Русия ще бяга от долара заради санкциите

Русия ще ускори работата по намаляване на зависимостта от американските системи за разплащане и от долара в отговор на американските санкции.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще бяга от долара заради санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по принцип американците си правят каквото си искат и на никой обяснение не дават

е това ще е най добре за целия свят, ще лъсне слабата икономика на САЩ и за тях ще стане страшно

Китай и Русия ако извадят от валутните си резерви долара и го предложат на пазара става страшно за САЩ. Цял свят знае, че САЩ печатат долари без покритие и чрез борсата правят милиарди от нищото. Единствено Американската армия доскоро гарантираше долара като световна валута. Мечката се пробуди и орела се изплаши!

ростнефт сжигает резервы с 2 000 000 000 рублей в день. вывод 100 миллиардов рублей из банк открытия парализовал межбанковский рнок. в крыму ввели график отключению света все обнадеждаващи новини от россия! а защо на последък винаги до россия слагате и китай, можеш ли да ми обясниш?

а защо европа е до америка и какво каже америка това е така са китай и русия какъв е проблема

россия не само заплашва! вече спря употребата на $! ето, на индонезия продава самолети срещу палмово масло, а на турция ще продаде С 400 срещу арбузи и дыня!

ти пък седиш на село с чушкопека на баба си, но пък колко полит. образован.

Аз затова вчера си обърнах мойте долари в рубли. Направете го и вие! И побързайте да си вложите рублите в някоя руска банка, че много нещо намаляха. До година - две може и съвсем да не останат.

Затова Русия закупи Американски ценни книжа за 200 милиарда долара-за попълване на валутния резерв.

Апропо за нас картинката е засега приемлива защото долара вчера се продаваше на 1.63 и не се знае докъде ще падне.Ако ВАЛУТНИЯ БОРД ни бе вързан за долара за момента щеше да е жална ни майка.

ПИПО

Като е толкова розово положението за САЩ и толкова зле за Русия и Китай защо подскачате като наакани? Пост след пост, идиотщина след идиотщина.

В случая на Русия не и остава нищо друго.Така че това е логично.Борбата е кой ще издържи докрай.САЩ с а избрали такава политика защото и те нямат друг изход.Бушона и при тях е прегрял.Но ако са калкулирали евентуално война лошо са си направили сметката.Ще я платят скъпо.

''Санкциите ще засегнат множество сектори и могат да нанесат нови щети на руската икономика, която вече е отслабена от поевтиняването на петрола и американските и европейски санкции, наложени през 2014 г. след анексирането на Крим.' Само това дето е написано дава основание да се замисли човек какви ''анализатори' и какви медии съхществуват дето пишат и ''анализират'' каквото им диктуват.. Не се грижете толкова за Русия а погледнете батака у нас..

Глупости. Да не са луди да бягат от валута, която могат да си печатат сами.

За многознаещите, от финансовата криза от 2008 (където в Америка и UK откраднаха милиарди) излизането беше бавно заради БРИКС. Тогава руснаци и китайци се разплащаха не минавайки през долара и еврото. Така попречиха на американците и европейците да се 'изгорят' натрупаните милиарди зад който няма стойност. При кризите се извършва сморегулация, като се унищожава несъществуващата стойност (напечатаните пари). То и сега ако някой решат да изтеглят доларите и еврото от банките ще настане катастрофа: 1. защото няма толкова банкноти колкото са стойностите по сметките в банките 2. няма покритие от злато, стоки и въобще някаква стойност еквивалент на тези банкноти

да са хванали от 2000 години насам все са я съсипвали.

че ако Русия и Китай се откажат от долара,сащ се превръщат в бананова република.

СОРОС,КЛИНТЪНОВИ,МАКЕЙН,ЛИНЗИ ГРАМ И ВСИЧКИ ТЕХНИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ПО СВЕТА ,ЩЕ СЪСЪПЯТ АМЕРИКА

Много добра идея! Навремето ... когато се появи еврото бяха на една и съща цена - 1.95 лв. След известно време/ арабите започнаха да правят сделки за горивата в евро/ и доларът започна да пада и до днес е по-нисък от еврото. При една нова валута, която да обхване цяла Русия и Китай - убедена съм, че доларът ще падне още по-надолу. Все пак, мечтая американците да купуват наша валута, а не ние - европейците да купуваме тяхна.

