Програма дава шанс на самотни майки

Самотни майки в риск от бедност и преживели насилие ще получат нова професия и по-сигурно бъдеще по програма "Шанс за невидимите супер-майки"

Обратно в новината

Коментари - Програма дава шанс на самотни майки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне 80% от тях не са реално "самотни". По-изгодно им е да не сключват брак и да се водят самотни. Това е. Ама заради тези селски хитреци страдат наистина самотните.

Държавата да поема поставянето на спирала или курсуве за ограмотяване на определени ''самотни майки'' с цел предпазване от бременност. Има значение дали самотната майка е на едно или на 10-12 деца. Има значение и колко от тях са дадени за отглеждане на държавата. Има значение и на каква възраст въпросната жена е била направена майка и дали това е укоримо от законите на страната.Ако да ,то крайно време е въпросните ''прелитащи бащи '' да лежат ефективно в случаите в които са осеменили непълнолетни .

Допуснали сме да има 360 000 самотни майки - не е ли по - добре да насочим усилията си към недопускането на толкова "брак" в отношенията между младите хора, отколкото в последствие да "спасяваме" самотни майки ?

Със сигурност има жени, наели се или принудени да отглеждат сами децата си. Сигурно има и такива мъже. Та тази фондация ще трябва много отговорно и внимателно да ги "нацели", защото всяка жена, несключила брак по "морални" или "изгодни" причини, се води самотна, докато си съжителства щастливо или не чак до там с някого.

Във времена на остра демографска криза трябва да се помисли за по-активно финансово и материално подпомагане на образованите млади майки - студентки или дипломирани млади специалисти и на млади семейства с висше образование.

И това "супер" отпред направо изби рибата. Като чуя такива думи и то сложени не на място, ми се повдига.

А самотните бащи в същото положение явно не заслужават такива привилегии в света на равенството на половете.

Поредното лапане на едни средства на данъкоплатците от маргинални НПО-та. Не поощряваме семействата, а "самотните" майки. Кой ще удостовери самотата им, прането ли ще им сортирате. Наливане от пусто в празно.

Алоооо, самотната....Добре че сме ние 'нищожествата', дето работим и плащаме данъци, за да има за такива като теб.

Големи сте нищожества. Нито съм от маалата , нито взимам някакви милиони помощи , ако ч0 лв са много за вас - това ми е помощта . Може да се замислите , че има и изоставени жени още по време на бременността от разни лекета . И да , боря се детето ми да има най - доброто , колкото и да ми е трудно . Относно организациите , които помагат на жени в беда , мога да кажа , че ме спасиха от един мизерник , който ми направи дете и след това до края на бременността ме пребиваше всеки път , когато се напиеше. Поводът за агресията му беше , че съм му пред очите. Колкото и да не ви се вярва има такива боклуци , които пред хората са много възпитани , но в къщи са изроди. Какво ви дразни , че има такава инициатива ?

аз ли ти избрах "мизерника"

Умната жена първо проверява партньора си що за човек, а след това забременява и т.н.

Мизерника ти бил направил дете и после те пребивал до края на бременността!!! А ти къде си била по това време? И защо не си го оставила при първия шамар, защото той едва ли е започнал да те бие след като си забременяла, а много преди това. Все някой друг ви е виновен, и сега за дребни центове сте готови да станете лица на разни НПО-та, които покрай вас ще изкарат много повече пари.

Ти колко пъти се оплака в полицията за системните пребивания? И защо ние да сме нищожества, като ТИ си направила дете с човек, който системно те е пребивал, че и си седяла да го търпиш?

Алоооо, самотната....Добре че сме ние 'нищожествата', дето работим и плащаме данъци, за да има за такива като теб.

Когато си в такова положение и няма къде да отидеш , си като в капан . Много е лесно отстрани да се дава акъл , като не си в този ужас. Не знам да стм ползвала данъците на никой , цял живот работя и пари от никой даром не съм взела . Пожелавам ви от все сърце поне една близка за вас жена (майа , сестра , дъщеря ...) да изпадне в такава ситуация , в капана на ужаса , безсърдечни тъпаци.

