Сърбия е в траур, лекарите се борят за живота на ранените деца

Ще има ли трагедията в ОУ "Владислав Рибникар" последствия за учениците и учителите?

Обратно в новината

Коментари - Сърбия е в траур, лекарите се борят за живота на ранените деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съболезнования

За да се стигне дотук, е имало редица виновни възрастни, няма какво да си вкарваме главата в земята, подът е от бетон. От родителите на насилниците, които са незаинтересовани или дори горди, от учителите, които са си мълчали, за да няма скандали и разправии, до бащата, който не е взел по-сериозно становище. Но ще го отнесе детето, което не е разбрало друг начин да се защити. Аз имах проблем с насилник, целият клас имаше и сакън да не го изключат, той ке,мето, с ке,ле.ме, изключен от две други училища до втори клас, при разговор с "майка му" тя ми се хили и ми разправя, че нищо не можела да стори, не я бил слушал. Учителите сакън да не загубят поредната ценна бройка. Не смееш да накараш и детето ти да се сбие, щото оня е агресивен и ще му извади око, моето кротко като муха. Сестра му учеше в същото училище, отличничка, говорих с нея тя и с нейни прятели, по-едри момчета, да заобиколят хулигана, нищо да не правят, само да гледат заплашително, пък ако стигне до директорката, аз ще се обяснявам, ама как,а ма що, ама тя е отличничка, нищо не са му направили...ей богу хора, спря и тромоз, и всичко. Тя казва, че като ги види по коридора и побягва. Не е това начинът, но понякога просто няма друг. Та и това детенце така, нали се сещате колко му е писнало, за да прави списък

В сръбските медии са се появили клипчета от “гостуване” на престъпникът Кристиян Голубович наскоро в това училище .. говорил е на децата как да се използват оръжия. И ние не сме цвете, но в Сърбия освен мафия, има и голям брой военни престъпници още от войните и голяма част от тях се изживяват като звезди (или да женени за такива). Не е само в американските филми проблемът, имат си и местни особености.

Няма невинни в ситуацията. Докато не разберем, че всички деца са наша обща отговорност, ще се случват такива неща!

Не са уцелили човека, с когото да се еб@ват.

Сега "човекът" ще има мно-о-о-го време за размисъл в панделата, докато му разширяват анала.

Два дена новина номер 1 на новинарските емисии е трагедията в Сърбия.Няма политическа криза,няма атентат срещу Главния прокурор.Егати и журналистите ....

Както виждаш едно хлапе е нанесло значително повече щети отколкото професионалните бомбаджии, а това си е сензация.

като няма любов, така е

А на данъкоплатеца му се отказва правото да защити живота си с оръжие в ръка. Виж, айдуците нямат този проблем

Всичко опира ПЪРВО до възпитанието! Едно време, ни възпитаваха да имаме уважение и респект към родител и учител, към по-възрастните! Сега това го няма... Едно време играехме НАВЪН с приятели, тичахме, ритахме топка, стражари и апаши... сега децата са вкъщи, оставени с телефони, таблети, лаптопи, с по 10-15 лв на ден и в същото време презадоволени. Купуват си райски газ, трева, алкохол, боклуци... никакъв контрол. Еми как да очакваме сега да има нормални деца, които да израстнат нормални и възпитани хора?

Понякога и да искаш, не можеш да имаш респект и уважение към някого, дори и да те купува с подаръци и пари.

В САЩ ако стане ще има куп осмивания и хули. Само че на брой огнестрелно оръжие за лична употреба в САЩ има много по-малко жертви отколкото в Европа. Днес масмедиите са еднакви навсякъде и навсякъде се бълва поквара, агресия и егоизъм. На въпроса- кой контролира медиите може да се получи отговор като се види за кого са забранени критики - евреи, цигани и хомосексуалисти. От тези категории търсете.

Точно!!!А САЩ има 400 милиона население...В Сърбия са шест милиона!?

Сърбите избиваха хърватите, после босненски мюсюлмани, а сега се избиват помежду си.

Рашистите на Балканите добре са усвоили уроците на учителите си в Москва !

Катя

И за това ли ви е виновна Русия?!

Ей Тъпан, такива неща се гледат във всеки американски филм. От години се набива в главата на хората американската "култура". Иначе им виж нацианлните герои на щатите. Само крадци, убийци, измамници, курви и т.н.

Даже и в тоалетните. Ако се види група да приближава някого - това е само и единствено тормоз - веднага при директора.

А нашите институции правят ли нещо по въпроса за да не се случи подобна трагедия и тук? Има доста деца, срещу които се злоупотребява с насилие в училищата и никой не обръща внимание на това, а пък и във всяко едно училище може да внесеш всякакъв вид оръжие, охраната на школата ни е фиктивна от всякъде...

Нали едно хлапе преди година две хвана ножа и наръга оня дето го тормозеше. То като огъваш една клонка рано или късно ще се счупи, ама не се сещат, че може да се отплесне и да ти извади окото.

По - страшното е, че никой от учителите не е забелязал тормоза върху едно дете . А и родителите също. Подигравките, всички екстри. То е и въпрос на възпитание и в семейството, всъщност. Моето дете не се подиграват на заекващи или деца със затруднения. Въпрос на култура. И интелект.