не разбрах - как като се избяга от долара ще се избегнат или поне намали ефекта от санкциите?

Никой не ще Русия в този свят.Путин се оака навсякъде.Няма пари за Сирия и за терористите които поддържа.

Преместиха си го от единия в другия, това стана и им е интересно на някои - различни хора, интереси разни! И мокри сънища... Ти какво, нещо против ли имаш? Какъв човек си, бе, остави борящниците поне да помечтаят.

А парите откраднати от руския народ които путин държи в панамски банки що са в Долари ?

щото нема време да обърне доларите в марки.

Руската икономика е прекалено малка за да влияе. Малко по малко русия се превръща в малко пуделче на Китай.

Защото живея в България и ще ги харча тук. Голям ''умник'' си. Но само сметни от 10000 долара само от разликата в курса колко хилядарки щях да загубя при сегашния срив на долара. Днес е 1.65

То проблемът на терорашка-говняшка е че доларите бягат от нея ... от време Оно

Русия бягала от доларите, само рускините не ги отказват..

Рассията може да бяга ама рускините като водят 50 долара и хукват към тях...

Поправка - 5 долара!

Аз имах късмета да ги продам моите на 1.83 лева и то сравнително скоро. Виж днешния кус какъв е.

Много ме стреснаха.

Икономически интересна новина - коментирана от икономически неграмотни хора

ЕДНО ВРЕМЕ всичко си беше традиционно на бартър но хамерите за получават % от офертите решиха сделките да са в долари . Направиха и МВФ -КОИТО ИМА ЗА ЦЕЛ РАЗОРЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ .Примерът са всички африкански страни Украина и почти всички от СИВ

Ти си "бартър" :))) И внук ти-Вежливое-Гавно...

Я кажи и за преводната рубла.

пак някой сънува световна конспирация.

хамерска тъпотия от БЯГЕЕЕЕЯЦА - МАНГАЛИ- ПОДЛИ И МРЪСНИ

тук редица "големи" червени икономисти, а по-скоро икомунисти, се опитват да пригласят на идиотизма на пишман-икономистите в Русия. Откато се е мила моя майно льо създал СССР основният проблем в тази държава е т.н."твърда валута". валута, която се цени и с която можеш да купиш нещо. Да, може да си държиш авоарите и в злато. Но не можеш да ги увеличаваш на принципа на Адам Смит: "пари - стока - пари прим". Някога комунягите приписваха това на Маркс, но самия Маркс съвсем добросъвестно си казва откъде го е взел. Златото става за разменна единица. Но.... само за потребление. Всички имат златен резерв - нещо като бели пари за черни дни. Но основното парично обръщение е във валута. Златото е много ценна стока. С нея можеш да си купиш всичко. Но много по-ценно е това, което можеш да произвеждаш. На тази база просперират Германия и Япония - държави бедни на природни ресурси, но богати на идеи и хора, които могат да правят чудеса. на противоположния полюс е Русия - държава с огромни богатства, която с е ддокарала до там гражданите й да пият лосион за баня "Бояришник" И най-важното. докато Китай следваше съветския модел на икономика, това беше една бедна и изостанала държава. Когато преммина на японско-южно-корейския модел на развитие, само за някакви си 30 години (което не е никак много в исторически план) Китай стана първа икономическа сила (може все още да не е първа, но със сигурност ще стане). Е, на базата на китайския опит да попитам аз кой път на развитие да следваме. На Русия и СССР или на Япония и Китай? А що се отнася до идиотски решения то руския идиотизъм край няма.

