Естонски фермери искат €7 млн. компенсации заради ембаргото

Естонските фермери искат от властите обезщетения в размер на €7 млн. за загубите в резултат на руското ембарго върху вноса на земеделски продукти от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Естонски фермери искат €7 млн. компенсации заради ембаргото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нищо лошо в това фермерите да искат обезщетения. Миналата година ставаше въпрос за полските ябълки. Нашите губещи фирми могат да направят същото. В случая въобще не става въпрос за подкрепа на санкциите или на Русия, а просто за пропуснати ползи и нанесени щети. Политиката струва пари - много пари. Така че някой трябва да плаща. Ако не ме лъже паметта миналата година някои производители малко по-западно разположени от Полша получиха обезщетения.

Тоя на снимката ми прилича на 100% етнически естонец от казахските степи. Тъпаци!

добре, че прочетох за "Светът. Два свята (снимки)", който някой беше постнал, а редакторите им се стори много неудобна статия за действотелността на полуприматите от тайгата...в този случай е Карелия. Всичко е по темата, трябва да се знае, за какво са тези санкции, защо се бори ЕС и цивилизованият свят против примитивизма

от местния общински съвет на град Суоярви Владимир Заваркин, е образувано наказателно производство за публично призоваване към сепаратизъм. Това съобщи в четвъртък "Губерния дейли". По ал.1 на чл 280.1 от Наказателния кодекс на РФ, го грози присъда от четири години затвор. Защото заради мизерното състояние на този регион искат оставката на губернатора Александър Худилайнен, а Заваркин (който работи в Комисията по социални въпроси, правов ред и обществени услуги) заявява, че ако оставката не се осъществи, ще поиска референдум за излизане от Русия ("Ако Руската федерация не ни чуе, ние ще проведем референдум. Ако Карелия не е нужна на Русия - ще се откъснем".)

те и чечня искаха да се отделят и виж, какво им се случи. Добрите руски спецназовци пурво бяха изклани, после изклаха къде видят деца и жени. Сега си имат кадировци и ислямска държава.

За Карелия изобщо не е извън темата, защото е в същия регион - това първо. И второ, ембаргото е заради присвояването ("референдума") на Крим. В скрития от вас пост се говори за призоваване от местна политическа организация за провеждането на РЕФЕРЕНДУМ при определени условия (ако руската държава не вземе мерки). Така че случаят е аналогичен и си е съвсем по темата - но очевидно и вие сте привърженици на двата руски аршина! Просто жалки мурзилки...

са констатациите, че сайтът е на руска ясла и препоръката "дир.бг" да го преименуват на "дир.ру". (за който успее да го прочете бързо, защото вероятно пак ще го изтрият)

МНОГО СИ ПРАВ. Дир.бг се държи като Дир.ру

затова, че призовава за референдум - четири години затвор! И Карелия ли е изконно руска? Като гледам фамилията на тоя губернатор - така ще е!... Въпреки че "демографското инженерство" не е подминало и тази част на заграбените от Русия земи - много финладци са избягали от социалистическия рай, други са изселени, много руснаци пък са били заселени там. А разликата в качеството на живот от двете страни на границата е огромна! (вижте в гуглето - "Светът. Два свята (снимки)" и ще ви се доплаче за руските граждани.)

губернатора е Александър Худилайнен. (пояснявам, защото основният текст беше изтрит от дирчовците).

си вземат парите от собственото си правителство, което е между най-върлите привърженици на санкциите срещу Русия!

Dir.ru продължава да пише подвеждащи заглавия - от типа "естонски фермери срещу санкциите" и човек си помисля, че се готви "бунт" на руското малцинство в Естония и изтръпва, какво може да последва, ако Путин се захване с Прибалтика. Освен това небрежно пропуска като неновина, че курса на господарската рубла стигна над 62 за долар.

Шило

Е, тук вече надмина всички. Какви руснаци, какви пет лева? Написали са го хората, че поради санкциите няма пазар за млякото, а фермерите си искат тяхното- кинтите. Естествено е, че пазар няма заради санкциите, да не би да е заради нещо друго? Така че, фермерите са против използването на икономически лостове за постигане на политически цели. какво по-ясно от това?

На Путин, не вярвам. Каквото се случи в Кавказ, Приднестровието и Донбас, при тази руска политика, може да се повтори и Прибалтика или други бивши руски владения. "Близка чужбина" - не си ли чувал - руската интерпретация на неоколинализма.

Рубли,рубли,абе, голям си разбирач.Как ще коментираш поевтиняването на JPY прямо EUR от 0.8900 до 140.00?Какви са причините и до какво води поевтиняването на една валута?Или пишем,бришем без да знаем за какво иде реч.Щото така са ни казали.

