САЩ въведоха визови ограничения срещу деветима кубинци от елита

Причината - репресиите около 15 ноември, когато властите осуетиха голям протест

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече не могат да траят комунизма и празните магазини. Путин разбра това пък и не може да помогне защото и Русия е в дълбока криза.Затова се насочи към Венецуела.И двете трябва да са ракетна площадка против САЩ.Контраударът ще ги унищожи тях а не Русия.Истинско братство

Когато властите в неугодна на сащ държава прекратят протест - това е нарушаване на правата. Когато в сащ прекратят протест - това не е нарушаване на права, а обуздаване на екстремисти…

Когато става ясно, че няма шансове да спечели президентските избори, Батиста организира военен преврат в Куба на 10 март 1952 година, опирайки се на армията и отчасти на подкрепата на САЩ. Той отстранява от властта президента Карлос Прио и се самообявява за временен президент на страната. Превратът е извършен три месеца преди изборите за президент. На 27 март 1952 г. президентът на САЩ Хари Труман признава правителството на Фулхенсио Батиста със закон. Връщайки се на власт, новият президент разчиства пътя на крупния американски капитал. Хавана се превръща в „латиноамериканския Лас Вегас“. Целият туристически и развлекателен бизнес в страната се контролира от американската мафия. Нараства броя на публичните домове. Американците контролират 70% от икономиката на Куба. Безработицата нараства на 30%, а през 1958 година достига 40%. За всичко това Батиста е щедро възнаграден от американците. В същото време недоволството сред населението се увеличава, особено сред прогресивните среди и интелигенцията. Въпреки лукса и разкоша на определени среди, като цяло населението на страната остава бедно. Едно от първите места, които Кастро посещава след победата на революцията, е САЩ. Той иска да обясни какво означава революцията и че нейните лидери не са комунисти. ОТ 1960г ДО ДЕН ДНЕШЕН КУБА Е ПОД ПОСТОЯННО ЕМБАРГО ОТ СТРАНА НА САЩ. ПУКА ИМ НА ДЕВЕТИМАТА КУБИНЦИ ДАЛИ ЩЕ ИМ НАЛОЖАТ ВИЗОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ САЩ ИЛИ НЕ.

Тъпи игри на янките да ограничават Хората в пътувания , забравили Хартата за Свободно пътуване на Хора и стоки ! Кога Българите ще станат БЕЗВИЗОВИ или само за Управляващи ????????????

Schilo

Въй, а покрай Капитолия, какво се мъчиха да заглушат янките?

Браво на кубинското правителство, че продължава да защитава Куба от американската агресия.

Някак фалшиво звучи статията. Правилното е: значи 15 човека спасили Куба от Съдбата на Украйна и много други държави по света, които САЩ решава да демократизира. Или реално, да окраде. Всяка държава за крадене, внезапно се оказва управлявана по традиция от лош комунистически режим, с някой сатрап, който страда от биполярно разстройство. Репресивния режим е толкова по-лош и гаден, колкото е по-богата държавата, или има много за крадене. Узнаваме, че Кубинския народ се състои от няколко десетки вероятно човека, които са щедро спонсорирани т американски разузнавателни служби. А вероятно са на работа у тях. Не става известно, защо точно тяхнато мнение, описано и спуснато от шефовете им в разузнавателните им агенции, трябва да се смята за волята на кубинския народ. Един народ, ако наистина не иска нещо, малко трудно ще го спрат. И си представете, какви дивотии, простотии и лъже се пишат в ройтерс и сродните им дезинформационни агенции. Което е съвсем очевидно. Трябва да си наистина силно религиозен, за да им вярваш.