Съсед за шофьора, убил Филип на пешеходна пътека: Конфликтен и редовно пиян зад волана

На кръстовището на централните столични улици "Гурко" и "Шишман" отново се събраха хора, за да изразят своята съпричастност към нелепата смърт на момчето, което скоро щеше да навърши 15 г.

Обратно в новината

Коментари - Съсед за шофьора, убил Филип на пешеходна пътека: Конфликтен и редовно пиян зад волана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да сте чували за махмурлук, цироза, агресия, смърт, тежко ПТП или изнасилване и др. в следствие на употреба на марихуана ? Аз не ...

Аз да. Професионалист в областта на наркоманиите е споделил с жена ми, че огромен процент тежко зависими от силни опиати са започнали с марихуана. За мен това е достатъчно. Виждал съм хора, употребяващи марихуана от години - въздействието върху психиката си личи подобно на въздействието на алкохола при алкохолици!

За тези, които коментирате, защо съседът не подал сигнал, където трябва: преди години, един приятел от детинство работеше в шивашка фирма. Нарушаваха грубо кодекса на труда. Подаде анонимен уж сигнал до съответните органи, комисия дойде,нищо не установи, но в същото време дойдоха и едни ячки момчета и го вкараха в болница. Също не установиха и кой го вкара в болницата. Момчето се оправи след няколко месеца, хванати шапката и навън. Не ще и да чуе за България и предполагам не е единствения. Та така, това с институциите, доказано не работи. Просто се седиш и се молиш да не ти се пресекат пътищата с когото не трябва. Накрая, ще си ни разделят турци и руснаци и толкова.

Мразя България, и мисля и дано - никога да не ми се нашага да се връщам. А, и пикая в устите на цялото МВР И ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ, ДАНО ФАЛИРАТЕ БОКЛУЬИ АЛЧНИ

Пияния педал трябва да лежи поне 30 год да му продухват аспуха всеки ден

Защо не сте алармирали беее???? Виждате ли колко шибано народче сме, просто!!!!

Защо пък трябва да се намесва в нещо, което не е негова работа? Предупредил го е и толкова! Както казват старите хора, както те алъл учи!

при 30 км в час макс скорост и не си пил грам кво може да стане.... кво се обяснявате за маркировки... и околовръстни... конфискувайте им колите, къщите, жените, мъжете и длъжници до гроб в панделата.... да ви имам и уврялата псевдодемокрация и аморалното обществено нищоправене.... днес до офиса един чичка нарита една баничарка на пешеходната пътека, шофьора даже не можа да си отвори вратата, чичката я вкара на вътре с 5 къча, добре че некви жени отбраниха "Верстапен" в баничарката

Проблемът на трафика в София е: Че няма оковръстен скоростен пръстен около София - трилентов! Само тогава голяма част от шофьорите и трафика ще се изнесе от идеалният център на София! А сега всички се завират там!

А може би трябва да се направят отделни пътища за пияни и дрогирани убийци. Ще е супер, особено ако се правят по традиционната методика - ръчно, с чукове и трудовашки колички и само с участието на осъдени убийци, осъдени на изолация за вечни времена и 12 часов каторжен труд на ден.

В европейските столици, Пътната маркировка е светлоотразителна, и е видима от 50 - 100 метра! А в България ще слагаме думени колци, които обикновено са видими до 10 метра Пешеходните пътеки не са светлоотразителни, защото боята е скъпа, а явно колчетата не?

Колко жалко за убитото детенце, за семейството и близките хора, за майчицата му, дето няма да свали черната забрадка до края на дните си и все ще се надява да тръсне глава и да се събуди и всичко това да е един кошмар, от който никой в BG не е застрахован. А като пътната маркировка е лоша ще караш бавно, ще буташ, но няма да убиваш. Ако ли пък толкова искаш - пресели се там, където има хубава пътна маркировка. Нищо не може да компенсира, нищо не може да оправдае това убийство. На мястото на убийството да се постави паметна плоча: Тук Филип на 14 год. беше убит от, Петър Тодоров. Имената на убийците трябва да се помнят. Следва линк, QR код към страница в интернет, където да са описани подробностите и текущия статус на убиеца. Да го питат децата му - Ти защо уби, защо кара пил? Какво ще правиш, ако и мен някой пиян кретен ме просне на пешеходната пътека бездиханен?! За такива убийци има три възможности. Нека те да избират - ефтаназия, стерилизация, доживотен затвор..Ако убития възкръсне - реабилитация....