Естонските фермери искат обезщетение, те не са против санкциите, както лъже ТАСС. Естонците мразят руските боклуци в червата. Както и литовците и латвийците и сега и украинците ги мразят.

Я да видим ако не им дадът обещетение, дали ще подкрепят санкциите? Как мислиш?

Не мисля плащат ми за да пиша "за" или "против" някого.

Естонски млечни реки и украинский шоколадови брегове;)) Евроинтеграция;))

7 милиона евро?! ЕЦБ ще напечати и ще даде безвъзмездно, спокойно ! А рублата и петролът се сриват и днес , това е новината!!!

и златото, и златото... пусито ще го докара до просешка тояга рашките, така че да нямат сили за протести на кремъл

Не е преди ти да тръгнал с протегната ръка. Така че само след тебе ;)

За рублата не знам, но петролът поевтинява на световните пазари, но в България-НЕ! И защо? Попитайте ББ и неговия приятел Захариев! Може и да имат "опорни точки" гербаджиите, но продължават да твърдят , че това било "нормално"! Сигурно е така, щом го казват!?

Нима в България е различно: Туризма- в гьола,Южен поток в гьола,Бургас Александрупулис- в гьола, Беляне- в гьола, Уестигхаус в Козлодуй- в гьола; хланително-вкусовата промишленст, овощарство и зелечукопроизводство- в гьола, производство на мляко,млечни произведения и месо- в гьола. Да живее Асфалт паша!

да търсят нови пазари!!! Какво се оплакват. Иначе прибалтийските са най-злобни при санкциите и с право де, но трябва да им е ясно, че санкциите пораждат ответни санцкии. Всички губят по нещо, въпросът е тези естонски фермери да са наясно, че по-добре да търсят нови пазари в условията на пазарна икономика и свободен пазар, отколкото да ги национализират и всички в ткзс. То не става така, хем да те е страх от полуприматите от тайгата, хем да искаш да търгуваш с тях. Да потраят малко.. рублата, петролът и златото вече се сриват/// газпром е на командно дишане... малко остава. А ако успеят да си намерят и нови пазари, вече никога няма да им се налага да търгуват с мужиците.

Опитаха да продават мляко на японци, министър на Селското стопанство много се хвалеше със своята визита. Ама след което японци дали червена светлина. И сделка пропадна.

Какъв е този каубой на снимката?

Хахаха... Абе Дирници... пак ли евтина пропаганда да зарадвате двайсетината си путкинофила. Що не кажете фактите, че още преди 2 години Кремълската комисия по храните забрани внос на млекопродукти от Балтика и по-специално от Естония. А ходете проверете новините отпреди 2 години... :D Вдигна ли се били... компенсации 7 милиона евро... тва двете естонски фермили са се вдигнали? :D

ехааа ква стана тя?! рублето пак 62 за долар :))) а в русия никой не протестира :))) смее ли

Американецът: Аз мога да се изпикая пред Белия дом ако искам. Руснакът: И аз мога да се изпикая на Червения площад, ама без да свалям гащите.

То че американци искат да пикаят на Белия дом е показателно. А за руснак още действат правила на цивилизация. Там е разлика.

Да, може да се изпикае, само че може и да го отсрелят малко, че американските полицаи нещо много ги сърбят пръстите. Само като го видят да вади нещо от гащите и ще стрелят без да питат.

Ами сега тя каква стана, сигурно естонските фермери са законспирирани руснаци, който искат да торпилират ЕС , ще ревне министър Митов

Санкции Кихна Круп, въздъхна Меркел, разболя се даже Либхер, Фьост Алпине,Бе Ем Ве, Мерцедес и Фау Ве. Хохтиф вече е със грип, а пък Метро с менингит. Всички с руска лихорадка, а пък Меца със забрадка хвана пътя за Китай! С мистър Си ще пият чай.... Ще разменят във валута от Шанхай до Гваделупа, газ, петрол и друга стока. Доларът на паталок-а! Еврото ще хване хрема, май юан ще го превземе Иде нова олелия, борсите във бъркотия! С украинският скинар:- санкции за всички в дар!

Ама, как така, защо не са доволни? Нали вече са независими от СССР, Русия или там с каквото им пълни главите пропагандата. Нали са в Европейския съюз...ахахахахахахахаха.... Незабавно, да намерят арменски поп, и да му се оплачат!

До 1944г.Естония е една изостанала област с много бедно население.По време на съветската "окупация"се превърна в водеща в областта на електрониката страна.Сега след 25години демокрация и евроатлантически ценности стигна там от където тръгна,Сега ще започне да дълбае евроалантическото дъно.Желая им успех.

