Северна Европа против падането на санкциите за Русия

Страните от Северна Европа и балтийските страни не виждат основание за преразглеждане на санкциите срещу Русия, наложени заради намесата й в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Северна Европа против падането на санкциите за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат обратния итерес. Да ти го ръгна на измисления съюз с кривата краставица.

Не искам да ви развалям розовите сънища, но никой не се кани да напада Русия. Запада си получава суровините, плаща си за тях по цени определяни от същия Запад, след което руските олигарси връщат парите в западните банки и си купуват с тях футболни клубове и яхти произведени в Германия. Защо да ги завладява, за да трябва да докара западни работници, на които да плаща западни заплати? Сега руските мужици копаят Сибир за руски заплати, да обяснявам ли колко взема руски сондьор в Сибир и колко американски в Аляска? Китай си завзема Сибир по своему, тихо и кротко с купуване на земи, концесии и преселване на население. Колкото до оръжието, колко нови модели военна техника, които не са разработвани в съветско време са постъпили на въоръжение в непобедимата и легендарна? Най-много лека модернизацийка и празни хвалби в съветски стил. В момента бомбардират в Сирия с бомби разработвани 1954г., самолети от 1977 и тактика която американците не използват от Виетнам. Най-добре излезте от страната на елфите в която сте или изключете телевизора с Алфа и Боленчо и прочетете нещо по-сериозно, винаги е от полза.

Малките Куба, Сев. Кореа ... живеят от 50 години в санкции и не се пречупват, а Русия очаквате да застане на колене и да предаде своите ( да върне Крим на онези луди нацисти ) ? Няма как да стане, не и с този народ. Просто "ценостите" не са достатъчно проникнали сред хората и те не са готови за "интегриране" и ратваряне в кашата като нас.

Но амбициите за създаване на алтернативна резервна валута, която да съперничи на американския долар, както и за изместване на Запада от водещото място в световната икономика, а може би и политика, не са стигнали особено далече. А сегашното състояние на петорката е на път да изтрие съвсем някогашното лустро на BRICS клуба. Основната причина за едновременното пропадане на четири много различни икономики (Индия продължава да държи ръст от над 7%) е, че историята за BRICS винаги е била доминирана от Китай, който формира 56% от общия БВП. И когато Китай кихне, Бразилия, Русия и ЮАР, които го снабдяват със суровини и стоки, хващат настинка. След като ерата на двуцифрения растеж в Поднебесната империя приключи и сега гравитира около 7%, останалите икономики съответно страдат.

Е ми тя и Америка като кихане и цяла Европа се разболява!

Високия ръст е типичен за развиваща се икономика. При 7% Китай произвежда повече стоки и услуги от колкото при 12% преди три години. За развита икономика 3% е нормално. В Китай се страхуват от прегряване затова ще свалят летвата още малко.

ЧЕТЕТЕ БЕ КУХАВЕЛИ В Русия грандиозният допинг скандал в съветски стил е най-малката грижа на фона на обезценената рубла, срива на петролните приходи (с 30 млрд. долара за последните пет години) и западните санкции след анексирането на Крим. Прогнозата на финансовия министър Алексей Кудрин е, че Русия може да изчерпи натрупаните резерви в различни фондове още през 2017 г. Всъщност въпреки спада BRICS продължават да допринасят с между една трета и една втора от глобалния растеж. Но запазването на дела им се дължи основно на забавянето и в развитите икономики. И макар че би било глупаво BRICS да бъдат отписвани най-малкото заради самия им размер, огромните им ресурси и многобройното население, разместване на световния връх не се очертава. Както обобщава пред Bloomberg Business Хорхе Марискал, главен инвестиционен директор по развиващите се пазари в UBS Wealth Management: "Концепцията за BRICS беше популярна. Но нищо не е вечно."