Каква е дефиницията за определението: "валута"? Защо има твърда валута, а няма мека валута? Необходима ли е строга финансова дисциплина, отношение стока/пари, за определяне на твърдостта валутата? Има ли строга дисциплина в Америка? Защо щата Илинойз е пред фалит? Рублата валута ли е? А лева какво е? Колко твърда валута е биткойна и другите подобни? Ще успее ли БРИКС да измести долара? Отговори на тези и ще ти задам още 100 други.

ще ги дават?

На кубик, дървени, брезови, на готини цепеници!

Доларът заминава. Мина му времето в новия многополярен свят. САЩ се мъчат по всякакъв начин да спасят зелената валута. Защото по този начин спасяват и себе си. Но Русия и Китай не са Либия или Ирак, които на времето също се отказаха от зеления гущер. И бяха разрушени от американците

Заглавието е за дебили и млоумници! Долара го спасяват 120-те руси милиардери начело с Путин, които си държат доларите в Америка, Европа и Хон Конг! Така, че Щатите няма за какво да се мъчат! Другарят Путин, с неговите 200 милиада долара в американски банки е най-големият гарант за стабилността на долара!

Ты, бля нетолько Чукча, но и в придаче большой придурок и мудак.

полека-лека ще стигнем до разменно стопанство - нали така е било преди да се измислят финикийските знаци.

"Разбира се ще засилим работата, насочена към заместване на вноса с местно производство, намаляване на зависимостта от американките разплащателни системи, " На тази велика и същевременно странно нещастна руска нация май само санкции и трябват, та най-после да се ядосат на себе си и започнат да произвеждат сами благосъстоянието си. При наличието на такива природни богатства да са едни от най-бедните в света си е направо абсурд. И 250 милиона души да позволяват шепа "аристократи" някога да ги третират като крепостни селяни, а сега да ги тъпчат и ограбват шепа олигарси също си е абсурд. Излиза, че тази нация се мобилизира само при смъртна опасност - като Хитлер напр., и американски санкции; иначе тъне във вековна дълбока летаргия.

Затова руските туристи по нашето Черноморие са най-"бедните"...

Скоро доларовите банкноти може да се ползват за некролози на бивши американски президенти

Както се казва в един виц: "а дано, ама надали". А сега и вица: Първа брачна нощ на Манго и Айшето. Манго пристъпва плашо и казва: "И сега , Айше дано да си девствена". Айшето отговаря: "А дано, ама надали". Та и с мечтите на руско-съветските мекерета същата работа. Причината з атова е много проста - олигарсите в Русия държат авоарите си основно в долари. и няма да позволят дори на Путьо да им развали рахатлъка. Апропо, вероятно и авоарите на Путьо и путьовците в Кремъл са в долари.

Само ГЛУПАЦИ като теб могат да си пестят долари, еврови или каквито и да е банкноти. Умните хора пестят в ЗЛАТО, което е и вероятния сценарий с Русия и богаташите и.

Олигарсите в Русия държат авоарите си основно в петролопроводи, газопроводи, петролни рафинерии, цели квартали в Лондон, и т.н. И ако доларът стане финансово неизгоден, веднага ще се отърват от него.

Щели да заместят вносното производство с местно.... Къде е това местно производство? Кой ще произвежда като горките руснаци са вечно къркани защото едва преживяват.

олигарси в рубли, хахахах и къде ще избягат на марс ли , през бг прекарват нелегално техника за газ, щото иначе са умрели, пияни блядки

Ама не ми се вярва мужиците и милиардерите на Путин да избягат от долара - всички хубави неща се купуват с пустия долар....

Аз си купувам много хубави неща с евро. Ти кога за последно си купи нещо с долари.

Днес, точно преди 10 минути - бензин и цигари. А ти кога за последно си купи нещо с рубли?

Само 0.3 % от световната търговия с долари минава през Русия. Така че са без значение - може да търгуват в каквато валута си искат- албански леки или сибирски шишарки. На кога му дреме....

А Вовка Офшорното дали ще смени милиардите долари за юани или рубли ... и най тъпият русороб не го вярва това :)))

Абе... само де Гол успя да врътне номер на щатите, ама пък те после го врътнаха... подобни инициативи не остават без последствия... да видим...