Превръщаме контрола по пътищата в бизнес - КАТ ще ползва общинските камери, но ще превежда 70% от събраните глоби в общината. Защо общината не си събере глобите от стотиците хиляди неправилно паркирани автомобили и да напълни бюджета? Точим бюджета, за да слагаме колчета, противотанкови огради…

Защото, затова се плаща пътен данък за да го ползват колите!

За пореден път се убеждавам , че сте прости !

Доживотен затвор за такова нещо няма как да де даде. То за жестоко умишщено убийство дават 20 години. Трябва да се променят наказанията тотално.

А, не може да бъде, за първи път убиец не е вежлив и не поздравява винаги съседите си.

Съседа е нагледен пример за липсата на адекватно гражданско общество. Възмущава се от поведението му, но само констатира и прави анализи без реални действия.Друг е въпроса, че и да подаде сигнал надали някой ще му обърне внимание, но това не е оправдание за бездействието ни.

Ако много се бъркаш там където не ти е работата накрая ще изедеш дървото!

В нормална държава съседа би се обадил в полицията всеки път когато го види да се качва пиян. А забравих в нормалните държави, държавата работи. В България полицията със скръстени ръце. За съда, лекарите и всички по веригата да не говорим. Всеки си живурка схлупен в черупката си докато не му се случи на него. След това излиза да протестира малко и всичко си продължава по старо му. Мръсотия, мизерия и кервана си върви. Но нали заради това България вече не е нормална държава. Всичко зависи от хората а не от политиците, но най лесно е да се плюят политиците и циганите да си отпушим задръстванията...

Тука няма как да стане! Ако съседа се беше обадил на полицията и му бяха взели колата заради него, дали съседа нямаше да пострада според теб?

Това с предимството на пешеходна пътека е конфликтно обсоятелство. Русе, бул.Борисова, една от трите главни улици в града. Точно преди 3 дена, пешеходна пътека, две баби са ная, ама са стъпили и двата си крака на платното и нещо си говорят. Спирам. Изчаквам 10 секунди. Те си говорят. Свирвам - правя им знак, че ги изчаквам. Те ме поглеждат презрително. Зад мен става тапа, свирят ми на мен, че задръствам движението. Свирвам на бабите продължително. Те ми мятат аристократично да си карам по пътя. Вбесен им креща: "Дърти миндили, там ли трябва да си говорите". В отговор чух само, че ме нарекоха "простак".

Кефиш ме - очакванията ти са високи ..всека бабичка има по 10 секунди време да прибега отсреща , над 10 секунди чекане на съединител вече вадиш словестната гьостерица , за повече слизаш и ги почваш тия зад тебе дето ти свиркат и ти дават и т зор, и тия пред тебе дето си лафят за на Руска колците с доматите..За тва са ни проблемите и за тва пукаме най-рано в Европа ,много изнервен народа, припрян, сприхав, бързаааа..за къде бре бързаме ? ..:))))

Не еФтаназия, а еВтаназия, но това в случая няма значение. И какъв е планът на Института за пътна безопасност, дето не може да види бял свят? Впрочем, поддържам мнението и дори моето е почти същото от много години, че децата в гимназиите трябва да имат предмет "Пътна безопасност". Това е жизнено важен предмет, който сигурно не се въвежда, за да продължава да съществува небезвъзмездната структура за обучение на водачи, за свързаните с това дейности, изпити и пр. Нека децата да бъдат обучавани задължително да кормуват и на успешно завършилите да се дават книжки, но не след 30 часа кормуване, а след това потоп и вълна от адвокатски хонорари. Учениците трябва да бъдат обучавани на Закона за движение по пътищата е което е още по-важно - да бъдат обучавани как да се пазят и как да пазят, да знаят, че тротоарът, пешеходната пътека, зеленият светофар, червеният светофар, предимството, което имат по закон, ограничението на скоростта, непрекъснатата линия на пътя, железопътната бариера и др. Не им гарантират сигурност. Да знаят, че винаги може да има някакво говедо, дето може да наруши правилата, да наруши закона и да ги убие, да знаят, че и човек и машина може да се повредят и да убият, че има хора, които не се хора и са увредени по рождение, че държавата се мъчи да ги опази, но няма как на всеки светофар да има полицай, но дори и да ица е това не е гаранция. Децата трябва да имат защитен рефлекс, да имат страх, да имат като водачи на МПС спирачен рефлекс, да не се чудят какво става на пътя, а да натиснат спирачката. Така щу имат повече време за реакция.