ЗАЛЕЗ ПРЕДИ ИЗГРЕВ, Членовете на ексклузивния клуб на водещите развиващи се държави - Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР - не успяват да изпълнят предсказанията, че заедно или поотделно ще доминират XXI век. Нещо повече, докато преди притесненията бяха как Западът и всички останали ще трябва да се настроят към тектоничните размествания от възхода им, сега безпокойството е за щетите, които може да причини падението им. В момента Бразилия и Русия са в рецесия, а ЮАР едва расте. Китай, основен двигател на световния растеж, минава през сериозно структурно забавяне и спад на цялостната икономическа активност. Единствено Индия изглежда добре, и то основно защото по думите на доскорошния гуверньор на националната й банка Рагурам Раджан в царството на слепите и едноокият е цар. Помръкването на доскорошните звезди е една от причините Международният валутен фонд, Световната банка и куп други институции да ревизират надолу прогнозите си за световния икономически ръст през тази и следващата година.

Интересно, и руският селскостопански бизнес иска санкциите да остана. Те вече си решиха проблемите за много от продуктите - месо, мляко, риба, пшеница и много други. Ние южните страни на ЕС в това число и България, губим огромен пазар и то за винаги. Още повече, че в русия приемат стандарти и за ГМО продукция, пестициди и т.н.

"Огромен пазар" - 140 милиона (40 милиона бедняци алкохолици), 1.9% от световния - 7.5 милиарда души! Що не сме фалирали за 25 години???

в 21 век имаш проблеми с месо, мляко, риба и пшеница - каква точно е държавата ти?

България. И не че няма, ама не са български. Утре едни санкции, не дай Боже, и пак сме на опашки за хляб и мляко.

Всичките ръководители на прибалтийските държавички имат американски паспорти. Някои даже са родени в САЩ. По това се различават от Плевнелиев, който е местен израстък.

Вземи ги заедно с Потрошеко за паница леща не чинат. За няш посерко Плювналиев няма смисъл да говорим Виждаме го какво лайно е

А всички деца на руските чиновници, включително и на президента Путин и на министъра Лавров също са с американски паспорти! А маса рускини на горепосочените отиват да раждат в САЩ и Швейцария, за да получат съответното гражданство! Е, и??? Само един пример, любовницата на Путин, депутатката Алина Кабаева отиде в Швейцария за да роди детето на Путин, което днес е швейцарски гражданин! Днес, детето швейцарски гражданин, утре и бащата ще си поиска!

Ето кои са истинските защитници на евроатлантическите ценности. Не оялите се бургери , а гордите прибалти познаващи звярът в лице. Със свито сърце си мисля какво ще стане с нас когато Плевнелиев се оттегли в недалечно бъдеще от своят пост

Да са им честити и ценностите. Балтийските пудели да си спомнят какви са ги вършили по време на революцията и да си посипят главата с пепел. Пък и то е ясно, че скачат според пръчката на Щатите.

износът на селскостопанска и земеделска продукция на ЕС белеви рекорди последните години. А покупателната способност на руснака намалява с геометрична прогресия. Та има или няма санкции.... рашките пак няма да купуват качествените европейски стоки- факт! Па комундетата да си говорят, как на руснаците им се е увеличило собственото производство, но истината е другаде. Свиване на икономиката, рецесия, 4 дневна работна седмица, лихви до небесата, рублата е фактически фалирала и за капак и цените на петрола.

СРЕДНАТА БРУТНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ДОСТИГНА 38 ДОЛАРА СЛАВА УКРАИНА СЛАВА СЛАВА

ОТ СУМА ТИ ВРЕМЕ ПРЕДРИЧАТ КРАХА НА РАША АМА УВИ НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧАВА ЩО ЛИ ИЗОБЩО СЕ ПЪНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ. РАНО ИЛИ КЪСНО АМЕРИКА ЩЕ РАЗБЕРЕ ЩО ЗА БОКЛУЦИ СТЕ И ЩЕ ВИ СПРАТ ПАРИТЕ

Прибалтийските държавички настояват само за санкции против Русия. Ако там беше Плевнелиев щеше да обяви война

Много шум за нищо ... Понякога балтийските държавички проявяват излишна агресивност и даже войственност. По-точно техните ръководители, които са американски граждани. Но, Владимир Волфович правилно забеляза, че армията на трите държавички може да напълни един асансьор и, че псковските десантници могат да решат прибалтийския проблем за един ден.