Това е само версия, много вероятно е да е чиста измислица, за да има някакво обяснение на този ужас и да се поуспокои публиката. Може да е просто шизофреник.

Родители на шизофреник не биха позволили достъп до оръжие. Според мен никой не защитава малтретираните деца, те от своя страна (момчетата специално) не се оплакват и идва момента, в който някои си решават проблемите по закона на Колт.

Не може да е шизофреник,защото още не се е офирмил като личност. Явно е бил подтискат и обиждан,а родителите не са му обръщали внимание и се е събрало.

Да го бяха водили на тренира самбо а не да го учат да как се борави с оръжия. Друг е въпроса, че децата трябва да се възпитават в уважение и кооперация едно с друго, а не да се съзтезават помежду си. Училището като институция те учи не как да кооперираш, а колко е важно да се съзтезаваш с другите. Същото се отнася и за този див феодален капитализъм в който е важно само как да си повече от другите и как това да имаш повече оправдава това да стъпваш върху другите. Идеологията за индивида като център на обществото и света води до такива сцени. Ужасна трагедия.

Обучаването да си помагат, а не да се състезават, има смисъл само, ако се прави за всички деца едновременно. Иначе ефекта ще е обратен - детето, което не се състезава, ще бъде смачкано и подтиснато от останалите и ще стане аутсайдер.

Със самбо също можеш да убиеш. Както и повечето убийци в България са убили с кола, не с пистолет. И като процент.

Самбо!?!Тоя пък...и после мутра СИК или вис така ли!??И какъв капитализъм те гони????В източна Европа,капитализма са прави от синове на комунистите...

Училището трябва да бъде затворено, а децата преместени в други училища. Поне до края на тази учебна година. Този кошмар не се преживява лесно от деца , трябва много време и работа с психолози.

Какви да тези държавни "психолози" - ще ти се загуби всякакво желание да говориш с тях !

"Ще има ли трагедията в ОУ "Владислав Рибникар" последствия за учениците и учителите?" - а, не , няма да има! - друго подзаглавие не можахте ли да измислите, плиткоумници такива?

Това е новият безбожен свят. Ако хората бяха вярващи, всичко щеше да е мир, а сега мъка и скръб. Либералната проказа ти дава пари, но ти взема душата, разбира се ако си я продадеш доброволно. Вероучението трябва да стане задължително още от септември.

Вярващ съм, ако не знаеш Сталин е учил в Семинария, вероятно е намразил вярата именно от много правоверни ичители

Комунистите са увредени по рождение, така че не ми говори за тях. Либералите са просто съвременните им аналози.

Сталин е учил в евтиното училище - това на църквата.

Сталин е бил син на беден обущар,и е нямал кинти за добро образование затова майката му го записва в Семинарията,където образованието е било добро и безплатно. Той е комунист,значи атеист.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

Християните що народ са изколили, ама иначе всичко било мир и любов?! А изнасилените деца?

Истината е, че обществото е проспало, плюс амбициозни родители и дете с проблеми ... абе, кой родител води 12 годишния си син на стрелбище, бе?!? Сега се говори за това, защото е рядкост в нашите страни. Подобен случай в България е имало преди 50 години. За сравнение убийствата на глава от население в България - 1,5 на 100 000, в САЩ - 5,4, в Русия - 8,5. Това не е в нашия манталитет просто. Но сме поспалнковци и проспиваме подобни неща - е, сега - какво като го тормозят детето, голям праз, то ще мине. Бащата и той чукундур - що да не науча 12 годишен да стреля, само и само да ми се махне от главата. Ако вместо го беше учил на глупости беше говорил с него ... С една дума - апатия на обществото. Сега пътища много!

Не сте СЪВСЕМ прав! Баща ми беше офицер. В къщи поне 30 години е имало оръжие. ВИНАГИ съм знаел къде е / и въобще нямаше заключване и каса/. НИКОГА без присъствието на баща ми не съм го пипал. А на стрелбището много пъти съм бил . И на военното ,и на МВР. Стрелял съм доста Макаров ,ТТ, карабини... "Максим Соколов ,Калашников ,Судаев ... Имам и два изстрела с гранатомет... Но такава щуротия не бих могъл дори да си помисля! Не е проблема в това ,че го е водил на стрелбище ! На друго място е заровено кучето.

И моят баща беше офицер. Никога, ама никога не е вадил оръжие да гърми на Нова година, както правят много негови "колеги". Никой не знаеше къде му е пистолетът. Имахме уважение към оръжието. В случая с това момче, струва ми се, тате е възпитавал в тинейджъра просто някакъв балкански мачизъм - ние сме мушкарци, юнаци, воини, е.ачи и прочии анти-гей истории. Признайте, че това го има у нас, на Балканите, и то при всички. И до известна степен е разбираемо, защото постоянно ни се натрапва джендърската идеология, нормално е да има отпор. Друг е въпросът, че можеш да възпиташ истински мъж и без оръжие и насилие.

Аз. И моето дете - освен ако не превърти (да пази Бог) от тормоз, няма да вземе и да убива. Защото знае кое как и какво не бива. А не само от Холивуд и игрите (вкл и тези по телефоните).

Ужасна трагедията, много тъжно......