идва края на Еврейско-краварският съюз- евреите отдавна си изкараха златото,а каубоите отдавна нямат крави....,а бъдещата валута в целият свят ще е електронният чип 666. Той К.Маркс отдавна го е писал...

60 години едно и също повтаряте. Само дето Великая и могучая фалира и се разпадна, а т.нар. от вас ФАЩ - не.

Бсщицата ви не напише един указ че единствено рубла е равна на един долар и да довърши мръсните империалисти ФАЩ веднъж завинаги!? 100 години го чакате да падне тоз долар.... ;)

В Путлеристан всичко е ЩЕ! От векове ЩЕ! Ами хайде де, стига дрънкане, действайте пък да видим как ще свърши всичко.

и по-специално ЩЕ-то за ''бягането от долара'' е поне от 10-15 години мега актуално. И всеки път сензация в стил Блиц и Пик "Бомба! Русия бяга от долара!!" Като гледам доста са и къси крачетата на Путлеристан..има да бяга ..още 100 петилетки.

Научил един лаф и се насрал прав.

Аз пък прочетох,че Оливър Стоун обяви следващия си филмов мега-проект - "На суджук с Бойко... или Неразказаната история на България". Продукцията е планирана за 8 сезона с по 43 серии всеки, като символична препратка към броя на мандатите и размера на бицепса на главния герой в сантиметри. Авторът не изключва възможността за удължаване на проекта в отговор на зрителския интерес. Сръбската национална телевизия РТС1 първа подаде заявка за излъчване на блокбастъра. Путин си е нахапал левия лакът от завист и в момента е хоспитализиран по спешност с цел предотвратяване на по-сериозни физически и ментални травми на пациента, съобщи ТАСС в обедната си емисия.

Понеже въпросната продукция е още в проект, съветвам те да задоволяваш интелектуалния си глад с българска продукция - нарича се Шменти-капели -Легендата. Хем езикът ще ти е понятен, хем можеш родословно да проследиш фамилията си от кой клон на персонажите сте - Трифон, Ставри, Илю, Мъндьо, Стамат, Янчо или някой друг неописан.

Използвайте Sibcoin, SIB или Siberian Chervonets. Иван Рубльов отдавна го е направил...

Сещам се за двама, които искаха да се откажат от долара - Садам Хюсеин искаше евро за петрола, а Муамар Кадафи искаше злато. За малко номерът им да мине.

Само че Русия и Китай не са нито Афганистан, нито Либия... Така че този път номерът току-виж минал за ужас на зелените хартишковци и техните кукловоди...

Има пред вид Ирак, а не Афганистан? Иначе, ако можеха, щяха да го направят още 60те. След като не са го направили, а само се канят, значи има нещо. Всеки иска да не зависи от чужда валута, но не всеки може да го направи. Хайде да видим дали Путин може. Аз казвам, че това е партенка. За да можеш да го направиш ти трябва валута, в която другите да вярват. Путин не може да накара никой да му вярва. Руската политика е непредсказуема. Непредсказуемата политика води до несигурност. Вижте им само валутата как се клати всеки месец. Те не могат да си закрепят рублата.

Малко да те поправя - Саддам беше първия и засега последния, който се отказа от долара. Намери инфото за продажбите и ще се светнеш по въпроса. Само 0.3% по "Петрол срещу храни" от всичките им продажби бяха през долара и затова Щатите го обесиха като куче. А по темата, Русия и Китай май вече са решили да сменят единия от полюсите на действащата безотказно двуполярна система за управление на света. Да гадаем ли кой полюс ще сменят? На всички им е ясно, че на Сибир като световно богатство алтернатива няма. А паричните знаци, еле пък тези без реално покритие, са си преходни,нали?

Легенди Сибир имало богатства, но като нямаш технологиите и инфраструктурата да ги изкараш. Или ако ги изкараш ще са толкова скъпи, че няма да е далавера да ги продаваш....

НАРКОМАНИТЕ НАЧЕЛО С ПЕРУКАТА ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКОТО ФАЩ МИЗЕРЕН КАТО ДЕТРОЙТ.