Привилегиите към самотните майки направиха да няма семейства. Много по изгодно е да си самотна майка, от колкото омъжена жена.

За какви привилегии говорите ? Аз такива нямам.

Много изгодно това 72% от самотните майки са на прага на бедността...

Колко то тях са ромки и наистина са самотни? Или просто нямат брак и са се писали самотни...

аман от тая простащина в тая скапана държава...та тука мизерията е повсеместна, какво сте взели да делите мизерстващите на мизерстващи майки, мизерстващи възрастни хора, мизерстващи инвалиди, мизерстващи безработни с над 10години трудов стаж, но изглубили сега в тая мизерия работа си за втори път в рамките на 2,9 месеца например, спрямо безработните изгубили работата си след 3 години работа например......аман от дискриминиране на хората....всички тия хора са мизерстващи в българия , на ръба с по 70-80 евро на месец трябва да живеят да си плащат с тях покрива над главата, храната, лекарствата, телефона, тока, отоплението , с 80 евро ма месец...всички са мизерстващи тука...И в бюрата по труда седнали пък да делят хората по възраст - мизерстващ под 29 години, над 29 години....КАК НЕ ВИ Е СРАМ от тая ви проява на простащина!!!! това отвсякъде си е дна гнусна възрастова дискриминация....Сега пък самотните майки с деца до 4 години, ами ако детето е на 5 години - дискиминация...ами ако някои жени не могат да си позволят и да родят дете, защото не могат да намерят работа въпреки образованието си ....отворете сайтовете за работа в българия - едни и същи обяви се препубликуват по 1000 пъти през три месеца и ако им пишеш, никой не отговаря на имейлите...или пък има работа само за шофьори, куфражисти, строителни работници, някакви странни аутсорснати фирми искащи арабски, холандски, английски език за странни позиции като " фул стак" или някаква подобна безмислена на български дума за работа....пълна ненормалщина, тая лудница ще се върти , докато 240-те свине не опскат всичко за опоскване на тая мизерна територия тука и скоро всичко ще рухне

Тези вземат. Бива нахалство

И какво, ще ме накарат да назнача кифла от тая група с джендър полиция ли?

Никой не може да те накара, но ако си човек, все ше се сетиш за нещо, което тази жена може да върши с гъвкаво работно време или надомно. Но понеже явно си ограничен предвид речника ти и отношението ти, надали влизаш в групата на работодателите, които могат да се усетят какъв потенциал има в тези хора.

ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ ПРЕДЛАГАТ КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПООЩРЯВАТ РАЖДАНЕТО НА ДЕЦА ИЗВЪН БРАКА! БОГ БИ СЕ РАЗГНЕВИЛ НА ПОШЛЛОСТТА И НЕМОРАЛНОСТТА, КОЯТО ПРЕДЛАГАТ!! Защо са сигурни ,че тези"майки" нямат образование ,та щели да им осигурят такова образование чрез изтисквяане на пари от другите? 2. Или това са циганки,раждащи безобпразно, а ние да ги финансираме.нИКОГА НЕ СЪМ ОДОБРЯВАЛА тази организация "Анимус", защото винаги си служи с ИЗМАМИ ЗА ПАРИ. Създадена от "скъпите" ГЕРБ, най- вече от Цвък-Цвък като Министър на вътр. работи. То не бяха изнасилени, права на жените срещу насилието, поддръжници на Истамбулската конвенция ,защото ТЪПИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ ОБЕЩАХА ДА ФИНАНСИРАТ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО СЕ "ЗАНИМАВАТ" С ПОВИШАВАННЕ НА УРОДЛИВИТЕ ЯВЛЕНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО!