Ми кво чакат, нещо май не им стиска! Да не стане като с 300-те псковски десантчици, върнати от Украйна в Ростов в ковчези в хладилни вагони с надпис "Груз 200"!

Тръгнаха като Аслани, върнаха се Посрани!

Сигурно имаш космати видения по бял ден.

Целият свят е срещу диваците! Русия няма голям избор! Лек вариант - връща Крим! Тежък вариант - Украйна с ядрени ракети (виж Будапещенското съглашение), Путин със свалени гащи! Най-тежък - Путин сече дърва в Коми! По-по-най, Путин се клети въже като Садам Хюсеин!!!!!

справедлив вариант и всички са доволни... и западняци, и руснаци: догодина полуприматите да се кланят на линин и на путин едновременно, пред балсамираните им тела

Става с Путин, изтребил само 200 000 чеченци, ама с Ленин, изтрепал милиони руснаци, не знам!

Бе гей, пак не си в темата. Много ракети се въртят в акълеца ти. Внимавай някая ракета да не те фрасне по главата. По-добре да сечеш дърва с Дървосекача докато проумееш, че Крим е бил винаги и ще си остане завинаги в РФ

Така е, ама след година, две, дали ще има Русия, както е тръгнало?

Той и Гитлер през 1942-ра окупира Крим навеки, ама кво стана? Дали и Путлер няма да го намерят кремиран в някоя яма?

абе нали жителите на Крим гласуваха да се върнат в РФ. Какъв ви е проблема,бе!!! Какво въобще ви бърка Крим? Бизнес ли имате там, какво ли? Хората в Крим решиха. Ако мислите, че тяхното мнение е по-важно от това на шепа продажни политици то тогава сте на правилната страна. Пак питам, какво сте се загрижили за Крим? Какво ви бърка вас, лично този Крим?

ДНЕС НА ШПКА С МОРДВАРСКОТО ЗНАМЕ БЕШЕ ОСКВЕРНЕНА ПАМЕТТА НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО МОРДВАРИТЕ СПЕЧЕЛИХА ВОИНАТА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "РУСКО -ТУРСКА".

Изоставаш, руско-турска не е путино-турска, Путин е най-добрият приятел на поробителите ни! Дупе и гащи, приятел на поробители!

Много добре , тъкмо няма Руснаците да ядат пластмасови домати , фалшиво ,синьо и зелено сирене , прокисващо италианско вино , норвешка червена риба от фермата хранена с някакъв фураж , пилета от ЕС с антибиотици ! Добре ЕК се грижи за здравето на Руснака ! Тук има 2-3 Тролове които яко пишат за 20 Трола !

гроздето е кисело, ама направо горчи, а?

Няма грижи - да запазим санкциите към Русия и да пуснем Турция в ЕС...

некой умник да ми напомни точно коя европейска държава граничи от юг с русия?? това дето му викате "северни" държави... те са по-на запад ама не по на север... или май русия се оказва в южна европа??? не знам.... за последните години може да се е променила географията...

Литва, Латвия и Естония граничат от Юг с Русия! Това само кьоравите проруски тролове алкохолици, с третокласно образование не го знаят!

Другари, а какво ще се случи, когато ЕС махне санкциите и братския ни руски народ поиска от вожда си да им вдигне хранителното ембарго, м? Когато заради курса на рублата се окаже, че мужикът пак няма да има пари за европейска земеделска или селскостопанска продукция, а? Дали с ембарго или не...все тая, пак няма френски сирена, полски домати, италиански вина. Какво ще обяснява тогава малкият мук?

Ами нека всеки си изразява мнението. Франция, Италия, Гърция, Чехия, Словакия, Унгария.... не са ли Европа? И най-важното: НИЕ ЗНАЕМ ЛИ СИ ИНТЕРЕСА И СМЕЕМ ЛИ ДА ГО ИЗРАЗИМ ?