Русофилия в действие...Ганьо е неудачник и модел за подражание !

Да ти ЕПМ гранторобски гяурино! Излезе запис - доказателство на кирчо простото от над 4 часа да обяснява как ще съгласува с посолствоТО - американското. Над 30 години американски агенти поставени от посолствоТО "управляват" т.е. унищожават България, ама на говньо Русия му е виновна. То ние почти скъсахме дипломатически отношения с Русия когато обявиха 40/50 ли беше дипломата за персона нон грата и без малко да накарат Русия да отзове и посланника. В България оперират десетки американски НПО-та, включително и на сорос. Що да дебил си, или по-скоро се правиш на такъв, защото ти плащат кървави грантове, а троле?

Може да се гласува линч на място за бутналите на пешеходна пътека, но това не само няма, да намали смъртните случай, а ще ги увеличи,защото подклажда чувството на богоизбраност у пешеходеца.Докато не измислят пътеки на които като стъпил на 5метра от двете страни изскачат колове така ще. Време е пешеходците да се научат, че правата не отменят физичните закони. Те са зачичват под ъгъл и се хвърлят върху колата, баби стоят по 10мин пред пътеката и се хвърлят като си на 3 метра. Кифли подтичват с телефони страшно е. Пресичат ненадейно тротонетки и колоездачен и всички безсмъртни. Убивай те шофьорите но това няма да спаси глупаците. Ви за поляните най строги мерки.

Дай някакво смислено предложение като за зряло общество...копейка сдухана

Едно от решенията е, когато шофьорът приближи пешеходна пътека, да намали с готовност да спре, независимо дали вижда или не вижда друг участник в движението.. Това си е отговорност на шофьора, за изкачащите пешеходци и велосипедисти и всякакви, отговорността си е тяхна. Нещата ще се оправят, когато всеки започне да спазва своята отговорност, а не да гледа, че другия не го прави и да си вика "ми и аз няма да го правя", толкова е просто..

Вервай си ти, че шофьора е длъжен! Ти излез рязко пред колата и с 30км/ч и ще видиш резултата !

Може да се изходиш на майка ти и баща ти в устите. Не за друго, а за това, че не са те хвърлили в кенефа когато е трябвало, грантороб недоклатен.

Предложения много, ама няма кой да се навие да ги реализира.

Политиците правят каквото си искат. "Обикновените" хора, вкл. шофьорите, защо да не правят същото?

Какво работи тоя и с какво се издържа? Тотален неудачник, порка, пафка, дава газ изтесните улички.

Нещастието е било въпрос на време с тоя изрод затвор до живот!!!!

Тая "съпричастност" ще се изразява сигурно още 50-100-200 години. Побъркана държава.

Ето така идва фашизма и фашистките закони. Със правосъдието на тълпата. Майката на жертвата казва че винаги бил внимателен. То па остава да каже нещо друго. Все пак, дали винаги е бил внимателен не е важно, важно е дали този път е бил внимателен. Бил ли е облечен като нинджа или е бил с нещо видимо. Очевидците казвали че се движел с 80 кмч... А какво казват вещите лица? Съседите казвали... Все пак доколко са се познавали? Защо не попитат и очевидката от колата какво казва? И сега всяка нелепост в закона изглежда за тълпата. А може би няма да е нелепост а добре предвидена жестокост, написана някъде в Брюксел с цел да се забрани колата за българина. То горе долу се вижда - всеки кмет ще може да си налага свой правилник. Жална им майка на софиянци по Черно море. Ха да им е честито на всички съучастници и да им се връща. Днес ще е шофьора със фалшив тест, отхвърлен във Франция и Испания като фалшив, с който полицаите не искат да се тестват и синдиката им ги защитава с вещи лица, утре ще е паркираната пред къщата на някой големец кола, след това може да са велосипедите и защо не пешеходците и подлежащите на карантина активни случаи. Едно е ясно: фашизма почнал няма да спре. И няма да са българите привилегированата нация. Ха да ви е честито платнени драскачи и доброволци драскачи и да ви се връща.

“ Брюксел с цел да се забрани колата за българина” Ти си болен човек!

Верно на Брюксел му дреме за българина, те искат тотална забрана на колите и робство.

И със сигурност е татуиран путинопитек.

