и прочее монетарни инструменти. Време е да откажем еврото! Това ще ни даде да дишаме още 10 години поне!

Ако всеки българин тегли кредит от 50000 евро и не може да го изплати другите държави му го изплащат

Няма да му ги изплащат. Но ако Германия натрупа 500 милиарда повече, ако и Франция посегне да се финансира с още по-голям дълг - тогава българските банки се натоварват с резерв за по-голям дълг. А както е известно, големите индустрии ползват умело и ефективно големи кредити и най-често им издържат добре. А малките икономики като Бългрия движат по възможност с по-малък дълг, понеже толкова им е халът. Но ако вземем еврото, правителството ни може да прави малък дълг, но банките ни ще носят пропорционален дял от по-голям дълг - поради общата валута евро и управлението й от обща банка. Но това не е всичко! Има толкова много примки, че даже до кокото си спомням Германия беше губила от общи решения за Европейската банка. Какво остана за България! Който ви дрънка, че щели сме да имаме глас, той е или бунак, или мошеник. Каква ти е ползата да имаш глас, като мнозинството ти гласува по неизгодни правила?! Евроейската банка не е европейси съюз, че да се иска 100% гласове. Само гледайте как ни лъжат, че като имаме глас, е голямо постижение! Абсолютно никакво постижение не е, защото големите пет пари не дават за нашето мнение. То за тях не струва, не важи и изобщо не е фактор. Каква е ползата от глас, който не се чува, но струва скъпо на гласуващия?! Лъжат ни...

Нека, обаче, това неприемане е на съвестта на истински виновните граждани на България: крадците, лъжците, шуробаджанаците, немилостивите и алчните. Точка.

На протести пред послоствата на Австрия и Холандия! С повече яйца, вмирисани по възможност. Нека им покажем, че ако политиците ни са п.з., ние не сме.

бойкот на всички стоки от Нидерландия и Австрия!

Почти всичките. Значи, лошо. Да не би да им се вижда прекалено к влагането на неизвестно как "заработени" пари пари в имоти и строежи безкрай? А скъпите коли, дето са лукс и за Запада, чии са? Каква професия имат тия твари с многото имоти, къщи и блокове и многото скъпи коли в БЪЛГАРИЯ, че имат толкова много? А други са на ръба на оцеляването.

BG e pod Bulgarsko Robstvo, Tva e nai-lo6oto

Ако доводите на Холандия и Австрия са мигрантите и границата, то проблемите категорично се задълбочиха при Рашков Дамаджаната начело в МВР. С други думи - Рашков и назначилите го са пряко отговорни за това. До преди 2 години нямаше стрелби по границата, гонки из държавата, убити полицаи!!!

продажникът Борисов угаждаше на Турция. От тяхна страна идва тази провокация! Няма да се учудя, ако това е идея на Русия!

След 2 години на промени и Шенген ни се изплъзна, покрай другите неща

Дреме ми за Шенген и Шменген. Аз нали си бях точен с парите, сега съм цар.

лилавите шведи и холандци след време ще са мнозинство и вместо Рюте некой Мехмед ще ни приеме в Шенген за да ги храним.

Как не се намери политик да тропне и да отстои това,че не може уродите от холандия, дето продават трева по магазините си да ни блокират. Скъпи политици, оставете красивите си дипломатически думички в чекмеджето и вземете да отстоявате достойнството на България!!! До кога като амеби ще се влачите, и мрънкате, до кога ще позволявате България да бъде унижавана от идиоти, кото и на йота не са нито по умни, нито по рационални, нито по можещи, Напротив, българите сме в пъти повече от това което изредих. Срам и позор, за пореден път се доказа,че българските партии и политици са една мухлясала сган, искаща власт и пари, без абсолютно никакво отношение към народ и държава! Вазов го е казал: Не народ а мърша! Не ви ли е срам, само ежби за власт, за влияние и за пари в тоя парламент, нищо друго! Такова чудовищно разединение никога не е било. Засрамете се!

Йордане, лапай си пишката и легай да спиш, че застъпваш първа смяна на струга

в коментар във фб или Инстаграм, но до Рюте и ЕС и ЕК. Само че насочи гнева си към тях, защото точно сега европейците са виновни и се изложиха, а не нашите политици!

разбрах, че те е яд, че ония продават дрога в магазини, а ние - на улицата. Ами, честно, за яд си е. Се едно едните си имат плод и зеленчук магазин топличък, а другите са като бабите, дето мръзнат на пазара да продадат някоя дюля и киселец.

заради такива като Борисов, който ги остави с нечовешки условия за живот! Идиот на хилядна степен!!!

Ако има нещо хубаво от цялата работа е че ще са по малко глутниците румънски автомобили бързащи за Гърция каращи като башибозуци по нашите пътища..

Само не ми е ясно какво се правят чорапите на изненадани...