Северните страни си знаят комшиите първи те пострадаха от 1917г. И си имат едно на ум-като интелигентни нации

Марш да учиш история, простестърче сбъркано! Трите прибалтийски републики и Великото княжество Финландия получават независимост от Руската империя тъкмо след 1917. Това ли е страданието?

Колко слабо познаваш историята...

Първата работа на болшевиките е да нападнат съседите си/без изключение/Полша е първата,следват прибалтийските републики и Финландия,за какви независимости говорим БЕ КРЕПОСТНИК.

Кой е бил велик княз на Великото Князество Финландия-след като финландия не е била княжество

ПУСТО ДА БЕШЕ ПОПРОЧЕЛ МАЛКО ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ

Вече започна деленето на северна и южна европа. А вие закъде сте като и чушките и доматите са ви турски. И се запасете с малко повечко вазелин, а клошарите там на бунището.

мозък има тук , само едно знае - Путлер , путлерист и т.н. ! Смени малко репертоара бе " платен мушморок " , нали ти първи ще се скриеш в Русия когато тук стане напечено ! Първо обаче се обади на Местан да те " изместани " , че ако те познаят руснаците да си вече поокаран !

който е патил от руската окупация-знае

нещо на обиден ми звучиш.що така бе стоилчо?

я чеченци я татари на Щерев приятелите

Яжте кал кулхозници ахахахах Кумунисти прости мрете от глад ахахахаха Слава Украина, слава Бандера, само САЩ, всички българи мразим мурзилките!

Стилът е типичен за Работническо ело от ранния социализъм за лексиката да не говорим. За болестта хепнет. Съвсем изперка ти нещастнико. Поне четеш ли какво си написал изобщо МИСЛЯ ЧЕ БОЛЕСТТА ТИ НАИСТИНА МНОГО Е НАПРЕДНАЛА И ВИЖДАМ САМО ЛЕТАЛЕН ИЗХОД ЗА НЕЯ

Щерита, какъв е този енрусиазъм. На очакваното топло циганско лято ли се радваш?

Ти си пълен изрод.

от 1990 до сега за имиграция в Канада, Щатите, Австралия и колко за рашистан ??????? Дори при тази потресаваща разлика туземните путлерастчета имат наглостта да плюят по Западните Общества и да възхваляват варварски путлепистан ???????

по полека бе баце,ша фанеш да опущиш от толкова пенявене!

според мен ако махнат визите на турците България ще е на кяр много турци ще заминат за тези държави и те ще се грижат за тях но първо ще се напълни с турските цигани и след това други и как бързо се размножат бързо ще станат мнозинство

ша вийте вий кат чичко Путю наложи санкции на саш штото е по вилик от тях тогава те ша ривът

Интересно е на каква позиция ще застанат същите тези държави по въпроса да отпаднат ли визите на турски граждани за ЕС, след като Турция не иска да изпълни поставените и условия, но настоява на своето. Ще искат ли санкции и срещу тази държава, ако насочи чужденците към Европа, където те и сега създават големи проблеми?

Защо няма санкции срещу Турция? Заради бруталната окупация на Северен Кипър? Заради нахлуването в Сирия? Заради грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?

Все още поне формално се водят съюзник на САЩ.

Балтийските държавички нима наистина вярват,че Русия сега ще ги нападне?

Северна Европа е по-малко Европа от Анадола. Правят се на нтересни само защото муслманите са дошли от другите две страни - и са спрени от друите две страни. Истинската Европа е против Щатските санкции.

По-малко от Анадола, ама живеят в 22-ри век, а Русия, дето е мноооого по-голяма, в 18-ти!

съвсем обърка вековете Амо що се чудя това нещо характерно за нещастните соросоиди. Не са ви добре нещата. Кат ви гледам нивото за нищо на ставате рано или късно и американците ще го разберат и вие ще се върнете на околовръстното за да припечелвате

Ако знаеш и мислиш малко по-задълбочено, ще си отговориш на въпроса защо скандинавските държави имат висок стандарт. С политиката да прегръщат всеки имигрант, който не крие намерението си да доведе цялата си огромна рода, това няма да продължи много, защото "гостите" вместо да работят, както се очаква от тях, само ползват и се размножават за сметка на местните граждани.