Тези жени имат нужда от помощ, за да имат образование и работа, защото когато сама се грижиш за 1 или повече деца, нямаш време, нито възможност да учиш. Едно момиче на 20г с дете на ръце не може да учи в унивеситет, освен ако мама и тате не платят на детегледачки. Иначе всички ревете за повишаване на раждаемостта, ама ако може да е по-далече от вас. Една тийнеджърка на 16г по-добре ли е да направи аборт или да си роди детето, дори ако трябва сама да го гледа? Обществото трябва да помогне на тези жени да си стъпят на краката след като бащата не иска да си поеме отговорността. Много лесно да си свалиш гащите и после дим да те няма и вината да е на теб като жена, че си не си си убила детето, щото някъв льоьо вече не му е до това!

аз ли ти избрах "мизерника"

.............................

Идиот! Детето какво е виновно, че майката се пребива от работата, тъй като мухльото-баща си е плюл на петите по една или друга причина. Ами ако тя е трябвало да се спасява, защото любимият я е смазвал от бой след втората ракия? Ами ако е останала вдовица? Аз съм от тези с образование и възможност да работя в домашен офис, но много от тези жени са прекалено млади, нямат професия, няма и да имат, защото няма кой да им загледа децата, докато работят. А разни пишман-работодатели като чуят за млада майка и веднага те разкарват, защото знаят, че ще ползваш болнични за детето и не се знае кога ще отсъстваш! Второ качество човек заради погрешно избран мухльо от сърцето! А децата страдат най-много!

По-добре да бъде забранен този отвратителен термин самотни майки. Правилният термин е "провалени съпруги".

Или провален съпруг....,че повечето май са изоставени от тях. Като се появи дете се разбира кокко много трябва да му дадеш/не говоря за пари

По-добре фондацията да им намери мъж, отколкото да ги преквалифицира. По-доходно е.

бизнесъ с дицата въри многу дубре.

Тя по-голямата част от тия самотни майки са от маалата. И както са самотни, така всяка година са надули корема - интересен парадокс! Ама за тия ни юридически, ни физически, ни биологични закони важат, изобщо са извън всякакви норми!

Абсолютно безмислени курсове, но важното е сороските фондации да перат пари. Тия същите плачеха ЗА конвенцията, която ще им позволи да ни ограбват със стотици милиони под предтект, че нещо помагат на някакви нещастни пострадали.

А неееееееееее, тука в БГ насилието над жени не съществува, то беше изкоренено през комунизма

Желая успех на програмата, но не става много ясно от статията какво точно предлагат. Да се бръкне една самотна майка 850лв за един курс, който ше й даде някакъв сертификат предполагам. И после? Кой работодател ще приеме тези сертификати? Ако има данъчни облекчения за работодатели наели тези жени или някаква форма на насърчаване, може нещо да се получи. Иначе по мои наблюдения само работодател жена може да се наеме да вземе тези жени, щото ако е мъж, само ще гледа как може да я.... Тези жени са най-уязвими в такива ситуации

Тез самотните майки са все от маалата и все самотни ама не съвсем...

Феминизирането в обществото. Вярата и идеализацията в "единственият" , както и хипергамията при жените - води до това да са самотни майки.

За да има 1 самотна майка няма нужда от световни политически течения, има нужда от 1 баща, който не желае да се грижи за децата си.

Много са бащите, които искат да се грижат за децата си . Но системата така е направена, че в 99% от случайте, когато партньорите се разделят детето след решение на съда остава при майката.

Най-големия шанс е за разработилите проекта, и гушналите хонорарчетата от него. На висока стойност са, вервайте.

Мдаа - "Стойността на курсовете варира между 290 и 850 лв., в зависимост от избраната професия и степен на квалификация, а част от нужните допълнителни разходи включват такива за материали, за изкарване на медицинско, за транспорт, за почасова грижа за децата и за психологическа и мотивационна подкрепа, особено нужна на жените, преживели насилие" Ще падат парички....

Ми какъв шанс да им дам освен да си взема една такава "мома-втора употреба". Ама са разочаровани от мъжете и поставят всички мъже под един знаменател и ги гледат накриво. Може би ако се поразтърсят да си намерят някой читав, стига разбира се и те да са читави. Така, че като "бонус" от тези фондации да им направят и "dating" услуга безплатно....