Съболезнования на семейството, знам само че нещо се случва, около мен хора - близки познати, които са спокойни и разумни хора,, не се поддават на емоциите, не може да ги разтърси лесно нещо, напоследък разговаряме, че положението в държавата става нетърпимо, някои обмислят разпродаване на всичко и напускане на страната. Това са хора с професии, здрави, работещи, заобиколени сме с неграмотни, богати наследници на онези от соца, които си правят с нас, каквото си поискат, новозабогатели селяни с претенции и слабоумни управници, не може повече тала, децата ни щом умират, тогава трябва спешни мерки отвън, да се намеси външно европейско законодателство, проблема е в изгнилата и подкупна съдебна система.

Да. Така е. Тук ще остане утайката на нацията. Междувременно поразровете малко да видите какво се случва с раждаемостта тази година. Миналата година имаше най-катастрофалния срив за последните 20 години. Тази само за половин година сривът е колкото миналата. След 20 години тук ще е бетонена пустиня.

Да, раждаемостта е много ниска, но ще останат знаете кои, вероятно това ще са новите "българи", мисля че България приключи своето нормално съществуване, щом няма български деца, няма и бъдеще!

Добро описание на ПП-ДБ

По принцип съседите са най-гадните хора и разпространяват най-големите кредити

Идваш от някой жълт прцал, нали?

туземец, съсед и роднина и познат на на част от избитите 3 милиона туземеца: евро-атлантиците са агресивни, лъжливи, заразни, смъртоности...

Пешеходните пътеки се правят за да може Фъндъкова да спести пари от подлез или надлез и да отиде на Халкидики

Чалгата убива!

Ако някой си мисли, че като стъпи на пешеходна пътека е недосегаем е в голяма грешка ! Най- вероятно ще бъде пациент или клиент на погребална агенция.

Бе експерт!

Пак да кажа - пазете се сами ! На никой не му дреме за вашият живот и здраве.

Пазете се и бъдете здрави ! И да знаете, на нас шофьорите не ни дреме за пешеходците. Пазете се !

Заради ей такива кретени очаквам и да не признават бг книжките извън БГ в скоро време

Мислите ли че тези цветя и мечета ще впечатлят пияните рецидивисти.Тези трябва да копат уран в рудите и да са далеч от обществото

Урана е рудата а рудите се копат в мина бе тъпак

на 2 ракии, не му се сърди че не разбира от рудодобив. Питай го по въпроси на лозарството.

Пешиходната пътека е глупост с цел пестене от атриеж на подлес надлес или поставябе на сфетафар

Не можеш да напишеш пешЕходна пътека правилно, пък си тръгнал да коментираш.

Нищо няма да се промени, докато моралът в семейството не се. Дотук ПП доказаха, че са корумпирани, съдейки по Емин или там, все тая. Не се доказа чистотата на никого от управляващите, защо си мислите, че нормалните управляват, напротив. Даже ценз за средно е добър ход, но на някого не му отърва, и се питам кой? Русия, Путин? Вие сте луди!

Искаш ли да се хванем на бас, че джигитът е защитник на традиционните християнски ценности, мрази всичко европейскогейско и Сорос.

Докато половината страна не излезе да блокира пътища няма нищо да се промени. Само в последно време се сещам за Милен Цветков, двете момичета убити от лицето Семерджиев, един дето уби френски гражданин на околовръстното и го пазиха полицаи, знаков случаи в Стара Загора, едно момиче пометено докато беше в колата си забравих в кой град вече, момче и момиче на Сливница, сега това. А между тези само ако разгледате Дир.бг за последната година има толкова жертви и ранени колкото в украинските градове. Също не знам как е възможно да не реагираме на случая с разкъсана от кучета жена в Горна Оряховица. Това вече минава границите на всичко и и … Та това е нашата България. И това е европейска държава с претенции. Само докато напиша това ми се обърна стомаха три пъти…

Може би причината да не правят промени в законите за алкохол и дрога е че самите политици карат пияни и надусани.

И/или техните деца и близки. Няма друго обяснение. Всички се убедихме, че и артисти и певци също го правят. Но ги покриват, оправдават и омаловажават. Дано някой не смачка и техните деца.

Как спят тези ,които допускат да минат всички тези случаи безнаказано !!!! Правете закони !!!!!! Дайте ред !!!!! Или така е по - лесно....

Като къпани с пет, шест ракии.

МВР И МО се състои от 7200 пенсионера на двойна хранилка, пенсийка 1400 лв+ заплата 2200лв+ извънреден труд 450 лв+ празнични. Накрая по 4000лв чиста пара на месец. 50000 на година ,1 милион за 20 години чиста пара. ДОБРЕ ЛИЕ , ПИТАМ?