Ти няма как да говориш за "истинска Европа", след като си заклет путлераст! Ха на бас, че ако тези страни който сега са "ЗА" да останат санкциите, впоследствие се обяват "ПРОТИВ" санкциите, всички малоумни путлераси като теб ще ги обявите за най-прекрасните и европейски страни :))) Само се чудя, вас какво ви боли дали кочината колхозна е добре или зле, след като така или иначе не живеете в нея, а само и се възхищавате отдалеч

при повечето соросоиди се забелязват ментални отклонения особено в психиката. Да сте виждали скоро Щерев той си има вече диагноза - шизофрения Това чака и останалите тъпи соросоиди. Когато приемаш мечтите за действителност вече е болестно състояние

През последните 25 години населението на трите Прибалтийски републики е намаляло с 1/3 до 1/2. Главно поради емиграция. Скандинавските държави са лидери в Европа по брой самоубийства и тежки депресии. Все постижения от двадесет и втори век.

Кажи сега и за стандарта на живот в Скандинавието и в Кочината Путлерстка :)))

Путински партенки 1. Русия само печели от санкциите 2 ЕС губи от санкциите 3. Русия няма ГМО. Цял Китай внася ГМО в Русия с Турция. Самото производство в Русия е менте 4. Ние сме сирисоиди и протестна мрежа пкатени от Козяк

Нещо за грузинската си "афера" да кажеш, Нагъзидзе?

Цял свят знае че ти си презряна соросоидна твар, че пишеш за пари дето ти ги дават американците. Всеизвестно е че даже курс си казал на Козяк Геец Геец некадърнико съвсем я оплеска ти. Дърт соросоид от най първите да пишеш такива глупости и да се отричаш от чорбаджийте си

Европа и НАТо нападнаха Сърбия, за да стане Косово независими, а сега за същия случай, слагат санкции на Русия?! турция анексира северен Кипър, но и досега няма санкции от ЕС срещу тази варварска държава?! Двойният аршина на ЕС вече взе да ми писва, но едва ли може нещо да направя за да престане това западно лицемерие и политиците да се съсредоточат върху наистина важните проблеми.

Когато Европа и НАТо нападнаха Сърбия, за да стане Косово независимо, Русия не им наложи санкции, значи фактически ги подкрепи! Сега за същия случай, слагат санкции на Русия, защото не я подкрепят и защото Украйна не е Югославия?!

Значи все пак Европа и НАТО са нападнали Сърбия и са агресори? Отиде ти надникът... днес ще си на гладна диета.

Има една стара поговорка още от римско време, сигурно сте я чували - Което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола. Нищо не пречи на Русия да е световен хегемон. Да направят 1 рубла 70 долара, да надминат САЩ по нобелови лауреати, да станат гръбнака на световната икономика и финансова система, да създадат армия способна да действа автономно по целия свят и готово. Ще могат да правят каквото си искат. Сега с бюджет по малък от този на Калифорния или Ню Йорк и армия с оръжие от 70-те години на 20-ти век се опитват да се правят на силни.

Ако съм на местото на Асен Генов бих се срамувал да чета тъпизмите, които са написали тук неговите соросоиди

Подмазвайте се на мюсюлмани и мигранти, а за тези които ни освободиха от Турците - санкции.... Светът е полудял.

Тебе ако са те освободили нас са ни поробили.Така,че ако се чувстваш руснак-мордвар от дивите северни племена хващай влака и си отивай в страната дето я смяташ за своя родина.

чудя ви се наистина на тъпизмите, а за наше сведение мордовците са родственици на прабългарите и по точно на татарята от Волжско камска България. Поне прочетете нещо няма да ви паднат очите а така излизате с голи дупя към надървен хуй с невежеството си

Верно не са те освободили, щото и досега си роб. И Ердо, Обама и Меркел няма да могат. Оная с косата, може би. А до тогава , не забравяй да мразиш, бъди достоен Хам.