Ако Китаи поиска пълно издължаване САЩ ще си изкупят дълга много евтино и тези, които са на загуба ще са Китай. Айде стига русофилистични простории. Слушам ви от 50 години как САЩ фалират, а през това време се разпадна СССР, защото.. нямаше пари.

Глупости дрънкаш - дълга е изискуем в пълен размер, какво означава ще го изкупят евтино? СССР се разпадна по други причини, хубаво е да прочетеш малко история, а не само форуми. Можеш и да попиташ лично алкохолика Елцин, който преподава в любимите ти щати. Между другото сега вият на умряло за същото, което те сътвориха с Елцин, който напрактика разпадна СССР.

СССР се разпадана защото фалира, колко време караха на помощи от чужбина ватенките а???

Ако Китай си искат парите и САЩ обявят фалит, ще фалира и Китай!!!! Понял!!!!!

СССР се разпадна, защото Рейгън ги накара да изхарчат 60 копейки от всяка рубла за оръжия. Естествено, не всички бяха съгласни с това.. и няма вече СССР.

Защо простите и невежите като теб не слушат и не се стремят да научат нещо, вместо да пишат глупости. Колегата е съвършено прав, че от ударна разпродажба на американски дълг от Китай точно Китай ще е изгубилият най-много но явно не му се обяснява на чукундури. Аз съм по-търпелив и имам малко време. Първо - ако е така, както виждал нещата в мокрите си сънища просто си задай въпроса защо Китай не го правят и не са го направили досега. Второ - ако Китай продаде хипотетично целия си резерв в американски ценни книжа разбира се, че цената им ще падне. Когато има голямо предлагане на една стока цената й пада. И естествено може да се изкупи по-изгодно - ти изобщо имаш ли и далечна представа за какви потенциални загуби на Китай става дума? Шегувам се - разбира се, че и идея си нямаш като види човек простотиите си. Трето - китайските позиции в американски дълг НЕ са в състояние да осъществят мечтите на путинофилите по отношение някакво срутване на долара или фалит по простата причина, че експозицците им там не са толкова големи - много по-голям дълг се държи от ... САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ - пенсионни фондове, банки, финансови институции, фирми и граждани. Не е зле да ги научите тези неща най-после, ако ме.помолиш мога да ти дам и конкретните цифри и проценти, за да спрете с тази тъпа опорна точка. Може и сигурно ще наблюдаваме някакви колебания на долара и евентуално трус ( но и това не е сигурно, по-скоро не, просто защото това е сюрприз за САЩ е невярно и простотия и не яздят доматите с коловете, а някои от тях много ще спечелят...)

Идеята за разплащане в злато е от доста време, та сега се очертава да я реализират. Става интересно - злато срещу напечатани хартийки. От друга страна, ако Китай поиска от САЩ пълно издължаване, ще има невероятни последици.

Китай без американският пазар не струва дори и дупката на геврека бе русофил!!! Пък за твое сведение със САЩ в комплект вървят и Канада, Япония , Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, ЕС, голяма част от арабите на полуострова и други!!!

от това .Като им отрежеш на САЩ единствената стока която имат или поне я ограничиш за използване дори само с малко /70 % от световните пазари като Китай, Русия,Иран Турция +Ю.Африка и част от югоизточна азия/ и трусовете започват да се усещат .А ФЕД си го съобщи вчера че САЩ е тиктакаща финансово икономическа бомба.

Китай е един от най-големите кредитори на САЩ, ако обявят задълженията за изискуеми, какво се случва? САЩ не е необятен пазар, Китай има износ за всички страни включително и Северна Корея /като изключим забранените стоки/. САЩ може да вървят комплект и с Южна Африка, но доставчика определя платежното средство, Китай ако искат ще получават заплащането си и във виетнамски донги. Разплащанията в злато са именно идея на цитираните от теб "араби на полуострова" заради подбиването на цените на нефта от САЩ. На Козяк не подбират май от най-интелигентните хора, но пък важното е да се дращят похвали за краварите, прави са хората - плащат и искат.