Съседа и той като шофьора - Отрепка! Що си траеше досега бе популист. Или си връщаш на комшията. Като си го виждал толкова пъти да кара пиян не можа ли да се обадиш в полоцията?!

С набутани слушалки и поглед в чата на телефона. Дори и Аллах е безсилен пред него, камо ли зебра.

И тия съседи са светци, само дето не живеят в манастири. Все боклуците, ще се явяват пред камерата.

Забелязал съм, че когато наближаваш пешеходна пътека с нещо тежко, камък или тухла в ръка, то моментално всички спират. И не само на пешеходни пътеки.

У Китай и язе съм го гледал. Но гледам и къде ходя и стъпвам.

нещо тежко и в двете ръце и да минеш пред такъв като този на тъмно - 100% ще те спаси. А иначе те съветвам да си държиш здраво тежките неща, да не вземеш да ги изпуснеш някъде и да се окаже върху колата на някой, да вземе да те разбере погрешно, да извади нещо метално или метално/пластмасово с олово и да стане някоя беля с теб, а той да си оправи с каското щетите. За този съсед - или просто си говори, или е някой немного остър - ако пусне сигнал в КАТ за пиян или редовно пиян, не вярвам да не го профилактират, пък няма как да си плаща всеки път. Да не говорим каква 20+ год кочина караше.

Внимавай д ане ми се нанижеш на кура , барбар с простирутката дъщеря ти, нея в анала ше а бухам, майка ти да еба също:)

Тъпанара в кауша! И....малко вече взе да ми втръсва от сутрин до вечер да ме облъчват само с това.Ае стига! Вече има обратен ефект!

Пешеходната пътека дава предимство, но тя не те пази! Пазете се хора! Пазете близките си!

Да, не те пази от идиот зад волана, който не е запознат с правилата за движение. За всеки друг нормален е ясно, че при пешеходна пътека намаляваш, ако има хора - спираш. За какво са според вас тези правила?!

Тебе правилата ли те пазят? Пробвай да изскочиш пред някой такъв с правило в ръка и да видим дали ще те спаси! Не е ли по-разумно, въпреки правилата, да си се пазиш сам? Дай му своето предимство, но остани жив!

Всеки да си купи (направи) шило , видиш ли го пиян да се качва (слиза) 4-те гуми с шилото !!! Това не са хора !

Пазете се сами! Легнали полицаи, светлини, камери... Всичко това предпазва, но не спасява! Спасява личната превенция. Не минавайте по пешеходна пътека ако някой приближава! Изчакайте. Или вдигнете ръка. И когато видите, че спре, тогава преминавайте! Ако Вие и Вашите близки спазвате това, то няма да има трагични случаи, независимо колко пиян или некадърен е шофьора!

Извинявайте, ама пишете големи небивалици! Да не мислите, че това момче не се е огледало и не е преценило дали да премине?!?!?! Всеки го прави, но ако в колата е олигофрен, за съжаление, нищо не може да те спаси.

Е, нали това пише - изчакайте да спре! Според вас дали момчето е изчакало да спре? Или твърдите, че шофьора е спрял и момчето като е тръгнало по пътеката тогава го е прегазил?

Не, че нещо ... съседа казал. Ако разпитате бабите пред блока, аз и още трима /то други няма на извън-пенсионна възраст/ сме си за електрическия стол. Ужасяващо е - прибирам се след 16-часова смяна и ги чувам от пейката "Абе тоя от къде има толкова пари, че си купува бира всяка вечер".

Шофирал пиян като кирка и убил дете на пешеходна пътека. Това дали са го измислили клюкарки пред блока? Преди също бил глобяван за каране пиян. Какви изводи си правиш?

Че често кара пиян, защото никой не подава сигнал където трябва. После по новините само коментират как често карал пиян...

Минах да видя коментарите на изрожденци, че убитото дете не са го научили родителите му да пресича. Но ти вкара ново двайсе - комшиите на пияния джигит му завиждали. Явно боклуците се надушвате и гледате да си ударите по едно рамо.

Тия от Вгъзраждани ако се интересуваха от възпитание, нямаше да се занимават с Русия! Неправилно си решил да се "закачиш". Наздраве и лека нощ!

15 години един тулуп не слизаше от екрана и беше звезда по медиите .... хората му по места бяха още по вулгарни. Какво друго очаквате ... след такъв пример

Крайно време е да си върнем смъртното наказание.