Откъде пък го измисли, че Путин ни е освободил от турците? Нали той днес е пръв приятел и дупе и гащи с нашите поробители! "По приятелите им ще ги познаем!"

Ако не те бяха освободили СЕГА ЩЕШЕ ДА ХОДИШ С ЧАРШАВ И БУРКИНИ. И ДА ЦЕЛУВАШ ДТО НА ЕРДОГАН

Ако ви чете Асен Генов съвсем ще перкуляса след тъпизмите които сте написали Лошото за вас ще е ако и прочетат американците тогава наистина ще ви секнат парите

Айде да не ти обяснявам какво е НАТО и кого всъщност е запазило до сега. Хинт: Една от държавтите оцелели САМО заради НАТО е именно Турция.

Вожда на Мордварите желаното мисли ,че е действително но истината е, че Мордварияе на 3 то място по военна мощ след САЩ и Китай на 5 то или по-надолу по БВП о по медали на олимпиадата на ...кое място ще кажат Путлеристите в България.

Я сметни на колко човека се пада по един медал и сравни!!!

NIKI NIKOLOV

дрън дрън важно е ,че вожда на Мордавите се наака.

Откакто балтийските държави наритаха ушанките живота и стандарта им се подобриха много. А за най-добрия скандинавски стандарт на живот вие сами знаете. Вижте Беларус, Молдова и Украйна до скоро, които бяха под руския ботуш, които тънат в мизерия, или просто казано когато фактите говорят ушанките трябва да мълчат.

Според последната официална статискита на измислената държава Окраина е малко по малко от 38 (тридесет и осем) долара. Как само се е подобрил живота там а тролове скапани

Това е заради руската окупация до скоро.

А на Русия е 38 евро! Много по-добре ли е от България, дето е 210 евро?

Писането на глупости е основната отличителна черта на всеки трол на подчинение на Козяк

СЕВЕРНИТЕ СТРАНИ! ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ СРЕЩУ РУСИЯ! ФИНЛАНДИЯ Е БИЛА 600 ГОДИНИ ПОД ШВЕДСКО РОБСТВО И ДНЕС ОЩЕ ПИШЕ НА ШВЕДСКИ...НО 1/3 ОТ БВП Е ОТ ТЪРГОВИЯ С РУСИЯ... НОРВЕГИЯ ЛИ? ТЕ СА 5 МИЛИОНА И ПРИЛИЧАТ НА МАСОВИЯ УБИЕЦ ОТ ОСЛО... БАЛТИЙСКИТЕ СТРАНИ СА ОТ ТЕВТОНСКИЯ ОРДЕН - ОСТАВЕНИ ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО КАТО НЕКАДЪРНИ, НА ИЗТОК...ДО КЪДЕТО РУСНАЦИТЕ СА ГИ ПУСНАЛИ. ДОКАТО ИМАШЕ ЕВРЕЙ ИМАШЕ И НЯКОИ ДРУГ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР- ТАРТУ! АКО РУСИЯ ИМ ЗАТВОРИ ПАЗАРА, ДО МЕСЕЦ СА СВЪРШИЛИ. ЗАПАДА ЩЕ ГИ ХРАНИ И БЪРШЕ, ЗАЩОТО ОТ ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ ТЕ НАДНИЧАТ В РУСКО...ШВЕДИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОСТЯТ НА АЛ. НЕВСКИ ЗА УНИЖЕНИЕТО НА ЛАДОГА...Е, ЩОМ СЕВЕРА РЕШАВА ЗА ЕВРОПА СКОРО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ...КОЙТО Е СРЕЩУ РУСИЯ, САМ СИ КОПАЕ БЪДЕЩЕТО!

Русия (СССР) ги е нападал, ако не ти е известно.

Съвсем го подкара през просото. Кога СССР е нападал Швеция Норвеггия и Дания бе нещастнико

Русия е от 2 год в рецесия. Доходите на руснаците са се свили с 11% само за последните 6 месеца. Коя от споменатите държави може да се похвали с подобни 'постижения'?