Бих искал само да добавя,че в Естония дъхти на фашизъм още от времето, когато Петро Поросьонко беше един прост сладкар без диктаторски аспирации. Демократичното общество постигна големи успехи в тази малка страна,мдааа...

Да се оплачат и искат от вуна Меркел.

ЩЕ ЗАБРАНИ НА РУСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА КЪЩИ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ, ДА ИЗВЪРШВАТ НЕЗАКОННО ХОТЕЛИЕРСТВО ?

Шило

Прочете ли си поста? Доста е противоречив. как може да се забрани нещо, което изначало е незаконно?

защо го правят руснаците тук?

Кой може да забрани на собственика на къща да предостави право на временно ползване на познати, приятели?

могат да кажат, че в тях живеят "приятели" и да не плащат данъци! В Русия хотелите така ли работят?

нагли, колкото изглежда?

Шило

Като цяло, наистина трябва да се позатегнат мерките, де. Щом като отдаваш под наем- регистрирай се и си плащай данъците. Принципно си прав, но трябва да обхване всички.

Юнаци, решението е като в Македония - на изходен пункт на България да се проверява документ за платените нощувки. Който няма си плаща, да си ходи по живо по здраво и пак да заповяда.

Един пикливец тръгнал да размахва с пръст?Мечта на балкански олигофрен?

Зарежете това ембарго братя естонци! Кажете как върви електронното гласуване и гражданското общество?

Политиката на ЕС много прилича на резултата от пиенето на полски ябълков сайдер с естонско прясно мляко. При повечето хора червата след такава хранителна комбинация биха отделили изобилие от редки...

Тъкмо щях да питам, сайдер от мляко не може ли да се прави.

САЩ обявяват санкции на Русия, като най потърпевши са страните от Източна Европа.Каква идилия и за 2-те "Велики" сили.

Заглавието е една путенска пропагандна лъжа: Естонските фермери се вдигнали срещу санкциите. НЕ, ЕСТОНСКИТЕ ФЕРМЕРИ ИСКАТ ПАРИ И НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА САНКЦИИТЕ

Само дебилите се радват, га се харчат пари на вятъра. То и парите им фалшиви, ма нейсе.

Шило

И що искат пари, Беге?

За твое несчастие опонира те човек ,който половина от година живее в Естония. Та драги ми Геец, смея да те уверя - мноого им дреме. Протести през юли в Таллин, Синемяе, Раквере ,където изляха мляко на магистрала беше точно за отмяна на санкции. Но ти си заслепен от собствено величие и глупост и затова бълваш тези постове.

Дай телефонче, обичам рускините ;)

Абсолютно си прав! На естонците не им пука за санкциите. Те дори не разбират, защо ги има тези санкции. Те си живееха много добре и сега някой им бърка в джобовите. На естонците им се налага да живеят по-бедно, за да могат украинците да живеят още по-бедно.

Естония беше една от държавите които са настроени най-много срещу Русия. Чудно защо цели техни отрасли зависят от Русия нали са европейци да продават в Европа нали е капитализъм какви са тези дотации ти ще стане като при социализма с петилетки.

Вече пуснаха полски сайдер с вкус на холандски лалета и естонско прясно мляко.

Предварително се извинявам за изразите. Тъпите естонци (визирам изключително тъпите им управници), досущ като украинците и още ред други видни тъпаци, включително българите, от зор да се евроинтегрират си плюят на пазарите, които ги хранеха десетки години. Сега всички дружно ревем на ЕС за помощи и компенсации.

Тия от ЕС и техните началници от Сащ са луди! Започнаха да налагат санкции на санкциите!

Шило

Да очакваме на безценица и естонско прясно мляко. Защото субсидията си е субсидия, ама при капитализма няма как да се хвърлят пари на вятъра.

Че Естония е тюркска страна, това е ясно, но на снимката се вижда монгол, значи това е местното европейско население на тракийската земя, наричана от хазарите Естония.

НАПРАВЕТЕ БАРТЕР С ПОЛЯЦИТЕ - ЯБЪЛКОВ САЙДЕР ЗА ПРЯСНО МЛЯКО :)))

Санкции, ще ви излезнат през носа тези санкции!

КОЙТО ЕСТОНЕЦ НЕ ЯДЕ КРАВЕШКО Е ЧЕРВЕН !

:)

Така е,който нож вади от нож умира!Същото се отнася и за България!

Не се безпокойте естонци. Баба ви Германия произвежда много мляко и месища. Швабите се страхуват само от САЩ. Защо ли? Защото САЩ е най-големия производител на мляко, та ще погълне като топъл хляб швабските мандри :)))) е стига да подпишат международното договорче за свободна търговия ...