средната работна заплата в Окраина достигна 38 долара

И за какъв единен ЕС говориме като някаква групичка решава какво да става без да се интересува от желанията на другите. Затова британците избраха да напуснат

Да и затова британците потънаха преди още да са излезли от ЕС.Представям си какво ще стане когато вече са извън ЕС-Ирландия и Шотландия напускат британия и тя става по-малка от България,а икономиката и от четвърта в света става четиридесета.

Няма начин Русия да върне Крим на Украйна, тъй като той никога не е бил украински, пък и населението се самоопредели вече. Санкциите са поредната тъпотия на еврокомисарките от ЕС. А каква е българската позиция? Само на мен ли ми се струва, че нямаме такава? Липсата на мнение е традиция за външната ни политика.

Тези пинчерите е като Латвя , Литва, Естония могат да лаят колко искат от тях изобщо нищо не зависи в този свят. Соросоидите и русофобите лайте колко искате от вас също нищо не зависи в този свят. С санкции или без е Русия била и винаги ще бъде Великата държава.

Велика държава, с 1% от световния БВП? Мухахахаха! Кво да кажем тогава за САЩ - 19%, че е 19 пъти по велика? Или Китай - 17%, 17 пъти по-велик? Мухахахахахахаха!

Пак не уцели! Не това са критериите за велика или не държава. Весели ли те какви глупости си си измислил?

Алчния за власт и територии олигарх трябва да спре да плаши и да дрънка оръжие. Затова са го отсели цивилизования свят и никъде не го обичат.

Шило

Дефиницията за "цивилизован свят", каква е?

Изключваме от света татаро-монголска Раша и остава целия цивилизован свят!

Иван Петров

умерени терористи

Русия е научена да живее без внос на ГМО , за това и имат бейби бум ! Хохолските Фамилии са или чук или нюк !

Бейби-бум, ама мозъците изтекоха.

Тези тъпунгери родени в САЩ и сега управляват Балтийските държави не разбраха ли че с нищо не навредиха на Русия и помагат на един не славянски режим в Киев , т.е. евреи управляват / да се задържи и да помага на ДД на САЩ срещу Русия като Държава !

Славянски е казваш Путиновия картел, а?

Санкциите ще продължат до като руснаците не се върнат в блатата пред планините Уралпри дедите си Мордвите и други подобни Угри и върнат на шведите откраднатото име рус.

Шило

Ами да продължават! Само ако знаеше как ги заобикалят, просто щеше да те е срам да го пишеш.

Само Укропи и Хазари могат да мечтаят като теб никсън или Хохол ебан , твоите мечти няма да се случат , Усрайна бързо ще я забравим , след като национално отговорно правителство дойде на власт и построим Южен Поток , тогава газ ще минава през България ,а въздух безплатен през Усранските тръби 2019г !

Шило

Пак ще пускат въздух в Украйна, само че, газопровода ще ни заобиколи. Султанът ще си пие кайвето върху тръбите.

Пазарна ниша за около 40 млрд. долара годишно на храни от ЕС сега усилено се разпределя от местни, белоруски и от "нецивилизования" свят компании, който бе освободен след руските контрасанкции, което е добре. Преди 25 год. когато СДС в лицето на Сашко Йорданов от трибуната на парламента се пенявеше да съди руснаците, те тихо без шум в отговор резнаха квитанциите на българския внос на храни, което подпомогна западането на българското селско стопанство.

"Пазарна ниша за около 40 млрд. долара годишно на храни от ЕС" представлява 0.2% от БВП на ЕС! Вследствие на руските санкции аз губя по 1.22 цигари месечно от обичайните 600! Т.е. по един фас на ден!

Ще дойде ден когато тези Костовци , сашовци , мартиновци , ненчевци и др. те се знаят на пачки ще ги бесим и коллим , дори да са избягари в тяхната родна САЩ ! Ще дойде ВИДОВ ДЕН !

ТЕ ВИНАГИ

Той спец по харченето на заемите